Vyber PDA: ASUS MyPal A696 nebo MIO P560?

30 nepřečtených
  • kafac

    Chci si koupit PDA s GPS a ted vaham mezi temato dvema. ASUS ma udejan ehorsi disply, ale zase u toho MIA nejde vymenit baterie. Vzhledem k tomu ze to chci i na kolo se me vic zamlouva ten ASUS – da se prikoupit silnejsi baterka.

    Nema nekdo nejake zkusenosti?

    0 0
    • maxtor  

      Mám ASUS P 750. Nevím, co myslíš tou silnější baterkou. Dá se koupit náhradní. To by bylo myslím řešení. O horším displayi jsem neslyšel – v jakém ohledu? Ten Asus má spíš jinou slabinu a tou je malá operační maměť na PSA s GPS (64 MB). Pokud chceš mít zapnutý GPS software (mám IGO 8), tak nesmíš mít puštěný žádný jiný program. Jinak se kouše a občas vypadává.

      0 0
      • maxtor  

        K tomu IGO jsem zapomněl dodat, že může blbnout v případě, pokud si dáš 3D mapu na větší vzdálenost se všemi vychytávkami – 3D budovy atd. Jinak v základním (a řekl bych plně dostačujícím módu) šlape neomylně. I tak by si ale 128 MB RAM zasloužil…

         
        0 0
      • kafac  

        Silnejsi baterkou myslym tuhle:

        http://www.mobilopava.com/index.php?…

        Jinak s tou RAMkou je na tom MIO stejne, takze to pro me neni rozhodujici.

         
        0 0
    • maxtor  

      Aha sorry, nevšiml jsem si, že se rozhoduješ mezi dvěma konkrétními modely…

      0 0
    • jIrI___  

      Mám necelý rok Asuse A696 a jsem s ním spokojený. Výdrž baterie je pro mě dostatečná, při zapnutém GPS jsem ale výdrž nezkoušel – používám ho většinou jen v autě a napájím přes „zapalovač“. Mám na něm iGO 2006 (iGO 8 jsem sice zkoušel, ale nějak mi nesedlo ovládánímm stejně tak TomTom) a to jede naprosto bez jakéhokoliv sekání. Dílenské zpracovaní je perfektní – nic nevrže, nerezový horní díl vypadá bytelně a pěkně. Porovnání s Miem sice nemám, ale myslím, že Asus je dobrá koupě. V podstatě k němu nemám žádné výtky, jen se mi moc nesedí kalendář, ale to je problém OS :-). Jestli budeš mít nějaké konkrétní otázky, klidně se ptej.

      0 0
      • kafac  

        Jak chodi ta GPSka? nekde jsem cetl nejakej test, a tam psali ze nekdy trva i 15minut!! nez se aktualizuji satelity..... v tomhle MIO slape rychle.

        A jeste dost poplivali display, ze je malo kontrastni a ma vyblite barvy...... je to pravda?

        0 0
        • jIrI___  

          To, že GPS hledá satelity 15min jsem taky četl na různých fórech předtím, než jsem si Asus koupil. Pak jsem to vyzkoušel a je to všechno úplně jinak. Trošku dýl trvá prvotní vyhledání satelitů – jakmile nainstaluješ třeba iGO a prvně spustíš, to je pravda. Při opětovném spuštění je to už bez problémů, trvá to možná tak minutu. Prostě sednu do auta, zapnu GPS, dám ji do držáku, napojím na nabíječku, odemknu řadící páku, nastartuju a už mám signál :-). K tomu displeji, to je částečně pravda, barvy bych si dokázal představit lepší, ale to mě nějak moc netrápí. PDA mám hlavně pro organizaci času a ne pro upravování fotek a videa :-D

          0 0
          • kafac  

            No ja na tom taky nechci upravovat fotky ;) jde me hlavne o kalendar a tu GPS, takze uz jsem skoro rozhodnut vzit toho ASUSe

            0 0
    • kali222  

      ja to resil sfouknutim „vseho“ v jednom a mam asi 3 tydny asuse p320

      0 0
    • dedek55  

      Zdar:-)

      Mám Asus 969 a plná spokojenost…výdrž baterie na kapesní provoz to běželo od 9 ráno do 5ti odpol se zaplým gépées a kapacita baterie byla po dojetí 70%.

      Když občas kouknu při provozu na displej tak po celodením provozu je  baterie na 50%.

      Čitelnost displeje ucházející i v plném světle.A používám soft „PathAway“ , 50tkový mapy a ty jsou taky dost dobrý na to co potřebuju.

      Jen mám jedinej problém a to z5tná editace tras v compu.Zatím jsem se naučil trasu převíst na google formát a prohlížet trasy v googlu.Ale raděj bych tyto trasy prohlížel v nějakém „mapovém“ prohlížeči.

      Nemáte prosím negdo zkušenosti s tímto softem ?

      Předem dík :-)

      0 0
      • MaPa  

        GPS Babel nebo Trackmaker ti ten formát převedou do čeho chceš…

        0 0
    • Smazaný účet  

      já bych teda dneska volil nějakej WM komunikátor od HTC…

      0 0
      • SantusVagus  

        Mám TyTN II a po roce užívání vrže jak prase a na krytce foťáku leze dolů antireflexní vrstva, takže všechny fotky stojí za houbeles – jsou neostré. Ale GPS na tom funguje spolehlivě, problém s rychlostí hledání satelitů má akorát TomTom, někdy mu to trvá i 10minut, ostatní programy mají fix do 1 minuty.

        0 0
      • Lasky  

        Tak tak, teď jsem koupil HTC HD a jsem nadšenej… GPS chodí parádně, ale na kolo by ho byla škoda, to je fakt… To vozim starýho garmina, ten vydrží všechno…

        L(.)

        0 0
    • jIrI___  

      Jeden OT :). Potřeboval bych poradit nějaký jednoduchý program, který mi zmenší klasický .avi film na rozlišení 320×240. Měl jsem takový strašně jednoduchý program, kde si člověk jen zvolil vstupní soubor, výstupní soubor, typ zařízení, požadovanou kvalitu a velikost rozlišení, kvalitu zvuku a to je všechno. Jenže jsem ho někde ztratil a za boha si nemůžu vzpomenout na jeho název :-(. Na internetu jsem našel jen samé složité převaděče ve kterých mám problém se zorientovat. Takže kdyby někdo o něčem jednoducém věděl, nechť hodí link :)

      0 0
    • hradman  

      za mne Garmin OREGON 400. fakt brutální věc. na 2 tužkovky které se dají vyměnit 12h výdrž…super se podle toho jede. Jen by mohl mít o krapet více podsvícený display ale zase to není tak hrozný. Jinak jako navi do auta používám HTC kaiset TyNTII s Igo 8 (namluvený Pavlem Liškou) a Spokojenost je napsrosto největší :-)

       
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.