Vidlice RockShox Reba-odladění citlivosti

26 nepřečtených
  • kordinaz

    Nemá někdo zkušenost s odladěním citlivosti u RockShox,jde konkrétně o Reba SoloAir z roku 2018.Momentálně po třetím repasu /komplet GO/,ale opět nepomohlo.Najeto má 8.000km.Vidlice chodí dobře,relativně lehce,i tlumí progresivně.Ale prvotní impuls musí být opravdu razantní,takže při jízdě víte o každém kamínku,protože je v první fázi jakoby dost tvrdá.V momentě kdy se rozpohybuje,už je ok,chodí celkem hladce.Ale jak se na chvíl dostane zase do klidu,zase je jak pevná vidlice.Nedá se patrona nějak ladit?Odspodu upustit vzduch jsem zkusil,ale nepomáhá.Nahoře tlak už ubrat taky nemůžu,protože pak by chodila na dorazy a jezdil bych na 50–70% zdvihu.Co s tím?Napadlo mě snad jen koupit Supercalibera se Sidem SL????

    0 0
    • MI.KU  

      Tak s tím jsem bojoval. Nejlepší řešení bylo dát do ní 3 tokeny – pak jsem hustil na nízký tlak takže začátek chodu byl lehký – sag cca 30% ale díky tokenum které zvedly progresivitu jsem chodil jen na 90% zdvihu – tedy cca 1cm pod doraz.

      Nakonec jsem to vyřešil Sidem 35 Ultimate – úplně jiný Level, zpětně s Rebou nemá smysl ztrácet čas.

      0 0
    • Mad_Cat1  

      Za mě pomůže i řidší olej do tlumící patrony. Leju tam dlouhodobě 2,5W a rozdíl je znát. Origo z výroby je 5W. Ten řidší dost pomáhá i v chladných i mrazivých dnech, kdy se vidle s origo olejem postupně zaklepávala a vracela pomalu.

      0 0
      • Georrge  

        Pokud pomohl ridsi olej tak byly z vyroby moc utazene komprese. Vyrobci to delaji, aby se vidle za jizdy nehoupala a aby se mene propadala do zdvihu, ale zabiji to citlivost. Nektere rocniky RS tim byly povestne. Bud upravit tlumic (preskladat shimstack, pokud to jde), nebo ten ridsi olej, nebo oboji, zalezi jak moc tomu chce clovek pomoct.

        0 0
        • kordinaz  

          Ty hele, a z kama ty jsi?Že bych vzal Supa a přijel to poladit? Nevim o čem píšeš, ale vypadá to solidně – něco by jsme vyměnili, něco probrousili, něco přidali a něco ubrali. A pak by se vidělo. Platím měnou pevnou, českou. Navíc – nalijeme tam 2,5W a dáme tokeny navíc a musí to něco udělat,ne?

          0 1
          • Georrge  

            Lidí a firem, které se zabývají laděním tlumičů, je dost. Úprava shimstack je běžná metoda, výrobce s tím počítá a často zveřejňuje schémata, jak shimstack přeskládat, abys dosáhl požadovaného naladění tlumiče. Výměna oleje je taky běžná záležitost, nejsou to žádné domácí úpravy s pilníkem v ruce.

            0 0
            • Kouba_2005  

              Já to pochopil tak, že tě tímto žádá, jestli byste spolu tu vidli nenaladili, páč o tom víš evidentně víc než on. Tohle něco by jsme vyměnili, něco probrousili, něco přidali a něco ubrali. mělo bejt asi vtipný, mě to teda pobavilo :-)

              0 0
              • Georrge  

                Jo takhle :D bohužel, já se hrabu jen ve svých věcech, dílnu nemám, dělám to v obýváku když žena není doma :D takže ostatním nemůžu sloužit, ale lidi co to dělají na kšeft tu jsou, z hlavy mě napadá třeba uživatel concorde , který tu čas od času hodí nějakou fotku upravených tlumičů.

                0 0
                • nksh  

                  Jenze na RS vidlice ty schemata shimstacku nejsou (alespon verejne) dostupne. Co se tyce Reby, kdybych ji mel, tak bych asi nejdrive zacal zvetsenim objemu negativky. Ta mi prijde pomerne titerna, a bude to hlavni kamen urazu.

                  0 0
    • Kouba_2005  

      Kdyby ses s tím laděním chtěl nějak zabývat, tak mi tu zbyly myslím 3 nový tokeny (počet prvěřím), tak ti je klíďo pošlu, když objednáš zásilkovnu (pokud nejsi odněkud poblíž nebo z Prahy, kam se ve čtvrtek a pátek chystám)

      0 0
      • kordinaz  

        Rotava....... Budu možná za týden u Jesenice u Chebu,tak bych si třeba mohl zajet osobně?

        0 0
        • Kouba_2005  

          Jo, není problém. Pohybuju se pracovně po regionu, tak bychom to nějak domluvili. Zítra mrknu do šuplíku, kolik jich opravdu mám :-)

          1 0
        • Kouba_2005  

          Tak mám 3ks včetně horni krytky s ventilkem.

          0 0
    • Ondrejst  

      To ako popisuješ jej chod, mi príde ako tesné púzdra. Daj ich zkalibrovať (vyleštiť).

      0 2
    • HadVoe  

      ahoj. ja svoji starou (rebu) vyladil zvysenim na 120, pridanim vsech tokenu a snizenim tlaku, a na zimu davam ridsi olej, nez je predepsano. na mtb je to ted slusny, ale zdaleka ne tak prijemny, jako nektery foxy co jsem mel v ruce. ale to mi pride spis koncepcne fox/RS, kde fox mi pripada takovej maslovejsi. i kdyz vsude mam RS :)

      0 0
    • va-bo  

      Jen tak pro zajimavost, jaky mas aktualne sag ?

      0 0
      • kordinaz  

        Momentálně cca 15%.Tlak 90bar,moje váha cca 85kg.Zkusím olej 2,5W – už jsem ho objednal.Pak asi i tokeny a uvidíme.Sid Ultimate SL se nechá za 10–12k pořídit,tak ho tam kdyžtak lupnu,kdyby tahle nešla jak chci ????‍♂️

        0 0
        • Georrge  

          15% je docela málo, chce to aspoň 20% a klidně zkus i 25%. Pokud bys chodil moc blízko dorazu, tak dát token či dva.

          1 0
        • pepek  

          Tak při 90 barech citlivost prostě nevyřešíš.

          3 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.