vidle 26" rychloupínák 120mm+ zamykání na řídítka

13 nepřečtených
  • midlan

    Ahoj, chci vyměnit svojí vidli SR Suntour x100 za nějakou lepší. Tahle stará po 7 letech už nějak změkla a navíc jsem už podruhé ztratil páčku na zamykání. Ocenil bych klidně vyšší zdvih, nejméně ale 120mm. Podmínkou je zamykání na řídítka. Brzda na ní bude tekro auriga comp + 180mm kotouč. Kola 26 palců rychloupínák.

    Díky za návrhy

    0 0
    • Evilcleaner  

      jaký krk, jaká cena? nicméně hádám že to dopadne nějakým 26" epixonem (tyto verze ale mají tlumič z raidonu)

      0 0
      • midlan  

        Uh, vůbec tomu nerozumím, kolo je z většiny mongoose amasa comp 2008. Měnil jsem na něm jen opotřebené díly a dělal upgrade na 1×10. Cena ideálně do 8k vzhledem k ceně celého kola, idální by byla koupě v bazaru.

        0 0
      • midlan  

        Co se tak dívám po bazarech tak většina vidlic co by mi teoreticky vyhovovala má pevnou osu. Dá se s tím něco dělat kromě výměny náboje? Náboj jsem dával před rokem totiž nový a nechtěl bych ho hned měnit.

        0 0
    • pocestny  

      vidle Suntour Raidon a nebo Epixon se prodávají většinou s 100mm (teda co jsem našel), vygoogli si možnosti to předělat…

      0 0
    •  

      Epixon nebo axon maji stavitelne zdvihy 80–100–120 rychloupinak i zamikani z riditek. Ja jeste sehnal za sedmicku novou axonku a maximalne spokojen

      0 0
      • midlan  

        A kde takovou sehnat? Zkoušel jsem oslovit kupkolo a řekli mi že vidli dle mých požadavků sehnat neumí.

        BTW: co tyhle vidlice http://www.rstmtb.cz/ Má s nimi někdo zkušenosti?

        0 0
        • midlan  

          Konkrétně mě zaujala kombinace

          http://www.rstmtb.cz/…344684/48035

          a

          http://www.rstmtb.cz/…622130/48090

          U vidle píšou že je na 26" i 27,5"

          0 0
          • pocestny  

            Obecně řečeno, jestli tam máš origo vidlici se 130mm a středová osa není nějak vysoko, tak si tam klidně 140mm dej… jenže…

            Pokud u té vidle když píšou, že je dělaná na 27,5", tak nejen že má vyšší zdvih, ale asi bude mít o něco delší spodní nohy. A s 26" koly tam bude větší mezera. O kolik je skutečně delší? Asi bys měl najít v tech.specifikaci celkovou délku dané vidlice a porovnat to s délkou současné vidlice (tu stačí doma změřit).

            Další litr navíc za blokaci na řídítkách jsou imho vyhozené peníze, ale když to chceš… To se už pohybuješ na dvojnásobku ceny Raidona, a mně by to nestálo za ty prachy na 7 let starý bike v téhle třídě.

            0 0
            • midlan  

              Ano to vidím že píšou že je na 27,5", je tam napsáno i 26". Čistě matematicky mi vychází že vnější nohy budou delší o 1,9cm. Původní vidle na kole má zdvih 100mm ale nohy má údajně dlouhé jako 120mm, někde jsem viděl někoho si na to stěžovat jako na klamavou reklamu u toho kola. Tzn pokud to sečtu teoreticky jsou to cca 4cm (140–120 + 19), což mi nepřijde tak strašný rozdíl. Zkusím od výrobce sehnat technickou specifikaci a porovnat to s mojí vidlí.

              Bíke je sice 7 let starý ale je mu věnována patřičná péče. Minulý rok jsem dělal velký servis a vyměněny byly náboje, střed, komplet pohon (předělání na 1×10), gripy, lanka, pedály, kliky. Nejsem spokojený už jen s tou vidlí.

              0 0
              • pocestny  

                tak to jsem na netu špatně hledal (protože jsem našel někde ten mongoose s 130mm vidlí, jinde je zase uvedeno 120mm). OK, jestli máš nyní 100mm vidlici, tak 140mm vidle s 27,5" nohama asi nee. To nemá cenu počítat, prostě si najdi tech.specifikaci té zamýšlené vidly a tu starou vidlici si doma změř.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.