• vidlak

    Dá se to použít jako tachometr (se všemi funkcemi)?
    Jak to máte přidělané (držák koupený/vyrobený)?
    K čemu všemu se to dá použít (ukládání trasy, profilu, …)?

    0 0
    • Luka  

      no u nas se vozi klasicka turisticka gps garmin. a myslim, ze ma jen ujetou vzdalenost, nastoupane metry, prumernou rychlost, nejvetsi vysku, momentalni rychlost.

      mame to na cyklodrzaku.

      trasu prokopirujes do mapy, ulozis, profil vytisknes, vsechno co si nameril i z toho vytahnes…

      0 0
      • vidlak  

        Čili předpokládám, že i z M/PDA lze dostat ty informace, jen to chce asi odpovídající soft (?).

        Co se držáku týče, gpsky (garmin atd), předpokládám, mají nějakou ochranu proti vodě tedy tam asi stačí jednoduchý držák, podobný třeba jako pro světlo nebo tacho. Pro M/PDA asi bude zapotřebí mít nějakou krabičku (proti vodě, otřesům).

        0 0
    • jIrI___  

      PDA s GPS vozím jen v batohu. Když nevím kde se zrovna nacházím nebo dlouho nevidím žádnou turisticku značku, tak ho zapnu a hned vidím svoji polohu. Pro mě je to spíš taková podpora pro klid duše :-)

      0 0
    • Oakey  

      S tátou přemejšlíme, že na jeho mobil k Nokia mapám seženeme nějaký turistický mapy. btw. nevíte někdo kde by se ty mapi dali gratis sehnat, nějakej link apod…?

      0 0
      • jIrI___  

        Vím, ale nebudu přeci dělat reklamu na warez ;-). Zeptej se googlu. Malá nápověda: napiš do googlu mobile warez a klikni na 1. odkaz, možná tam něco na Nokii najdeš ;-))

        0 0
      • Žulda  

        A ještě si dej hledat „Smartcom GPS“ a „windmapy smartcom“.

        Při troše snahy budeš mít parádní navigaci s mapama celý ČR, stejnýma jako jsou na mapy.cz ;)

        0 0
      • Žulda  

        To výše platí jen pokud ta Nokia je se Symbianem S60… Jsem zapoměl napsat.

        0 0
      • Žulda  

        Pokud je to jen S40, tak TrekBuddy je český soft a zadara a mapy se do něj taky seženou.

        0 0
    • BB  

      Zkoušel jsem vozit MDA od HTC s Windows Mobile a OziExplorerem, ale tohle je vše jenom doplněk. Pokud chceš kompletní cyklocomp a navíc k tomu navigaci, která ti umožní připravit si trasu v terénu a podle toho jet, nebo si to stáhnout z internetu, tak neznám lepší řešení než Garmin Edge 705. Soft používám Mapsource na přípravu tras a Sportrack na evidenci, co jsem projel a je to konečná.

      0 0
    • jecnak  

      Momentalne mam pujceny Garmin Edge 705. Mapa Topo 25. Pocity dost smisene, zvlast ze samotne navigace – nekolikrat me poslala do jednosmerek, do pole, na neexistujici cestu. Taktez vyber trasy je dost nesmyslny. Uvazoval jsem o nem jako nastupci Polaru, ale zatim je to spis velke zklamani.

      0 0
      • t29  

        A je to problém mapy (neobsahuje jednosměrky) nebo navigace (neumí z mapy ty jednosměrky přečíst) ?

        0 0
        • MlokCZ  

          Je to problém především mapy a pak trošku algoritmu v Garminech (problém algoritmu v Garminech je to v těch případech, kdy stejná mapa v Mapsource naroutuje lepší cestu než pak v přístroji).

          0 0
          • jecnak  

            Coz je pro me velky problem a naprosto to kazi zamer se nekam vypravit a resit treba cestu zpet domu podle navigace, tzn. naklikat si to az na trase v navigaci.

            0 0
            • MlokCZ  

              Na autorouting to zrovna moc dobrý není. Když jsem párkrát použil navigaci po silnici, tak jsem většinou přešel do módu, kdy zadám cílový bod, vypnu autorouting, tedy vidím jen přímou spojnici a pak se ji přibližně držím a vybírám cesty, co se mi na rozcestí líbí, případně občas, když se mi to úplně nezdá, tak kousek zkontroluju v mapě, jestli se to nestačí někam úplně blbě a současně není z té cesty odbočka.

              0 0
      • BB  

        Na routování ala Tomtom Edge vůbec není. Největší síla je v courses, které připravíš, projedeš, nebo stáhneš z internetu. Taková jízda s virtuálním partnerem stojí za to.

        0 0
    • The_Trooper  

      Když jsem dnes jel na kole po silnici tak sem si řikal že by nebylo špatný jezdit s Nokii s GPS a symbianem 3rd v dresové zadní kapse, hodit do něj mapy TOM TOM nebo něco od Garminu třeba TOPO czech v 2 vyvezt sluchatka a nechat se navigovat… (za 200m doprava atd…)

      0 0
      • Flegmatik  

        Mohl bys použít i jen BT sluchátko :-)

        Jinak asi bys to využil stejně jen někde, kde to neznáš… V okolí to asi znáš a tam by to bylo celkem k ničemu.

         
        0 0
    • Radeq  

      Ja sem jezdival s PDA od HP, paxem ho ztratil a ted mam PDA od HTC, konkretne HTC Touch Cruise (jinak, kdybyste to ode me chtel nekdo koupit, budu moc rad). Oboji melo cipy SiRF III. Mam tam nainstalovany software SmartMaps (smartmaps.cz), coz jsou turisticke mapy (SHOcart) s podporou routovani. Naplanovat trasa se da v pohode (jen nektere lesni cesty nejsou v routovani, ale na mape jo). Na silnici je to horsi, ale uz sem si zvyk a pohoda. Umi zobrazovat vsechny informace jako, azimut jizdy, nadm. vyska, rychlost, zbyvajici cas a vzdalenost do cile… Navic se trasa zaznamenava a da se exportovat do siroce podporavaneho XML formatu GPX a hrat si s tim dal. Vykreslit profil, zakreslit do mapy, zjistit maximalni stoupani, klesani… Vsechno… (napr. pomoci gpsvisualizer.com) Mno, jsem s tim naprosto, ale naprosto spokojenej. Mno, a pouzdro mam od vyse zminovaneho Krusellu s drzakem na kolo taky od Krusellu.

      Jako druhej software tam ma Google Maps, coz jsou taky vyborny podklady, v pohode routovani, ale chce to mit internetovej pausal, jinak se clovek asi nedoplati… (Ale je to aplikace, jen sosa z webu podklady)

      A rozhodne se vykaslete na Nokie, Symbiont je oproti Windows Mobile fakt luza…

      0 0
      • Flegmatik  

        Naopak. Podpořte ještě dosud slušně fungující firmu v Evropě a neberte zbytečně věci z Asie. Jednou se to vymstí.

        0 0
        • Radeq  

          Z tohohle pohledu máte pravdu… Až bude Nokie dělat PDA s Windows Mobile, tak proti Nokii nic mít nebudu. Ale zatim moc nechápu, proč se ještě drží toho neskutečného OS.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.