• jimiAJ7

    Ahoj uvazuji o nove videokamere…v tomto oboru jsem laik…takze si necham poradit…zda hardiskovou nebo miniDV nebo pametovou…moje predstava se zacina uchylovat k modelu :http://www.kuptonawebu.cz/…-2076b008aa/ pozadavky jsou ze musi mit full HD HDMI vystup…nevim treba jestli kdyz si nahraji video…tak je mi jasne ze na televizi kterou mam a ma HDMI si to prehraji normalne…ale treba jak v pocitaci…v jakem formatu se nahravaji videa ve full HD…nebo jestli se da v kamere nastavit rezim nahravani…jako HD nebo SD,cetl jsem ze disk ktery nahraji v kamare ve formatu full HD v beznem pocitaci neprehaji…mozna jsem to spatne pochopil…kdyz to reknu na rovinu tak chci kameru se kterou natocim ve full HD ale at muzu videa upravovat v pocitaci…dekuji moc kazdemu za rady a poznatky…diky

    0 0
    • Radek Broz  

      …!!!!..... :o))

      0 0
    • MirkoCarver  

      Myslím, že tady ti poradí o dost líp: http://www.tvfreak.cz/

      0 0
    • vitarockhound  

      Hm – tak jsem na ni koukal a první co mě teda napadlo jak bych formát AVCHD stříhal. Mám miniDV a to je záznam ve formátu AVI -takže to přehraju kdekoliv a na čemkoliv a celkem dobře se s tímhle formátem pracuje ale doba je už asi jinde. Kromě PC(DVD mech.) nemám doma zařízení na kterým bych přehrál(o střihu nemluvě) formát AVCHD ale v PC to je záležitost kodeků. Jinak kamera (ta tvoje) vypadá dobře ale zjisti si ještě cenu disků na který se ten záznam ukladá a který budeš v hojný míře potřebovat. Hlavně nekupuj kameru přes internet – nech si vysvětlit typ záznamu a možnosti jeho dalšího zpracování v PC popř. v samotný kameře a zapomeň na nějaký vychvalování optickýho stabilizátoru – obraz se ti bude chvět tak i tak akorát s tím stabilizátorem bude obraz „plavat“ a ten třes ruky v obrazu nebude tak silnej - nejlepší stabilizátor na slušnou práci je stativ!

      0 0
      • vitarockhound  

        Hlavně se zamysli nad tím co chceš s tou kamerou dělat a jakýmu typu filmu(záznamu) se chceš věnovat a jak s tím záznamem budeš dál pracovat. Na webu je mrtě různejch diskusí o formátech záznamu pro-proti atd. takže než investuješ takový peníze tak nejdřív pročíst!

        např. jeden odkaz z mnoha http://avforum.zive.cz/viewtopic.php?…

        0 0
    • wert_1  

      Řešil jsem podobné. Koupil jsem tuto http://www.elektrozalevno.cz/…100-sd-sdhc/ a dal jsem na radu že je lepší koupit kameru na SDHC karty. Na 8GB kartu se vejde přes hodinu v nejlepším rozlišení ve Full HD kvalitě a karta stojí kolem pětikila. Takže hezké záběry člověk už v dnešní době může nechat rovnou na kartě (+ jedna záloha na externí HDD – radši) Nejsem žádnej fajnšmekr, takže střih a práce s videem je mi zatím vzdálená. Takže střih formátu AVCHD neřeším. S dodaným SV ke kameře si zatím vystačím. Možnosti stažených nahrávek do PC jsou dvě. Vypálení na DVD ve formátu video, což lze přehrát asi na všem. Nahrávky v AVCHD si vypálím a přehrávám v PS3 a kvůli tomu jsem Full HD kupoval. Nahrávka z kamery na FullHD plazmě ve formátu AVCHD je nádherná. Uplně si umím představit úhlopříčku klidně 2 metry a obraz bude furt úžasnej :-) Kdyby jsi chtěl ještě něco vědět od laika, dej vědět..

      0 0
      • jimiAJ7  

        no chtel bych se zeptat jak je to s tim formatem…AVCHD da se to stahnout normalne do pocitace a tam si to treba upravit?Vypalit jako klasicke DVD nebo do dalsich ruznych formatu?jde mi jen o to jestli kdyz nahraju film ve full HD v kamere jestli to medium 8cm muzu vzit normalne hodit do pocitace tak si ho stahnout a nejak upravit?treba i do jineho formatu je mi jasne ze AVCHD mi moje stolni DVD neprehraje…

        0 0
        • vitarockhound  

          Stáhnout do počítače a stříhat(dále zpracovat) jsou dvě rozdílný věci. Nemám zkušenost se záznamem v AVCHD – ale musíš si uvědomit jednu zásadní věc ! Každej střihovej program používá pro zpracování videa nějakou kompresi takže tvoje otázky by měly znít asi takhle:

          1. Jak uložím záznam ve formátu AVCHD do PC ?
          2. Jakej soft. budu potřebovat na zpracování (resp. střih) tohoto formátu ?
          3. Jakej výstup bude zpátky z střihovýho programu – čili při používaní komprimací jestli ti to tu původní kvalitu AVCHD nedegraduje ?

          Takže by jsi měl v podstatě supr obraz na orig. disku z kamery ale v okamžiku dalšího zpracování v PC by ta kvalita záznamu šla do kytek. Protože každej soft používá určitou komprimaci a ty se musíš ptát kterej soft má tu komprimaci blízkou kvalitě orig.záznamu a hlavně jakej výstup(resp. jakej formát) budeš mít ve finále a po střihu. Rád bych ti na to všechno odpověděl ale s tímhle formátem jsem v životě nepracoval – tak nevím. Jinak stříhám celkem často přímo v kameře(je tím vybavená) takže i po tom se ptej než ji zaplatíš – jestli třeba přímo kamera umožňuje aspoň elementární střih a editaci – protože v kameře pracuješ vždycky v plným formátu. Mezi náma – je to ale pěkná pakárna stříhat v terénu – kafíčko a pohodlíčko u PC je z mýho pohledu pro střih videa tak nějak lepší.

           
          0 0
        • wert_1  

          Tak to neodpovím, jsem fakt jen uživatel. Stahnu kameru do PC a když chci vypálit na DVD tak mi SW nabídne volbu v AVCHD nebo video. A na přehrání DVD s formátem AVCHD používám PS3. Stolní DVD tento formát nebere.

          0 0
          • jimiAJ7  

            takze normalne.Vezmes natocis si kamerou video ve full HD (AVCHD) pak to vezmes stahnes si do pocitace to video ve full HD, a pri finalni fazi se te program zepta zda chces to video upravit na format video (format prehraje stolni prehravac DVD?) a nebo AVCHD (Blue-ray prehravace)?

            0 0
            • vitarockhound  

              Chlapi ted Vám do toho neslušně zasáhnu – jestli řešíte otázku načemže se tenhle formát dá vlastně přehrát a řešíte pro většinu lidstva zatíme nejznámější DVD formát – tak je lautr úplně jedno jestli záznam pro tenhle výstup(čili abych si mohl výsledek práce pustit na DVD  přehrávači ) pořídím slušnou miniDV kamerou na pásku nebo ve formátu AVCHD !!!!! Přeci si nebude pořizovat speciální přehrávač na to aby si mohl pustit záznam v plný kvalitě!

               
              0 0
              • wert_1  

                PS3 jsem si pořídil na přehrávání BR filmů, na přehrávání fotek, na občasnou nějakou hru a na přehrání záznamu z kamery v Full HD rozlišení. Takže takové 4v1.

                0 0
            • wert_1  

              Přesně tak :-)

              0 0
      • claid  

        já to řešil camerou mini DV právě pro jednoduchost následého střihu a úpravy http://www.megaobchod.cz/…on-hv10.html

        jde z toho dostat jak DVD (VOB) tak i HD (mpg)

        pro přehrávání v HD kvalitě to nahraju z PC do téhle krabičky

        http://www.iamm.co.kr/…ng/index.php?…

        a z ní pak už full HD v TV

        0 0
        • jimiAJ7  

          tak ted uz se v tom zacinam ztracet ta HV10 nema full HD takze to mas jeste slozitejsi,ale ta skrinka vypada dost chytre,takze i tak by se dalo resit.

          0 0
          • claid  

            řešil jsem to asi před rokem a nic lepšího se mi tehdy nepodařilo vymyslet, ale pořád zatím jsem docela spokojený… jen ta krabička špatně přehrává fotky, to se jim nepovedlo, jinak dobrý

            0 0
        • vitarockhound  

          Souhlas – z hlediska spolehlivosti jsem šel taky cestou miniDV a problém se střihem nebo převodem DVD nebo MPEG není absolutně žádnej.  

          0 0
        • vitarockhound  

          Jakmile dostanu obraz z miniDV do PC tak žádnou krabičku nepotřebuju – střihovej soft. např. Pinacle a další – ti to po střihu daj do čeho si vybereš a navrch si můžeš vybrat komprimační program. Takže práce pak vypadá následovně : kamera – kabel – počítač – stažení obrazu do počítače – střih – výstup DVD disk ! Po střihu dám akorát volbu vytvoř disk(DVD) a odcházím od toho a vše jede samo a výsledkem je DVD který si pustí kdokoliv kdekoliv na na čemkoliv.

          0 0
          • jimiAJ7  

            TO JSEM CHTEL SLYSET!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

            0 0
            • kovar  

              co tady řveš jak na lesy?

              0 0
            • vitarockhound  

              MUHEHEHEHE – no tak jsi to slyšel – ale pozor – to mluvím jenom za moji mašinu a je celkem určitě možný že úplně stejně může fungovat i ta „tvoje“ kamera akorát prostě dojde k tomu, že do PC poleze záznam v kvalitě AVCHD a na výstupu (jako hotovej film) budeš mít taky formát AVCHD a tzn. že si to pustí jen ten kdo má na to patřičný vybavení nebo z toho uděláš DVD a prohlídne si to každej. Mám kameru už stařečka (SONY DCR VX2000E) to je nebo spíš byla taková ve svý době slušná kamera na slušnou práci a garantuju ti, že když udělám DVD z mýho záznamu(z miniDV) a z tvýho záznamu(AVCHD) a udělám z toho DVD tak nepoznáš rozdíl – HOWG!  

              0 0
          • claid  

            a taky v jakékolov kvalitě… :-)

            0 0
            • vitarockhound  

              Kvalitu výslednýho obrazu určuješ datovým tokem popř. jednodušší cesta vybrat slušnej kodek.  Jinak 20 min. záznamu na miniDV odpovídá zhruba 3,5GB takže 60 min je asi někde kolem 11GB rozdělenejch na tři DVD disky ve formátu AVI.  A teď si vem že dvouhodinovej film se ti v pohodě vejde na 1DVD 4,5GB. To je příklad tý komprimace a ztráty kvality a to stejný se ti stane se záznamem AVCHD – takže xGB tohohle super formátu zmáčkneš do 4,5GB  - čili do jednoho DVD. Musíš zvážit jestli chceš používat střih v počítači a pouštět si to na klasickým DVD přehrávači nebo budeš využívat super kvalitu přes blue-ray apod. Tohle všechno musíš zvážit. Je jasný, že každej vychválí co jde jen aby prodal ale ne vždy je to nej to co je optimální a co opravdu potřebuješ.. Asi by mě taky zajímala  spolehlivost tohohle zařízení v terénu(např. vliv otřesu na probíhající záznam obrazu atd.atd.),porucho­vost atd.   

              0 0
              • jimiAJ7  

                no chci se na to koukat v telce na dvd a v pocitaci…sem tam si neco upravit a sestrihat…v tomto nejsem zbehly..takze ty dve varianty koukani na dvd a v pocitaci mi staci…samozrejme ve full HD (jako prehravac na tv pouziju primo kameru)

                0 0
    • wert_1  

      Sice už tu tv.freak zazněl ale jestli jsi nenarazil, tak tady je jeden solidní testík http://www.tvfreak.cz/…0389050.html

      0 0
    • karelH  

      ahoj, nevíte o nějakém slušném eshopu s elektronikou v UK, ze kterého by posílali i do ČR?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.