Vyhlazení totálně ustřelených .gpx tras když znám mezičasy

5 nepřečtených
  • Charles2k

    Kdysi v pravěku jsem pro záznam tras používal starý mobil Nokia N95 a sports-tracker. Mobil jsem míval vzadu v kapse a velmi často to brutálně ustřelovalo, nebo vůbec nezaznamenalo/zaz­namenalo část atp. Současně s tím jsem měl ale ještě starý sporttester Polar u kterého jsem si na trase měřil mnoho mezičasů (i třeba víc než 30). Jedná se o trasy, které jsem zcela totožné jezdil vícekrát a mám je zaznamenané i přes jiná zařízení bez ustřelování GPS signálu. Dá se „vadný“ .gpx nějakým editorem s pomocí těch mezičasů nějak vyhladit/doplnit? Na stravě a v heatmapách mi to dělá dost bordel.

    0 0
    • JanGPX  

      Nevím co máte na mysli „s pomocí těch mezičasů“, ale doplnit chybějící části stopy jdou snadno na mém webu gpxmapy.cz Nebo i narovnat úseky s ústřely, postup bude stejný – „tvořený výřez“.

      Nahrajte stopy, dejte „nová stopa“ a v první položce změňte „nová stopa“ na „tvořit výřez“.

      Pak klikněte na stopě odkud kam to chcete nahradit, propojí se to přímo. Nebo přichyťte první bod a naklikejte to ručně, poslední klikněte zase na stejné stopě.

      Můžete to Route naplánovat po cestách.

      Můžete to samozřejmě libovolně upravovat, odtáhnout přichycený bod, naklikat další průjezdní body a zase koncový bod tvorby přitáhnout/přichy­tit na stopu. A podobně. Prostě vytvořit s tím, že koncové body tvorby přichytíte k jedné stopě. Původní stopa před a za výřezem pak bude fialová a můžete akceptovat.

      Při tvořeném výřezu se ani nezavře okno tvorby, můžete rovnou tvořit další výřezy, tedy opravovat další úsek.

      Vždy se propočítávají nové časové značky na novou tvorbu. Vezmou se časy z přichycených bodů (konce tvorby) a z nich se to rozpočítá na nově vzniklé (naklikané a/nebo naroutované) body, tak, že se spočítá rychlost na vkládané tvorbě z délky tvorby a rozdílu časů a pak se přiřadí časové značky jednotlivým bodům tak, jako byste to jel rovnoměrnou rychlostí.

      Kontrolujte si v menu, aby byly všechny <time> ano – při uzavření budou, pokud samozřejmě jsou ve zdrojovém souboru.

      Pokud to jen ručně naklikáte, bude tam i elevace. Pokud to naroutujete, tak ne. Tím nebudou v exportu žádné, ani původní ele.

      Pokud někdo následně importuje takto upravené stopy do Mapy.cz, tak tam se chybějící elevace automaticky načte z modelu.

      2 0
    • Palo TT  

      Nerozumiem, ako zamyslas pouzit tie medzicasy zo sporttesteru? Aj z Polaru mas data aj so suradnicami?

      Ustrelene suradnice opravis napr. podla mapy, cas bodu trasy by ustreleny nemal byt.

      Aby si tu len Jan nerobil reklamu :) Mozes skusit aj tu: http://cmaps.gpsteam.eu/

      GPX subor hodis na mapu a jednotlive body trasy poposuvas ako potrebujes. Kliknutim na bod sa zobrazi jeho menu – mozes napr. upravit cas/vysku. Pri ukladani nezabudni zvolit aj ulozenie casu.

      1 1
      • JanGPX  

        No jo, pravda, dík za nakopnutí :) Tazatel chtěl asi mj. srovnat ustřelené body. Tak to jde na mém webu taky :)

        gpxmapy.cz: pravý klik na stopě > editační možnosti > „upravit jednotlivé body stopy“. Název funkce hovoří za vše…

        Body si při posunu zachovávají time značky a čtou si novou elevaci. Kliknutím jde bod smazat. Vytažením červeného jde body přidávat, time se rozpočítá poměrově podle vzdálenosti od sousedních bodů, podle prvního upuštění. Pokud se pak nový bod ještě opět přesune, time už se nemění.

        Bílé puntíky jsou nezměněné, žluté změněné.

        Pravý klik na bodě poví time a na přetaženém nebo novém bodě i nové ele.

        A řekl bych že chybka, to ele by měl povídat na všech bodech. No stále je co zlepšovat :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.