Vrzání klem zadní stavby na RB Monsteru

7 nepřečtených
  • Baba-Ji

    Zdravím,

    mám RB Monster(ještě s tou spodní trubkou z ropovodu) z druhé ruky a začíná se mně někde od zadní stavby ozývat vrzání při propružení.

    Tlumič – X-Fusion Vector, od začátku vydával takový NEvrzavý žvatlavý zvuk při propružení(možná je to normální, nevím. Časem se někde zezadu, tipuju to na tlumič, nebo uložení kyvky, možná i tlumiče, ale to se mně nezdá, začalo ozývat lehké povrzávání. Nejdřív to bylo při propružoání jen pár mm, pak to vrzalo i při propružení cca kolem 1cm a dneska už se mně zdá, že to vrže i při propružení tak 2–3cm. Při větším propružení je ticho a klid.

    Taky se mně zdá, že to řve víc, když je kolo ještě „studené“, tzn. když ho vytáhnu z baráku. Po zaježdění jsou zvuky, zdá se, míň markantní, ale většinou mám sluchátka na uších, tak tomu nevěnuju až takovou pozornost.

    Co si o tom myslíte?

    Já to čím dál tím víc vydím ne na uložení kyvky, jak jsem zprvu předpokládal, ale na nutnost repasu tlumiče.

    K tomu se váže i druhý dotaz, kde v Brně najít „dobrého repasistu“?

    0 0
    • carpenter  

      Zdar, měl sem něco podobnýho a na vině byly uvolněný šroubky kterýma je do rámu přichycený držák tlumiče, taková ta perforovaná tvarovaná placka přichycená třema mrňavýma imbusama

      0 0
      • Baba-Ji  

        no to mě taky napadlo, ale přišlo mně to jako nejmíň pravděpodobná příčina ze všech mnou uvedených.

        0 0
    • pavlik6022  

      Zkontroluj si nejdřív v jakým stavu jsou ložiska kyvky, případně montážní vložky tlumiče

      0 0
      • Baba-Ji  

        Nejsem si jistý, jestli přesně vím, co jsou montážní vložky tlumiče. Ložiskama to doufám nebude, ale zdály se v cajku, tak snad by neodešly „z ničeho nic“.

        Ale díky za radu

        0 0
    • Debustrol  

      Taky mi to vydávalo divnozvuky.

      Vyndej tlumič a očisti ho a ono to snad přejde. Může to být to uchycení nebo jenom bordel u pružiny kde se dotýká podložek.

      Toť můj názor

      0 0
    • antuch  

      Jak tak na tebe koukám, tak ti asi údržba nic neříká, co???:-D

      Co třeba nejdřív podotahovat všechny šrouby, co sou na zadní stavbě???Od uložení přes vlastní tlumič…Další věc může být to uložení tlumiče, může tam jít kov na kov a prostě to vrže…pak prostříknout všechny pohyblivý části silikonovým sprejem (i futra zvenku). No a když ani tohle nepomůže, tak poak komplet rozebrat, vyčistit, namazat a zas dát do kupy…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.