Výhody a nevýhody cestování s CK a kterou doporučujete

68 nepřečtených
  • brtníček

    Po čtení vlákna CIO, kde se rozvinula debata o CK jsem si dovolil založit nové vlákno. Dlouho jsem nikde s CK nebyl , ale začal jsem o tom znovu uvažovat. Jakou CK doporučujete na MTB , jakou na pohodovku a jakou na silničky? Chtěl bych asi zkusit MTB někde na Balkáně, tam jsem nikdy v horách nebyl. Kam doporučíte cca na týden.

    0 0
    • Singlespeed  

      Zlaté časy CK jsou už dávno pryč. Mladí jejich služby využívají minimálně, drtivá většina klientů jsou starší lidé v důchodovém věku. Z toho plyne, že naplnit nějaký zajímavější mtb nebo silniční zájezd bývá problém, který končí často i jeho zrušením. Spousta kdysi oblíbených zájezdů se už vůbec nevypisuje. Řešíme to se ženou tak, že se „na jistotu“ přihlásíme na nějaký lehký zájezd, kde předpokládáme hojnou účast seniorů. Program si tvoříme sami. Podobná situace panuje i mezi průvodci. Kapacity a znalci zestárli, mladí nemají v porovnání s nimi žádné znalosti, takže je k životu vůbec nepotřebujeme. Cestovka nás tedy přiveze na místo, ubytuje, nakrmí a pak už o nás vůbec neví :-) .

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • brtníček  

        Díval jsem. se na nabídku Alpiny. Zatím tam nemají zájezdy na rok 2024, ale co jsem se díval na letošní, je to slušné a ani ty ceny mi na dnešní dobu nepřijdou prestrelene.

        0 0
      • BikerM  

        Neni to tak uplne pravda. Kamarad je spolumajitelem jedne z nasich nejvetsich outdoorovych cestovek. Mladi na takove zajezdy stale jezdi a dokonce vic, nez by si clovek myslel. Jen uz se tak nevyhledavaji cyklo akce, ale tezsi horske prechody dal v cizine, vystupy na kopce, ferraty, skialpy, horsky beh. To poslednich 5–10 let frci nejvic. Cyklistika uz tak netahne jako driv. A takove ty pohodove akce si lidi v dnesni dobe radsi naplanuji sami, protoze informace jsou snadno dostupne a lidi i casto kopiruji trasy/vylety, ktere cestovky sdili na webu.

        1 0
        • Singlespeed  

          Zajímavé je, že ty cyklistické trasy se u všech cestovek neobyčejně podobají, jakoby je vymyslel jeden člověk a ostatní je od něj opsali, jsou už snad 20 let pořád stejné a objevují se tam pořád stejné chyby jako například v Pyrenejích silniční výjezd na Port de Boucharo, kam nikdy žádná silnice nevedla (končí v Port de Tentes), ale v itineráři cestovek je stále :-) .

          0 0
          • BikerM  

            Nebudu jmenovat, ale pred lety dve u nas asi nejznamnejsi outdoorove CK tohle tema dost resily. Ono se jim totiz parkrat stalo, ze dokonce sve “stejne” zajezdy meli ve stejnem terminu a ve stejnych kempech. :D

            Kopirovat se asi celkem bude. :)

            A teda hodne me pred lety pobavilo ( s odstupem casu uz mi to tak vtipne neprijde, spise naopak.. – tehdy mi bylo asi 18) Kdyz jsme v Dolomitech v kempu potkali hromadu nasincu na zajezdu jak se do kempu chodi sprchovat.. no jenze oni v tom kempu tehdy nebydleli, spali na divoko, blizko kempu. S tim, ze jim pruvodce doporucil se umyt bud v rece nebo nacerno prave v tom kempu. To je takova nehezka vzpominka na ty nase CK. Ale verim, ze tohle se uz nedeje.

            0 0
            • orm  

              Deje :)).

              0 0
              • brtníček  

                Fakt? To by ještě někdo akceptoval? V 90.letech to občas bylo, ale v 21.stoleti jsem se s tím nesetkal.

                0 0
                • orm  

                  Deje, delo, se to posledni den, kdyz se nekam prejizdi, tak tam autobus zastavi nekde u kempu na sprchu.

                  0 0
                  • Hagner  

                    Asi spíš záleží na kempu ;-) Jsou kempy, kde zkrátka nemáš šanci :-)

                    0 0
          • Zbyněk  

            Když jsem v roce 2008 vymyslel program zájezdu do Pyrenejí pro jednu nejmenovanou CK, tak další rok se Pyreneje objevily v nabídce Kudrny a program se podezřele podobal (byť na plnou palbu neměli koule)… takže asi tak. Jinak to Boucharo bude nejspíš moje práce a silnice vede (vedla) až do sedla akorát od parkoviště s výhledem na Cirque Gavarnie byla zavalena balvany (zřejmě úmyslně) a byl tam zákaz vjezdu …nicméně na kole se to projet dalo. O rok později jsem už tam raději nejel a otočil to na parkovišti.

            1 0
            • Singlespeed  

              To Boucharo kopčili snad úplně všichni :-) . Silnice tam podle mě nikdy nevedla. Já tam byl v roce 2012, kdy se zkopírovaný pyrenejský program už naplno šířil napříč všemi sportovními CK :-) .Zpevněná cesta končila kousek za parkovištěm a dále do sedla byla jen štěrkovka sjízdná na mtb. V sedle není po nějaké zpevněné silnici anio stopa. Já šel po té štěrkovce na Boucharo pěšky a zpět na parkoviště jsem v tretrách klopýtal po hřebení se skvělými výhledy.

              obr. 1: Bagr kousek za parkovištěm. Za ním veštěré stopy po zpevněné cestě končí, pokračuje jen hrubozrnná rozsypaná sem tam i zasypaná štěrkovka

              obr. 2: pohled na Port de Boucharo zhora

              obr. 3: pohled z hřebene k parkovišti Tente

              obr 4: uprostřed parkoviště Tente

              0 0
              • Zbyněk  

                V tom roce 2008 to bylo, i když na hraně, sjízdné na silničkách až do sedla. Fotku cesty nemám akorát jsem našel jednu, jak sedíme v pětice na Boucharu a všichni jsme tam dojeli na klasických silničních kolech. Z Bouchara na španělskou stranu vedla jen klasická pěšina pro VHT. Věřím ale, že 2012 to mohlo vypadat úplně jinak. Třeba ve Švýcarsku z Kanderstegu k Oeschinensee vedla 2016 krásná asfaltka (byť s příšerným sklonem) až k jezeru. Letos nebylo ve spodní části po silnici ani památky (zřejmě sesuv svahu) a v horní je zase zákaz vjezdu cyklistům. Na kole se tam už prostě nedostaneš.

                0 0
        • mr.antik  

          Za mě teda velký bonus těhle cestovek je, že potkáš jiné lidi, popiješ, zabékáš u ohně, dost věcí prostě nemusíš řešit.

          Na kolo ale radši jezdim sám nebo s lidma co znám a vim jak jsou na tom stylově,výkonově…

          0 0
    • Slavik  

      Kdysi jsme jezdívali s cestovkou Kudrna, Alpina atp. do Alp, na Sicílii. Letos jsme hledali zájezd na nějaký středomořský ostrov. Narazil jsem na 2 problémy:

      1. Noční přejezd – kurwa extra velký problém, nebudu chrápat jako socka přes noc v BUSe, někde to řeší letadlo.
      2. cena 20tis/osoba s českou polopenzí u busu, stan. Tzn. s manželkou 40tis. Jeli jsme na vlastní pěst a chatka na Elbě mě jako hosta z ulice stálo 20tis/týden. a za dalších 20tis. byla cesta, trajekt, 2× denně hospoda na místní jídlo, zpáteční přenocování v hotelu na Brenneru a ještě nám zbylo.

      Ne, s CK už mě to neláká a ve 2 lidech se to nevyplatí.

      0 0
      • jenda95  

        Souhlas. Ja bych prezil i nocni prejezd, protoze me fakt, ale fakt nebavi ridit (pokud ten bus bude ok), ale totalni nedavam „ceskou polopenzi“ – kolem jsou spousty prilezitosti na dobre jidlo a ja mam zrat ohrate knedliky. Plus stan, ktery ani neni o moc levnejsi nez booking – proste bych potreboval jen aby me nekdo dostal s kolem na druhy konec Evropy a potom zase zpatky a ja nemusel X hodin cumet na dalnici pred sebou.

        3 0
    • Singlespeed  

      Co se cestovek týče, tak takový neformální etalon kvality je asi Alpina. Když se jede s jinou CK, tak se právě s Apinou nejčastěji porovnává. Některé alpiňácké cyklozájezdy jsou opravdu špička (např. Provence na kole – vynikající „místní“ kuchyně, průvodci – sice senioři, ale entuziasté a znalci), jiné zase běžný průměr (česká polopenze + průvodci jelita).

      0 0
      • brtníček  

        Na tu Alpinu se mrknu. Dík. CK s podporou při cestě jsem měl rád. Pokud jsem na jednom místě nebo dvou ubytovanich CK úplně nepotřebuji. Ale bavilo mne jezdit a putovat. Přejezd Alp do Monaka to bez podpory moc nejde. A to bylo fajn.

        0 0
      • rowanick  

        Právě v Provance jsem byl s Alpinou 2019. Tehdy to vyšlo na cca 15000,– s polopenzí a spaní v mobilhome. Za tu cenu paráda ???? Vezli i svoje bečky, takže k večeři bylo i české pivo :-) Někomu může vadit menší porce naplánovaných kilometrů. Ale není problém se s průvodci domluvit a udělat si svůj vlastní program. No a výjezd na Mont Ventoux byla třešnička :-)

        0 0
        • jIrI___  

          Proč v zahraničí pít české pivo, které piješ celý zbytek roku? :O Osobně do zahraničí moc nejezdím, ale občerstvovat se za hranicemi českým jídlem a nápoji mi připadá padlé na hlavu.

          8 0
          • ratel  

            No spíš to svědčí o nedostatku odvahy či fantazie. A nebo penez. Připomíná mi to kolegu., který svojí zahraniční návštěvu vzal do mekáče. Prý aby nebyli překvapení ????

            0 0
            • jenda95  

              na druhou stranu, po 2 tydnech v Cine jsem onehda taky vyrazil do McD, protoze jsem uz proste potreboval neco normalniho :)

              0 1
          • rowanick  

            Tak samozřejmě že jsme zkoušeli i jejich piva a místní kuchyni :-) Konzervy a řízky z domova jsme si na deset dnů opravdu nebrali :-D Ale jejich piva nejsou nic moc, takže večer po výletě si člověk rád načepoval český pivo ;-)

            0 0
    • ratel  

      extra vlakno je dobrý nápad :-)

      Zrovna pro mne aktualní otázka CK ano či ne. S CK jsem byl poprvé a naposled někdy v minulem století. Nedobrá zkušenost. Od té doby všechno řeším individuálně jak na ski (skialpy, bežky), hory pěšky i kolo. Nicméně v poslední době se trochu mění okolnosti ( žena nechce na kolo na týden, parta na ski má jiné preference, nedávám 1400 km dodávkou za den/noc atd. ). Tak přemýšlím nad tím, k čemu by mi výlet s CK byl dobrý.

      Letos jsem si všiml v Černé Hoře, že se tam pohybovalo dost skupin vedených místními hochy jak pěšky, tak i kolmo s doprovodným mikrobusem tak pro 15–20 lidí max. To mi připadá jako dobrý kompromis. Dojet/doletet po vlastní ose podle zvolené úrovně komfortu cestování, sehnat ubytování a průvodce místního, který ví a zná co a jak.

      Nedělám si iluze že český průvodce je schopen nabídnout srovnatelnou úroveň znalostí. Nemám představu jak to vychází finančně, ale v těchto obecně levnějších zemích to asi nebudou stovky EUR za den.

      0 0
    • andrle  

      Osobně sem jel Balkán s CK Kudrna, 3×krát – Ukrajina (Podkarpatí), Makedonie, Rumunský a srbský Banát. Vždycky jsme byli spokojení, ale každýmu nemusí vyhovovat nocování ve stanu a možnost se nějak rozumně umít třeba jen jednou za dva dny. Průvodci co jezdili nebo vždy alespoň jeden z nich, měli většinou tyhle balkánské země jako srdcovku, takže se dost vyznali. Vždycky to bylo hlavně o pohodě, přírodě a zážitcích.

      0 0
    • Jenda  

      Já byl naposled s cestouvkou teda před 15 lety :-) Na kola jsme vždy jezdili s Adventurou.

      Smysl mi to dávalo na přelomu tisíciletí kdy přeci jen něco plánovat byl v počátcích internetu trochu problém, navíc mi to tehdá ještě platili rodiče :-D

      Z pozdějších zájezdů jsem absolvoval tykový, kde jsme putovali ale nalehko, takže bus vezl věci. Takhle mám za sebou Řecko na kole, Pyraneje, Andalusii. Celkovej dojem ze zájezdu ve finále dělali z velký části průvodci. Třeba v Řecku jsme chytli kluka kterej byl nic moc a i když jsme byli v hezkých místech tak vytěžit z toho šlo jistě daleko víc (navíc jsem chtěl původně do Turecka, jenže to pro nezájem zrušili).

      Pyraneje byly tak nějak v pohodě ale abych si to užil i na biku, tak jsem si musel nakonec hledat vlastní trasy. Andalusie byla s první ženou, tam to bylo spíš o kultuře ale přeprava mezi destinacema kolmo. Naštěstí jsme ta chytili supr průvodce, takže výsledný dojem byl dobrý.

      Ale jak píší jiní – noc či dvě v buse – dneska už bych byl tak rozbitej že by mě to štvalo. Spaní pod stanem za mě OK, já se v něm vyspím líp jak na cizí posteli. Jídlo – jsem dost nenáročnej, pokud byla snídaně a večře furt byl prostor si dát něco místního k obědu, takže za mě v pohodě, ale chápu že pro spoustu lidí by některý kreace mohly být peklo (pro mě dneska už možná taky :-D )

      Jediná výjimka z těch zájezdů bylo Tunisko na kole. I když to bylo téměř všechno po silnicích a ty já až tak nemusím, tak to bylo něco úplně jinýho. Projeli jsme kus země, místní nás brali dost jinak než běžný turisty co přijedou v jeepech. Navíc jsme měli usměvavou blonďatou průvodkyni z který byli hotoví :-)

      Jeli jsme na těžko ale měli jsme zajištění bydlení ve stylovejch místních hotýlcích (žádný sterilní resorty), takže člověk vezl jen pár věcí. Na jídlo se chodilo společně do hospod, celkově mám z toho pocit že kdybych jel solo, tak o moc víc s místníma interagovat nebudu, už jen proto žen neumím francouzsky a oni angličtinu taky moc nedávaj.

      Klidně si dovedu představit, že pojedu na podobnej zájezd do Maroka. Myslím že tam organizovali vysloveně MTB výlety s tím že bagáž vozil doprovodný jeep. Stejně tak mívali zájezdy do Pakistánu, Nepálu, Indie atd.

      Samozřejmě díky tomu, že jezdí menší skupina lidí, tak prostě toho průdvce je potřeba zaplatit a ty zájezdy stojí raketu.

      Když tak na to koukám, tak Kyrgyzstán na kole bych klidně dal :-)

      0 0
      • oddie  

        Dopytle, tohle jsem neměl vidět :)

        1 0
        • Jenda  

          Já tam naštěstí už byl pěšky:-D

          0 0
        • Sipal  

          Tahle fotka je strašnej fejk, focená snad půlmetrovým telákem :) Taky nás to nachytalo. Reálně je na obzoru malej kopeček, a to ještě jen když nejsou mraky. A zpravidla se tam tak kolem 12 zatáhne a začne bouřka.

          Jinak zrovna Kyrgyzstán mi přišla s cestovkou dobrá volba. Program bych možná udělal trochu jinak, relativně dost času se trávilo v Karakolu a přejezdama, ale celkově to bylo fakt dobrý a domů se mi nechtělo. Podpora autobusu byla super. Jednak se jede nalehko, a pak nás tam půl zájezdu sejmula nějaká jednodenní střevní viróza a marodi se mohli vézt.

          0 0
      • brtníček  

        Ten Kyrgyzstán vypadá výborně. Kamarád na lidi tam a přírodu nedá dopustit. Byl tam ale na pěško.

        0 0
        • Jenda  

          Já tam byl taky na pěšárně, za mě naprosto neuvěřitelná příroda od stepní krajiny přes zelený lesy po ledovcový vysoký hory. Přitom ty hory jsou pod ledem už od nějakých 3500 mnm takže to člověk rozumně udejchá. Lidi mi tenkrát taky přišli v pohodě, ale je to 10 let zpět.

          0 0
          • brtníček  

            Kamarád byl loni. Kyrgyzstán, Tadzikistan , Uzbekistán , Kazachstán a Kyrgyzstán byl pro něho nejlepší co se týkalo lidi i přírody. Letos byl v Gruzii a nadával, že to tam byl sám Čech. Až mimo turistická místa lidi nebyli. Cestuje sám.

            0 0
          • BikerM  

            Sli jste nejaky kopec? :) Myslim tim neco nad 4 tisice s vrcholkem..?

            0 0
            • Jenda  

              ne :-) plazili jsme se jen přes či do následujících sedel – Ontor, Karalskyj západní a Tatarských turistů. Na Karakolský jsme vylezli omylem bo vojenský mapy z 60. let a ledovec poněkud ustoupil takže jsme bloudili.

              0 0
    • Cyklofanatic  

      Je to trochu asi mimo tvůj dotaz, ale kdysi jsme s manželkou jezdili s CK Mundo, byla to taková levná cestovka spis pro mladší, ale jezdili s nima všechny generace. Teď už jsou dražší, ale zájezdy mají furt zajímavý (i pro rodiny s dětmi). Nicméně pro kola asi nic nemají, nevím.

      0 0
    • Zbyněk  

      V podstatě to tady zaznělo. Zájezdy CK nemají v současnosti pokud jde o cyklistiku co nabídnout a jsou předražené. Kdo má možnost a chuť dopravit se na místo sám, udělá si lepší program za poloviční cenu.

      1 1
      • orm  

        Maji co nabidnout u zajezdu, ktere putuji a kazdy den spis na jinem miste.

        0 0
        • ratel  

          Jako že ti převezou zavazadla?

          0 0
          • Singlespeed  

            Když jsem jel s CK Cestu Velkých Alp od Ženevského jezera do Mentonu, jel s námi mikrobus, který nám vezl věci, takže jsem mohl jet úplně nalehko a kdykoliv z vozu doplnit pití nebo papání. Podobně to bylo i při přejezdu Pyrenejí.

            0 0
            • brtníček  

              Jo to jsem jel 2×. Jednou s autobusem podruhé s mikrobusem. Autobus nemohl všude. S mikrobusem je to paráda.

              0 0
          • orm  

            Ano, jedes na lehko. V cili dne mas pripravene jidlo. Najis se postavis stan pokecas a muzes jit spat. Jel jsem takto s kudrnou nekolik zajezdu, jak mtb, tak silnicni.

            0 0
    • mais  

      Zajímavé jsou teď u řady CK (asi německo) zájezdy do Turecka – kus rodiny letí zítra – sehnali pobyt

      letenky do rezortu na 14 dnů za cenu, že samotné letenky neseženou, takže letí, dva tři dny dají v rezortu, pak mají týden a něco poznávačku na vlastní pěst po turecku – klidně můžeš na kolo, oni mají auto a vše si řeší sami a na konci pobytu si dají zase nějaké dva dny v rezortu. Bagáž je tam asi 25 kg osoba a počítá se s kočárky, takže kolo se vzít dá.. největší slabina pro nezápadočechy – lítá se Mnichov nebo Norimberk

      0 0
    • ZdenekM  

      Jezdím s Adventurou na letecké cyklo zájezdy (Kyryzstán, Gruzie, Nepál, Srí Lanka, Vietnam, Myanmar). Není to levné, ale mívají dobře vymyšlenou trasu, každý den se spí jinde (většinou), zavazadla převáží doprovodné auto nebo autobus. Asi by se to dalo pořídit bez cestovky levněji, ale musel by se tomu někdo šikovný dost intenzivně věnovat. Naopak po Evropě se dá jezdit i bez cestovky.

      0 0
    • micu  

      Minuly rok jsem v ramci utraceni benefitnich bodu zkusil cestovku konkretne Kudrnu(Sicilie).

      Par komentu

      Po vice nez 15-lete pauze bylo evidentni ze se to presunulo do akci pro starsi a pokrocile vcetne mne a pruvodcu.

      Jel jsem busem a diky narizeni EU se u delsich jizd(nevim zda je to definovano casem ci kilometry) musi udelat celkem dlouha pauza. CK to resilo po ceste zastavkou v horach nekde u Neapole. resp. Rimem na zpat.ceste. Realne to tedy znamena + 2 dny navic ktere by slo usetrili ti kteri se individualne dohodli, ze poleti.

      Pruvodce fajn chlap, ale ne moc velky fanda navigaci, cili navigoval ridice jako za starych casu po pameti, takze se parkrat stalo, ze my co jsme meli pustene mapy.cz jsme tusili ze to nedopadne dobre a nedopadlo…

      Fenomen Peta. uz behem jizdy tam jsem se dozvedel, ze s nami jede nekdo kdo je bohaty, ma mladou milenku, byl na spouste zajezdu, protoze dela na sebe a bude i castecne pracovat, jeho dedecek byl znamy moravsky basnik po kterem jsou v Brne pojmenovany ulice.. Toto vse jsem se behem zajezdu dozvedel jeste nekolikrat a to jsem mel jeste stesti, ze diky sve vykonnosti a samostatnosti jsem od nej aspon na kole mel klid. Typek totiz toho zas tak moc nenajezdil. Krom obrovskeho stanu disponoval jeste soundbarem se kterym chodil po kempu, poustel cesky underground!! a vykrikoval poradi svych 10 oblibenych kapel(ac muj hudebni vkus byl z ucastniku zrejme nejbliz k jeho, moudre jsem si to nechaval pro sebe), taktez si s sebou vzal masky ktrere si navlekal a mic si kterym si kopal o zed nejlepe v 5h rano. Highlight pro mne nastal kdyz snedl veceri, kterou mi kuchar nechal v hrnci, protoze jsem prijel pozde(volal jsem) a ani se k tomu nepriznal, neomluvil. Proste tam jen tak sedel jedl par metru od nas kdyz se mi kuchar, pruvodce omlouvali a vymysleli co s tim..Kazdopadne bych mu mohl i podekovat, protoze i diky jemu jsem misto poslednich dvou dnu stravenych spolecne na ostrove o rozloze par km, podepsal cestovce papir, ze kdyz se nedostavim v tom a tom case na to a to misto, tak odjedou do CR beze mne a udelal si individualni bikepacking vylet.

      PS To co jsem napsal je spis jen pro pobaveni. Zajezd se mi libil , Sicilie (Etna, lidi, hory, pocasi pro teplomily, silnice, more, jidlo) je skvela, ale to vetsina tady asi vi. Idealni pro gravel se kterym jsem tam byl.

      0 0
      • Jenda  

        Jo, na každým zájezdě se vždycky musel vyskytnout aspoň jeden exot. Občas to bylo k pobavení, občas k pos.rani. Když jsme se vraceli z Korsiky, tak jeden exot zjistil že ztratil pas. Instrukce – Bohouši, nic neříkej, tvař se normálně, doklady ve smrdutém buse cyklozájezdu většinou nekontrolujou. Plán nepočítal s přítomností exota typu kret.tén který neváhal a šel aktivně pohraničníkům sdělit, že Bohouš nemá pas. Takže jsme zkejsli zbytečně na hranicích přes 3 hodiny.

        Dobrý taky bylo, když Adventura chtěla dát příležitost i hendikepovanýmu průvodci. Chlapík skoro neslyšel, bohužel při konverzaci i když nerozuměl tak věci odkýval. Jako bonus se na jedné etapě dostal do hlaďáku a ztratil se. Takže hlavní průvodkyně místo péče o klienty jela hledat a zachraňovat kolegu :-D

        Chudák holka se poslední den musela tak zresetovat že následná cesta busem pro ní musela být očistec :-D

        0 0
        • Jenda  

          A ještě bych doplnil zváštní živočišný druh na těhlech zájezdech – řidič busu.

          Jeden co jezdil rád na zájezdy protože si často vrznul s nějakou klientkou. To ho bavilo do tý doby než jednu takhle otěhotněl, a co čert nechtěl, povedly se mu trojčata :-D

          Další, co jezdil s karosou s vlekem jak Loprais na Dakaru. Ten s náma i jezdil na kole. Bohužel sletěl jednu rovnou na palici a tam se ukázalo, že nemá zdravotní pojištění.

          Nebo borci co je dopravce povolal na poslední chvíli a až u nástupu se dověděli, že nejedou pobytovej zájezd do hotelu, takže se dělala zastávka cestou aby si koupili stan, spacák atd :-D

          0 0
          • mais  

            A jaká byla situace s podšálkem? Vraceli jste je? Nebo jste to museli držet v těch bilejch? Slovy klasika A to se fakt nedá sl

            0 0
          • micu  

            Pokud je ridic normalni clovek jak to vetsinou byva, tak cyklozajezdy maji implicitni problem. Ridici dbajici na cistotu busu vs spinavi, zpoceni cyklisti + vlek ktery normalne nemusi resit.Tohle vybalancovavaji pruvodci a to ze musi dobre vychazet s ridici , kteri nejsou uplne na cyklovlne mi prijde skoro jako ta nejhorsi cast prace pruvodce.

            Jestli ridici skorovali ma tomto zajezdu to nevim, k nejakemu zkamaradeni tam doslo ale jak daleko… Pravda je ze ridici jsou na to idealni: maji spoustu casu, nejsou unaveni(kdyz se neopijou)i, mivaji i lepsi bydleni..

            0 0
            • zdenek  

              Záleží na typu zájezdu. Byli jsme na zájezdu s ubytováním v hotelu. Ráno nás bus někam odvezl a do hotelu jsme se vraceli na kolech. Případně se pár slabších kusů vrátilo busem. Navíc trasy takové, že se moc ušpinit nedalo, pokud se nejelo v dešti.

              0 0
        • Singlespeed  

          Exotů mezi účastníky už taky ubývá. Na posledních třech zájezdech co jsem byl (1× Alpina, 2× Bondo) se už nevyskytoval žádný. Ale řidiči, ti si stále drží úroveň a zatím nikdy nezklamali :-) .

          0 0
      • Zbyněk  

        Pobavil jsem se nad představou, že by tenhle exot jel na zájezd s Extremtourem vedeným Láďou Lomským :-).

        0 0
        • micu  

          Tak jako majitel si asi dovoli vic nez bezny pruvodce. Jel jsem kdysi dvoje Eurosedla a jestli si ho dobre pamatuju tak je takovej raznejsi

          0 0
          • Zbyněk  

            Jo. Ten by ho srovnal hned první den a byl by klid. Jinak co jsi jel z těch Eurosedel? Teoreticky jsme se mohli potkat.

            0 0
            • micu  

              Korsiku a Savojske Alpy(jestli si dobre pamatuju, tak to bylo snad druhe opakovani)

              0 0
              • Zbyněk  

                To jsme se nejspíš nepotkali. Já s nimi jel 2005–2011 Alpy a Pyreneje.

                0 0
      • ratel  

        Uvažuju jak dlouho bych se vzpamatovával z cesty na Sicílii busem. A pak zpět. Sicílii mám taky rád, ale busem ne.

        1 0
        • micu  

          Bohuzel diky tem zakonem vynucenym prestavkam jsou to dve noci co se v podstate nevyspis(aspon v mem pripade). Tam to bylo v pohode, prijeli jsme rano,, sedli na kola, po par km do more a psychika jde tak nahoru ze nejakou unavu nevnimas. Pak jedna noc tvrdeho spanku a je to ok. Horsi to bylo zpet. kdy jsem hned sedl do auta a jel z Brna do Cech, to bylo o hubu.

          0 0
          • Zbyněk  

            Ty přejezdy taky snáším blbě a čím jsem starší, tím je to horší. U Pyrenejí se to řešilo mezipřespáním v F1 v Orange. Další den se jel na kole Mont Ventoux a pak následoval přejezd do Pyrenejí. Sice to byly dvě noci v buse, ale mezitím se člověk alespoň trochu normálně prospal a následně protáhl na kole. Dvě noci za sebou bych asi nedal.

            0 0
          • xtonda  

            A to v tom autobuse je jenom jeden řidič? Nebo se od devadesátek zpřísnily podmínky? Nejdál sem jel busem do západní Anglie (Bideford v Devonu) a jelo se den noc den, řidiči se střídali.

            0 0
            • micu  

              Zprisnily, ridici dva, Kazde max 4h cca15min pauza + ted celkem nedavno podminka po cca 1000km se to musi na nekolik hodin odstavit.

              0 0
            • rasto  

              jsou 2, střídají se

              0 0
    • rasto  

      naopak já nedám na organizované cyklodovolené dopustit. zkušenosti mám pouze s kudrnou. vytvořila se parta, plánujeme si, kam který rok zajedeme. pohodoví lidé. žádné konflikty. na typy zájezdů, co jezdím já, jsou vyježdění cyklisté ve věku 30–50 let. obtížnost 4 až 5 (z pěti).

      pro mě je fajn, ráno vstát z postele a mít teplé kafe, čaj, snídani. a pak zbouchaný přijet do kempu či levnějšího hotelu, dát sprchu a opět mít připravenou večeři. pak do noci kecat o zážitcích. celých 10 dní řeším pouze kolo, probíhá očista hlavy. poznávání cizích kultur.

      dali jsme Alpy ve Švajcu, FR (tam i Pyreneje), Dolomity, Mallorcu, Gardu… Stelvio, Gavia, LAlpe DHuez, Tourmalet, Col de Telegraf, Galibier, Col de Bonette, Col de Iseran, Col de Izoran, Sustenpass, Col de Madelaine, Giau, Mortirolo, Zoncolan… mraky dalších. jsem přesvědčený, že bych nebýt cestovky, toto bych individuálně autem neobjel.

      spánek v noci v busu je nutné zlo, abych pošetřil rodinný rozpočet.

      0 0
      • Zbyněk  

        My si to takhle udělali sami. Sehnali řidiče s minibusem, co nás zavezl na místo případně popojížděl dle potřeby. Program jsme si udělali vlastní, takže jsme mohli projet místa a kopce, kam CK nejezdí. Akorát jsme si teda sami vařili.

        0 0
        • Singlespeed  

          My to 8 let dělali podobně, ale řidič nám i zajistil ubytování a vařil :-) .

          0 0
    • zack00  

      na Slovensku funguje uz dlho sporttour.sk. Chodim s nimi pravidelne kazdy rok od 2013. Na prvom zajazde som nikoho nepoznal , ale stale tam bola super partia a vznikli z toho kamarátstva az doteraz. Cenovo je to stale si myslim na dobrej urovni. Na buduci rok uz maju vonku celkom dost zajazdov (Malorka, Chorvatsko, Dolomity, Tour) .

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse