Vyber multifunkcniho sportesteru

23 nepřečtených
  • Dzany

    Prosim o nazor. Rozhodl jsem se, ze si poridim multifunkcni sportester, chci kvalitni profi pristroj, nebot mam v umyslu se zucastnit vicedenniho etapoveho zavodu na biku. Vybiral jsem ze 3 vyrobcu. Garmin, Polar, Suunto. Minuly tyden jsem navstivil Sportlive, kde jsem prolezl i stanky s temito produkty. Po sdeleni informaci od prodejcu a mem samotnem prostudovani jsem si zuzil okruh vyberu na nize uvedene modely.

    Co se tyce meho zamereni, hodne si davam do tela, z 75% jsou moje pohybove aktivity smerovany na bika (nejezdim rekreacne, cca 8000 – 10000km za sezonu), pak nejaky beh, plavani, ci lyzovani. Proto bych rad znal Vase nazory, ktery sportester by byl pro me nejvhodnejsi. Nize uvadim muj okruh vyberu.

    Garmin – Edge 705 Bundel, nevyhoda je, ze vyrobce je v teto branzi na zacatku. A co me vadi, tak, ze se to neda pripnout jako hodinky, pouze na predstavec. Vyhoda, GPS, pripojeni k PC ci mapove podklady. Viz odkaz

    http://shop.garmin.cz/…-bundle.html

    Polar – CS400 – pry dostacujici pro moje aktivity dle prodejce, nevyhovuje mi jejich velikost, v pripade pripnuti na ruku. Musim dokoupit eventuelne reminek.

    http://www.polarshop.cz/…r-cs400.html

    Polar – S625× cyklo – moc o tomhle modelu nevim, ma ho soused a vychvaloval si ho

    http://www.polarshop.cz/…x-cyklo.html

    Polar – RS800CX bike

    http://www.polarshop.cz/…cx-bike.html

    Suunto – T6C

    http://www.suunto.cz/t6/

    Ja osobne se nejvic priklanim k Suuntu T6C. Vychazi pomerove cena, vzhled, vykon nejlepe. Maji udajne nejpresnejsi mereni, v milisekundach, EPOC ci vestaveneho kouce, coz bych vsechno vyuzil. Nejsou to takove cibule jako ty polary. Samozrejme, snimace kadence a rychlosti neresim, to beru jako samozrejmost, ci uchyceni na predstavec. Co se tyce Garminu, nemam zkusenost, ale odrazuje me, ze teprve s tim zacinaji.

    Seradil bych to asi takto

    1. Suunto T6c
    2. Polar RS800CX bike nebo RS800CX Edition
    3. Polar – S625×
    4. Polar – CS400
    5. Garmin – Edge 705 Bundel
    0 0
    • jonti  

      Ja bych volil mezi polarem 725× (to same jako 625, ale 625 je bezecky a 725 cyklo, funkce stejne) a tim garminem.

      Mne ty CS400 nebo 600 prijdou jako ciste cyklo a na jine aktivity bych je nechtel.

      Spis bych to bral jestli potrebujes vzdy GPS, jestli ze ano tak bych bral Garmina.

      Ja jsem na tom podobne a vyresil jsem to Polarem 725× a k tomu levna GPS, kterou budu pouzivat taky do auta.

      Mozna bych bral i jiny polar, ale ten 725 je levny ve srovnani s modely RX rady.

      0 0
    • martin_bakov  

      No a existuje nejakej Polar nebo neco tak maximalne do tri tisic ktery umi snimat tep,dech,vysku a ulozit si to do pameti ? Docela me ty ceny polaru prekvapily.

      Co byste koupili kdybyste meli limit tri tisice aby bylo za ty penize ‚co nejvic muziky‘ ?

      Dik

      0 0
      • Dzany  

        Pokud chces do 3000,– asi bych volil sigma onyx pro nebo neco od suunta, problem je, ze tolik funkci, co chces asi zadnej sportester v te cenove relaci mit nebude.

        0 0
      • Forester  

        záleží, jestli trváš na novém. kolem 3 tis. se dá koupit HAC 5 (jetá), alespoň jsem jic pár viděl

        0 0
    • Pablo3500  

      Zdar, zrovinka jsem se chystal zalozit podobny vlakno.. :)

      Mam v planu poridit nejaky poradny ciste cyclo comp co zmeri hlavne TF, vysku, rychlost a pracuje s PC prostrednictvim treninkoveho programu.. GPS jsem se vzdal, to uz presahuje moje financni moznosti (viz Garmin)..

      Par dnu jsem se tim moril a skoncil u Polaru CS400 nebo VDO Z3.. Polar CS600 je sice prima, ale na to my bikovani zbytecnej luxus..

      Cena je privetivejsi u VDO – 5200,– Kc u EOD kdezto Polar vychazi na 7300,– na Polarshopu , no ale Polar je Polar a byl mi i doporucen bikerama ktery znam..

      Nicmene na ty cesky ceny zapomente, protoze na Amazonu nebo „Chainreaction­cycles“: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx… vychazi Polar o 2000 levneji, na Amazonu i vcetne setu pro druhy kolo..

      0 0
      • jonti  

        polar na bike24.com, nebo 7art.cz

        0 0
        • Pablo3500  

          wow! supr cena na 7art, CS600 Edition za 5800,– (sada pro druhy kolo 1300,–), presne to jsem googlil a nevygooglil.. To bude tezky rozhodovani.. :)

          0 0
          • Ricci  

            na bike24 je to este lacnejsie…

            0 0
            • Pablo3500  

              to je sice fakt ale zrovna psal Ricci ve vedlejsim vlakne jak s nimi resi uz podruhy reklamaci CS600, nic moc story, asi si preci jen radeji priplatim a udelam si vylet do Lysy..

              0 0
      • Dzany  

        Uprimne do CS400 bych nesel, ma to jednu nevyhodu. Kdyz to budes chtit pouzit jako hodinky, tak mas na ruce obrovsky cibule, me spis oslovuje ta 725. O VDO jsem neuvazoval vubec, takze porad vaham POlar nebo Suunto :)))

        0 0
        • Pablo3500  

          No jo, kdyz ja to ale na ruce nosit prave nechci, vyuziju to prave jen na kole (nebeham).. Lamu si ale hlavu tou nizkou cenou na 7art, jak to delaji..

          0 0
    • BB  

      Jako dvouletý a spokojený uživatel Edge 705 ti mohu tento přístroj pouze nedoporučit. Na to co popisuješ se vůbec nehodí. Má sice všechny cyklo funkce, tréninkové funkce, ale jeho největší síla je v GPS navigaci.

      0 0
      • Dzany  

        Muzu se jen zeptat, jak dalece jsou presne udaje, co se tyce mereni tepu a podobnych funkci?

        0 0
        • BB  

          přenos tepové frekvence je pomocí protokolu ANT+, takže přístroje se navzájem neruší. Jednou se mi stalo, že naměřil nesmyslné špičky ve sjezdu, ale měl jsem nějaké divné, volné plandající triko a asi vznikaly elektrické výboje. Jinak zatím nejlepší tepák, co jsem měl. Kadence naprosto bez problémů, ale snímač kadence je trochu náchylný na mytí hadicí, zdá se, že mu vlhko nesvědčí. Ale největší síla Edge je, že jedeš třeba na Gardu, z netu si stáhneš nejlepší stopy a projedeš si je, aniž bys to tam znal. Nebo si podle Topomapy připravíš stopu a ve zcela cizím terénu jezdíš po lesních cestách jako místní. Tohle zařízení mi otevřelo nový rozměr terénní cyklistiky. K úplné dokonalosti jsme to dovedli letos v kombinaci s výkonným osvětlením. Dokonalé je připravit stopu v neznámém terénu a jet to za tmy, paráda a čekání v hospodě na tmu nemá chybu. Ale to fakt není o tréninku.

          0 0
    • Ravo23  

      ja si teraz kupovat sporttester s rozsirenymi funkciami tak idem do Forerunner 405 CX alebo multisport Forerunner 310 XT HR

      kombinujem cyklo a beh. dlhe roky pouzivam Polar S710.

      0 0
      • Charles2k  

        Dosluhuje mi starý Polar S150 a brzy budu řešit něco podobného. Nevím, jestli půjdu znovu do Polaru, přece jen ta cena je dost nahoře.

        Líbí se mi Garminy řada Forerunner s GPSkou. Starší model Forerunner 305 se dá sehnat již kolem 4tis. Kč a model Forerunner 310 XT s dvojnásobnou výdrží baterie (20hod.) za 6800Kč. Snad jen, že na ruce jsou o něco tlustší, což je dáno tou integrovanou GPSkou.

        0 0
        • Ravo23  

          aj 405ka ma integrovanu GPS a velkost klasickych hodiniek.

          ale je fakt, ze ta 310 je dost tucna. ale na bezeckom maratone som s tym par ludi videl. treba si to najprv vyskusat..

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse