• lokoj

    Mám kolo na dojíždění do práce, protože jsem dojížděl i v tom největším zimním marastu asi se mi dostala voda se solí do středové osy a teď to při šlapání skřípe. Jsem si jistý, že je to skřípe tam odtud. Mám tam něco takového http://www.kupkolo.cz/…hran_z93813/

    jde to nějak promazat – stříknout tam olej nebo se to musí vyměnit?

    0 0
    • MirosPikos  

      Vyndat osu a prohlédnout, v jakém stavu jsou ložiska. Vyčistit, nacpat pořádně vazelíny, včetně závitu a zpátky namontovat. Pořádně dotáhnout. To vše za předpokladu, že jseš si opravdu jistý, že je to tím středem :)

      0 0
    • bikekralik  

      Rozebrat to nejde, ale vyvrtal jsem uprostřed malou dírku a stříkačkou aplikoval asi 20ml A00 vazelíny, poté přelepil duct tapem ať se to nevyleje. Od té doby najeto asi 10000km a cajk.

      0 0
    • George.999  

      No s tou jistotou bych to zas tak nepřeháněl. Před pár dny jsem řešil podobný problém. Asi týden furt nějaký jakoby vrzání a to čim dál horší, ale jen v záběru. Byl jsem si naprosto jistý, že je to střed, akorát jsem si pak uvědomil, že to dělá jen při převodu na dvou nejmenších pastorcích kazety, tak jsem jí sundal, vyčistil pastorky, dostatečně utáhl a je po problému. Také jsem měl podobný problém minulé léto i na svém krosu. Zase, v záběru jakoby praskání a taky jsem si furt si řikal, že to bude střed, nakonec to byly ložiska v zadní nábě. Řikám že jistota tady neexistuje. :-)

      0 0
      • Dave-geo  

        Pod to bych se podepsal! Jezdil konec sezóny s „cvakající osou“ Nechával jsem ji umřít, neřešil jsem to. Pak jsem měnil rám, starý rám i s osou jsem zahodil a pedály ze starého dal na nového Treka – a ten cvakal stejně! Po prvním šlápnutí jsem div neomdlel :D No a „cvakající osu“ vyřešila výměna pedálů :)

        0 0
      • Georrge  

        to znám :) taky jsem to házel na kliky, nebyly… tak na sedlovku, ta trochu vrzala tak se to zlepšilo… ale furt něco vrzalo. Pak jsem přišel na to že to jsou řídítka a představec. Ale furt to nebylo všechno až jsem časem zjistil, že to je sedlo :) a vrzá doteď nechce se mi to opravovat. Bylo mi divný co že to vrzá když to vrzá v každé situaci, no a to se jen střídalo víc věcí :D

        0 0
      • lokoj  

        Mám tam úplně nové SPD ještě nejeté. Opatrně jsem otáčel klikama dopředu i dozadu a poslouchal. Vypadá to na 99%, že to vrže ve středu. Pod kazetou mi to jen lehce křoupe :-).

        Ani by mi to nevadilo, že to vrže, ale dneska se na cyklostezkách hodnotí kde co :-D.

        0 0
        • MirosPikos  

          TO je pravda, kdo nemá na cyklostezce fulla od Cannondale nebo Specialized za 150 a dres s 20-ti až 30-ti nápisy – jako by nebyl :)

          0 0
        • George.999  

          Na hodnocení na cyklosezkách se vykašli. :-)

          Jinak mě to dělalo jen ve větším záběru, takže jsem neměl možnost na stojanu přesně určit, odkud zvuk vychází. Tady je to celkem jasný. :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.