Výběr dámského kola / full či pevné?

44 nepřečtených
  • elisha

    Ahoj,

    poradil by mi, prosím, někdo s výběrem kola (horské, krosové,…) Kolo spíše využité na silnicích, polních cestách nebo v lesích. S tím, že bych chtěla VYZKOUŠET i nějaké sjezdy. Jsem menší postavy (160 cm). Vždycky jsem jezdila na horských. K tomu se chci zeptat, zda-li je lepší full nebo pevné? Vím, že full se lépe hodí do terénu pro větší pohodlí, ale nenadře se na něm zbytečně člověk při větších silničních výšlapech?

    DÍKY moc za odpovědi.

    0 0
    • racek_chechtavy  

      s tvým rozpočtem bych šel jednoznačně do fullu

      0 0
    • Tomínos  

      Pokud nechceš honit vteřiny na závodech typu kolo o život, a neřešíš cenový rozdíl, tak bych byl pro fulla. Ta dřina na sliničních výšlapech trošku závisí na tom jaký typ celopéra si vybereš.

      0 0
      • Nikovlas  

        „Cenový rozdíl“ je podle mě poněkud zavádějící pojmenování. Je to rozdíl ve výbavě. Spotřebitel chce kolo a je ochotný za něj zaplatit nějakou částku – je na místě porovnávat kola, která lze za tu částku koupit. Tudíž cenový rozdíl tam v konečném důsledku není, ale mezi HT a fullem bude rozdíl ve výbavě a tím i výraznější rozdíl v hmotnosti (jednak rozdíl v rámu a za druhé rozdíl ve výbavě).

        Pokud chce do kola vrazit 60k, tak bych plně souhlasil s tím, že full bude lepší, protože obě varianty už budou pěkně osazené a 100% funkční – rozdíl bude vyloženě jen hmotnost.

        Pokud chce kolo za 20–30k, tak bych si dovolil nesouhlasit, protože full (bavíme li se o novém kole), bude vyloženě jen to nejzákladnější, co se vůbec dá sehnat, funkčně už může jít o kompromis (horší vidlice, méně spolehlivá sada…) a hmotnostní rozdíl bude v této kategorii hodně výrazný – řekl bych, že přes 2 kila.

        0 0
        • Edwin  

          Dovolím si nesouhlasit.

          Taky jsem si koupil nové kolo – full, ale pokud bych se rozhodl pro HT, tak bych do něj ty peníze opravdu nedal a měl bych strop otak o 1/3 nižší.

          Jinak odpověď zakladatelce – pokud na to máš dostatečné love, tak jednoznačně full.

          0 0
          • Nikovlas  

            Tak pochopitelně – za ty prachy sis raději koupil full. Já si koupil HT, protože za podobný prachy jsem nenašel full, který by se mi líbil. Kdybych měl větší budget a porovnával kola v dané cenové relaci, možná bych si koupil full. Fakt prostě je, že když mám tolik a tolik peněz, můžu za to mí takovej a takovej full a takovej a makovej HT – tyhle konkrétní volby má smysl porovnávat.

            0 0
    • elisha  

      Joo, tak cenově jsem to tam zapomněla zmínit. Nejsem fracek zbohatlíků ani zlatokopka, takže moje cenová představa nového kola by se mohla pohybovat tak do 20–25K. Není to dost na fulla, takže myslíte, že je lepší za takovou cenu pořídit HT? Dík

      0 0
      • Val  

        Ano HT, za tyhle penize poradny celopero nekoupis.

        0 0
        • elisha  

          A když se tak hloupě zeptám, jak moc se hodí HT na menší sjezdy? Chtěla bych vyzkoušet, jak jsem psala. Nebo radši půjčit kolo v bikeparku?

          0 0
          • racek_chechtavy  

            uplně v klidu si zajezdis na HT i na Rychlebkach třeba

            0 0
          • Val  

            Zalezi hlavne na schopnostech jezdce. Pokud te lakaj tereny tak si porid rovnou HT do terenu, s funkcni vidlici – to by se v danym cenovym rozmezi mohlo povest, ale bude to kompromis – idealne aby ti to poskladal stavitel primo na miru.

            Jinak na foru je zvykem, ze kdyz tady potrebuje poradit nejaka divka, tak rovnou posila foto v bikinach.

            0 0
            • Strakááč  

              přesně tak to ti pak třeba i někdo přijede pomoct okouknout kolo ktyrý sis vybrala.. pak stačí tady říct.. a nebudeš jezdit sama.. co kdyby se ti pak něco stalo samotnej v lese že ? :D

              0 0
          • Strakááč  

            Tak parky se daj i na ht když sejmes sedlo níž a umis to potlumit nohama tak proč by ne.. ale pro ženskou bych stejně radši koupil né tolik jetej full, klidně starší.. ale aby byl funkčně cajk.. a třeba zamykání tlumaku je taky dost fajn na asfaltovy přesuny a tak :)

            0 0
      • embi  

        Kazdej, kdo ma na drazsi kolo, je fracek zbohatliku nebo zlatokopka?

        0 0
        • Nikovlas  

          V 19 letech má na kolo za 50 opravdu málokdo…

          0 0
          • Strakááč  

            což o to v 19ti letech.. to si už mohl na ty kola vydělat dvakrát.. ale v patnácti už je to takový divný.. :) a co .. uplně nejhorší je řešit u někoho peníze… když je maj.. ať mu / si koupí co chtěj.. vždyť to nás nemusí trápit.. co má někdo jinej.. trápit může akorát mě to, že mám ****** no.. a proč ? protože nemám na lepší.. :D kdybych se víc snažil dělal přesčasy a noční a bůch ví co ještě.. prostě vydělával jak by se jen dalo.. a nějak se snažil na netu, což v dnešní době takhle vydělává kdejakej teenager.. tak penízky nějaký budou.. je zas otázka kdo do toho ten čas chce dát a kdo do toho ten čas může dát.. a kdo je jen línej nebo říká, že tomu nerozumí a ták..

            já si třeba to svoje kolo pořídil v 18ti ltech kompletně za svoje peníze (40k se vším všudy) a stavěl jsem ho tak třičtvrtě roku.. když byli peníze, koupil jsem co bylo potřeba.. až jsem si kolo složil.. a když je člověk mladej, bez rodiny, baráku, živí mě pořád rodiče, tak se to dobře nakupuje.. :D protože, co se vydělá, to všechno si můžu utratit jak chci.. :D

            0 0
        • elisha  

          Nene, tak jsem to nemyslela. Někdo dokáže dost makat a vydělat si na lepší, já makám dost ale tolik se mi nedostává. To bylo jen na odlehčení. Smažu, jestli ti to připadá urážející

          0 0
          • embi  

            V pohodě. I přesto však nesouhlasím. Když na to rodiče mají, tak proč to dítěti nedopřát… Fracek může bejt i dítě chudejch rodičů, myslím, že se to nevylučuje.

            K tématu: za tyhle peníze určitě HT a lepší pracovní obor;)

            0 0
            • elisha  

              Tak se ještě jednou omlouvám za nevhodné přirovnání. Jen žárlím na bohatší rodiny, které si to mohou dovolit ;-) :-P Díky a pokusím se najít lepší práci :-D

              0 0
              • Strakááč  

                vyser se na bohatý když se budeš snažit tak taky budeš.. ale je dobrý si říct.. potřebuju bejt bohatej ? vždyť je to pak spíš už závislost která jen obtěžuje.. plno lidem stačí, to co mají.. :D

                0 0
            • Strakááč  

              asi tak.. to by udělal ale každej rodič mít hodně peněz.. tak dětem prostě dopřát to nejlepší… ale jak je vidět, tak někdy si pak ty děti neumí vážit toho co jim koupí.. a to je jedinej problém kterej při tom vzniká… chce to všeho s mírou.. a nekupovat hovadiny :)

              0 0
    • wego1991  

      Teď je na bazaru full za 29k. Sice přes rozpočet, ale vypadá solidně a možná bys ukecala i nějakou slevu

      http://www.bike-forum.cz/…l-velikost-s

      0 0
    • elisha  

      Znáte nějaké dobré prodejny kol v Praze?

      0 0
      • novas752  

        Jo neco by se tady naslo, ale jen aby ti tam nedali nejakej lezacek kteryho se potrebujou zbavit. Celopero pod cca 40–50k vetsina znacek vubec nema v nabidce.

        Byt tebou, necham si poskladat kolo na zakazku, nejaky pekny hardtail. I hodne ostre sjezdy se na nich jezdit daji, akorat jedes pomaleji. A jestli prechazis z obycejneho cyklostezkoveho jezdeni, nejakej ten patek (cti dost dlouho) budes limitem soustavy v terenu vic ty a tvoje technika jizdy + odvaha, nez limity hardtailu. Za 25 i 35 spis nema cenu premyslet o novem celoperu.

        Taky by se hodilo uvest vysku/vahu, to je pro vyber dost urcujici.

        0 0
        • elisha  

          Vysku jsem psala 160 a vaha 50. Ja prave na te cyklo bych vice mene zustala, ale chci mit jistotu, ze prave na tom nove zakoupenym kole bych si mohla zkusit zajet i sjezdy. A nejvic jsem zvykla na horsky HT.

          0 0
          • novas752  

            Takze jde o to jak moc se do terenu chces presunout. Je mozny, ze te to na lepsim kole chytne a k cyklostezkam chytnes averzi, je mozny ze ne.

            Vetsina terenu v okoli Prahy se da celkem bezproblemu jezdit na starym levnym hardtailu (viz muj profil :) ), a treba v Prokopaku vyuzijes vyhody lehciho fulla jen v nekolika malo sjezdech, Radotinsky udoli to samy. Mezi Modranama a Vranym uz je to trosku ostrejsi, zejmena v jizni casti uz se full docela hodi. Dnes moderni trailcentra se krome nejtezsich trailu v Rychlebech a v Trutnove daji objet na hardtailu s prstem v nose.

            Poptej se tady treba ve vlaknu prazskych bajkovych vyjizdek nebo na fb bajkovani v Praze a okoli, nekdo te tu do terenu na zkousku urcite vezme a treba i neco na otestovani pujci, i kdyz 160cm te limituje na velikosti XS a S. Nebo koukni na fb ski a bike centra radotin, ty tam maji dost casto vyjizdky s moznosti pujceni kola na vyzkouseni.

            Vzhledem k rozpoctu to stejne vypada na hardtail, ale kdyz na to obujes nejaky poctivejsi plaste a casem doplnis o teleskopickou sedlovku, na tereny v okoli Prahy to bude bezproblemu.

            0 0
    • tomas.nov8  

      Chtěl jsem napsat, ať jdeš do fullu s menším zdvihem, ale s tímto rozpočtem určitě do HT, pokud se bavíme o novém kole. A jak tu někdo psal, klidně zkus nějaký trailový HT, teď v létě je řada předváděček.

      0 0
    • Smazaný účet  

      b-f upadá. dosud nikdo neřek o fotku.

      0 0
      • Stingray21  

        Val to nakousl, ale nějak to zapadlo :)

        0 0
        • Val  

          to jsem jednou byl u doktora a povídám „Pane doktore mám problém. Všichni mě ignorují.“ … „Další prosím!“

          0 0
        • Smazaný účet  

          ajo. halt to špatně zdůvodnil, foto v bikinách je důležité pro posouzení geometrie rámu, doporučení sedla a tak. že áno.

          0 0
    • kovar  

      Zdar, rozpočet na kolo a na údržbu navyš tak 3× a běž do fullu.

      Doteď manželka jezdila na HT, ale letos se mi ji podařilo překecat, ať vyzkouší můj starý full, který jsem chtěl už odepsat. Sije je jí velký, je těžký, ale nechce z něho slézt, teď mě terorizuje tím, že pořád chce někam jezditt a jezdí mnohem rychleji než dosud.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        To, že chce pořád někam jezdit a jezdí rychleji je se zárukou?

        Pak bych mohl přistoupit k akčnímu plánu: pořídím si full → ojedu full → dám vyzkoušet manželce → ta zázračně zrychlí → bude pořád chtít někam na něm jezdit. Drahá, koupil jsem si Ti nový full, pár let počkej, uvidíš, jaká to bude paráda. Jenže, co když se mi z toho fullu nebude chtít slézt? Jak by k tomu manželka přišla. Zase nic.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.