Vibrace zadní kotoučové brzdy

4 nepřečtené
  • karelos

    Čau bikeři…

    Mam problém na novým kole a to ten že když zmáčknu zadní brzdu tak to začne šíleně vibrovat.Mam najeto asi 900 km a stále to nepřestává nejdříve jsem si myslel ze to je otázka zajetí.

    0 0
    • daymaker  

      zkus historii, je tady toho kopa… .-)

      nicméně mně pomohlo koupit tužší zapletená kola… kolo Ghost AMR 2008 rám, brzda Magura Louise, 180mm kotouč… před tím nepomohlo nic.. jiné destičky, kotouč atd. po koupi kol Red Metal 5 klid…

      P.S. – všichni mechanici mi tvrdili, že s tuhostí kol to nemůže souviset…

      0 0
    • Dorsiflex  

      Jak píše Daymaker – jsou tu dvě rozsáhlá vlákna věnovaná jen tomuto problému, která mně zásadně pomohla. Především tak, že jsem dál zbytečně neinvestoval do dalších komponentů (měnil jsem 2× desky a zkoušel jiný kotouč), ale odvezl bika rovnou na reklamaci rámu. Vyměnili mi zadní horní vidlici a je po problému.

      Jinak u každého funguje něco jiného – promazání, nové desky, jiný adaptér, jiný kotouč, třmen, celá brzda, jiné zadní kolo nebo jiný rám.

      0 0
    • miche  

      A co je to za rám?

      Mě třeba vibroval Giant 29er (hlína) celou jeho životnost (před tejdnem rupl) :-)

      Jsem poučen a příště bych okamžitě reklamoval (samozřejmě po eliminaci dalších potencionálních problémů, který by to mohli způsobit), co já v tom nechal peněz za nový brzdy, destičky, zadní náboj apod. … nakonec poslední rok to šlo, nasadil jsem brzdy XT od Shimana a zlepšení obrovské …

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.