• ejvram

    Ahoj, koupil jsem od Němčíka z Moravské Třebové kolo Scud 29 SLX Raidon. Po první jízdě jsem asi po 20km začal slyšet vrzání. V tu dobu jsem ještě netušil co to může být. Mávl jsem nad tím rukou s tím, že kolo si teprve „sedá“ a po GP to přestane. Nyní, po GP a ujetí asi 500km problém přetrvává. Nemůže mi někdo poradit co s tím dělat? Pro představu jak zvuk zní jsem jej nahrál viz. odkaz.

    https://drive.google.com/…eEhGNDA/view?…

    0 0
    • Smazaný účet  

      Co kdyby ses podíval třeba do historie než založíš 100. vlákno na stejné téma?

      0 0
    • Esi  

      Já ti napíšu něco z těch 100 vláken co tu najdeš :-)

      Pokud to vrže i při jízdě ve stoje tak to není sedlovka, pokud to dělá jen v sedě tak to může být sedlovka ale nemusí, tka že vyndat sedlovku očistit, vrátit zpět dotáhnou sedlo v zámku, sundat pedály vyčistit závity, pokud to nepomůže můžou vrzat náboje, hlavové složení ........ těch věcí je hrozně moc projdi si historii fakt je tam toho spousta

      0 0
      • MlokCZ  

        Pokud to vrže i při jízdě ve stoje tak to není sedlovka

        Tak tohle rozhodně neplatí. Sedlovka může vrzat/lupat klidně i jen při jízdě ve stoje (natož pak když to dělá i v sedle). On se každý rám vždy více či méně kroutí.

        Sedlovka lze vyloučit pouze až po testu s vyndanou sedlovkou.

        Už jsem si s tím jednou kdysi naběhnul. Problém lupání pouze ve stoje. Udělám rozborku půl kola a nakonec to byla sedlovka (což okamžitě potvrdil test bez ní, který jsem měl udělat jako první a od té doby vždy dělám).

        1 0
        • McBlacky  

          taky mi to dělalo. na palici. sundaval jsem kde co a měnil…

          0 0
        • Esi  

          TAk to by mě nanapadlo mě většinou vržou pedály když je vykoupu někde v brodu :-)

          0 0
    • ejvram  

      Ve stoje to právě nedělá. Pokaždé když to začne dělat tak ji vyndám očistím (ikdyž není co čistit, vždy je čistá) a dám zpět. Problém na chvíli zmizí a za 10km a víc se zase objeví. Když jedu offroad tak je to většinou dřív. Kamarád má kolo taky od Němčíka se stejnou sedlovkou a jiným sedlem a vrže mu to úplně stejně, ne-li víc.

      0 0
      • MlokCZ  

        A jak jsou na tom tolerance? Popsané se často stává když sedlovka je o chlup menšího průměru (třeba 31,55mm pro 31,6tku) a sedlová trubka zase většího (třeba 31,65mm). Pak to může dělat pazvuky i když tam není bordel.

        V takovém případě je nutné buď to vymezit (což jít může a nemusí, dle toho jak moc velká vůle tam je a jestli se tam podaří vůbec něco typu plechovky od piva narvat) nebo vyměnit aspoň sedlovku za nějakou, která má přesný průměr.

        0 0
        • libisenuj  

          Tohle muzu jen potvrdit. Po vymene pevne sedlovky za teleskop se mi zacalo sem tam objevovat krupani jakoby z podsedla (do te doby nic). Vytahnout vycistit namazat a po nejake dobe, ktera se zacala zkracovat, to zacalo zase. Delalo to jen v sede. Ve stoje nebo vyraznejsim odlehceni byl klid. Premeroval sem suplerou obe sedlovky a maly rozdil tam byl. Takze sem zkusil plechovku od piva a zajela tam uplne v pohode. Sedlovka je tou plechovkou komplet obalena. Vsiml sem si na tele sedlovky dvou olestenych mist, tak predpokladam ze to byly mista dotyku a zdroj potizi. Delal sem to dnes tak snad uz bude klid.

          0 0
      • pepek  

        Jednou mi pomohlo objímku sedlovky nejenom vyčistit, ale i lehce namazat.

        0 0
        • McBlacky  

          lepší dát carbogrip

          0 0
        • RomanH  

          jj. Lehce maznu sedlovku, sroub objimky i objimku, kousek plechu z Plzne, pres to vsechno kus stare duse, a je na dva tri mesice klid (kdyz zase nevrzou liziny sedla – tam zase kapu hustsi olej).

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.