• kubiik

    Najednou mi zacalo praskat v klikach na prostrednim prevodniku a retez se obcas „kousne“ mezi prostrednim a nejvetsim koleckem. Nevim cim by to mohlo byt, ale asi to bude na vymenu klik. Nasel jsem nasledujici moznosti:

    Levnejsi varianta: http://www.kupkolo.cz/…mm_3913.html http://www.kupkolo.cz/…08_2597.html

    Drazsi varianta: http://www.kupkolo.cz/…8!_2503.html http://www.kupkolo.cz/…AM_3670.html

    Rad bych kdyby mi nekdo poradil, cim to praskani a zasekavani retezu muze byt a kdyz to nevyresim, tak jake kliky byste mi poradili – jestli se vyplati si porizovat drazsi nebo mezi LX a XT neni takovy rozdil.

    Diky za nazory

    0 0
    • kubiik  

      nebo je jeste moznost z tech levnejsich Truvativ Firex

      0 0
    • roud  

      s LX a XT na 100% neuděláš chybu

      0 0
      • kubiik  

        hm, podle diskuzi mezi nimi neni zadny rozdil krome par gramu a vzhledu, zajimalo by me zda to stale plati

        0 0
        • roud  

          Vozim LX i XT (jen starší ne 08) a oboje funguje na 100% a rozdíl je opravdu jen minimální větší váha u LX a nic moc převodníky u XT ale u 08 by ty převodníky měly vydržet víc…

          0 0
          • Seadat  

            Truvativy nebrat! dej tam shimano.  dej tam na co mas.  XT vs. LX opravdu jen vaha(u XT vsechny prevodniky v Al, srouby Al/ocel namisto ocelovych u LX) me osobne se libi vic XT 04 takze sem do nich sel, novy XT sou podle me nehezky a skazeny, prevodniky uvidime casem jak se osvedci, XT 08 ma namisto staryho modelu sroubky s torxem namisto imbusu, a ten jejich novej stredni prevodnik ze dvou kusu materialu to je divno pocin, me se novy XT nelibi ani trochu. Este ty stary skousnu protoze to sou paradni kliky s mizernejma prevodnikama ale ty se vymeni az se ojedou a mas to zase vpoho. Takze vybirej a kdyz sezenes XT 04 jdi do nich!!

            0 0
            • roud  

              Zas bych ten truvativ nehanil můj sevisak styla dost chválil a co se týče převodníků od truvativu tak na ty shimano nemá :O(

              0 0
              • Seadat  

                Truvativ sou kliky naprd (firex, starsi stylo) ale o prevodnicich sem nerek ani n. ale kliky si prece nekupuju kuli prevodnikum, ja  sem si koupil LX a hned na ne sli prevodnik z firexu a FSA ckovej stredni, a vpohode.
                Shimano ma nahouby prevodniky hlavne stredni odchazejici nejdrive, nemyslim, ze novy na tom budou o poznani lepe. Ale ty  kliky ma shimano  stejne jako FSA policeny, systemum jako Truvativ a RF ne ze neduveruju, ale zkratka je neshledavam jako prilis technyicy pro me duveryhodny :-)) stejne tak ale funguje octalink a isis ci 4 hran ale proste  v systemu s pevnou osou verim  systemu shimano vic. nez  Truvativu a RF.

                0 0
        • dancing dog  

          Mám/měl sem LX dlouhá léta, bez potíží

          0 0
    • kubiik  

      no tak jsem se rozhodl, ze pujdu do tech LX :-)

      vcera jsem kolo jeste zkoumal a zjistil jsem, ze duvodem sekani je ohnuty stredni prevodnik v jednom bode smerem ke kolu, nechapu jak se to mohlo stat, ale o viknedu kliky sundam, prevodnik odmontuju a zkusim narovnat ve sveraku a uvidim jak dopadnu :-)

      0 0
      • vysmátej bajker  

        ještě před tím můžeš zkusit kleště nebo malého pomocníka-kladivo:).Myslím že lepší rovnat přidělané na klikách-nehnou se rozteče šroubů.

        0 0
      • zirecek  

        Jak píše vysmátej bajker – rovnej převodník rovnou na klikách pomocí šroubováku, kominaček, apod.. Je to klasická oprava, když se ohne převodník, když se ohnou zuby na převodníku. Dle mne není třeba kupovat nové kliky → narovnat druhý převodník, případně koupit nový převodník. Ale tuším, že si spíše chceš udělat radost a ohlý převodník může být „dobrá záminka“, aby si to člověk odůvodnil, :o)).

        0 0
        • kubiik  

          pokud to pujde tak to narovnam a novy kupovat nebudu ;-) ale pokud ne tak dobrej duvod. Stejne chci do budoucna menit, ale nemyslel jsem si ze to prijde uz ted…

          0 0
        • crowe  

          Jestli máš potřebu udělet si radost,tak kup XT.Kámoš šel v pondělí do servisu měnit nábu a zítra si jde pro GT aval.pro.(40 OOO,–) Trochu se mu to prodražilo,ale radost má už dnes.

          0 0
    • marapara  

      Bych asi bral XT 08

      0 0
    • Zerocool  

      mám Stylo druhou sezónu – maximální spokojenost

      0 0
    • kýsa tom  

      mám XT 08 zatím samá spokojenost, doporučuju

      0 0
      • přišlapávač  

        Kdyť na tom nejezdíš :-)

        0 0
        • Seadat  

          Mam XT 04 hrosi retezovka a sou tedy o dost vic slyset kdyz je zadelanej retez. Jinak jako kliky to spu pekny, prevodniky hodnotim  zatim jen  v zabehu, ale elox uz je ze zubu pryc a celkove sou z mekkyho materialu, vyborne radi to se musi nechat, bojim se, ze  pozdeji jiny prevodniky, zvlaste velky budou mit horsi nabeh :-( Jinak tuhy jako obecne kazdej HTII, hezky kliky, menit nehodlam :-D A to sem jich tedka vystridal :-D

          0 0
    • HockeyBiker  

      Mam Styla I LX a Styla sou tedy o dost lepší, sou tužší, i lehčí, i hezčí. Akorát sem vyměnil velkou placku páč se mi ta origoš nelíbila.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.