• JANEZZZ

    Ahoj,

    chtěl bych si nechat složit kolo a uvažuju, jaký zvolit rám. Jednalo by se o horské kolo s 29 koly a přední odpruženou vidlicí, většinu vybavení asi zvolím v SLX, užší trekingové gumy pro pohodlné jezdění na silnici. Mám asi 185 cm a uvažuju jestli zvolit 19 nebo 21 rám, zdá se mi, že jsem něco mezi.. Na 19tce mně přijde, že jsem trochu skrčený, 21 je už většinou dost velká a zdá se mi hůře ovladatelná, možná se nato dá zvyknout.. či doladit 19ku vhodným představcem?

    Hlavní otázkou však zůstává rám. Prodejce mi nabídl Force epigoni, ten mně přišel fajn, ale chtěl jsem jít možná do něčeho jiného. Jde mi taky trochu o vzhled :).

    Uvažuju o rámech RB CRR 290 ( cca 7000kč) nebo MERIDA BIG.NINE 900 (cca 8000kč). Který by jste mi doporučili z těchto rámů? Popřípadě alternativu? Díky petrj.

    0 0
    • novas752  

      RB je dělanej ručně v ČR, Merida je nejspíš robotem na Taiwanu, tak si vyber. :)

      0 0
    • pierogross  

      Stejně by šla doladit i ta jednadvacítka, musíš to zkusit, kolo máš na delší dobu, a líbit by se ti mělo, ať se ti chce na něm jezdit. Zbytek ti naznačil novas752…

      0 0
    • JANEZZZ  

      Ok, díky.. ještě uvažuju nad rámem Pells. Nějak se nemůžu rozhodnout který rám zakoupit. Je to více o tom, co každému individuálně sedí nebo je možné nějak obecněji poradit co zvolit?

      0 0
    • JANEZZZ  

      Ve velikosti už mám jasno, odzkoušeno a 19 či 20, podle toho, co která firma vyrábí. teď pořád nevím který rám vzít.. máte někdo tipy na lepší hliníkový rám nejlépe tak kolem 5 či 6 tisíc? našel jsem hlavně rám Pells Razerrs, který vypadá dobře a je lehký a Meridu Big Nine, ta je prý těžší. Oba jsou dražší, do kola chci dát tak kolem 25 tisíc. Který byste poradili zvolit? Nemáte ještě někdo prosím tip na nějaký třeba ještě i jiný rám? Internet jsem prohledal snad srkz na skrz a lepších hliníkových rámů teda moc není.. Je možné do rámu určeného pro kola 27,5 nacpat větší 29 kola? Díky za reakce. Petrj.

      0 0
      • blaza84  

        Já bych přidal tip na sériovku Cube, podle mě za ty prachy fakt super http://www.cube-bikes.cz/?…

        Dát 29 kola do 27,5 rámu už možná někdo zkoušel, a jak dopadl, to nevím, ale nedělal bych to :) I pokud by se tam náhodou s užšími plášti vlezly, tak to bude dost natěsno (snadné ucpání bahnem, dření pláště o rám i při malém rozcentrování) a zprasí to geometrii kola. Větší kolo také bude víc zatěžovat vidlici/hlavu rámu, který na to nemusí být dimenzovaný.

        0 0
        • pocestny  

          jde to dát 27,5" rám s 29" koly s trekingovýma pláštěma, tady na foru už byly takové příklady v reálu. Kromě toho že je to trochu delší, než klasický cross, to asi není uplně špatně. Moc rád bych se na tom osobně projel, abych si mohl vytvořit vlastní názor.

          0 0
          • blaza84  

            S trekingovými plášti to už ale nebude XC kolo. Jde to, ale PROČ?? :)

            0 0
            • pocestny  

              no, byl by z toho delší cross, já nevím, co on chce, proč to chce

              0 0
    • JANEZZZ  

      Chtěl jsem to proto, že na cyklopointu měli rám Meridu velikosti 27,5, který mi přišel fajn a jako laikovi mně přišlo, že to má dost podobnou stavbu jako devětaváci. Ale tak ok, nebudu to brát.

      Ten Cube komplet kolo vypadá dost dobře, zdá se mi trošku těžší než ostatní kola v kategorii.. ještě jsem uvažoval o Pellsu, kteý vypadají dobře a jsou taky lehké a CTM. Dále třeba nějakou Meridu v podobné cenové relaci.. ale té výbavy je tam za stejnou cenu o dost méně. Canyon bych asi nebral kvůli reklamaci a tak.. podle toho, co jsem tu četl je to na zešedivění

      http://www.mojekolo.cz/…9-black-2016

      http://www.mojekolo.cz/…a-cerna-2016

      Pořád však rozmýšlím o tom nechat si složit kolo Už kvůli tomu, že má člověk prostě víc na míru své postavy. Internet jsem probrouzdal skrz na srkz ale těch rámů moc není v nabídce. Rámů na Meridy je po skromnu, uvažuju ještě o tom Pellsu, Cube jsem ani nenašel.. Bude třeba lepší počkat do podzimu, nebo je to s hliníkovýma rámama pořád trochu blbý? Chci, aby to kolo mělo prostě šmrnc :).

      0 0
      • blaza84  

        Ještě mě napadlo MRX http://www.profilshop.cz/…igurator/29/?… Ty bajky, co jsi na ně dal odkaz, jsou taky vybavené dobře. Myslím, že u kol, o kterých tu byla řeč, bude podobný poměr cena/výkon, jako u stavby, a stavitelé, pokud vím, dost používají právě rámy těchto značek. Takže jestli se ti některé z těch kol líbí, tak ho ber, líp už to asi neseženeš.

        Pak už tu máme dražší značky. Mně vždycky hodně líbil Scott http://shop.scottsport.cz/scale-29/Gq4?… Za výbavu už si připlatíš, ale ty rámy jsou super – nejen designem, ale zpracováním a vlastnostmi.

        Ale kdybys hledal fakt něco spešl, tak to zkus na zahraničních shopech.

        http://www.chainreactioncycles.com/…n/mtb-frames?…

        http://www.commencal-store.co.uk/…c102x3046562

        Ve světě běžně používané značky, u nás neznámé. Obdivné pohledy bikerů u hospody zaručeny :)

        edit: nějak jsem to nezkoumal, ale u MRX je myslím možnost to nějak konfigurovat, zvolit rám, atd …

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.