• muppet

    Vrátil jsem se z nemocnice kde mi zjistili jako příčinu bolesti mých zad a následně trnutí levé nohy výhřez ploténky,operativní zákrok sice oddálili medikamenty a kapačkami ale doporučení lékařů velí nepřetěžovat bederní páteř.Na otázku zda jízda na kole může zhoršit můj stav se nijak nevyjádřili,res­pektivě viz doporučení k nepřetěžování bederní páteře.

    Nechci se vzdát ježdění na biku,ale v rámci zachování zdraví bych si nechtěl ublížit a v brzké době absolovat operaci a následnou dlouhou rekonvalescenci s možnou vyhlídkou úplného zákazu (nemyslím tím rekreační vyjížďky).

    A proto se na vás obracím o radu (škoda žejsem ji nedostal od patřičných lékařů,ale možná se tady nějaký odborník najde) jestli je z mé strany obava správná a od biku upustit (jistě ukápne nějaká slza) nebo zda se mohu tomuto věnovat takříkajíc bez většího omezení.

    Nemá prosím někdo z vás s podobným problémem zkušenost třeba né z vlastní ale z okolí.

    Díky za každou užitečnou informaci.

    0 0
    • Smazaný účet  

      co pořízení fulla???

      0 0
    • mr.nikdo  

      hele sice nejsem odbornik, ale todle mame v rodine – ty plotynky… ma to mamina a celkem je to pruda…

      co vim tak se kolo i doporucovalo, ale zrovna ji nesedlo a spis to zhorsovalo situaci – takze nejezdi…

      takova chutovka ze par hezkych let zijem v tom ze skonci na voziku… predposledni prihoda byla pred 12 lety a naposled tedka v zime – to lezela 3 tejdny ve spitale…

      byt tebou tak to v klidu rozlezim (at se vrati/zmirni ten stav) a pak pomalu zkouset a jestli to nepomuze fakt radsi skoncit…

      jinak urco se nauc cviky na zada – existuje na to sada cviku a nejlip ucit primo v nemocnici se specialistou – muzes si jeste ublizit, kdyz je budes delat spatne… mamina je dela kazdy rano a vlastne 12 let zada drzeli…

      0 0
    • StuntJ  

      Na ploténky pozor, bráchovy taky povyskočily, pak stačil jeden špatný pohyb a málem ochrnul na celou spodní polovinu těla. Po operaci už musel druhý den chodit a do měsíce byl fit i s rehabilitací. Jedno velké pozitivum operace je odstranění bolestí zad, ale pak se člověk musí více hlídat.

      Bohužel tuto abnormalitu máme v rodině a mám ji já, takže mě permanentně pobolívají záda. Na kole jezdím a občas mi záda ztuhnou, proto mám na vlajdách rohy, které mi umožní občasnou změnu polohu sedu ( nevím, proč tohle někdo nepochopí). Sice mám HT, ale dá se naučit styl jízdy, kde se záda méně namáhají a tolik se nezatěžují nárázy.

      Samo záleží jak moc jsou plotýnky posuny a jam moc velký bude operační zákrok, ale je dobré stále na to myslet a záda si šetřit .

      0 0
      • mr.nikdo  

        u nas v okoli jsou pripady co maj 3 operace uz za sebou treba ;)

        dycky vyhrezne dalsi plotynka ;)

        0 0
    • Rychlej turista  

      V tomhle ti takhle na dálku asi nikdo neporadí. Sám vidíš, že i ten doktor se vyhnul přímé odpovědi, protože si na triko nevezme, aby ti řekl, že s tím můžeš jezdit. Oni ani ti doktoři v tom nemají jasno, jak na to. Jeden ti napíše invalidní důchod a druhý tě, třeba po měsících trápení, napraví během chviličky. A každý z nich obhajuje svoji metodu a má pro ni argumenty. Jenomže taky záleží, v jakém stavu to máš.

      Před 10 roky jsem měl kompresívní zlomeninu L1 a dlouho mě pak páteř zlobila a občas i ploténky mě chytly, ale je zajímavé, že co jezdím na bajku, tak mám pokoj. Přičítám to právě tomu bajku, protože ten oproti silničce člověka přece jen donutí s tělem hýbat více a tím zřejmě i posílit zádové a břišní svaly. Naposledy mě ploténky chytily před čtyřmi roky. Týden jsem chodil na injekce a povolilo to.

      Tři roky před tím jsem to řešil na doporučení kolegy z práce s MUDr. Malinou z LD Adler ve Františkových Lázních. Zavolal jsem mu a za dvě hodiny v uctivém předklonu vešel k němu do ordinace. Vypadal velice věrohodně – minimálně dva metry, prostě pořádný kus chlapa. Nejdřív si se mnou chviličku povídal, pak ať se svléknu a postavím. Povídal si se mnou pořád, přitom si mě prohlížel a obcházel mě, až mi z ničeho nic zezadu zákeřně zakroutil krkem. Přesně, jak to dělá Číňan ve špatném filmu. Nejdřív na jednu stranu a než jsem se stačil vzpamatovat, co se to děje, i na stranu druhou. „Tak tohle jsem přežil“, řekl jsem si a s důvěrou si poslušně lehl na břicho. Doktor Malina se mi ve směru od hlavy párkrát pořádně opřel o záda, postupně od krční páteře dolů. Na závěr se mnou dvakrát zakroutil, jako kdyby ždímal velký hadr: lehl jsem si na levý bok a doktor se mi opřel o pravé koleno a pravé rameno a stejně tak i na druhou stranu. Při všech těchto chvatech to ve mně hezky rachotilo, ale obě ploténky se vrátily zpět na své místo. Bez problémů jsem slezl z kavalce, předklonil se, zaklonil se a hrdě, opět s rovnou páteří, odcházel z ordinace. Normálně hýbat jsem se mohl okamžitě a za pár dní zmizel otok i veškerá bolest.

      Když jsem to za ty tři roky vyprávěl obvoďákovi, jestli by MUDr. Malina nebyl lepší, než ty injekce, tak se velmi naježil a povídal, že jsem mu v těch jeho lopatách taky mohl zůstat bezvládně viset. Tak si pak vyber, když ani doktoři v tom nemají jasno :-)

      0 0
      • muppet  

        Díky za pro mě užitečné informace a to nejen tobě,nechám to nějaký čas uklidnit a pak pozvolna pokud to půjde vyzkouším kolo,tento rok to asi nevyjde :-( ale zdraví je pro mě to hlavní.

        0 0
    • hmm  

      No asi tak. Každý jsme originál a na každýho platí něco jiného. Záda jsou totiž strešně komplikovaný a každej z nás má problémy strošku jiný. Já si záda lečím už 6let a předpokládám že problémy budu mít nadosmrti. Já místo levé mám trnutí právé nohy které přechází v ostrou bolest lýtka dále tupou bolest boků a pravého stehna. Sem tam mě chytá obrovská tupá bolest zad. Nezpůsobyl jsem si to zraněním při sportu ale v práci. Přetěžováním páteře (tahání 100vek kg denně)

      Po důkladném vyšetření jsem prodělal rehabilitaci masáže a cvičení Nespočet prášků proti bolesti abych mohl vůbec vegetovat, záda bolela 10hodin denně. Cvičil jsem každý den kompletní sadu cviků na páteř 6měsíců 20minut denně, bolesti začali ustupovat páteř se zlepšovala. Přestal jsem cvičit každý den a cvičil 3× týdně 20minut dalších 6 měsíců. Po té už jenom velmi zřídka. Změnil jsem práci a začal se dost hlídat. Uplynuly 3 roky spokojeného života.

      Přišla koupě Fulla abych páteři ještě více ulevil a ejhle. Dvě křupnutí v zádech na vyjížďce že jsem domů sotva dolezl a začalo to nanovo tentokrát mě bývalo o dost mizerně hůř než dříve 20h bolesti každý den. Navštívil jsem jiného specialistu ten mě poslal na Rentgen a Ct páteře a dal mi vybrat operace či zase kontroverzní léčba. Já si vybral to druhé začal jsem cvičit a doplnil další cviky na rehabilitaci a cvičil jsem každý den 30minut 6 měsíců. Bolesti zase trošku ustupovali ale tentokrát ne tak účinně. Prodělal jsem EMG vyšetřená nervů na pravé a levé noze (pro neznalé do vás pouští elektrický proud a bolí to jako čert) to vyšetření se dělá prý před operací páteře běžně. Tam mi zjistili poškození nervů na pravé noze atd…

      Po diskuzi se svým specialistou mi bylo doporučeno se šetřit a hlídat svoje pohyby, cvičit jako dříve neprochladnout… záda zdravého člověka normálně bolí po prochladnutí den mě 3 až 5. Kolo mi nezakázali. Na biku když dupu do pedálů mě ale mizerně ostře pobolívá pravá noha že musím vypnout a zmírnit radikálně styl jizdy.

      Poslední věta byla pokud přestanete cítit pravou či levou nohu hrozí vám ochrnutí do několika hodin a tak se nechte ihned odvézt na chirurgii do Bohunic.

      Když teď cítím malou tupou bolest tak 2h denně. Říkám všem že mi je výborně nic mě netrápí a užívám si života protože třeba zítra už nebudu moct chodit…

      0 0
    • claid  

      mám výhřez plotýnky cca 5 let, necitlivost od pr… až k prstům u nohy a kotník ochrnul komplet tak, že jsem nebyl schopen se postavit na špičku nohy.. na operaci jsem nešel – až úúplně poslední možnost!! říkali mi, že se na špičku už nikdy nepostavím.. cvičení jogy a HLAVNĚ kolo po těch 5-ti letech – se na tu špičku postavím!! hodně jsem kulhal – taky chodit jen po patě! a dnes to už skoro není vidět.. doktoři chtějí řezat!!tak pokud to jen trošku jde – žádná operace páteře!!!! a to jsem měl jít ke Stulíkovi do Motola.. ale konec s tenisem, volejbal, surf a vyhýbat se tahu na záda např. z předklonu něco těžkýho zvedet..atd..

      0 0
      • Meluzina  

        taky jsem léčila plotýnky jógou, ale rehabilitační doktor to odsoudil, poslal mne do posilovny a na pilates a měl pravdu…

        0 0
    • tomsoyer  

      Mě po pádu při fotbale před rokem vyhřezla L5, S1 provázelo to ochrnutí pravé nohy tak že jsem nebyl schopen hýbat prsty a ani zvednou nohu v kotníku.

      Indikace akutni operace, díky rozbité magnetické rezonanci se vše protáhlo a já šel k léčiteli – začal jsem hodně meditovat změnil úplně život (žádný alkohol) a ejhle změna nastala rychle po měsíci se vše zlepšilo natolik že doktoři nechápali, denně ráno cvičím cvik – lehnout na záda pod nohy židli či jinou vhodnou podložku tak aby kyčle i kolena byly v pravém úhlu a s výdechem vtahovat konečník a jakoby mírně zvedat kostrč vzhůru nemusí to být velký pohyb jde o to zapojovat hluboké svaly kolem páteře + mi hodně pomohli labilní plochy sezení na míči kdy se také zapojují hluboké svaly kolem páteře a prostě ty pak tu plotýnku drží to je hodně důležité vycvičit.

      Jinak ohledně kola mi doktoři řekli že vzhledem k místu výhřezu ať na kolo zapomenu že si to jen zhorším tak jsem se slzou v oku pořídil koloběžku a celý loňský rok jezdil na ní hodně mi to dělalo dobře.

      po té co jsem se otrkal jsem na podzim zase na „stará“ kolena začal jezdit na trialu, který mi dělá moc dobře na záda, udržováním rovnováhy se cvičí ty hluboké svaly a posilují se celá záda. A hlavně se nesedí což mi fakt pořád vadilo sedět a šlapat na kole byl problém. pak jsem zase začal chodit na spinning a jezdil jen ve stoje byl to záhul celá hodina v tom tempu ve stoje ale citil jsem jak jde kondice i stav zad pořád nahoru, poté jsem postupně na spinningu začal sedat až sem od vánoc jezdil normálně klasickou hodinu spinnigu se sezenim no a nyní jsem pořídil celopéro a jezdím minulou sobotu jsem si šlápnul 110 km a v pohodě.

      Dnes večer jen rychlá vyjížďtka v tempu fakt terénem rozbyté sjezdy, kořeny, singletracky a záda paráda.

      Takže nevzdávat to, operace až to poslední (i primář neurochirurgie mě odrazoval – že prý co jen to půjde ať na ní nechodím že se to pak pořád vrací a zhoršuje) a hlavně na sobě makat cvičit poctivě změnit životosprávu a třeba i trochu to myšlení.

      Meditace mi hodně pomáhají.

      0 0
    • Dubys  

      Jsem cca let po operaci výhřezu, který jsem měl mezi L4 a L5. Potvrzuju, že operace se odkládá co to de. Nicméně v mém případě po roce a půl neustálého zhoršování na ní nakonec došlo. Kolo nebyla prvotní příčina, ale v procesu zhoršování myslím sehrálo negativní roli. Před operací jsem prakticky nemohl chodit, bolest ostře vystřelovala do levý nohy, atd. Operace okamžitě pomůže, ale už to není úplně jako dřív (bolest teda nevystřeluje), ale mám lehce sníženou citvilost v noze, záda hůře regenerují po zátěži a jsou celkově náchylnější (hlavně na prochladnutí). Kolo podle mejch zkušeností není ideální sport na problémi se zádama, alespoň ne v bf pojetí, tzn. 2× týdně 60 km a o víkendu maraton… dlouhotrvající zátež, při který záda snadno a často prochladnou a ještě jsou u toho ohnutý a celkem i namáhaný (při delší vyjížce někdy i dost nekotrolovaně). Nejvíc mi vyhovuje rotoped, kde sem hodně vzpřímenej a v teple. Dvakrát podtrhuju to, co už tady zaznělo: cvičit (zejm. břicho), neprochladnout, nepřetěžovat a bacha na špatný pohyby (naučit se zvedat správně těžší věci, atd.)

      0 0
      • COCO(t)  

        Pánové závist mě bolest nestřílí do nohy atd, ale přímo do vejec a kdo zažil že ho někdo nakopl do vej… tak si umí představit jak mi je asi 20 hod denně. Posledně tejden, před vánocema cca 2 měsíce. Krásnejch 25 včeliček do pr… a ono nic…dnes se směju, ale nic moc. Je to tzv blokační sindrom svaly se natolik stáhnou že obratle skřípnou plotýnku a ta skřípne nerv a léčba …„no to víte…“ Je mi 25 a tohle mam už cca 3 roky. Ale je to opravdu o tom hlídat se netahat blbě něco těžkýho nesedět na zemi atd ale ono to člověka naučí že? :-) Jinak kolo absolutně bez problémů hlídat aby záda neprochladly nemít sedačku kilometr nad řídítkama a pokud to „drncá“ stojim.

        0 0
    • Raider  

      Jestli jste ještě nic nenašli tak se podívejte na SM-SYSTEM. Byl jsem tam a je to super! Problém u kola je že ti zkracuje beedrokyčelní svaly a pokud neprotahuješ tak to muže být pro tu L5-S1 docela problém! Určitě zkuste pocvičit a po 3 mesících uvidíte.. Mě to pomohlo, byl jsem taky naodpis..

      tady je link http://smsystem.eu/

      0 0
    • novas32  

      cau. co clovek, to nazor a taky jina zkusenost. ta moje – je mi 39, bederni plotny mam operovane 2× (2005 a 2010) a jezdim. vic nez kdykoliv predtim. letos pres 8000 km, pul na pul silnice/bike. Z toho duvodu, ze ostatni, jako behani, sporty, kde skaces (squash, badminton…)atd nepripada v uvahu, narozdil od kola, alespon v mem pripade. pokud chces, pisni mi na mail novas32@seznam.cz, myslim, ze ti k tomu muzu rict docela hodne, at uz jde o prubeh, zkusenosti s operacemi, rekonvalescenci a naslednym stavem a moznostmi. stejne tak muzu srovnavat se stavem kolegy, ktery ma obdobny problem, bez operace.

      kazdopadne drzim pesti.

      0 0
    • novas32  

      aaa…ted koukam na datum, moc aktualni to neni:)

      tak doufam, ze ti to dopadlo dobre:)

      0 0
    • Meluzina  

      mám plotýnku mírně sestouplou, kolo vlastně zakázané, pomohla dobrá rehabilitace v kombinaci s posílením svalů, nic jiného, obávám se, nepomůže

      0 0
      • Raider  

        pomůže jenom správně cvičit a nemusíš mět žádné problémy..

        0 0
        • Meluzina  

          správně, svaly posiluji cvičením, víš snad o jiném způsobu?:-)

          0 0
          • Raider  

            Spíš je to o tom ty svaly dostatečně posílit a následně protáhnout aby nezkratili.. Už jsem tu dal i odkaz na to cvičení.. tady najdeš více o tom.. http://smsystem.eu/

            0 0
        • Luma  

          Pravdu máš :-) mám výřez L5,S1(9mm) s utlakem na nerv pravé nohy.Pravidelně cvičím a nemám skoro žadné problémy.

          0 0
          • danis7  

            jaké konkrétní cvičení ti zabralo, mám taky výhřez a pořád s tím bojuji, někdy je to lepší, někdy horší

            0 0
            • Luma  

              Jsou to podobné cviky co dával Raider odkaz.Cvičení s gumovou šnůrou apod.Blbě se to vysvětluje,lepší je navštívit rehabilitačního doktora.Hlavně se musí posílit břicho,pánevní dno.

              0 0
              • Peslezedirou  

                Když jsem měl problémy se zádama s křížem a kostrčí, tak mi pomohly cviky tak jak píšeš na pánevní dno, ty které cvičí ženský po porodu, na netu toho najde danis dost.

                0 0
    • Mig_all  

      Doporučuju lázně!

      0 0
    • BB  

      Třeba já jsem výhřez plotny vyléčil konzervativně a kromě denního cvičení to byla jízda na kole, co mi nejvíc pomohlo. Ale určitě to není univerzalní rada. Chce to zkoušet, začal jsem dest minut na kole a když nic, tak jsem stále přidával. A chce to sportovní posed, spíš se trochu položit, aby otřesy nešly do vzpřímené páteře. A asi bych zkoušel fulla.

      0 0
    • RUSH  

      Kámoš se před lety rozhodl pro operaci, pak následovala rehabilitace, do dnes každý den cvičí. Má fulla (Epic), trénuje a jezdí kpž maratony bez omezení a bez bolesti.

      Znám taky lidi, kteří to už párkrát rozchodili, pak jim vždycky otrnulo, jenže pak je to zas chytlo, jeden je dokonce kaskadér… V nejhorším případě to ale může opravdu skončit ochrnutím.

      Fakt je, že cvičením se dá hodně zachránit, ale myslím tím pravidelné cvičení, s odborným vedením.

      0 0
    • Jituschka  

      Taky jsem měla po pádu z kola problém s ploténkou, nikdo to moc neřešil, až mi pomohla chiropraktička, byla jsem u ní 3×, bolelo to :), křupalo, ale pomohlo a od té doby mám klid a nic nebolí.

      0 0
    • cubas  

      Tak bohužel došlo i na mne. Záda mě na kole bolej posledních 5 let, ale přičítal jsem to nejrůznějším věcem od slabých břišních svalů až přes špatný posed. Po třech až pěti hodinách mě záda bolely jak pes, ale vždycky se to dalo nějak rozhýbat. Na jaře jsem prošel BG fittingem, a s nově nastaveným kolem jsem neměl problémy natrénovat a odjet 15 hodin dlouhý Salzkammer.

      Nojo, ale teď o vánocích bolest zad jak pes a následně bolest pravý nohy. Po 14 dnech trápení jsem zašel na neurologii a CT, a výsledek je nadpis tohohle vlákna. Chtěl bych se zeptat zrehabilitovaných i operovaných: jaká fyzioterapie a za jak dlouho vám pomohla (já mám doporučeno McKenzie..) případně jaký je návrat ke sportu (kolo, běh, běžky..) po operacích. Co mě teda štve nejvíc už ani snad není bolest, ale lehká paralýza pravé nohy – nedokážu se postavit na patu, popoběhnout atd. Za jak dloiuho po zahájení fyzioterapie tyhle příznaky obvykle zmizí. Díky za odpovědi a hodně zdraví.

      0 0
      • šimlos  

        Před deseti lety jsem byl taky kandidát na operaci plotýnky,akorát místo do pravé nohy,mi bolest střílela do levé :-).Nemohl jsem se ani pořádně oholit,dva měsíce jsem byl na neschopence a každý den se ploužil na injekce Mezocainu,které mi umožnily alespoň trochu fungovat. Nakonec mi pomohla od nejhoršího rehabilitace – magnety a napravování na jakési elektromechanické stolici,kde člověk leží na dvou válcích a ty se pomalinku otáčejí od sebe a bederní oblast to tak lehce napíná a masíruje.Potom mi doktor ukázal jeden primitivní cvik na posilování břišního svalstva,pomalé lehsedy s bederní částí zad přitisknutou k podložce s tím,že je mám cvičit ráno a večer.Od té doby mám od bolesti pokoj,stále cvičím a samozřejmě se pečlivě vyhýbám jakémukoliv zvedání těžkých věcí a dávám si pozor,abych na záda neprochladnul.Přeju Ti,ať se toho zbavíš co nejdřív.

        0 0
        • Mamut  

          pomalé lehsedy s bederní částí zad přitisknutou k podložce

          Presne tymto som si vyhrezol platnicku L5/S1 pred 1.5 mesiacom. Cvicene rovnako ako desiatky krat predtym, cvik natrenovany na fyzioterapii mesiace pred tym, pretoze chrbat uz nejaky cas nebol v najlepsom stave.

          Vsetci to odporucaju, ale viem, ze vecer predtym som nic ine na chrbticu namahave nerobil nez cviky naucene na fyzioterapii. A teraz babo rad. Za 10 dni idem na dalsie kolo fyzio pre zmenu inam.

          Najviac mi pomaha chodza a plavanie (kraul), pokial som teda v stave, ze som toho schopny. Od zaciatku sa to cely cas zlepsovalo, len poslednych par dni recidiva skoro uplne naspat. Bud som to pretazil pochodovanim na snezniciach po horach, alebo 7h cestou autom, alebo sucasne ochladenie (aj ked som si fakt ziadnu zavislost na teplote za 1.5 mesiaca nevsimol.

          0 0
      • novas32  

        pisnu ti email

        0 0
      • Luma  

        Me to trvalo cca pul roku nez jsem se posadil na kolo.Mam vyhres mezi L5 S1 9mm s utlakem na nerv prave nohy.Hodne mi pomohly masaze a hlavne cviceni.A hlavne se nesmis pretezovat.Musis naslouchat svemu telu.Ja kdyz jedu na kole a citim ze me zacinaji bolet zada tak to otocim a jedu domu.Na kole jsem zkratil posed(nejsem tak natazeny).Jinak doporuciji co pisou ostatni,cvicit doma hlavne bricho,panevni dno atd.

        0 0
      • cubas  

        Trošku aktuálních informací – pokud by někomu pomohla informace jaký je zhruba vývoj od akutního stavu po cca měsíci. mám za sebou 14 dní rehabilitací – cvičení McKenzie (to jsoui ty záklony nebo Kobra v józe). Dneska už se můžu vyspat bez chroupání prášků proti bolesti. Noha pořád nemotorná, ale mám pocit že se to lepší. Šetřim se teda hodně – defakto ten měsíc nedělám nic (a to jsem byl zvyklý 5× za týden kolo/běh/běžky). To nic nedělání mě docela psychicky ubíjí.Teď mám pocit že se týden žádná změna stavu nekoná není to ani lepší ani horší. Nemáte někdo doporučení dobrou fyzioterapii v Praze s dobrými výsledky pro vaše plotýnky? Jo, a díky Novasovi za detailnější informace ohledně vzniku choroby a její následné léčby. Díky.

        0 0
    • Tanguero  

      Bederka mě občas chytla od malička a pořádný výhřez jsem měl pět let nazpět.

      Moje zkušenosti:

      • neřezat, léčit konzervativně, mě hodně pomohla metoda McKenzie.
      • nespoléhat na pasivní terapie – léky, kapačky, masáže, Dornovka,magne­toterapie, bylinky atd. Atrofované svaly to do pořádku nedá.
      • dokud to bolí, nejezdit na kole, ale chodit, dobrý je i nordic-walking.Pokud bolí záda na kole i po odeznění potíží, máte špatnou geometrii,nebojte se experimentovat, záda máte jen jedny, rámů je tisíce.
      • cvičit svaly zad a vnitřního břicha, doporučuju pilates a hlavněTRX – geniální cvičení. Naprosto nevhodná je posilovna a většina„klasických“ rehabilitací. Pokroky bývají mizerné a recidivapraktic­ky jistá.
      • pečovat o záda 24h denně – pořádná postel, bederní oporav autě, bederní opora na židli, gauči, křesle. Pokud sedíte v kanclu zaPC, doporučuju střídat židli a velký balon 50/50.
      • zkusit sporty, kde páteř rotuje a tím se protahují plotýnky (jápraktikuju tanec a lyžování), vyhnout se sportům, kde docházík nárazům, výskokům a kompresi plotýnek (tenis, volejbal, sjezdy..)
      0 0
      • Meluzina  

        doporučuji do auta, kanceláře a i na gauč polonafouknutý owerball, fakt super věc…

        0 0
      • pelhrimov  

        Vytáhnu mrtvolu, doporučujete chůzi pří výhřezu disku, jenže já to mám teď akutně tak, že kromě chůze a stání mohu vše, ach jo. Ušetří mi někdo trochu času a nasměruje mne na cviky, které by třeba trošku pomohly na pošahanou bederní ploténku L3/4.

        0 0
        • Peslezedirou  

          Dobra rada je ta, ze ji nehledej na netu, ale jdi za někým, kdo se na tebe podívá a konkrétně poradi – rehabilitace. Blbou chuzi se mi zkratily některé svaly, jine byly naopak pretizene, bolesti zad fakt velký, cvičil jsem dle rad jak se dalo, ale výsledkem bylo, ze jsem se cítil stále hur. Jako poslední me napadla reha., teď si zpetne říkám, ze jsem byl kkt a mel jsem to udělat hned.

          0 0
          • josef05  

            Mě sice rehabilitace také pomohly, ale zhruba jen na rok. Pak se bolesti vrátily ještě horší. Na doporučení neuroložky jsem chodil ke sportovní fyzioterapeutce (je to za svý, zdravotní pojišťovna to nehradí), ale po čtyřech měsících bolestí mám teď zase dva měsíce klid. Denně doporučená cvičení (5 minut), hlídat si držení těla při sezení, chůzi, cvičení, na kole…

            0 0
            • Peslezedirou  

              Jj, taky si to cvakam sám, sranda je, ze si zkouším stát na jedné noze, při chůzi si musím myslet na to jak jdu, kontroluji si veci, které mi přišly jako dříve bezne, o kterých jsem nevěděl, naštěstí nemam žádný vyhrez, jen pretizene svaly.

              0 0
    • stip1978  

      Já měl taky výhřez ploténky, zkoušel jsem různý fyzioterapie, konzervativní léčbu, rehabilitace – všecko naprd. Pokud je plotýnka prasklá a venku nic takovýho nemůže pomoct. Šel jsem na operaci, dali mi tam implantát z titanu a plastu a od tý doby jsem v pohodě, letěl jsem s tim i Dolomitenmana. Prostě nebabrat se s tim, schopnej neurochirurg udělá fik a je to. No, tak teď si vyber :o)

      0 0
      • Mamut  

        Co riesi ten implantat? Funkcna nahrada platnicky? Alebo iba „spunt“, aby nevyliezla zas?

        0 0
        • BB  

          Je to náhrada plotny. Mám dva kamarády s titanovou plotýnkou a oba jsou v pohodě, fakt je, že oba museli jít na operaci dvakrát. Bortilo se jim to postupně.

          0 0
      • Jester  

        //Pokud je plotýnka prasklá a venku nic takovýho nemůže pomoct. //

        Můžu sem dát dva obrázky z MR. Na prvním výhřez, na druhém (cca po roce a půl) bez výhřezu. Výhřez se může časem vstřebat.

        Já jsem sice bez operace, nicméně problémy mám pořád, někdy větší někdy menší. Pravidelně cvičím a snažím se vyhýbat věcem, které mi škodí. Nejhorší je snad prochladnutí.

        Na kole jsem mohl jezdit až po 4 letech, nicméně o to víc si to užívám. Báječný pocit. Zvlášť když jsem byl už smířený s tím, že si na kolo už nesednu.

        Ze sportů mi ještě nevadí bruslení a chůze (dá-li se to považovat za sport). Blbě mi dělá běh a různé poskoky, volejbal už se hrát neodvážím, to samé platí o hokeji.

        Jinak když už člověk za sebou tahá nohu, je to hodně špatné a může hrozit, že ty nervy utlačíš tak, že tu nohu budeš mít špatnou pořád. Tady bych navštívil pár neurologů a (raději) neurochirurgů a nechal si poradit.

        0 0
    • Ruprt2  

      Všechno špatně.

      Chirurgická i konzervativní léčba.

      Fyzioterapie, cvičení.

      Všechno špatně!!

      Musíš chodit do přírody, jíst příborem a pomalu. Usmívat se na lidi, vyprdnout se na práci, nebrat žádné léky.

      0 0
      • muppet  

        Tak to řeším já taky a zatím mám klid :o)

        0 0
        • cubas  

          A jaký je teda u tebe stav, vývoj a případně prodělané rehabilitace od té doby, co ti výhřez diagnostikovali?

          0 0
          • muppet  

            Rehabilitace krátce po propuštění z nemocnice a doporučení dalšího cvičení, já jsem ovšem špatný pacient a tak jsem dal cvičení vale. Dávám si akorát pozor na nadměrné zatížení zad při zvedání a podobných aktivitách ( hold Kámásůtru už celou navyzkouším :o) )na kole jezdím dál.

            0 0
      • MichaelSimek  

        a nezapomen si naflusat do lahvicky za 600kil a zredit to

        1 ml : 1 191 016 kry­chlovych svetelnych let (to jsem si nevymyslel to je normalni homeopaticky redeni, viz wiki :)

        pokapat si tim tu pater a dalsi den budes fit

        0 0
    • Chalupář  

      Mám s tímto problémem velice bohaté zkušenosti již skoro 3 roky (výhřez 17mm L5, S1) Vysmekl jsem se chirurgům od operace a díky cvičení a změnou životosprávy s tím docela úspěšně bojuji. Jezdím na silničce a na trekovém – krosovém kole, loni skoro 6000 km a letos už 1000 km protože nemám víc času. Mudr. Závrská Ústí n/L mi dokonce kolo doporučila. Důležité nespadnout, neprostydnout. Když přijedu z kola, rychle se převléknu do suchého, mikinu okolo pasu a jde to. Mám levou nohu částečně ochrnutou a někdy dost bolí ale na kole se mi vždy uleví a nohy se tzv. proberou. Díky kolu jsem možná neskončil na vozejku a nebo na operaci, což není žádná výhra. I přes tyto potíže jsem loni na krosovce 1/2 asfalt, 1/2 polňačky jel na jeden zátah Ústí n/L-Písek 200km. Držím palce.

      0 0
      • Tina  

        Tiež som mala bohaté skúsenosti a vďaka bohu, že som sa rozhodla to riešiť operáciou. Pretým sa to vždy dalo nejako prekonať, alebo vydržať a stavy boli raz lepšie a raz horšie. Tiež som cvičila a jazdila na kole. Mám niekoľko knižiek o joge a rôznych správnych cvičeniach. 6 rokov som s tým bojovala a nechcela som sa zmieriť s tým, že takto to bude až do konca. Mala som podobný „výhřez“ ako ty a vedela som, že samé sa to už nikdy nespraví. Po operácii stále cvičím, hýbem sa a jazdím na kole. Najväčší rozdiel je v tom, že nemám žiadne bolesti, obmedzenia, netŕpne mi noha. Iba toľko som chcela k tomu „vysmeknutiu sa chirurgom od operace“ ;)

        1 0
        • OstravakTu  

          S tim si clovek opravdu uzije. Me vyhrezla prava,nemohl jsem se ohnout k zemi,natoz zavazat tkanicku. Strilelo to do nohy a do zad. Nastesti vcas nasazene rehabilitace a domaci cviceni. Dva mesice,nez to nejak pomohlo. Ted to obcas citim,ale nic hrozneho,vetsinu roku mam klid. Hodne pomohla taky posilovna,zada se zpevnila a mam uz pokoj.

          0 0
          • kankrlicek  

            Taky mi vyjela v bederní oblasti plotýnka. Neděli jsem přečkal v slzách, v pondělí ráno byl odvezen k čarodějovi. Rukama si mě nahřál, různě se mnou na zemi kroutil, v jednom okamžiku jsem cítil pomalý plynulý pohyb okolo páteře. Pak mi přikázal abych vstal a byl zdravý :) Koupil jsem si hned velký bederní pás (kočku), berle jsem nesl v ruce a odešel domů. Cvičím denně SM Systém. Bohužel mi prasklo jedno svalové vlákno, takže to bude furt opatrné. Kupř. ponožky si jsem schopen obléct jen v leže na zádech :), těžké věci nezvedám.

            0 0
    • OstravakTu  

      Sm system.. sado-maso? :)))

      0 0
    • leatopinkova  

      Prosím o typ na takového čaroděje…

      0 0
    • leatopinkova  

      Prosím o typ na takového čaroděje…

      0 0
    • hmm  

      Tak dnes počasí super na kolo a já místo toho ležím zase jako lazar v posteli že ani vstát nedokážu. Výhřez se mi zase ozval v plné síle, při běžné činnosti. Snad to nebude horší než obvykle.

      0 0
      • plzakj  

        Asi bych resil operaci. Nevim, co mas ty. Moje mati vyhrezla stejna plotna 3× a tlacilo to na nerv, ze necitila nohu. Operativne odstranili to, co bylo kimo kanal a pak rehabilitace.

        0 0
        • hmm  

          Všichni kteří nastoupili v době jako já k mojí neuroložce mají už po operaci. Šance že to bude lepší po operaci není ale velká. Lékaři lžou protože ke srůstům dochází až rok a vice po operaci. A bežná praxe je vyhodnocovat stav do roka. Budu cvičit dokud to půjde.

          0 0
        • hriva  

          Podobný problém jsem měl taky a pomohla až joga, Stačí denně opakovat některé pozice a za rok jsi jak novej.

          0 0
          • hmm  

            Novej jsem byl už 4× za 13let co to mám. Operace ale čeká na všechny jsem prý chdící zázrak že ji enmám ještě. Jinak mám už 3tího specialistu tak mám přehled

            0 0
    • Yura  

      Reverzi hyperextenze asi nejlepsi vec na spodni zada. Kazdej kdo to vyzkousel si to nemuze vynachvalit. I ty vyhreznute plotny to postupne napravuje. Bohuzel u nas v posilovnach jsem to jeste nevidel, ale urcite se to da napodobyt i jinak..

      http://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • hmm  

        To je příliš brutální. Veškeré techniky co jsem kdy dělal byli formou protahování či posilování bez zátěže pomocí končetin atd.

        0 0
        • Yura  

          Ten typek v tom videu je legenda powerliftingu. Ma za sebou tolik zraneni, jako kdyby skocil z 10teho patra a prave on tuhle masinu navrhl. Neni to zadne hogo fogo tohle opravdu funguje. Neni na tom nic brutalniho. Muzes to cvicit klidne bez zateze. Je asi jasny, ze kdyz mas vyhreznutou plotnu, tak si tam nenalozis 100kg. Jde o tu dekompresi te patere pokud se nepletu. Ja to delam tak, ze mam zidlu na koleckach bez operadel. Aby to bylo vyssi, ptak na to dam perinu, polstar a na to ten velkej balon na cviceni. Lehnu na to brichem, drzim se rukama dole u tech kolecek, nohy mam ve vzduchu a krasne citim jak se ta pater natahuje. Snazim se co nejvic uvolnit a citim jak kazdej nadech do bricha krasne ty obratle od sebe roztahuje. Super je, ze mam hlavu dolu, takze to krasne roztahuje celou pater i tu krcni.

          0 0
          • hmm  

            Nebráním se ničemu, mám za sebou mnoho let rehabilice a učím se stále nocé techniky a mám už druhý balon

            0 0
            • kerim  

              Mě zatím funguje metoda Mc Kenzie, už pár let to udržuju a funguju, jak se na to cvičení vykašlu, je to otázka měsíce, a už se plotna připomene

              0 0
            • Yura  

              Tady o tom taky neco rika L.S. http://www.youtube.com/watch?… asi to funguje hodne dobre, tihle frajeri nejsou zadny slecinky a svoje telo vystavujou uplne jinym extremum nez bezni smrtelnici. To nejsou zadni radoby fyzio, chio s pochybnyma vysledkama. Delaji jen to co ma opravdu smysl a co je vrati zase do stavu, aby mohli delat to co chco ua to je zvedat ******** tezky vahy. :)

              0 0
      • jonti  

        Rekl bych, ze podobne svaly procvicis i mrtvym tahem.

        0 0
        • Yura  

          Rekl bych, ze ses uplne mimo. Tady jde o ten pozitivni efekt na pater. Pouzivaji to jako kompenzacni cviceni prave po tech mrtvolach, drepech apod. Ktery tu pater/obratle mackaji do sebe..

          0 0
          • jonti  

            Musim to vyzkouset na sobe, jak to tam pusobi. Ta podobnost s MT byla ta, ze zapojujes predevsim zadek a spodni zada.

            Vyzkousim zitra tu mirnejsi verzi na lavicce s vlastni hmotnosti.

            https://www.youtube.com/watch?…

            0 0
            • hriva  

              Spíš bych šel cestou posílení a protažení svalů pánevního dna..

              0 0
            • Yura  

              To nevypada moc efektivne. Co tim chces dosahnout? Jestli ti jde o tu dekompresi patere, tak lezet brichem na balone, kterej je v dostatecne vysce, aby jsi mel nohy ve vzduchu a tim ta vaha tech nohou krasne natahovala tu pater je nejlepsi. Jestli ti jde jen o cviceni svalu, tak na to staci klasicke hyperextenze + MT. To co chces zkouset me nepripada dobry ani na jedno..

              0 0
              • jonti  

                me se spis nezda, ze takova dekomprese nejak vyrazne pomuze jinak nez uplne kratkodobe. Ulevi se mi na par minut, ale kdyz nejsem poradne zpevneny porad, za 10 minut potom uz o tom ani nevim.

                Zkouset to chci jen abych pochopil, jestli tam taky dojde k te dekompresi, jako treba na balone.

                0 0
                • Yura  

                  Ano moc ti ta dekomprese nepomuze, kdyz budes 15 hodin denne sedet vyvalenej v kresle. Spravne drzeni tela, cviceni stredu tela apod.. Je zaklad a ta dekomprese je soucast toho protokolu jak zlepsit a udrzet si ty zada zdrava.. Ta dekomprese je proste kompenzace toho, jak neustale gravitace ty chrupavky stlacuje. Pomaha to k lepsimu prokrveni tzn. dostane se tam vic vseho potrebnyho k obnove..

                  0 0
    • Wojtkingson  

      Rozstřelil jsem si plotýnku po roční pauze od cvičení, síla byla, ale nebylo dostatečně zpevněný břicho a buch… Bolest nohy, měl jsem problémy chodit, doktorka mi řekla, že už nikdy nezvednu nad 100kg. Postupně jsem začal cvičit, hlavně břicho – ale rozumně, ne stovky opakování, pak jsem přidal mrtvý tah a vše je v pohodě. Teď když třeba rok necvičím, tak mám problém, že ji začínám cítit, ani ne při klasickém fungování, ale když třeba zvedám něco těžkýho. Obecně za mě – neprotahovat, čím je spodek zad uvolněnější, tím ta plotýnka míň drží (tohohle názoru nejsem sám, kdo má problémy s plotýnkami). Čím víc jsou posílený spodní záda, tím víc plotýnka drží. Nicméně fakt je důležitá striktní technika provedení mrtvoly, absolutní zpevnění středu, pomalý pohyb, žádný cukání.

      0 0
      • hmm  

        Mě dvě doktorky posílali na operaci a já ji opakovaně odmítl. Moje nynější lékařka mi dnes dala speciální obstřik páteře a nabídla mi několikaměsíční neschopenku protože výhřez mám opravdu velký, tu jsem se slovy že to nebude tak zlé odmítl. Budu bojovat pokud dostanu šanci

        0 0
        • hmm  

          Měsíc jsem ležel s kotníkem a oslabil zádové svalstvo. Teď týden bolestí v práci a hle v sobotu zhoršení stavu a už zase ležím… tentokrát se zády. Achjo

          0 0
    • ArmaniMan  

      Ahoj. Taky jsem se rozhodoval zdali jit do fullu (kvuli problemum se zady – plotna) a nakonec jsem objevil nize uvedena kola. Trek ma „odpruzenou“ vidlici a prece to ne full a Bianchi ma zase technologii Countervail, ktera ma pohlcovat az 80% vibraci. Mam akorat dilema…ktere vzit…mohli by jste mi zkušeni bikeri poradit do kterého z techto 3 kol by jste sli? Vzhledem k osazeni, ramu a kolum a kolu jako celku. :-) Dik moc.

      Trek 9.7 (2018)

      https://www.trekbikes.com/…077690-2018/?…

      Trek 9.7 2X (2017)

      https://www.trekbikes.com/…077690-2017/?…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Taky přispěju svoji troškou do mlýna, a rád bych rozporoval některý hovadiny, který tu v dávným pravěku zazněly.

      Žádná meditace ani jiný nesmysly vám výhřez neopraví, a ve chvíli, kdy máte kontinuálně znecitlivělou nohu, a/nebo se bolestí můžete ******, je na nějaký cvičení pozdě, a jinak než operací už tomu nepomůžete, protože to co vám z plotýnky vylezlo do páteřního kanálu, a utlačuje tam nervy, už nijak zpátky nenatlačíte.

      Cca ke konci prázdnin mě po jednom cvičení začalo při zvedání se z předklonu bolet ve spodních zádech, a když to ani po měsíci nepřestalo, šel jsem na ortopedii, odkud mě poslali na MR. Žádnej super zásadní nález tam nebyl, ale dvě spodní plotýnky nevypadaly dobře (bulging – povylezlý, nebo jak to správně přeložit).

      Paradoxně jediná poloha, ve který mě záda nebolely, byla na kole, což byla past, protože v předklonu se mačká přední část, a všechno se tlačí dozadu, kde jsem na pravý straně měl těsně před průserem, kterej taky brzo přišel – jeden den jsem si dal asi 40km v Kokořínsku, a druhej už jsem byl v ****** bolestí.

      Bohužel jsem měl smůlu na doktory, a trvalo dva měsíce, než jsem se dostal k normálnímu neurologovi, kterej mě odeslal na neurochirurgii do Motola. Na téma doktoři doporučuju se obloukem vyhnout nemocnici Na Homolce a „garážový klinice“ EuroPainClinics na Chodově.

      1.12. jsem se konečně dostal na urgentní operaci, a najednou můžu spát, chodit, a normálně žít. Po devíti týdnech v naprostý agónii, kdy jsem „spal“ v průměru asi tři hodiny denně, a občas se kroutil bolestí jako žížala a vyl na celej barák jako střelenej pes.

      Pokud se vám stane něco podobnýho, nenechte se odbýt, a pokud se ošetřující lékař bude zdát jako ***** (dr. Kalina z Homolky, pan "co sem lezete s každým prdem, ani nejste z Prahy, táhněte zpátky na Mělník – skoro doslovně cituju), jděte jinam.

      A cvičte střed těla. To mě asi spasilo před ještě větším průserem, resp. mi to výrazně urychlilo návrat k aspoň částečnýmu fungování (třetí den po operaci už jsem se byl projít 3km, a celkem normálně fungoval).

      3 0
      • Zuzana1987  

        Ahoj,

        Môžem sa spýtať ako sa cítiš dnes? Mala som rovnaký priebeh ako ty, nakoniec to skončilo operáciou. Prvé dva týždne úplne bez bolesti, postupne ale začala noha znovu bolieť ale podstatne menej než pred operáciou a mám pocit, že sa tá bolesť neustále mení. Teraz je to od operácie 5 týždeň. Mal si to podobne?

        Pozitívne je, že sa mi začal vracať cit do achilovky a chodidla.

        Od začiatku sa snažím chodiť, postupne pridávam, cvičím zostavu z nemocnice na brucho. Za 10 dní začnem s rehabilitáciou, tak dúfam, že to bude lepšie.

        Ďakujem za postrehy :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Říká se, že trvá až několik měsíců, než se to všechno znovu stabilizuje.

          Po pěti týdnech jsem se ještě ani nezačal opatrně zkoušet předklánět, takže bych byl klidnej :)

          Ale osobně mě nebolelo nic, jedině když jsem se omylem začal předklánět, to mě pak v místě kde to řezali zabolelo jako kráva, ale jinak nějaký „provozní bolesti“ skoro nula.

          Jak dlouho jsi s tím pobíhala, než ses dostala na operaci? Pokud jsou ty nervy utlačený dostatečně dlouho, nemusí se cit vrátit nikdy, nebo to trvá hrozně dlouho, a samozřejmě se to hojí výrazně dýl.

          0 0
          • Zuzana1987  

            U mňa to začalo nohou, na začiatku listopadu ma začalo bolieť stehno, myslela som si, že som si natiahla sval pri cvičení :) bolesť sa stupňovala ale stále som si myslela, že to povolí a cvičila ďalej + plus v práci sa tiež nezastavím a dvíham ťažké veci.. Proste super kombinácia ????

            V prosinci to už začalo byť o dosť horšie, hlavne ráno hrozná bolesť pri sedení až do lýtka ale stále som to po pár hodinách rozchodila.. Prišli Vianoce, minimum pohybu a začalo peklo.. 27.12. som skončila na pohotovosti, noha pálila ako by som ju mala nad otvoreným ohňom.. Tam mi pichla injekciu a až v tedy sa ozvali kríže

            Potom to šlo rýchlo z kopca, kým som sa dostala na magnetickú, tak som už bola o dvoch barliach, nadopovaná liekmi na bolesť aby som došla aspoň na záchod, neskutočné bolesti.. Po výsledku magnetickej (L5-S1 11mm) ma vzali do nemocnice na infúzie, vôbec nepomohlo, práve naopak.. To som už neurobila ani krok a tak ma tam rovno nechali a 21.2. operovali

            Bolesti ktoré mám teraz sú v porovnaní s tým čo to bolo vážne malé, ale nebudem klamať, že nemám strach aby sa to nevrátilo. Hlavne keď prvé 2 týždne po operácii nič nebolí a potom tú nohu cítiš zase, to už som mala záchvat paniky. Všade čítam skôr zlé skúsenosti s operáciou, tak som asi potrebovala konečne nejaký pozitívny príbeh ????

            0 0
            • Smazaný účet  

              Mně doktor co mě operoval říkal, že riziko recidivy je vysoké, tak se taky docela bojím, ale snažím se cvičit a mít zpevněnej střed těla (to jsem měl i předtím, a asi mi to pomohlo se poměrně rychle dostat do funkčního stavu), nedělat hluboký předklony, a vykašlal jsem se na běhání (což je s metrákem stejně blbej nápad).

              Jen doufám, že kolo nebude problém. To jsem zatím nezkoušel, ale od operace mám aspoň nachozeno asi 450km :)

              0 0
              • Zuzana1987  

                Tak ti prajem nech ti to vydrží, dúfam že časom budem na tom ako ty… Tie km ti závidím :)

                0 0
                • adam320  

                  Ja pred par lety zazil mesic totalni nehybnosti. Postel, tvrda! Nohy nahoru na kartonovy krabici od biku, kolena do pravyho uhlu. Druhej mesic radost, ze trochu chodim(pritelkyne mi nazouvala ponozky a boty)

                  Vse samozrejme po magnetickych rezonancich a konzultacich s fyzioterapeutkou na sportovni klinice. Sranda je, ze doktor vyhodnocujici prvni snimky mi rekl „bez operace jste v hajzlu, tohle je vazny“

                  Fyzio rekla „videla jsem horsi a zvladli to“

                  Je to hodne o psychice, protoze to trva dlouho. Respektive ja osobne o tech plotynkach vim porad a urcite budu do smrti, ale takhle vim pri urcitejch pohybech i o x zlomenejch zebrech, obou rukach vicekrat, praskly hrudni kosti, zlomenym palci a malickach u nohy vicekrat, sesti zlomenejch prstu na rukou, vykloubenym rameni s pretrnanejma slachama…mam pokracovat? :)))

                  Plotynky urcite to nejintezivnejsi s casove nejnarocnejsim vyvojem, ale da se to do budoucna kontrolovat a ovlivnovat.

                  O kole mi vsichni rikali, ze to je to nejhorsi a at na to rovnou zapomenu. Specialne discipliny dolekopcom.

                  Nezapomnel jsem:)

                  Preji vsem s touto zkusennosti co nejvice napomocne okoli a velkou trpelivost s jasnym cilem! To date!

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Takže místo abys šel na triviální operaci, která ten problém vyřeší během cca 60min pobytu na sále, jsi několik měsíců trpěl jako debil, a doteď to není dobrý?

                    To je na nějakou speciální darwinovu cenu.

                    0 4
                    • adam320  

                      Trivialni operace?

                      To mi jako nepripadalo, kdyz mi rekli, ze budu tri tydny v nemocnici chcat do bazanta. Pokud mas moji slozku z vysetreni a vyznas se v tol, tak skoda, ze jsem te neznal pred peti lety. Do 60 minut reseni bych klidne sel:)

                      Sam pises, ze se bojis recidivy. No tak ja ne, protoze vim jak na to a protoze o tom vim

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Ano, z hlediska toho, co neurochirurgie běžně dělá, je to triviální operace.

                        Jestli ti říkali, že budeš tři týdny v nemocnici, musel jsi mít víc štěstí než rozumu, a stal se zázrak, že teď chodíš. Nebo jsi byl na nějaký rumunský klinice v kočárkárně nebo fakt nevím.

                        Dědkovi co byl se mnou na pokoji operovali snad dvě polotýnky a ještě něco k tomu najednou, a po dvou dnech šel domů.

                        Víc k tomu nemám co říct, ať si každej věří čemu chce, ale tohle odrazování od operace (resp. operací obecně), která naprosto drtivý většině lidí pomůže, mě docela sere.

                        0 3
                        • adam320  

                          Nestal se zadnej zazrak

                          Sel jsem na velmi solidni sportovni kliniku v Chamonix, kde jsem rozhodne nebyl jedinej klient a kde mi rekli naprosto jasne presne to co ssm pises o par prispevku vyse…

                          Podstoupil jsi trivialni operaci co trva 60 minut a ted jsi rad, ze chodis. A bojis se, ze se to vrati;)))

                          Ja od zadnyho postupu nikoho neodrazuju a urcite bych si nedovolil nikomu radit konkretni postup lecby, natoz mu radit at nechodi na operaci, nevim kde to ctes

                          Ja jen popsal svuj zazitek a popral vsem at to zvladnou

                          A preju to i Tobe

                          0 0
    • Johnnyxjr  

      Před 3 lety jsem byl ve špitále díky vyhřezle plotně. Poslední možnost před operací jsem si prodělal opich pod CT ( (PRT), kořenový obstřik ) potom jsem nalezl tento článek

      http://coretraining.cz/…-z-odpovedi/

      vyrobil si samodomo tuhle mašinu a začal pravidelně cvičit. Od té doby mám klid.

      Video pro predstavu tady

      https://youtu.be/EYCtQ-Cokkk

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.