• niki00

    Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu.

    S přítelem si chceme pořídit kola, bohužel se v tom vůbec nevyznáme, bude to naše první kolo.

    Byli jsme se podívat na kola značky Scott, LIV OBSESS SLR M17, a pro přítele jsme uvažovali nad kolem MTB KOLO PEVNÉ ROCKY MOUNTAIN VERTEX 950 RSL 29, která značka je víc „spolehlivá“ Scott Giant nebo Rocky ?

    Chtěla bych se také zeptat, jestli je lepší koupit si kolo s karbonové nebo hliníkové- jelikož chceme vozit syna vzadu v sedačce.

    Děkuji moc za rady.

    0 0
    • puka  

      Odkud je chcete brát (zahraničí/tu­zemák), za kolik max?

      Ten liv bych asi nebral. Vidle se mi zdá špatná na tu cenu.

      0 0
    • novas752  

      Na sedačku určitě kovový rám. Za karbon se to upínat nesmí a kolikrát to kvůli divokému tvarování sedlové trubky ani nejde a muselo by se to upnout za sedlovku, což by ale bylo extrémně vysoko. Dá se s tim jet ale neni to nic moc.

      Pokud to kolo bude mít přesmykač, lanko k němu nesmí být vedené vrchem – to taky znemožnuje upnutí sedačky v místech kde by měla být.

      Z těch 3. jsou „spolehlivé“ všechny (mimochodem značka = jen výrobce rámu a a maximálně několika dalších trubek jako řídítka, někdy ani to – rám je katalog z číny s nálepkou značky).

      Rocky Mountain neni úplně nejlevnější, Scott taky ne. Giant by měl být v tomhle lepší – neplatíš tolik za nápisy.

      0 0
      • novas752  

        Jo a na tahání sedačky vklidu můžete pořídit ještě něco navíc z bazaru za pár korun, stejně jí budete vozit jen nějaký 3 roky, než malá/malej povyroste a kvůli tomu je nesmysl omezovat se na hliníkový (resp. obecně kovový) rám na „hlavním“ kole.

        0 0
      • niki00  

        V jednom obchodě nám říkali že se to nesmí upínat na karbon jinak nebude případná reklamace uznána.

        V druhem obchodě že se to může, ale jenom na tu hliníkovou část pod sedadlem. Tím pádem bude dětská sedačka výš, prý by to ale vadit nemělo.

        Ten Rocky by nás vyšel asi na cca 70 000 a Giant na 36 000. U Scotta jsem model zatím žádný nevybrala.

        Jen si nejsem jistá značkou protože tomu absolutně nerozumím :).

        0 0
        • novas752  

          Sedačka výš docela vadí.Ne že by s tim vůbec nešlo jet, ale příjemné to neni. Zvyšuje to těžiště, kolo je nestabilní a hůře ovladatelné.Jo a navíc často nastavá problém s rychlopínacim mechanismem – sedačka z něho nejde vyndat, protožemůže vadit sedlo.

          Kupovat kolo za 60 tak si o yom.nejdřív docela načtu. Na značku se vybodni, hledejte podle kvality osazení a geometrie, nejlíp si kolo před koupí vyzkoušet.

          0 0
          • Johnnyxjr  

            Dite jsem v sedacce par let vozil nepozoroval jsem ze by byl nejaky problem s ovladanim nebo tezistem prehazovanim z kola na kolo a kdyz pripoctu ze clovek ktery chce koupit kvalitni kolo 50+ bude setrit na destke sedacce tak v tom nevidim problem pouze bych dal pozor na uhli

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.