• Coca

    Chci se zeptat jestli někdo máte zkušenosti se stříháním a přidáváním hudby do videa. A jestli někdo máte nějaké zkušenosti s freeverovými programy a případně jaké. Děkuji předem za jakoukoliv radu,nevím si s tím vubec rady.

    0 0
    • cat  

      Windows Movie Maker. Pokud nemas linux…

      0 0
      • Coca  

        No,Windows Movie Maker mi nepřipadá zrovna nejšikovnější program. (aspoň ten co je v základu na Windows XP)

        0 0
        • cat  

          Rikals ze si nevis vubec rady. Taky nic jinyho neznam a celkem by me to zajimalo, taky me bavi strihat.

          0 0
        • mocheek  

          Zalezi co od toho cekas. Ja pouzivam Sony Vegas, ale to je financne trosku mimo. Pokud chces neco free, tak zkus VirtualDub www.virtualdub.org/.. A nebo radsi uplne jiny forum www.tvfreak.cz/ :)

          0 0
        • blue  

          rozhodně to je ale to nejjednodušší, čím můžeš začít, princip práce je stejnej jako v ostatních střihacích programech a jednoduchý video se v tom dá udělat v pohodě… ale jestli se chceš prokousávat pinnaclem nebo premiérou, tak směle do toho (akorát to nejsou freeware programy a obávám se, že takovejch moc nebude)

          a co se týká dole zmiňovanýho virtualdubu, v něm můžeš opravdu stříhat, ale maximálně film na kusy, o přidávání titulků, prolínaček a efektů si v něm můžeš nechat jen zdát, to není střihací soft v pravym slova smyslu

          ještě můžeš zkusit nero vision, pokud máš plný nero

          0 0
          • rhapsody  

            S tim virtualdubem to podle mě neni pravda, sice sem s nim dělal už pár let zpět, ale přidávání textu i filtrů(efektů) měl určitě. Samozřejmě to asi neni stejný jako placené programy jako pinnacle nebo vegas, ale na pěkný video by to mělo stačit.

            Jinak k threadu, já bych asi použil moviemaker, případně některé operace udělat ve Virtualdubu, tydle by měly prozatím stačit. Jsou oba lehké na naučení.

            0 0
    • Luma  

      Pinnacle studio 9.,dělám v tom domácí video.Celkem super pro amatéry a když si stím vyhraješ tak uděláš dobré video.Nebo sežeň novější verzi.

      0 0
    • speedy gonzales  

      s videem uz mam svoje zkusenosti (viz. odkaz na video z rocky mountains co se tady nekde vali). vzdycky kdyz jsem chytl elan tak jsem zacal s premierou nebo pinnaclem…prece nebudu strihat v debilnim moviemakeru…po te co mi pinnacl nekolikrat rozmrda zvukovou stopu, do toho par kousnuti tak nakonec vzdycky skoncim v teple naruci moviemakeru…

      vysledne video totiz neni o programu v kterem to strihas ale o zaberech z kterych to delas (+ urcite knowhow jak delat film aby to bylo k divani).

      vzhledem k pozadavkum a zkusenostem tazatele… jednoznacne moviemaker

      0 0
    • Mamut  

      Vyslovene idelane forum na otazky o strihu videa? Velmi to bolelo premyslat, ze si nevymyslel lepsi server?

      0 0
      • Splinter  

        nech ho… Zaměř se na psy:-)

        0 0
      • Coca  

        Tak czhledem k tomu,že chci dělat bajkové video a na netu je spoustu bajkových videí,sem myslel,že to bude nejlepší tady.

        0 0
    • Al_Bunda  

      Zkousel jsem jich monoho, ale zadny free neznam, pro me nejlepsi soft na video je Mpeg Video Wizard umi vse co pozadujes a i neco na vic.

      0 0
    • Pebe  

      vykopávám z Historie

      neví někdo nějaký šikovný program na video, který by umě uříznout černé pruhy nahoře a dole a udělat tak z 4:3 formát 16:9?

      0 0
      • rhapsody  

        Na převod formátu máš asi nejjednoduší celkem malej a jednoduchej prográmek Virtualdub (virtualdub.org).

          
        0 0
    • warzone  

      No tak to vyvalujem oci…ja mam s Windows Movie Maker-om LEN zle skusenosti.Hram sa s videom 2–5 dni a nakoniec mi ho nie a nie preniest do PC/CD/DVD…to ma potom ide porazit.Skusam teraz ten Adobe Premiere Pro,ale vyzera to dost zlozito,btw.neviete ako sa tam robi plynule ukoncenie/zacatie strihu-take to zahmlenie aby to nesekalo medzi jednotlivymi videami?V WMM je to funkcia Fade in/out…?

      Inak akurat vcera mi kamarat radil Nera,tak snad to bude jednoduchsie.

      0 0
    • lukan  

      nemá někdo zkušenost s exportem 60fps videa v Pinnacle studio? zkoušel jsem to dle tohoto https://www.youtube.com/watch?… návodu, ale v nastavení mi chybí možnost změnit fps jako ve videu, nesetkal se s tím někdo?

      0 0
    • novas752  

      Já mám dobrou zkušenost s Lightworks Free.

      Je to v podstatě plná verze profi programu (plná časově neomezená licence stojí 340 Euro :) ), jenom export je omezenej (a pár dalších drobností) na formáty pro Youtube (HD max, vyplivne to .mp4 bez nutnosti přihlášení) nebo Vimeo (Full HD max, vyplivne to taky .mp4, ale zároveň se to musí nahrát na Vimeo, což se ale dá automaticky nastavit jako soukromé a obratem odstarnit :) ).

      Baví mě na tom možnost dokonale si přizpůsobit rozložení a zobrazení všech panelů (funguje to jako práce s oknama ve Windows), více „ploch“, nastavení mnoha efektů je opravdu hodně detailní, daj se nastavit různý předvolby, je možný stažení mnoha dalších pluginů atd.

      Jediný co mě štve, že aktuální verze podporuje maximálně 60fps (ve formátu co lezou z akčních kamer, ty profi formáty fungujou nějak jinak), takže třeba 120fps zdroj pro timelapse se musí v jiných prográmcích/nás­trojích nějak převést na 2× delší 60fps a až potom použít. Ale to by se prý mělo v příštích aktualizacích změnit.

      A v případě velkýho nadšenectví se k tomu prodává i speciální HW – klávenice apod.

      Pár videí jsem zkoušel dělat i v WMM, ale ten mi přijde absolutně nepoužitelnej.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.