• plysovykozisek

    Potřebuju poradit nějaký hodně odolný zámek na moje celoodpružené kolo. Podmínkou je přichycení zámku na část kola(asi sedlovku). Cena do 2500Kč. Mám sice koupený z dřívějška tento zámek s alarmem: http://eshop.vypocetnitechnika.eu/…d195130.aspx, ale ten reaguje i když se zámek jenom pohne( není to zrovna tichý zvuk, já bych potřeboval, aby to vydávalo zvuk při poškození zámku). Zámek nemusí být s alarmem, ale musí být hodně odolný.

    0 0
    • Strakááč  

      nemám s ním sice zkušenosti .. ale co jsem četl recenze o zámkách ABUS Brodo tak tě můžu přesvědčit, že tento zámek je fakt třída… tenhdle je top "http://www.abus-webshop.cz/web­shop/eshop/2–1-Cyklozamky/7–2-Rada-BORDO/5/77–6500–85-Black

      ABUS je tím zaměřená firma a veřil bych tomu zámku… ten ten zámek v odkazu je certifikovaný a vydrží i nejhorší zacházení s zámkem (i proti tomu co to zmrzne a pak to přelomí i toto vydrží ) prostě pákované kleště ten „mrazič“ nemaji šanci , odvrtat čepy spojení jednotlivých dílků prakticky nejde všechno je kovaná překalovaná ocel …

      popřípadně vyber tady jinej typ zámku <><><><><><><­><><>

      pokud ti nevadí ta váha tak lepší zámek na kolo snad ani není :) tak snad jsem ti pomohl :) už sjem o něm uvažoval .. ale kolo nikam neodkládán na dýl než 1minutu tak zatím nejni potřeba :)

      0 0
      • Endrju82  

        K Bordu snad jen tolik: https://www.youtube.com/watch?…

        Kolo bez dohledu nelze ochránit, lze zloděje jen zpomalit – bohužel.

        Takže doporučuju kolo pojistit :)

        0 0
        • lidumil  

          A nenechávat bez dohledu.

          0 0
        • Erknold  

          zas je snadno opravitelný :)

          0 0
        • plysovykozisek  

          Já jsem se díval na toto video pár minut před Vámi, ale já zamykám kolo u vstupu do nákupních center, takže s pákovými nůžkami nebo s úhlovou bruskou se tam nikdo neodváží, tak jsem v klidu

          0 0
          • lidumil  

            Myslíš?

            0 0
            • plysovykozisek  

              Myslím úhlová bruska je dost slyšet a pákové nůžky dost vidět.

              0 0
              • lidumil  

                A máš dojem, že se někdo bude angažovat? A i kdyby, tak odpověď je vždycky stejná – kolo je moje a ztratil jsem klíč.

                0 0
                • wanderer  

                  Dělám to stejně tak, stavím kolo ne tak aby o něj každej zakopával ale pokud možno do perimetru procházejících lidí, a na to článkovej zámek silnějšího průměru. Jestli se bude někdo angažovat nebo ne ti nikdo dopředu neřekne ale minimálně, potenciální zloděj ví že bude neustále někomu na očích, což mu dvakrát na chuti nepřidá.

                  0 0
                  • jonti  

                    Takhle na očích, přímo oproti stánku pořadatelů závodu, asi 3 m, jsem měl kolo zamčené o strom. A po doběhnutí tam už nebylo.

                    0 0
                • pepino  

                  A pákovky či brusku nosim v kapse.

                  0 0
                  • fargo.  

                    Ne, v kapse nosím mobil a zavolal jsem kámošovi, kterej má toto šikovný nářadíčko, a on mě s tím pomáhá, abych na „svým“ kole mohl odjet. Ne, v dnešní době se velká většina lidí za cizí věc angažovat nebude.

                    0 0
              • Jades  

                Páky v rukávu nebo batůžku na zádech, vybalit je je otázka chvilky. Feťákovi v absťáku je fuk, jestli na něj někdo kouká, profíkovi taky – na hlavu si dá kapuci od bundy nebo mikiny, na oči brejle, když je potřeba a úplně nakonec – kolik tak asi kolemjdoucích má chuť a možnost zjišťovat, jestli ten týpek u kola je zloděj nebo majitel, co mu klíče spadly do kanálu? Čestný výjimky budou, ale ty u sebe vozíš fakturu za kolo? Někdo možná brnkne na městskou, ale než ta přijede (pokud vůbec), kde je kolo a chlapík? Rozbruska na aku taky není novinka ani nedostupně drahá věc…

                Pokud chceš fakt jen něco pro klid v duši a ztížení podmínek pro „práci“ zlodějů, vybírej nějaký „účko“ – nemusí být za majlant, kromě Abuse je slušný výrobce i Kryptonite nebo OnGuard.

                0 0
                • plysovykozisek  

                  Jades: já bych to nevyděl tak černě, bylo by spousta svědků, takže by dotyčný s kolem daleko neujel. Úhlová bruska není neslyšitelná. A že by pákovými nůžkami někdo přestřihl U zámek, aby si toho nevšiml, to pochybuju. Na svém 29" kole mám U zámek Kryptonite, který se dá přidělat na kolo, ale ten se už neprodává.

                  0 0
                  • Strakááč  

                    U zámky jsou nejlepší ale kam ho narveš na kole ? :D a když se chce někde zamknout kolo tak silnější lampy nebo něco podobnýho tak tam to nezamkneš no .. a když už jde někdo s úhlovou bruskou tak by někdy radši odříznul kus zábradlí než zámku :)

                    0 0
                  • Jades  

                    Však o účku píšu, že to je to asi nejlepší, co si dnes můžeš ze zámků pořídit. Pokud má i kvalitní vložku pro klíč, volil bych něco jako tohle. U-lock nepřestřihneš, jen přeřízneš flexou, což už zabere víc času a musíš disponovat nářadím. Rám + kolo zamknout účkem, k pevné překážce pak ještě přiloženým lankem. Lanko se dá štípnout snáz, ale zbývá zamknutý účko a na kole se tak nedá ujet – jen ho naložit do auta. Jistotu mít nikdy nebudeš (pokud o tvoje kolo bude zloděj moc stát, dostane ho), ale něco pro to uděláš.

                    A ty spousty svědků? Myslíš třeba?

                    0 0
                • pepino  

                  Metrový pákovky v rukávu? Že ty jsi kouzelník.

                  0 0
                  • Jades  

                    Metrový nedáš ani do batůžku, to je snad jasný. Máš pocit, že všechny pákovky mají metr?

                    0 0
                • stumpík  

                  Takhle mi bylo ukradeno kolo za bílého dne u Kauflandu, borec vytáhl pákovky a přecvakl zámek a bylo mu jedno, že je kolem spousta lidí. Přestože policajti hned věděli o koho jde, když jsem jim popsal člověka, kterého jsem si všiml když jsem zamykal kolo, tak kolo se už nenašlo. Myslím, že ani se moc nesnažili ho najít. Stalo se to už dávno, cca 10 let zpátky.

                  0 0
              • Esi  

                a jsi si jistej že ti co to uslyší a uvidí na to budou nějak reagovat? já bych o tom dost pochyboval :-(

                0 0
          • jonti  

            Pákovky úplně v klidu. Cvakne a odjede. 5s. Bez šance na reakci.

            0 0
        • Strakááč  

          ano nejlepší zámek na kolo je pojistka to broto je fakt dobrý a pokud se fakt to kolo nechá někdy celý den ležet .. tak to může bejt jakkoliv zamčený ale většinou ten absu brodo fakt vydrží a taky jak přepákovaný kleště měl nevím jestli toto zloději nosí po kapsaách :D a bruska nemá šanci .. kolo musí bejt mezi hodně lidma když nejni bez dohledu aby to viděl každej kolemjdoucí že se někdo o něco snaží .. a nebo prostě na to kolo koukat .. já kolo od tý doby co mi ukradli takovej ****** za 6k (od té doby mám také lepší kolo) od tý doby prostě kolo nenechám vedle krámu i kdybch na něj viděl a nidky nikde kolo nenechám stát bez dozoru víc jak jednu minutu.. prostě jedu na kole a když dojedu tak ho uklidím domu a když se jde do hospody, do krámu, beru si jiný kolo .. prostě to by zámek musel mít 10 kilo aby něco vydržel a mohlo se s ním zamnkout snad včechno a jsou borci co skácí kvuli kolu i lampu :DD

          0 0
        • Roman11  

          Ten ABUS BORDO 6000 není ale ten nejodolnější. Já mám ABUS BORDO GRANIT X-PLUS 6500/85. Oba typy zámků byly testovány časopisem d-test 5/2013 a ten X-PLUS vyšel např. v odolnosti proti přestřižení výrazně lépe. Ze skládacích zámků naprosto nejlépe. Jinak úplně nejjlépe vycházejí v tom testu zámky typu „podkova“. Uvedu pořadí testu včetně uvedených cen : 1. ABUS GRANIT X PLUS 54/160 HB 230 (2150,–), 2. KRYPTONITE EVOLUTION SERIES 4 STD (1260,–) 3. KRYPTONITE NEW YORK LOCK STD (2920,–) 4. MAGNUM 3039 (680,–) atd. Podkovy se ale nedají uchytit k rámu, takže tyto informace tazatel zřejmě nevyužije.

          0 0
          • pocestny  

            Podkovy se dají uchytit k rámu, prodávají se s plastovým držákem.

            ABUS BORDO GRANIT X-PLUS 6500/85 se taky prodává s plastovým pouzdrem namontovatelným na rám. Při přímém srovnání s Bordo 6000 je vidět na první pohled, že jde o masivnější zámek.

            0 0
            • Roman11  

              Máš pravdu, i je to v tom testu uvedeno, že se to přichytit k rámu dá. Já jsem to přehlédl.

              0 0
            • Roman11  

              Jinak samozřeujmě já mám ten GRANIT X-PLUS 6500/85 právě s tím držákem na rám. Je to na sucháče, mám ho uchycený zespodu na spodní rámové trubce.

              0 0
        • pepino  

          Vidim kleště jako kráva a že mu to chudákovi moc nejde.

          0 0
          • Jades  

            Pepino, ty pákovky se dělají v rozpětí délek už od 8 palců. Odkaz byl jen příklad, vypadá to na 24–26" – a i ty stačily chlápkovi, co nevypadá na Ramba, k přestřižení účkového šidítka z blátooceli. Profík si vercajk upraví, pokročilej amatér vybere něco podle potřeb, co se schovat dá. Mimo to, profík jde u obyčejnějších zámků přes vložku, takže proč se drbat s obloukem, když můžeš použít planžetu nebo bumpkey, případně ji hovadsky rozlomit nebo odvrtat? Za mě účko z kvalitní tvrzené oceli a s bezpečnostní vložkou, odolnou právě proti překonání.

            0 0
        • Esi  

          aby jsi se s tím nemusel tak mořit tak asi před měsícem měli v Lidlu bateriovou flexu za nějakých 1800Kč tak že asi tolik k zámkům :-) prostě zbytečná váha, stačí obyčejný aby jsi si to zanknul když sedíš na zahrádce s přímým výhledem na kolo a dostaneš se k němu za 5s jinak nikde nenechávat a pojistit :-)

          0 0
          • Strakááč  

            máš zkušenosti s pojištěním kola ? kolik to stojí měsíčně ? přibližně…

            už jsem o tom přemýšlel .. a nevim co a jak .. :D hlavně mě zajímá kolik měsíčně bych platil za kolo v hodnotě třebas 30k…

            0 0
            • Esi  

              jo mám kolo pojištěné, cca 1200 za rok, do 30 tisíc, podmínka je kolo zamčené od 6:00 do 22:00 i mimo budovu na místě k tomu určeném lankem o průměru minimálně 6mm mimo tuto dobu to musí být uvnitř budovy.

              Naštěstí teda nemám zkušenost s pojistnou událostí :-)

              Nabízí to česká pojišťovna, potom to nabízí ještě evropská pojišťovna tam je to myslím pojištěné i pro případ nehody podmínky neznám je to dost drahé zhruba nad 3 tisíce za rok

              0 0
              • Strakááč  

                tak to je dobrý !! :D to je nic 1200 ročně :D tak to je super !!

                tak to teda moc děkuju !! :)

                0 0
                • tonik666  

                  Pojistka do triceti tisic je dobra tak na kolo prave ta 30k. A co ti chudaci s dratsimi koly?

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    otázkou je, jaký bude plnění… Auto si taky pojistíš na kolik chceš a nic to ve finále neznamená..

                    0 0
                  • Strakááč  

                    věř že když si pojistíš kolo za 60 tak těch 30 bys uvítal než niic :D to moje kolo bude vycházet tak do 30k max 35 lepší dostat aspoň korunu než nic :D

                    0 0
                  • Esi  

                    Myslím že tam mají i vyšší limit, je tam spoluúčast 10%, mám kolo za 30 tak že mě stačilo tohle proto jsem napsal cenu, stejně ho nechám pojištěné jen rok, předpokládám že amortizace bude tak velká že za kolo staré 3 roky nedostaneš vůbec nic

                    0 0
                    • tonik666  

                      Spíš by mě zajímalo, jestli pokud pojistíš kolo za 100k na 30k, tak jestli dostaneš těch 30. Protože tam by i několikaletá amortizace mohla nechat hodnotu na 30 (aspoň doufám :))

                      0 0
                      • Esi  

                        Tak to nevím ale řekl bych že tam vyplňuješ cenu kola a podle toho ti spočítají to kolik máš platit tak že když tam napíšeš 30 tak těžko po 3 letech můžeš po nich chtít zase 30 :-)

                        0 0
                        • tonik666  

                          Vyplňuješ pojistnou částku, ne cenu kola. Píší v nápovědě, že by se to mělo rovnat, ale nepíší, že musí. Jinak by to znamenalo, že ti kolo nad 50k nepojistí (50k je maximum).

                          Tak kdybych po nich po 3 letech nemohl chtít 30k, tak proč bych měl lineárně platit stejné pojistné po celou dobu? Pokud by částka klesala, nebylo by logické aby klesalo i pojistné?

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            mě by fakt zajímalo, jaký tu měl někdo plnění. Přijde mi to stejný jako s autem, jen tady je ta částka neúměrně vysoká (pojištěná je jen krádež a to jen za předem stanovených podmínek). Někde jsem právě četl, že se vyplatí pojistit drahý do max stáří 2 let, protože se zde uplatňuje dost přísná amortizace. Já mám kolo připojištěný s bytem (je přímo vyjmenovaný v pojištění), ale spíš pro dobrej pocit.. Slibotechny pojišťováci toho napovídají, ale zatím tu nenapsal nikdo reálnou zkušenost..

                            0 0
                            • pocestny  

                              Pojistit kolo v rámci bytu je asi lepší než nic (otázka je ještě teda limit pojistného plnění, co sis nastavil, a o kolik to osekají podle stáří biku), ale pravděpodobně ti to pokryje jen krádež z dané adresy…

                              EDIT: no i když možná v celé čr, ted koukám na podmínky cpoj a v 3.1 na konci píšou „Kočárky, invalidní vozíky a věci, které má pojištěný u sebe, jsou pojištěny v celé ČR.“ (třeba je bike „věc, kterou máš u sebe“)

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Mě to z adresy stačí…

                                0 0
                                • Strakááč  

                                  a když si složím kolo tak co ? :D to jako jak zjistí že je tak a tak starý maji to nějaký blbý ne ?? nechápu to furt :D

                                  říkáte že se dá připojistit kolo jako pojistka na domácnost ?? :D mamka říkala že to jde ale nevim no .. jestli by to stálo podobně tak si to radši pojistim komplet .. :D

                                  0 0
                                  • pocestny  

                                    Jestli sis bajka koupil nebo složil je úplně šumák. Máš bajka za 30.000, pojistíš si ho na 30.000, dostaneš vyplaceno stejně nanejvýš jeho hodnotu zohledněnou v čase (dejme tomu po třech letech cca 50–60% z nové ceny jako u aut, tabulku by ti měli na pobočce ukázat). A jestli ti k tomu nějaká pojišťovna umožní sjednat i GAP, tak možná dostaneš plnou cenu. Ale to asi sotva, když tak tu někdo hoďte link, kdo v ČR nabízí GAP na bajky. Kromě toho GAP poskytují pouze na nové věci (na staré věci je to nesmysl z hlediska pojišťovny i z hlediska vysokého pojistného pro tebe).

                                    Jiný příklad, máš bajka za 30.000, pojistíš si ho na 100.000, a stejně dostaneš nanejvýš jeho aktuální hodnotu v čase, akorát jsi blbej, protože platíš zbytečně vysoké pojistné. A kdyby to tak nebylo, lidi by si založili živnost na pojistných podvodech.

                                    Otázka taky je, jak pojišťovna vypočítává tu časovou cenu (směřuju k otázce tzv. podpojištění , viz Wiki). Tedy když máš bajka za 30.000, jeho časová cena je 20.000, a ty ho pojistíš na 20.000. Dostaneš opravdu 20.000? Nebo ti vypočítají časovou cenu z těch 20.000? A na tohle je dobrý si pořádně přečíst, co podepisuješ (ostatně jako vždycky…).

                                    Nevím, jak to má zařízené kolega Lumyr (ani jakou má pojišťovnu, natož jaké má pojistné podmínky) v té své pojistce domácnosti, a já zatím bajka pojištěného nemám. Takže jen tak tlacháme… Až si budeš pojišťovat domácnost, tak se prostě zeptej, jaké jsou limity pojistného plnění na sportovní potřeby. Moje domácnost u Kooperativy má ty limity na sportovní potřeby naprosto směšné, a individuální dodatky k smlouvě mi nenabídli (ptal jsem se). Musel bych domácnost pojistit neskutečně vysoko, aby mi Kooperativa pokryla sportovní vybavení, které doma je (platil bych násobky pojistného, než jsem ochoten). Takže rovnou píšu, že tudy cesta nevede… Bohužel přehled nabídky jiných pojišťoven na trhu jsem si zatím neudělal.

                                    Osobně bych si bajka pojistil jako pojištění individuálního majetku na jeho novou cenu (nebo horní limit, který ta pojiˇštovna nabízí, zatím jsem viděl 50.000 Kč). Hledal bych, co je na trhu, a přečetl bych si podmínky, než bych do toho šel. Často je však problém na netu najít ty potřebné tabulky, a chce to zvednout prdel, a jít si to zjistit na pobočku.

                                    0 0
              • Strakááč  

                počkej .. a kolo musí bejt zamčený i uvnitř budovy ?

                0 0
                • Esi  

                  tak to teda nevím tak moc jsem to nestudoval, v garáži to nezamykám, zase tak paranoidní nejsem mimo to když ti nekdo vypáči vrata od garže tak překonat nějaký zámek na kole uvnitř té garáže v klidu nebude žádnej problém

                  0 0
                  • Strakááč  

                    tak jasný..

                    ne jen jsem se zaptal.. jestli tam nemaji vymyšlený nějaký krávoviny..

                    0 0
    • lidumil  

      Já bych volil tohle :-)))

      0 0
      • Strakááč  

        když už tak bych ho dal do tohohdle auta a nechal hlídat ozbrojenými silami jak na obrázku :) nejbezpečnější řešení :)

        0 0
      • Jades  

        Nebo tohle , akorát to nedrží na sedlovce, ale je potřeba nosič…

        0 0
        • Strakááč  

          jojo jestli ten nosič má dost ostrý zuby taky vydrží no .. :D ale dobře jsem se zasmál :DDD ale jak jsme najel na stránku v rohu 18+ a já si říkal že si nám chtěl pustit Péčko :)))

          0 0
    • plysovykozisek  

      Toto je taky dobré zabezpečení, vážně o tom uvažuju.

      http://www.kola-cirkl.cz/…ola/d-81385/ a uzámek bude asi nejlepší ze zámků.

      0 0
      • Strakááč  

        Teď mě napadlo, to by asi nešlo dát něco do kola dát jako do rámu .. když se to ukradne tak jen policajtům se řekne číslo oni najdou číslo pak vemou gps a podle gps najdou kde se kradené kolo nachází jen tam zajedou fízlové a vyřeší poté vrátí majiteli to by nešlo ? neco že by tam byla baterie velká která vydrží nabitá třebas týden a když se hned po kráděži dá číslo tý elektroniky která jen dává nějakj sigál na gps nebo tak něco .. motám se v tom .. ale bylo by to hodně vychytaný :) toto by bylo jak k dopadení zlodějů kol našlo by se jich více a zloději by ubejvali snad .. možná už to i existuje věřím že by o toto měli lidiměli zájem .. dopadne se pachatel a je to .. ale chtělo by to nějak někdy zadělat aby to nešlo vindat jeidně speciálním klíčem který by byl k tomu a jináč ochranný pozdro proti zničení … no to mě tak napadlo když jsem četl to v tom odkazu :)

        0 0
        • lidumil  

          Někde tu už je odkaz na vysílač zabudovaný v rámu.

          0 0
        • plysovykozisek  

          Našel jsem GPS lokátor do řidítek: http://www.spyobchod.cz/…-do-riditek/ , ale ta cena moc nepotěší, aspoň teda mě.

          0 0
          • Coural  

            Spyobchod jsou jen nechutně předražený překupníci z Aliexpresu

            0 0
          • Jades  

            GPS lokátor koupit můžeš, ale co ti zaručí, že nenajdeš jen ta řídítka (rám, etc.) s vysílačem? Detektory GPS i GSM vysílačů se taky prodávají, profík kolo jebne do dodávky s odstíněním, neodjede na tom. Pokud máš drahý kolo, kombinace několika typů zabezpečení se asi vyplatí, ale u levnějšího se dostaneš i nad cenu kola, což nedává smysl.

            0 0
            • Dragonfly  

              Některé GPS lokátory mají dobrou funkci, že už v momentě kdy se s kolem pohne tak ti pošlou SMS. Takže hned víš že se s kolem něco děje a můžeš to hned řešit. Samozřejmě existují rušičky GSM/GPS signálů, ale nevím kolik běžných zlodějů – vykradačů sklepů a garáží je používá. Když si nějaký profi zloděj vyhlídne kolo za 100 tis, tak tam by se to možná dalo i čekat…

              0 0
    • pocestny  

      Koukám že je tady optimistů jak sviňa. „Kolo nechávám u obchodáku, kde prochází moc lidí…“, „Určitě by daleko nedojel, bude tam spousta svědků…“, „pákovky jsou vidět a flexa slyšet“, „někdo zavolá policajty“, „lokátory…“ atp… LOL :-DDDDDDD

      Já optimista nejsem, jsem realista – z Ostravska, to asi vysvětluje vše. :D Takže v prvé řadě kolo nikde nenechávám. A kromě toho jsem si radši koupil dvojici zámků ABUS BORDO GRANIT X-PLUS 6500/85 + motorkářský řetěz Abus Granit Extreme Plus 59. Což jsou mega svinské zámky, a tak se mi hned v kempu líp spí, když vím, že si zloděj radši vezme Vaše kola…

      0 0
      • Roman11  

        +1

        0 0
      • Smazaný účet  

        Ta posledni veta je presna…neni dulezite jak to mas zabezpecene absolutne, ale je dulezite to udelat zlodejovi 10× obtiznejsi, aby radeji zvolil vedlejsi kolo:)

        0 0
      • Strakááč  

        Nejlepší je když máte kolo doma ve sklepě tak ho přikrejvat aspoň krabicí aby nic nebylo vidět .. zloděj si toho ani nemusí všimnout ..

        Někdy v čb vykradli sklepy v panelákách .. a to nejdražší kolo si chlápek zamaskoval tak, že si sehnal starou vysokou skříň co vypadala jako z 80–90let jako když je na vyhození a je tam obráceně otočená jakoby, že jsou vidět záda a boky skříně a když si kolo chce vzít odsune skříň vyndá kolo, zandá skříň z5 a jede. Už to tam prej vykradli 6× a ten chlap ,co ho tam má, je vysmátej … Jestli máte kolo jinde než v bytě tak maskování je víc než betonovej bunkt s olověnýma dveřma a 15ti místným kódem a alarmem. Je to přitom uplná blbina a jak to je učinnej „zámek“

        0 0
    • nooski  

      Jen pro „pobavení“ ilustrační fotka k produktu: http://www.tesmat.cz/…717_98_v.jpg

      0 0
      • stumpík  

        …to kdyby někdo nevěděl k čemu se produkt dá využít :-)

        0 0
      • Esi  

        majitel kola celkem paranoik, jedním účkem zamčeno a druhé v záloze zastrčené do držáku na rámu. má to tu výhodu že nemusíš gramařit, když máš na kole 2 zámky každej 2 kila tak potom tě pár gramů někde jinde už nevytrhne :-)

        0 0
        • Strakááč  

          nechtěl bych vozit takovou kravinu na kole :D to ho radši nepustím z ruky a nikam ho nezaparkuju :D mám kolo už rok a půl a nepokoušel jsem radši nic .. radši jsem kolo nikam nedával.. a nakoupit se ségry sráčem mi stačí :D

          0 0
    • plysovykozisek  

      Přemýšlím o pohyblivém zámku. Takže řetězový zámek nebo skládací zámek cena tak do 2500kč, který z těchto typů zámků je odolnější proti velkým pákovým nůžkám. Mám teď typ podkova max. Spokojenost, ale kolikrát se mě stalo, že jsem to o kousek neprostrčil, tak proto pohyblivý.

      0 0
      • xtonda  

        Na skládací zámek se dá útočit v pohyblivém spojení, ale je to skladnější a někde k tomu bývá držák na rám kola.

        https://youtu.be/Zs8uyPsDaw0

        Takže lepší odolnost asi ten řetěz. Top model cyklo řetězu od Abusu už je přes cenový limit, vejdou se třeba tyto

        https://atypklic.cz/…y-chain.html#…

        https://www.fk-shop.cz/…k-citychain/

        Má to tloušťku oka 10 a 9 mm, což tedy asi úplně velký pákovky stejně dají. Počítej 2–3 kg. Na YT se dají najít videa s štípáním řetězů pákovkama a ta hranice kdy to začíná být problém i pro velký pákovky začíná někde kolem 13 mm.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Kvalitní skládací mi na vození přijde lepší, přeci jim, ty zmrdi mají většinou pákovky. Při dnešní ceně Aku flex je to na nějaký větší zabezpečení v garáži asi jedno.

          0 0
        • plysovykozisek  

          Mě jeden e-shop doporučoval Hiplok verzi Original nebo Gold

          https://hiplok.com/…chain-locks/

          Váha je celkem rozumná.

          0 0
          • xtonda  

            2 kg a 2,4 kg. Rozumná jak pro koho.

            0 0
            • plysovykozisek  

              Teď vozím zámek typu podkova váha 1,5kg. Tak 2kg bych taky zvládl. A podle mě, čím těžší zámek, tím větší ochrana proti velkým pákovým nůžkám.

              0 0
              • xtonda  

                Ne nutně, dvoumetrový řetěz bude vážit dvakrát tolik než stejný metrový a odolnost proti pákovým nůžkám to nezvýší. Na řetězu je ten materiál dvojmo a články se překrývají, takže řetěz se stejným průřezem materiálu a obvodem bude bude minimálně dvakrát, možná i třikrát těžší než podkova.

                0 0
                • plysovykozisek  

                  Je logický, čím delší řetěz tím těžší. Mě stačí délka na zamčení kola u stožáru osvětlení, 85–110 Cm zámku musí stačit, třeba by ten 85cm-110cm šel obtočit kolem toho stožáru osvetlení aspoň 2krát myslím. Moji podkovu tím stožárem osvětlení neprocpu. Proto přemýšlím o skládacím nebo řetězovém zámku. Jako je jasný, že úhlové brusce neodolá nic mě stačí odolnost proti velkým pákovým nůžkám.

                  0 0
                  • cibi  

                    vzhledem k tomu že zde popisuji způsob překonání zámků, příp smazat.

                    Hodně dávno (cca 1993–5) byl časopisu Bike test nejrůznějších zámku, včetně postupů které k tomu použili.

                    podotýkám, že to byla doba „před- akuflexová“

                    Lankové stříhali nejrůznějšími nůžkami, těm na armovací železa neodolal žádný.

                    Podkovy rozpačovali pajcrem resp heverem, odolal jedině nějaký Abus kde byla na konci podkovy „bambulka“

                    uzamčená v zámku.

                    Řetězové zámky- buď se snažili rozbít samotný zámek resp ho rozpáčit, překvapivě silné řetězy byly kalené jen povrchově a šly střihnout pákovkami, některé šly ukroutit dvojicí tyčí.

                    Odolaly nějaké řetězy o průřezu oka tak 10–12mm

                    Zámky typu skládací metr měly slabé místo v těch kloubech- rozpáčili je a zlomili je v nich, nicméně odolávali asi nejdéle.

                    pro plysového kozíska: pokud más dlouhý zámek, je dobré ho dát tak, aby nedělal „volné oko“ ale byl natěsno- není kam dát páku.

                    0 0
                  • pocestny  

                    metrový řetěz opravdu nedáš dvakrát kolem lampy.

                    je těžší, ale uvědom si, že se oko řetězu musí přeřezat nebo přeštípnout 2×, abys to rozpojil

                    0 0
    • Jasam  

      Nějaký články z cykl.cz:

      https://cykl.cz/?…

      0 0
      • Jakobo  

        Ja jsem mel jeden cas stejny skladaci zamek od Trelocku, akorat kodovy, nechci vozit klice. Po par letech se neco v kodovani pokazilo, nejak se zmenil kod a ja jsem nemohl zamek otevrit. Mel jsem po praci, vecer, domu 16 km. Flexa nebyla, stredni pakove stipacky si se zamkem neporadily, jen poskodily ten plast. V nejakem zachvatu nasrani a zoufalstvi, ze se nemam jak dostat domu jsem zamek vzal do ruky a normalne jsem jej zohnul, az ten pasek praskl. Fakt jsem cumel. Ta ocel je asi hodne tvrda, ale zaroven krehka. Taky ono to vypada masivne, ale to je tim plastem. Ta ocel neni az tak silna a i 2–3 mm silny pasek se da celkem lehce ohnout.

        0 0
      • rasto  

        kriminalisté chválí podkovy. je to těžítko, jednou mi ale zachránilo u kauflandu kolo.

        0 0
      • Malinda59  

        Mám Foldylock Compact a spokojenost.

        Litelok Gold je kvalita za rozumnou váhu, ale u nás se asi nesežene.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.