Výběr horáka Trek nebo Specialized

11 nepřečtených
  • Budik123

    Ahoj,

    chtěl by jsem prosím poradil s výběrem kola.Využití rekreační ježdění(terén,cy­klostezky,měs­to) Měřím 173cm vyzkoušené mám rámy které mi sedí: Trek: 17,5 a u Specialized je to M. Případně kdyby jste věděli o něčem lepším sem stím :-)

    Cena kolem 15 – 17K

    Děkuji za případné reakce a rady.

    Vybírám mezi Trek Marlin 6 2017

    https://www.kursport.cz/…no-bila-17-5

    Dále jsem našel bazarové Trek Xcaliber 7 rok 2015(nevím zda je dobré vzít starší model nebo jít naopak do nového 2017)

    https://www.krabcycles.cz/…K-Xcaliber-7

    Nebo Specialized Pitch Comp 650B 2017

    http://www.bike-sport-shop.cz/…en-2017.html

    0 0
    • MatS  

      Všechno to jsou pěkný plečky s osazením z úplného dna. Kontaktují některého z místních stavitelů, který ti za ty peníze postaví kolo s lepším osazením (deore a líp) a lepší vzduchovou vidlicí. Už se to tu omílá dokola a dokola v mnoha vláknech. Stačí hledat.

      0 0
    • novas752  

      Když už sériovku v takový ceně, tak aspoň něco, kde 5k nedáš za nápis na rámu. ;)

      Úplně nejlepší by byla stavba na zakázku – za tu cenu dostaneš kolo, který by s nápisem Trek nebo Specialized apod. stálo o 5–10 víc. ;) = Dostaneš nějakou základní vzduchovou vidlici místo pouhý ultralevný pružinový a řazení+brzdy Shimano Alivio nebo Deore nebo kombinace.

      0 0
    • Petr L2  

      Syn Pitch má, postupně měníme osazení, začali jsme u brzd, teď jsme u řazení, pak přijde na řadu vidle, na blbnutí to pak nebude špatné kolo, ale myslím, že shrnutí testu na Bike Radar je přesné:

      „Overall, if you're after a bike from a big-name brand and you're more likely to be riding tow paths than tough trails, the Pitch Sport is a well made and engaging bike, but there are better value options out there.“

      0 0
      • milan.v  

        A ve zkratce česky pro ty, co neumí anglicky: Za ty peníze si kupte jiné kolo …

        0 0
    • palo7  

      pokud trváš na těchto značkách, tak hledat na bazaru. Jinak stavba, nebo hledat ve výprodeji, ale i tam spis horší značky (Kross, Leaderfox, apod .) A na 173cm bych zvážil i 27,5 , hlavně pokud bys uvažoval i o ježdění v terénu

      0 0
    • DonE  

      Asi fakt nejrozumnější bude stavba na zakázku. Bazaru bych se osobně vyhnul, pokud tomu nějak extra nerozumíš. No a s těma značkama je to pořád dokola … spešl, trek, scott atd. si tu nálepku nechají zaplatit. Není na tom vůbec nic zvlášního, spousta lidí si klidně připlatí, aby mohlo na cyklostezce dělat frajera.

      0 0
    • milan.v  

      Ano, s těmi značkami je to pořád dokola a je potřeba, aby se zdejší osazenstvo začalo zabývat spíše tím, co ta kola přináší a jak jezdí, než jestli je na nich ta a ta nálepka …

      Neustále někomu podsouvat, že nějaký koeficient cena/užitek je u nich někde jinde než u některých jiných značek (zde oblíbené Canyon, Cube, atp.), přestože tomu člověku je jedno, jestli má např. na zamýšleném kole levnější kola, bude na nich jezdit tak, že rozdíl ani nepozná, nevidím v tom význam …

      Asi si z nějakého důvodu vybral kola velkých značek (blízkost obchodu, může si je vyzkoušet, osobní přístup, atd.), ostatně při různých slevách naprosto konkurenceschopná cena vůči ostatním značkám a tam už výše uvedený koeficient hapruje, třeba to není jen o honění vlastního ega a machrování …

      K výše uvedeným kolům to vidím tak, že bych se porozhlížel právě ke starším ročníkům, resp. ne 2017 a využil právě slev a tím svůj výběr ještě rozšířil.

      Ten tebou vybraný Trek X-Caliber 7 v Krabcycles (mimochodem se mi velmi zamlouvá personál obchodu), ale nový (rozdíl 2tis. Kč za někým použitý není rozdíl k řešení, ledaže by to na něm nebylo vůbec vidět) by mohl být ten pravý.

      Rozhodně ale musíš nejprve učinit rozhodnutí k velikosti kol, dáváš sem průměr kol 29", 650B.

      0 0
    • DonE  

      Jinak ideální kolo nenajdeš, vždycky ti na tom po chvíli začne něco vadit. Ve finále nejlevnější varianty jsou dvě. Koupit, neřešit a jezdit. Nebo si vyber rám, který ti vyhovuje a postav si na tom co chceš. Jinak budeš mít za chvíli doma komponenty na dvě kola :))). A zamysli se jak dlouho ti kolo vydrží. Pokud aspoň 5 let, tak si pořizovací cenu vyděl 5×365=1825 … což např. u kola za 18.250 Kč znamená 10 Kč na den. Pokud bys byl ochotný oželet 15Kč denně, tak ti rozpočet vyleze na 27.000 Kč a za to už si koupíš věc, která ti udělá spoustu radosti :). Omlouvám se za trochu „demagogie“ … taky mi vždy přišlo, že kola jsou drahá věc. Jenže např. u kuřáka ušetřit dvacku znamená vykouřit místo celé krabičky jen 15ks za den.

      0 0
    • Budik123  

      Všem děkuji za rady :-) Tyto kola jsem vybral jelikož mi byla doporučena na značce mi nezáleželo. Kolo které jsem měl do teď byl Giant za 25K a jediné co jsem na něm za 10 let měnil byla suntorka která se po 3 letech rozpadla nahrazeno vidlice manitou black za 7K a jezdila bezvadně :-) Co se týče rámu tak jsem si je právě mohl vyzkoušet v prodejně a projet se na nich. 29kola mi nebyla nepříjemná sice si na to asi budu zvykat chvilku. Je pravda že když jsem měl pod sebou kolo Specialized s menšíma kolama tak nebyl problém na něm vyskočit ale s 29 sem si už nebyl tak jistý a nezkoušel radši :D Zkusím napsat stavitelům které dohledám případně kouknu na nové/ bazarové starší modelové řady které jsou ve slevě kolem 19K s původních 25–27K. Jenom sem právě nevěděl zda nepodléhají komponenty životnosti stáří i když se na nich nejezdí a sou jenom ve skladu u prodejců. Co se týče kola Trek Xcaliber 7 určitě by jsem zkusil zda mi dají slevu když u kola nového je rozdíl 2K a na jiných stránkách dokonce jenom 1000kč. Zajímal mě názor zda je lepší jít do starší modelové řady. Který jste mi také zodpověděli a za to také děkuji.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.