• waters

    1. vrzání

    Po necelých třech měsících se mi z kola začalo ozývat vrzání, zjistil jsem, že to je zadní náboj, vrtat se mi v tom nechtělo, tak jsem dal celé kolo do servisu, ať se mi na to mrknou. Po týdnu jsem si pro kolo přišel, servisák mi řekl, že si s tím dost lámal hlavu. Vrzání prý bylo nakonec ve středu. To mi bylo divné, tak se ptám, co ten náboj a on, že je ok a nic už nevrže… Dal jsem si 100kilásků a zadní kolo-náboj opět vrže jako sviňa!

    Nevím, jak postupovat, jestli to tam zas vézt nebo jít do nějakého jiného servisu a nechat to spravit za prachy?

    2.cvakání

    Další věc je cvakání v rámu, jako když na něj nalétávají malé kamínky. Cvakání se ozývá hlavně v záběru do kopce a to v pravidelných intervalech. Měl jsem podezření na představec-řídítka, hlavové složení, ale rozebral jsem to, promazal a cvakání je stále…

    Můžu chtít po prodejci, aby našel příčinu?? Nerad bych zanedbal například prasklinu v rámu nebo něco závažnějšího…

    Děkuju za rady

    0 0
    • Ralan  

      Ohledně toho zadního náboje se mi to před pár dny stalo taky, trochu přidrhává, jako by tam něco bylo, chtěl jsem se na to podívat doma, ale nenašel jsem tak plochý klíč, tak jsem to dnes dovezl do servisu, zítra to bude, tak se uvidí.

      Vždy když mi začne něco cvakat v rámu tak to je buď zámek sedlovky a nebo je špína mezi sedlovkou a rámem. Zkus, třeba to bude zrovna tohle.

      0 0
      • bezhlavy jezdec  

        No treba ja pred asi tydnem delal servis staryho kola a rikam si ze vsechny srouby na celem kole poradne dotahnu.Sedlo­.riditka proste vsechno.Ted to stary kolo po tom zakroku vrze naprosto priserne.Podle me se jedna o třeni 2 castí zeleza o sebe vydava zvuky .To same treba klika na čtyřhran neutahla fest i kdyz pevna to sem se kvuli ni sprtal i v slapatku :D

        0 0
        • bezhlavy jezdec  

          Jo a co me nejvic dostalo ze kdyz jsem si poradne dotahl sedlo zespoda imbusem tak jak sem jel do rpace tak nechutny kraval jak kdyz tahas kočku za ocas a riditka to samy po dotazeni to je rozvrzany jak prase :D je to proste treni sucheho materialu o sebe.ale to je jen takova kuriozita

          0 0
        • waters  

          Na sedlovku jsem měl také podezření.. Vyndal jsem ji vyčistil. Když jedu krpál ve stoje tak to cvaká také :/ Sedlovka to pravděpodobně nebude.

          Vrzání a lupání ozývající se při jízdě je hroznej zvuk :(

          0 0
        • Ralan  

          Ono s tím nábojem taky, šlo to totiž slyšet v rámu, říkal jsem si že umyju kolo, bylo pořádně zaprasené, třeba pomůže, ale díky tomu že jsem píchl, tak jsem zjistil že to je z tama a vůbec bych to nečekal když to šlo z rámu.

          Bůhví kde všude zůstala špína a jak si to dotáhl tak to všelico dělá, tak jak sedlovka, stačí přejet hadrem a je pokoj.

          0 0
    • Phaeton  

      takové lupkání-cvakání hlavně při záběru do kopce jsem nedávno řešil v servisu na nic nepřišli vše přetaženo a ok ,tak jsem vzal silikonoví olej ve spreji a stříkl sem vzadu na patku ,do SPD(všude) A na na všechny 3 placky a spoje na klikách a super klid „nádhera xD“ nyní po dalších 500km se to vrátilo možná o malinko slabší ,ale opakovaný postup mazaní mi nepomohl rozebrané a vyčištěné hlávko,předsta­vec,sedlovka,ří­dítka… a nevím :( .

      0 0
      • waters  

        vidím, že cvakání-lupání je u kol časté. Je to k vzteku… Při jízdě po městě je to fuk, ale když se jede lesem nebo po nefrek. stezkách je rachot z rámu extrémně rušivý.

        Kolo hodím opět do servisu, kde jsem ho kupoval, ať vyřeší ten náboj, protože je to zakonzervované a dostat by se tam nic nemělo… vrtat se v tom nebudu, když je záruka.

        Lupání také zmíním, ale pochybuji, že pomohou :(

        0 0
        • Phaeton  

          JJ je to k vzteku pokud je to každé šlápnutí – to už bych řešil a raději nejezdil,ale jestli je to jednou za čas(o to hůř se hledá) tak už sem si zvykl ,na druhou stranu když přemýšlím kudy a jak jezdím občas „skočím“ a ta rychlost ve sjezdu kořeny,kameny apod. tak se divím ,že je to ještě pohromadě vzhledem k tomu ,že zatím moc nezvládám techniku o to víc to odnáší kolo tak si musí nějak sem tam vrznout či cinknout :D .

          0 0
          • waters  

            To je pravda, kolo dostává hodně zabrat. Ale moje starý kolo na deorečku nevydalo téměř ani hlásku a to dostávalo slušně…

            Bylo by fajn přijít na to co to dělá. Zkusím vše promazat a uvidí se.

            Jsem zvědav co mi řeknou v krámě ma ten náboj, doufám, že to nepromažou a řeknou ok :) Bude to chtít rozebrat :(

            0 0
    • Lukster  

      Já se taky přidám – během jedné vyjížďky po trati Drásala mi při sjezdu z Javorníku začalo cvakat v zadním kole – když nešlapu, tak jakoby v ořechu rachotilo, když zaberu, tak nic. Zadní náboj je SLX a starý 1 rok. Tak jsem to dal do servisu a tam nic nenašli, všechno ok, tak to namazali a složili. No a teď to dělá zase, takže to nepomohlo. Vypozoroval jsem, že při náklonu na jednu stranu a zatížení (při jízdě-prudké zatáčení), tak to skřípe, při zatížení na druhou stranu nic. Taky začalo skřípat při šlapání, hlavně při pomalé jízdě. Střed je nový cca 4 měsíce, navíc to skřípe ikdyž nešlapu, takže střed by to být neměl. Řetěz je ok, pastorky jsou staré tak 4 měsíce.Když jsem dal dozadu jiné kolo (stejné pastorky), tak to bylo bez skřípání… Tak v čem to sakra může být? Kónusy jsou taky promazané… Fakt nevím…

      Lukáš

      0 0
    • Nemeluk  

      Ahoj, chtěl bych přidat také jeden dotaz do pranice. Něco mi cvaká dle mého názoru v zadní části kola. Jde o HT od GT. Rozdělal a promazal jsem sedlovku i šlapátka s stále se to ozývá. Dnes jsem kolo dovezl ze servisu, kde mi vyčistily a promazaly střed. Problém stále přetrvává. Navíc jsou zvuky, jakoby kamínky narážely do kostry, slyšet i když nešlapu. Trochu mě to znervózňuje, neví nněkdo čím to může být.

      0 0
      • Njaji  

        Má zkušenost s cvakáním kola: po asi 3000km hledání a vztekání jsem i s pomocí servisu zjistil, že aby byl klid je potřeba stříknout každých 500 km olej do dírek tam kde jdou dráty do ráfků. Opravdu jsem si s tímhle problémem užil. Prostě stříknu WD přesně do dírek utřu pořádně ráfek (můj 11 let starý Author má stále brzdy w) a mám klid.

        0 0
        • hctr  

          Ono ty zvuky muze vydavat kdejaka blbost a bohuzel u kola se to prenasi celym ramem, takze zvuk muze jit zezadu a dela to vepredu a naopak. Me to delala parkrat objimka, nekdy sedlo, parkrat rychloupinaky, nekdy zvuky muzou delat treba i jen spatne dotazene kufry…tezko rict.

          0 0
      • ClAyD  

        Jestli to náhodou nebudou právě kamínky odlétající od předního kola, protože Avalanche mám taky a jakejkoliv kamínek je slyšet.

        0 0
        • Nemeluk  

          To byl pouze popis zvuku jak zní, ale kamínky to nedělají, tím sem si jistej. Možné by to bylo někde na štěrkové cestě, ale určitě ne na právě zamtené silnici.

          0 0
      • Milvus888  

        zadní rychloupínák , zkus ho vyčistit , promazat a dobře utáhnout.

        0 0
    • JDF  

      Ja ted resim podivne nenapadne vrzani u ramu GT Avalanche taky. Nemusim ani na kole jet, ani se do nej oprit, staci kdyz s ramem hybu ze strany na stranu. Napadla mne samozrejme sedlovka a objimka, nicmene sundal jsem to a vrzani stale. Tak ted hledam pricinu. Prasklinu v ramu jsem nikde nenasel a nejvic mi vadi, ze se mi nedari presne identifkovat misto, odkud to vychazi (ale poslechove mi to prijde smerme od klik).

      Nejaky napady?

      0 0
      • KubaBajk  

        Nevrže jen bowden nebo hadice nějak opřená o rám?

        0 0
      • l.smetana  

        Hýbeš s rámem za sedlo, nebo přímo za rám? Necvaká ti někde bovden,byť lehce? Hodně to dělá když je někde smyčka a nebo o korunku vidlice. Vyndej sedlovku se sedlem a zkus znova. Dotáhni pořádně patku,vyčisti i dosedací plochy. Povol a znova utáhni kola. Zkus se zaměřit na kokpit jako takový/hlávko ale to spíše ne.

        Můžeš pokračovat v odstrojování dokud to nepřestane,pak budeš vědět ;)

        P.S. máš utáhnuté převodníky/kli­ky/pedály?

        0 0
      • JDF  

        Tak jsem to natocil.

        Na videu ram drzim za sedlo, nicmene vrze to stejne i pri vyndane sedlovce. Pedaly to byt nemuzou?

        http://www.youtube.com/watch…

        0 0
        • l.smetana  

          Budou to brzdy, řekl bych. Sundej je ze třmenu a zkus znova.

          0 0
        • nox159  

          takove to kviceni to jsou brzdy, to lupani bych prisuzoval bowdenu

          0 0
          • JDF  

            To lupnuti v case 0:10 je naboj (Hope Pro 2 Evo je urvanec :)) Brzdy mne teda nenapadly. Jsou tam nasazeny tri dny primo servisem.

            0 0
            • nox159  

              pokud to lupe naba ( coz me nenapadlo – a to mam hope taky ) tak pokud ti jde o to kviceni tak to jsou brzdy… jedna desticka ti drhne o kotouc, se na to podivej jakou tam mas mezeru z jedne a jakou z druhe strany… ( nebo jesti tam vubec nejaka mezera je :D )

              0 0
            • l.smetana  

              odšroubuj a uvidíš,je to brzdama ;)

              Už sem i viděl kolo kde byly brzdy nasazené tak,že po nasednutí kotouč hobloval třmen. Takže odšroubovat, ověřit že to nedělá kravál, nasadit tak aby plocha kotouče byla na destičce a seřídit. (Nasednout, zmáčknout brzdu a při zmáčknuté brzdě postupně na střídačku utahovat)

              0 0
              • nox159  

                jen doplnim – toto funguje pouze pokud ti chodi pistky stejne a to nechodi obcas ani u novych brzd…

                0 0
                • l.smetana  

                  Zase ho moc nestraš, na 99% to zabere :D

                  A když ne,tak to nějak otipuje od oka,no..

                  0 0
                  • nox159  

                    ja ho nestrasim z 50ti paru brzdy to funguje tak cca u 20ti dalsich 2Oti to vklidu dorovnas ale pak u 5ti zjistis ze mas krivy ram nebo kotouc u dalsich 4rech zjistis ze tam nekdo napral hodne oleje proto to nejde a u toho posledniho paru se poseres nez to seridis :D

                    0 0
                • JDF  

                  Tak ty brzdy maji najeto tak 300 km zatim (AVid Elixir Carbon CR), ale kotouce (XT) mam od predvecerejska, ty maj jen 50km… Necekal bych, ze mi to v servisu, kde mam dobre zkusenosti, nasadi blbe :)

                  0 0
              • JDF  

                Ok, mozna blbej dotaz, predpokladam spravne, ze se to nastavuje tema sroubama, na ktere ukazuje cervena sipka?

                0 0
                • JDF  

                  0 0
                  • l.smetana  

                    nene,je to těma zelenýma ;)

                    Povolíš, seštěluješ a zase utáhneš.

                    0 0
                    • JDF  

                      Sakra, tak to jdu hned jeden ten cervenej dotahnout :-D Jsem to zkusmo povolil a najednou bylo ticho.

                      K cemu teda slouzi cervene a k cemu ten modry? Jakou funkci tam ma u modre sipky ten plisek?

                      0 0
                      • l.smetana  

                        Třmen brzdy je sestaven ze dvou dílů a právě tyhle 2 díly drží ty červené šroubky. Opravdu to ukápni,jinak se budeš divit že to máš mastné a nebrzdíš :)

                        To modré je pojistka,aby ti nevypadly z brzdy samotné desky. Drží je na místě.

                        No a zelené šroubky ti drží brzdu na rámu/vidlici, aby ti neplandala na hadičce. :)

                        0 0
    • Trogiss  

      Dělá mně to úplně to samý co píšeš. Už mně to taky sere. Zkusím vše co zde bylo zmíněno a když to nepomůže, tak taky hodím do servisu.

      0 0
    • unking  

      ať nemusím zakládat nové vlákno, připojím se k tomuhle.

      Mám problém s vrzáním středu Shimano Hollowtech II. Po rozjezdu nabývá postupně na síle a místy mi stačí i naprázdno protočit a vrzne to i tak. Zajímavostí je, že k vrzání dochází pouze při okolní teplotě nad cca 13°C. Prostě při ranních cestách do práce v posledních studených měsících ani ťuk, ale při cestách zpět, když se oteplilo, tak z toho mám orchestr. Dneska bylo vedro, takže to vrzalo i ráno (pro rýpaly :) ). Jediný vliv co mě napadá je tepelná roztažnost a něco tam prostě blbě sedí.

      Otázkou je co s tím? Mám doma autoservis, takže prakticky veškerý základní vercajk, ale žádné speciály na kolo. Myslíte, že je možné to doma částečně rozebrat, pročistit a namazat a bude po problému, nebo se raději nepouštět do větších akcí a hodit to do servisu?

      Předem díky za odpovědi.

      0 0
      • blaf  

        zkusil bych vycistit a namazat stred, na HTII potrebujes specialni klic na misky nebo sikovky, tema ty misky ale ponicis, mozna pres nejakej hadr by to slo

        0 0
      • unking  

        Tak jsem alespoň sundal kliky, pročistil a promazal a dopadlo to takhle:

        • objevilo se slabé cvakání téměř s každým šlápnutím obou noh.I za nízké teploty (viz. dnešní ráno)
        • vrzání v té ranní kose nebylo, začalo opět až odpoledne, jeo trochu slabší ale zase přibývá na síle.
        • k obojímu dochází i při šlapání pozpátku
        • při velkém záběru a šlapání vestoje nevrže
        • pedály mám fungl nové, těma to nebude, stejně to vrzalo i na těchminulých

        Takže má cenu zkoušet sundat ještě celou osu a nějak ji pročistit a namazat? Vercajk si můžu sehnat, ale nějak netuším, co se tam dá vůbec mazat, když je to ložisko zakryté. Nebo to prostě hodit do servisu a doufat, že na něco příjdou?

        Díky za odpovědi.

        0 0
        • KubaBajk  

          POkud jsi rozhodil ložiska i převodníky, vše očistil včetně závitů ložisek, lehce namazal šrouby převodníků a závity ložisek a zkopletoval, tak už by to pohonem být nemělo…

          Cvaká to i při jízdě ze sedla?

          0 0
    • pee.tr  

      Střídavě mi praská jakoby v rámu už druhým rokem. Původně jsem usuzoval na šlapky (výměna za SPD), pak na ložiska středu nebo levou kliku (HTII). Když jsem vzal ale nedávno za zadní kolo a zamlel s ním do stran, ten zvuk byl lehce podobnej (vůle měly FRM5 hned za pár set km a dotáhnout to nešlo), takže usuzuju, že i to praskání při jízdě půjde od náboje. Praská to taky přesně podle šlapání. Dřív to občas po umytí kola přestalo. Jak říkám, lehká vůle v náboji, která se udělala za cca 500km a dnes je stejná i po 9ti tisících.

      0 0
      • Tacmud  

        před cca 15ti lety jsem řešil taky takové jako loupání a praskání v kole. Trápilo mě to dlouho, takže si to pamatuju do dnes. Nakonec jsem zjistil, že problém byl ve středu zadního kola. Ta dutá závitová tyčky na kterou jsou našroubované konusy měla mikrotrhlinku. Při rozebrání ještě držela pahromadě, ale když mi upadla z asi půl metru na beton, tak se zlomina a ta trhlina byla vidět! Koupil jsem novou a bylo po loupání.

        0 0
      • KubaBajk  

        Lupání,praskání, to může být opravdu cokoliv. U mně např. to byly šrouby převodníku a bordel v jejich pracovních plochách. Rozhodil jsem talíře, vše pořádně vyčistil, lehce navazelínoval šrouby převodníků, zkompletoval a pomohlo to.

        Podruhé to zase byl spodní, rámový karbonový kryt tlumiče. nebyl dostatečně a rovnoměrně dotažený, jedna strana byla utažená víc. Při šlapání, když domek středu chtě nechtě pracoval se ozývalo vrzání. Opět jsem lehounce navazelínoval styčné plochy krytu a rámu, vyhrál se s dotažením, přestalo to..

        Spousta lidí tu ale uvádí spousty jiných příčin, koncovky bowdenů v rámu, špinavé závity ložisek osy HT II, vrzající bowdeny, které se opírají o rám, vrzající kalíšky ráfků, je toho moc.

        0 0
    • vacuto  

      taky se pridam. Uz asi 14 dni mi pravidelne lupka neco pod noha a to vzdy ve stejne intervalu a jen v zaberu. Zitra jdu do servisu pro nove tretry, tak mu to zrovna hodim at se na to mrkne. Mam kolo cca mesic na jeto 500km. Vcera jsem objevil volny nabo na prednim kole. Nepatrne se snim da hybat do stran. Bude stacit jen pritahnout prot sobe naboj? Moc tomu nerozumim :) Ale asi to necham na zitra do servisu…je to jeste v zaruce

      0 0
      • vacuto  

        Včera jsem byl v tom servisu. utahnul mi predni naboj a dal jsem si nove pedaly SPD a nove tretry. Skripani zmizlo, takze mi to vrzalo asi ve slapadle. Coz je parada, protoze ted se jezdi 100× lip nej diky tretram, ale i bez hluku :)

        0 0
    • los karlos1  

      Mě vrzalo plastový vodítko lanka pro přesmykač při záběru

      0 0
    • honzour  

      Tak když už tu to vlákno je … občas mi bike vydává cvakavý zvuky, jako kdyby bovden cvakal o dráty, po nějaké době to přestane. Někdy se to při té samé vyjížďce vrátí, někdy ne.

      A další věc, při těžších převodech slyším vrzání, jde to od zadní části biku.

      Kde je prosím zakopán pes ?

      0 0
    • Muf_Bike  

      Hm a to jsem si myslel ze jsem dement jen ja… :D Totožná věc. Full a při záběru lupání přesně jako by kamínky lítaly do rámu… k zbláznění.

      • naboj to není – z nervu jsem ukradl přitelkyni zadní kolo a efektnula :D
      • střed si myslím, že taky ne ten je vyčištěný a dělá to jen přizáběru ale když jakoby točím klikama v protisměru a tlačím na ně silounevyadjí ani hlásku (jediné čeho jsem dosáhl je domrvená miska která jezaseklá a ani určeným klíčem nejde povolit tekže tu jednu sundám až bududefinitivne měnit střed protože tu tím zničím 100%
      • sedlovka nemyslím jelikož se to ozývá i když na kole stojím
      • když jedu po rovince nebo z kopce ani hláska takže předpokládám žeani lanko/nebo pododobně to být nemůže neb to by se ozývalo pokaždé kdyžstavba pracuje…

      No zkusím ještě spdčka no a pak… pak už si koupim špunty do uší protože to je otravné a hlavně si připadám jak tatar co se neumí postarat o svoje kolo… nebo to bude nějaká blbost. Ovšem iniciály ukazují na něco co dostává zabrat v krutu protože to je fakt jen při záběru tedy šlapátka/náboj/kli­ky

      0 0
      • devet  

        Zkus promačkat dráty. Na kole ženy jsem to hledat déle než měsíc. Byl jsem totál za blbce. Stačil centr klíč a pár minut…

        0 0
        • MachiSSS  

          Přesně, taky jsem pár dní zpátky zkoumal, odkud to vychází, už jsem z toho byl nešťastný a nakonec jsem zkusil dráty. Byly volné a po dotáhnutí byl klid, byl jsem šťastný jak blecha!!:-P

          0 0
          • redbed  

            :-) ten samý problém.Po 3 týdnech zkoumání,ten samý nález.

            0 0
      • Muf_Bike  

        Ha vyřešeno! Bylo to v zadní stavbě (rám merida one-forty) příliš stažená ta „spojka“ mezi tlumičem a zadní stavbou která přenáší efekt tlumiče do horní části stavby (ta co se svažuje jakoby zšikma dolů) tak šroub co uprsotřed složí jen pro to aby ty dvě části byly lépe u sebe… pakárna nikdy bych to na to netipoval když to nedělalo při jízdě jinak než do kopce. Ale je to tak. Třeba to někomu pomůže

        0 0
    • jan.pernik  

      po X letech nasranosti jsem se konečně zbavil nemilého hlasitého cvakání ozývajícího ze středu – byl to zámek sedlovky, krám jeden pitomý. Všechno dotažené … takže rozborka/zborka, vyčištěn a je klid. Už jezdím krásně zticha. Dík za tipy.

      0 0
    • Jirka Kanár Strnad  

      Ahoj,

      navazuji na téma cvakání v kole. Kamarádovi se z kola ozývají zvuky viz. video . Tvrdí mě, že mu to jde ze zadního náboje.

      Já osobně slyším zvuky při záběru, takže bych to tipoval na problém se středem klik nebo s pedálů.Ale rád si poslechnu vaše názory. Bohužel bydlí ode mne přes 200 km, takže nemám možnost to zkusit naživo.

      Co soudíte? Odkud jsou ty příšerné zvuky?

      Jirka

      0 0
      • novas752  

        Taky bych to tipl na střed. Ale pro jistotu ať koukne i na bordel v sedlovce nebo uchycení sedla.

        0 0
      • jan.pernik  

        Střed – dotahnout pro jistotu placky, ale s největší pravděpodobností to tam nebude

        Takže vytáhnout sedlovku vytřít sedlovku a sedlovou trubku do čista

        rozebrat zámek sedla, vyčistit a nasadit a pořádně dotáhnout.

        0 0
      • Morchella  

        Podle mě ty zvuky dělá nosič.

        0 0
        • Jirka Kanár Strnad  

          Zkusím mu navrhnout, ať ten nosič taky zkontroluje.

          0 0
          • novas752  

            Navrhni ať ten nosiš hodí do h*jzlu. :D

            0 0
            • Jirka Kanár Strnad  

              Má jinou představu o využití kola jak já :D . Ale kolo je jinak slušně osázeno.

              rám MRX Elite X5 černo-bílý 21"

              vidlice Suntour NCX D RL air (vzduchová, zamykání z řidítek) černá

              hl. složení MRX cartridge + podložky

              sedlovka Force

              představec Force

              řidítka Force Speed 64cm

              sedlo DDK D3166 černo-bílé

              objímka pod sedlo rychloupínák

              Shimano Deore M543 26/36/48

              řazení Shimano Deore M610 3×10

              přesmykač Shimano Deore M610

              měnič Shimano Deore M610

              kazeta 11–32 Shimano SLX HG81

              řetěz Shimano Deore HG54

              kola Remerx HIT náboje prům. ložiska

              pláště Schwalbe CX Comp 40–622 Kevlar Guard

              duše cross

              gripy MRX 1133 AD2

              brzdy Avid SD3/FR-5 V-brake

              lanka, bowdeny červené, koncovky…

              0 0
        • Jirka Kanár Strnad  

          Tak nosič tam byl dodán nedávno, to už se křupání ozývalo.

          0 0
    • Figi36  

      Zdravím, neměl by někdo tip na původ tohoto vrzání? Kolo najeto 500 km, objevilo se po garanci. Specialized Epic HT model 2017.

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • plzakj  

      Video je private

      0 0
    • BINY111  

      Ahoj, nebudu zakládat nové téma a dám to sem. Něco mi velmi nepříjmě při šlapání cvaká v kole. Kolo cvakalo už po nákupu, při garanci cca na 200km závadu technik odstranil, nevím jak, prý už se vrzání neukáže při dotazu co dotahovat. Vrzání přestalo, ale po 100km se vrátilo ještě silnější. Pokud to dobře lokalizuji tak to jde někde od střední části. Uzamknutí odpružených vidlic na to nemá vlil. Když přestanu šlapat a odlehčím pedály tak to přestane při jízdě, takže to dělá pouze při záběru. Zkusil jsem to natočit jestli mi někdo zkušený poradí co s tím. Předem děkuji.

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • Kamilac  

        Dělá to i při šlapání ze sedla? Jestli ne zkus vytáhnout sedlovku, vyčistit vč. vnitřku rámu a lehce máznout. Jestli to dělá i při jí zesedla ta to může být spousta věcí. Bordel pod patkou, volná kazeta, volný pedály, volný kliky, povolený převodníky atd.

        0 0
      • novas752  

        Jestli to je celopéro tak to taky může jít z čepů.

        0 0
      • BINY111  

        Dělá to jak na sedle, tak ze sedla. Při přejezdu například z patníku na patník nic zvuky nevydává i když se stavba houpe. Jak zkouším na videu, když dám na jeden pedál nohu a na druhý tlačím rukou tak to vydává hlasité zvuky.

        0 0
        • petyn  

          Muze to byt fura veci. Zkus dotahnout pedaly, prevodniky a mozna stred. Nevim jestli mas BSA nebo PF. PF na to dost trpi.

          0 0
      • Gustaf 81  

        Zkus prostriknout čepy teflonem… Mě dokonce vrzaly lyziny pod sedlem, jak se trely o plastovej spodek sedla, když se podemnou mírně prohupovalo. Prostriknul jsem to a je klid

        0 0
    • Kamilac  

      Je to stejný jak na hollow. Edit špatně zařazeno reakce na BINY111

      0 0
    • LubosD  

      Zacalo me posledni dobou take trapit vrzani, ktere je ale v mem pripade specificke. Kolo vrze pri zaberu, ale jen pri strednim/volnejsim tempu. Pokud slapu uplne zlehka tak nic. Pokud silove napr do kopce tak take nic. Navic vrzani nezacne hned ale az po par stovkach metru, kdy se rozjedu, pak je ale konstantni.. Pokud neslapu nic nevrze, pokud proslapnu do zadu tak zlehka provrzne. Posledni dobou se to zhorsuje. Chtel jsem ho natocit, ale prisel jsem na zajimavou vec, pokud pustim kteroukoliv ruku z riditek tak ustane, pokud jedu bez drzeni obou ruk tak je jen slabe. Zacinam uz z toho byt zoufaly, nemuzu prijit na to co to zpusobuje. Nesetkali jste se nekdo s obdobnym priznaky?

      Pro predstavu si pujcim video ze zdejsi diskuze, kdy je zvuk stejny ale ja sam nejsem schopen natocit vzhledem k tomu, ze kdyz sundam ruku z riditek tak vrzani ustane :-/

      https://m.youtube.com/watch?…

      0 0
      • Rowdy  

        Vrzat na kole může cokoli. Chci říct, ber to jako výstřel do vzduchu. Ale nevrže ti sedlovka či sedlo?

        0 0
      • Jakobo  

        To bude artroza.

        0 0
      • lunochod  

        elegatní cyklistickej sandál :-)

        0 0
      • Kharbon  

        No, takhle z hlavy by mě napadly třeba pedály, můžeš vyzkoušet jiný?

        Hodně štěstí :)

        0 0
    • [CZ]-Rendl  

      Zdarec chlapi, tak mi to nedalo a musím se s Váma podělit. Asi týden zpátky mi začal karbonový rám vydávat tyhle šílené pazvuky. Stačí se opravdu je z lehka opřít Rukou!! Při záběru se ozývají úplně stejně hlasité zvuky takže to nemá nic společného s tlakem na konkrétní díl. Co by to mohlo být? Rám jsem prozkoumal, praskliny nukde nenalezeny. Díky za názory.

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.