• Tom23

    Čau bikeři, potřeboval bych poradit. Je mi 16 let a taky sem si zalíbil jízdu na kole. Když mě to fakt chytlo tak sem ještě mel kolo Favorit Junior a už mě bylo malý a tak mě rodiče koupili nový. V tý době sem se vtom moc nevyznal a tak sme koupili Authora protože to je asi nejznámější jakoby lepší značka pro laika. Konkrétně to je Author Basic (2008). Táta říkal že tak do deseti tisíc a chlápek doporučil todle. Ale teď tak koukám že za ty prachy (10990,–) bych možná sehnal i nějaký lepší jiný. A tak by mě zajmalo jestli by bylo lepší nechat todle a koupit na to nějaký lepší součástky nebo nějaký jiný. Třeba se mě zdá že ta vidlice vůbec nepruží (moc tvrdá), jen když třeba mám nějakou vetší překážku… Takže napište za jakou cenu se dá sehnat už nějakej dobrej kousek. Dík moc za rady

    0 0
    • Tom23  

      Tak co že nepíšete, porušil sem nějaký pravidlo nebo sem to asi blbě napsal co?

      0 0
      • PatrikL  

        ťažko sa to číta :D :D

        Nová funkčná vidlica – 3000–3500kč (suntour epicon lod/rld 2009/2010). Je to na tebe, lepšie bicykle sú tak okolo 15–16k. Tam by bolo všetko výrazne vylepšené. Za 10k kúpiš zase len low end.

        0 0
        • nox159  

          15–16 :D je to asi individualni, ja vidim lepsi kolo okolo 50k

          0 0
          • BigKarel2  

            15–16 je už kolo použitelného charakteru…který vcelku už může jet, něco vydrží a má smysl jeho pozdější abgrejd…bych teda řek :)

            0 0
            • Lucke  

              Dovolim si protestovat, pokud chces kolo pozdeji upgradovat, musis myslet i trochu dopredu, daji se sice ve slevach koupit kola, se slusnym ramem, s mizernym osazenim, ale vzdy to nebude ono, priplatil bych vic. Dejme tomu kolo kolem 40–50K, se da nekdy sehnat za velice vyhodne ceny kolem 20–25K a to stoji za zminku pozdeji upgradovat. U levnejsich kol, budes delat nic z niceho, pak se naseres a budes muset moc platit za komp. nebo beztak koupis komplet lepsi kolo a budes tunit dal. Zainvestovat vic poprve, jak to znicis upgr. ci dle gusta obmenovat porad, dle toho, co je IN.

              0 0
    • prvniodkonce  

      Spíš bych v téhle cenové hladině šel po něčem z bazaru.

      Nebo jestli chceš jezdit závody, zkus se dostat do nějakého týmu, tam bys mohl posléze dostat hodně výhodnou slevu.

      0 0
      • nox159  

        ktere tymy davaji hodne vyhodne slevy? – a co je podle tebe hodne vyhodne? ( jestli muzes tak v procentech z doporucene ceny vyrobce)

        0 0
        • prvniodkonce  

          Tak napsal jsem to v podmiňovacím způsobu, myslím, že větší týmy mají svým závodníkům co nabídnout, a o juniora by mohl být zájem. Co je hodně výhodné? řekněme cca 30% sleva na kolo už je znát.

          0 0
          • nox159  

            no 30% znat je, ale tym ci prodejce ti vlastne neda nic a jeste na tom vydela, pokud by dotovali např 20% z ceny za kterou je kupujou od dovozce tak by to bylo o necem jinem :)

            0 0
            • prvniodkonce  

              To sice ano, ale výhoda to je, když nemáš možnost to brát přímo od dovozce. Tým ale může jet i pod dovozcem, který umožní sponzoring. Uznávám ale, že v téhle době je to dost problém.

              0 0
          • nox159  

            btw: hledal jsem tym, ale zadny mi nema moc co nabidnout, pokud slo o vybavu tak co jsem hledal tak bych dostal cca 15–25% slevu ( pro me bezpredmetne ) pokud jsem hledal kolektiv s kym pravidelne trenovat tak to taky nic moc, pokud zazemi – telocvicna, spining, trener – tak jsem taky moc dobre nepochodil – jeste k tomu pridej povinosti… takze jsme zjistil ze tym pro me uplne bezpredmetny – az budu potrebovat licenci tak nekde vlezu ale zatim mi osobne tym nema co nabidnout

            tedka ladim kolo do modra a tady jeden mistni tym ma modre dresy :D tak mozna tohle je jedina vec co bych bral jako pozitivum ;-)

            0 0
    • rhapsody  

      Buď bych vzal něco komplet z bazaru nebo případně nechal rám a postupně měnil jednotlivé komponenty, třeba epicona a k tomu lx/xt podle možností.

      0 0
      • Tom23  

        no to ja jezdim spis pro zabavu nebo abych se trosku udrzel v kondici a nesedel jen u computeru, takze na nejaky velky zavodeni to nevidim abych to provozoval proste zavodne, a jak to je stema maratonama atd. na to muzu i kdyz sem hobby jezdec…ja teda jezdim s kamosem kterej tomu dost rozumi ale taky jezdi jen pro zabavu ale kdyz sem snim poprve jel tak sem vubec nestacil, prave sem procital tady to tma jak zlepsit fyzicky docela me to zaujalo…takze sem zistil ze tak jak jezdim ja to moc dobry neni minule sem prijel z tury cca 60 km a byl sem tejden nemocnej:D:D…nebo kdyz vyjedu tak hodnekrat zabloudim do nakejch sracek bahno no hruza ja sem takovej dobrodruch:D:D

        0 0
        • Lucke  

          byt tebou okamzite beru toho no sainta a nic neresim:)

          0 0
      • prvniodkonce  

        Tenhle kousek je zrovna super volba.

        0 0
        • Tom23  

          no je celkem dobry no to se musi nechat, ale nvm jak to udelat protoze mam toho authora basice 08 a toho bych musel prdoat ale toho bych ted za 10 neprodal zj…a navic nvm velikost ramu twl skousel sem ho v kramu primo a uz nvm jestli vubec rikal kolik to je kazdopadne to je kupovany uplne novy v litomysli stratilek jestli znate…ale jinak teda mam 174cm (zatim) a 65kg (zatim) :D:D

          0 0
          • Tom23  

            tak zase se nam to tu nak zastavilo piste piste ;)

            0 0
            • Tom23  

              Tak ja nevim co stim mam udelat, jakej je vas nazor na toho Authora Basic? Mam se toho co nejrychleji zbavit nebo to zas tak hrozny neni? A jeste se kci zeptat vcera sem se byl projed cca 31km a po rekneme 7 km me dycky desne zacnou bolet zada a krcni pater cim to je??

              0 0
              • prvniodkonce  

                Můj názor na basic je, že je to slušné rekreační kolo, ale když to chce člověk brát trochu vážně, brzy sám přijde na to, že to není to pravé. Vylepšovat to taky nemá smysl, protože bys musel vyměnit úplně všechno. Být tebou, tak zkusím, jestli je ještě k dipozici ten No Saint, informace o něm (jestli ti vyhovuje geometrie a tak) a šel bych do něj. Ten rozdíl oproti basicu je hodně znatelný.

                Ta záda – poladit posez

                0 0
                • Tom23  

                  Hele dik moc, prosimte jeste napsal bys me nakej kontakt na tebe trebas icq… mam totiz jeste hodne otazek a nerad bych to tady tema zakladnima vecma placal jestli ti to nebude vadit

                  0 0
                  • prvniodkonce  

                    Je tady spousta zkušenějších než já, takže bych se být tebou nebál ptát tady, já mám dost často radikální názory :D icq nemám, můžeš psát na mail

                    0 0
                    • Tom23  

                      Tak teda dobre, zajmalo by me jak spravne nastavit sedlo a riditka a potom jeste spravna technika slapani. O tom nastaveni sedla sem neco pocetl na merida-bike.cz. Ale me se zda ze mam celkem daleko riditka jako dosahnu na ne ale musim se docela nahrbit a pak me boli dolni cast zad a za krkem, pri jizde nemuzu potom poradne pohnout hlavou doprava nebo doleva.

                      0 0
                      • prvniodkonce  

                        Tady je docela zajímavá aplikace, vylezou ti čísla včetně vzdálenosti sedla od řidítek. Samozřejmě je všechno hodně subjektivní, takže to chce ještě vyladit podle pocitů.

                        No a šlapání – snažit se šlapat rovnoměrně dokola, nepodšlapávat patami.

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        a mrkni na ivelo.cz tam je plno rad o nastavení posedu.

                        0 0
                      • DaSnail  

                        daj kratší predstavec

                        0 0
                        • Tom23  

                          To bych ale nejdriv musel vedet jak to vypada, hele sry ale asi je to ostuda ze nevim jak se tem jednotlivejm komponentum rika…

                          0 0
                          • Tom23  

                            Ok tak uz vim cotoje sry mel sem si to zistiti a nepsat to sem zbytecne.

                            0 0
                • Orfi  

                  ten noSaint je 20ram a on psal ze ma 174cm to na nej bude asi velky .

                  0 0
                  • Tom23  

                    no prave…a nic bych nedal zato ze ty zada me bolej protoze mam velkej ram, protoze sem se rozhodoval v prodejne jedno bylo vetsi a druhy mensi a ja vazl to vetsi to kdybych vedel, ze kdyz nvm co tak vzit ten mensi… ale ted nvm ani kolik to je palcu se mrknu cekejte

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.