• heyjoe84

    Ahój vodáci,

    letos v srpnu bychom rádi s partou vyrazili na vodu. Většina zúčastněných pojedou na lodi poprvé. Jet bych chtěli na nafukovacích kanoích. Vzhledem k tomu, že u některých posádek budou oba začátečníci, tak by obtížnost měla být WW I – ať se raději dřou na voleji, než aby se utopili :) Chtěl bych vás poprosit o tipy na jednoduché řeky v ČR, na Slovensku, případně Polsku, u kterých je předpoklad, že v srpnu budou mít dost vody. A dále o tipy na úseky, ve kterých danou řeku jet, a na kempy. Pokud by byla možnost vypůjčit na řece lodě, tak bychom ji možná využili, ale jinak půjčení vodáckého materiálu můžu zajistit. Logistiku bychom řešili přejížděním více auty.

    Mě napadá třeba Dunajec (nevím, odkud kam ho jet). Co třeba Sázava, nebo Lužnice?

    Díky!

    0 0
    • Smazaný účet  

      Berounka, nebo Sázava

      Sázavu jsem nejel, Berounka se jezdí od Chrástu (kemp u Dolanského mostu), v poho se dá dojet až do Prahy

      0 0
    • mrozu  

      WW I rozhodně není volej, ale pro začátečníky bych řekl žádný problém, zvlášť pokud pojedete na nafukovačkách. Pokud chceš opravdu volej, tak ta Berounka od Dolanského mostu, ta bývá v létě málokdy nesjízdná, narozdíl třeba od Ohře, která je ale taky pěkná a živější.

      0 0
      • heyjoe84  

        Úplně volej to být nemusí, ať semtam schytají šplíchanec od peřejky ať se naučí trefovat mezi kameny do jazyků :)

        0 0
        • heyjoe84  

          ** … schytají šplíchanec od peřejky a ať se naučí trefovat …

          0 0
    • oddie  

      x-krát jsem jel Otavu, když byla označována za nesjízdnou, sjízdná byla přitom v pohodě a hlavní efekt to mělo v tom, že tam skoro nebyli lidi. Úsek Sušice – Písek samozřejmě, nad Sušici se jezdí na předpověď a není to tam pro začátečníky.

      0 0
    • Alojs01  

      Budu upřínmej, s takovou partou bych jel leda tak na rybník. Mám na vodě něco málo odježděno a tak vím, co dokáže jeden zmatkující nováček na místě háčka, natož většina party, kde ani jeden z lodě nebude vědět co s „veslem“… :-) .

      0 0
      • heyjoe84  

        Naši jsou vodáci, tak s nimi jsem něco málo v mládí najezdil (WW II, občas WW III, na deblovce a kajaku), ale běžně jsme jezdili se známými-začátečníky i na jednoduché řeky a vždy to nějak šlo, i když samozřejmě voda z lodí se občas vylévala :) Možná bude sranda, ale věřím, že to zvládnem. Před akcí počítám s nějakým malým školením na přehradě :)

        0 0
        • heyjoe84  

          Nabízí se otázka, proč je nevezmu tam, kde to znám. No protože je to 20 let a nějak už to nejsme schopní dát dohromady :)

          0 0
    • Sipal  

      S dětma jezdíme Berounku (desetiletá dvojice na plasťáku v pohodě), v podstatě jistota že bude sjízdná, a je lehká. Hezčí je dolní úsek cca od Zvíkovce, ale jet se dá i z Plzně. Není to moc adrenalin, ale občas i teče a nováčci se nudit nebudou.

      Otava ze Sušice je taky pohoda, jen je tam spousta nejetelných jezů a v létě velká šance že bude fakt málo vody. Výhoda je kemp na každém rohu (většinou s Dudákem, což je zas nevýhoda).

      Ohře má minimum jezů, to je moje oblíbená řeka. Úplné začátečníky bych vzal spíš na horní úsek Cheb-Loket, který ale není tak záživný. Z Lokte je to velká paráda, ale lepší je už něco umět, je tam kde se cvaknout.

      Vltava z Vyšáku krásná řeka, teče, ale nic kritického pokud si pamatuju, ale je tam příšerně narváno. Na jezech dlouhé fronty, občas najede víc lodí najednou a není to moc bezpečné. V sezóně bych nejel.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.