• Marcus123

    Dobrý den,

    Chtěl bych se zeptat jaké kolo je pro mě vhodné. Kolo by mělo zvládnout trasu: Přerov – Hostýnské vrchy (silnice), dále z Hostýna do Holešova (po terénních stezkách, užívám si divoké sjezdy a výšlapy na nejmenší převod), nakonec Holešov – Přerov (po silnici).

    0 0
    • Dados  

      Třeba něco takového:

      https://www.kola-radotin.cz/…chrome-gloss

      0 0
    • novas752  

      Pane Lorenc, uvezu to?

      Každý na ten asfaltový přesun kousne něco jiného. Někdo bude brblat i na hardtailu, někdo to odjede na enduru bez mrknutí oka. Takže záleží jak moc preferuješ vlastnosti v terénu před těma na silnici a jak moc sjezdy vs. výjezdy. No a taky záleží na rozpočtu – hardtail vs full, hliník vs karbon…

      Já bych na něco takovýho bral (sám teď beru :) ) trailbike, zhruba 130–150mm zdvihu, nejlíp teleskopická sedlovka, převody 2×11, kola já osobně 27,5", takže např. YT Jeffsy, Giant Trance, Canyon Spectral (Vše od 60–65 000 výš), jestli nemáš tolik, pak nějaký trailový hardtail (vidlice 130–150, teleskop, a dál to samý), akorát tenhle typ kol tolik výrobců nedělá. To by ses asi vešel do čtyřiceti. Jestli i to je moc, pak klasický XC hardtail, nejlíp stavbu na zakázku minimálně za 20, spíš 25 a výš.

      0 0
    • scalar  

      Doporučil bych jízdní kolo. Jinak limitujícím faktorem je ten terén, silnici sjede všechno. Pak už jen hrají roli tělesné proporce a finanční možnosti.

      0 0
    • popokatepetl  

      na hostýnky stačí 29HT, z Přerova to je cca 15km a dá se jet i polníma cestama.

      0 0
      • random  

        To je zas rada, uziva si sjezdy, tak urcite si to na HT uzije. Jinak staci i kolobezka a da se jit i pesky.

        0 0
        • AussigBiker  

          Vzhledem k dotazu si myslim, ze autor vlakna zadny enduro / dh lajny nebrousi. A to, ze si uzva sjezdy v jeho podani asi nejspis znamena, ze radsi jezdi z kopce, nez do kopce :). Treba se tu jeste objevi a neco k tomu napise.

          0 0
        • popokatepetl  

          hostýnky mám za barákem a tam jsou vesměs hlinité uježděné nebo ušlapané cesty, pár kamenitých úseků, celkem dost i šotoliny nebo škaredého asfaltu. Dneska se jezdí na fulu i po cyklostezce na pivo. Žádné divoké sjezdy tam nejsou (nejprudší asi z Kelčáku po zelené, dolů z Jehelníku nebo sjezd z Obřan). Ted vyhrál OBR drásala Fojtík na HT :-)

          0 0
    • Bruca  

      Nějaký full z Kaufu by mohl stačit.

      A na čem jezdíš teď, že si užíváš divoké sjezdy? :D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.