• Kalibuub

    Ahoj, chtel bych vas pozadat o radu pri vyberu krosoveho kola do 20 000,– kc. Vim, ze v teto cenove hladine jsou vsechna kola a komponenty celkem stejne, pres to mam tri kandidaty, mezi kteryma bych se rozhodl.

    https://e-shop.leaderfox.cz/…3000101.aspx

    http://www.mojekolo.cz/…-2-l-22-5-2/

    http://www.merida-bike.cz/…crossway-100

    Muzete prosim poradit, ma-li nekdo zkusenost s jednim z techto kol, pripadne doporucit?

    0 0
    • nitraq  

      Hrůza, hrůza, hrůza… napiš místnímu uživateli scalar, ten ti složí krose o parník lepší.

      0 0
      • Kalibuub  

        no ono neni pro me, ja svoje mam, ale i tak, nerikej mi, ze na nejake rekreacni jezdeni je kolo v cenove hladine 15 000,– cca nepouzitelne…Tomu neverim…

        0 0
        • nitraq  

          Je použitelné, samozřejmě. Dojedeš na něm z bodu A do bodu B.

          0 0
          •  

            Dojede pak nejspíš i z bodu B do C a pak do D,E,F… Z a následně i do dalších „bodů.“

            Nepolemizuju o tom, že někde neseženete lepší, nebo že člověk kterého doporučujete není machr nebo nenabídne víc (osobně nevím, ale klidně bych tomu věřil). Jde mi o to, že Vaše vyjádření typu „hrůza“, nebo „z bodu A do bodu B“ vyvolává – ať už záměrně (vysoce pravděpodobně), nebo ne – dojem, že tam bude nějaký problém. A to podle mě nemůžete vědět, nebo tvrdit (a pokud ano, tak prosím mluvte konkrétně, rád si to poslechnu).

            Ta kola co linkoval stojí 16 tisíc Kč. Znám dost lidí kteří jsou náramně spokojení i s koly za polovinu. Asi to nejsou „nároční zákazníci“, ale nekteří z nich jezdí celkem dost. Každý nemusí mít to nejlepší, někdy i to „obyčejné“ je dost dobré. Hlavní problém levných kol je podle mě v montáži a servisu.

            Na druhou stranu, tady je odpružená vidlice… ty já nemusím a zkušenosti s nimi mám jen zprostředkované a na levných kolech jsem slyšel skoro vždy jen spíš negativní. Před určitým časem bylo vše co jsem slyšel o odpružených vidlicích v tom smyslu, že na kole pod 30 tisíc prostě člověk dobrou odpruženou vidlici vůbec očekávat nemůže. Netuším jestli to stále dnes platí, popřípadě kam se ta hranice posunula…

            Pokud mluvíte o stavbě, tak je to také trochu o „pohodlí“ – v daném případě vybere, napíše objednávku a kolo nejspíš do týdne přijde, nebo tam zajde a odjede si na něm. Nic neřeší, s nikým si nic nedohaduje, nikomu moc nemusí důvěřovat, prostě se rozhodně a má hotovo. U zavedené firmy by také teoreticky měl mít lepší jistotu servisu nebo případné reklamace než u jednotlivce (ano, teoreticky, vím). Zvlášť pokud jde o „zprostředkovávání“ kola pro někoho jiného, tak bych se osobně do nějakého dohadování o stavbě tedy osobně vůbec nedohadoval.

            Srovnal bych to s počítačem – PC si je také téměř vždy jednoznačně lepší nechat postavit, od někoho kdo tomu rozumí a má to sám jako koníčka, ale pro většinu lidí to prostě nemá a nikdy nebude mít význam a zcela jim prostě stačí pokud sáhnou po nějakém „vhodném“ běžně nabízeném, sestaveném modelu, ikdyž poměr „cena/výkon“ tam srovnatelný nebude.

            0 0
        • Majan  

          Použitelné určitě je, ale pak nechápu Tvůj dotaz. Nitraq Ti jasně napsal, že za své peníze dostaneš lepší zboží jinde. A věř tomu, že to je pravda.

          0 0
        • Espen  

          Pak je blbost se zde na fóru ptát na názor, když tomu nevěříš :-D. Za tyhle peníze je opravdu nejlepší si to nechat postavit.

          0 0
          • Kalibuub  

            Ptal jsem se na to, jestli ma nekdo zkusenost s nekterym z tech typu kol, pripadne muze doporucit nejake do 20k. O moznosti si kolo nechat sestavit jsem neuvazoval (nenapadlo me to) a urcite ji nezavrhuju. Clovek ktery ho bude pouzivat nenajede ani 3000km rocne, takze rekreacni jizdar…

            Tak proto jsem se ptal, ja verim tomu ze na takovehle jezdeni muze koupene kolo stacit, ale urcite se s nim o moznosti sestavit kolo pobavim…

            0 0
            • nitraq  

              I rekreační jezdec (3000 km ročně není zas tak málo) pozná rozdíl v lepším řazení, o kilo nebo dvě nižší hmotnosti, funkční vidlici…

              0 0
        • honza1982  

          Nitraq ale neřekl, že jsou nepoužitelné. Spíš se snaží naznačit, že za peníze, co stojí ty kola, můžeš mít lepší. A koupit si za stejné peníze něco, když můžu mít za stejnou částku něco lepšího mi přijde jako hloupost. Nemyslíš?

          0 0
          • nitraq  

            Vida, jsi už můj druhý tiskový mluvčí, asi bych měl vypsat výběrový řízení na tu pozici:))

            0 0
            • honza1982  

              Rád to příjmu, pokud mě slušně ohodnotíš. 400kč/příspěvek. Slibuje, že si to nebudu ulehčovat pomocí ctrl+c a ctr+v :)

              0 0
              • nitraq  

                Dobrá, registruju tvoji přihlášku do VŘ, teď ještě dát lhůtu i Majanovi. A pak budu muset uzavřít nějakou affiliate smlouvu se scalarem, abych tě vůbec měl z čeho platit:)

                0 0
                • honza1982  

                  Scalar ti nic nedá, už jsem mu dohodil dva kunčafty, ale žádné procenta ze zisku mi na účtu nepřistály. Na Majana ser, je drahej a já to budu dělat s láskou a citem. :D

                  0 0
                  • Majan  

                    Na to, že jsem se ještě nevycenil, seš se mnou rychle hotovej…:-)

                    Tři kila za pár plků také udělaj radost.....

                    0 0
                    • honza1982  

                      Musíme se domluvit a ne vést konkurenční boj :D. Za chvilku půjdeme oba pod cenu a budeme škodní. Ty budeš mluvčí v liché dny a já v sudé.

                      0 0
          • Kalibuub  

            jo, ma pravdu, uznavam, jen jsem to asi uplne necekal…Asi je moc brzy rano :-)

            0 0
            • honza1982  

              Ale on tě nikdo do stavby netlačí. Jen radíme. Já si taky nechal kolo stavět a udělal jsem dobře a rovněž u výše zmiňovaného stavitele. Neprohloupíš. Velkou výhodou je individuální přístup a výběr komponentů. Kde budeš chtít, tak slevíš z nároků a můžeš mít lepší komponent tam, kde sám budeš chtít.

              0 0
            • honza1982  

              Ale on tě nikdo do stavby netlačí. Jen radíme. Můžeš si koupit již postavené kolo ze tvého výběru. Kola se na tom točit budou taky; hranaté nebudou. Já si taky nechal kolo stavět a udělal jsem dobře a rovněž u výše zmiňovaného stavitele. Neprohloupíš. Velkou výhodou je individuální přístup a výběr komponentů. Kde budeš chtít, tak slevíš z nároků a můžeš mít lepší komponent tam, kde sám budeš chtít.

              Mluvím k tobě, ačkoliv je to pro třetí osobu. Ale čti mezi řádky :)

              0 0
          • TeryPV  

            Máš pravdu, nicméně jsou výjimky, například Apple :)

            0 0
            • honza1982  

              Skalní fanoušci by ti dali :D. Ale já se mezi ně neřadím a proto můžu postnout tohle. Slibuji, že dále off-topic rozvíjet nebudu. I když by se to na b-f ztratilo :D

              0 0
    • sneedy  

      Nedávno mně Scalar stavil krosové kolo, cena byla 19tisíc, kolo bylo jako dárek pro otce, který je s ním maximálně spokojený. Osazení si s postovanými koly můžeš porovnat..

      rám MRX Elite X3 černo-šedý 19"

      vidlice Suntour NCX D RL air (vzduchová, zamykání z řidítek) černá

      hl. složení MRX cartridge + podložky

      sedlovka Profil Race27,2mm

      představec Profil Race 100mm

      řidítka Profil Race rovná 680mm

      sedlo MRX VL-2071 Gel černo-šedé

      objímka pod sedlo

      kliky Shimano Deore M543 26/36/48, osa integrovaná HT II

      řazení Shimano Deore M610 3×10

      přesmykač Shimano SLX

      měnič Shimano Deore M610

      kazeta 11 – 36 Shimano Deore HG50

      řetěz SunRace 10sp. Chrom + spojka

      kola Profil Race/náboje Sram X.7 (prům. ložiska)

      pláště Schwalbe CX Comp 40–622

      duše Force

      gripy T-One T-GP19G černo-šedé

      brzdy Shimano Deore M615, kotouče 160mm

      0 0
    • Akscha  

      Ahoj, asi před měsícem jsem řešila úplně to stejné, takže posílám link na diskuzi (docela se rozjela, čtení spousta :) :

      http://www.bike-forum.cz/…itni-vidlice#…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.