Vertikální uskladnění kola x hydr. brzdy

11 nepřečtených
  • -jon-

    Čaute,

    není někdo z vás nucen, skrz nedostatek místa, zavěšovat vertikálně kolo s hydr. brzdami, ačkoli se to nedoporučuje? Je to fakt tutovka, že se ty brzdy zavzdušní? (SH XT 2004).

    Dík.

    0 0
    • madcat  

      jak jako vertikálně? dyť vertikálně je to kolo v normální poloze když na něm jedeš ne? :-) nebo to myslíš pověšený za přední kolo, zadní dolů? ať tak či onak, jak by se to mohlo zavzdušnit? já svoje kolo vozím kolama dolů, kolama nahoru, věším na lanovky zadkem dolů, předkem dolů, a nikdy žádnej problém s brzdama nebyl (mám teda Hayes HFX9)

      0 0
    • kubad  

      nevím jak to myslíš – pokud za přední kolo tak by neměl být problém pokud nebudeš v této poloze mačkat brzdy

      0 0
      • -jon-  

        jo myslel jsem klasicke veseni za predni kolo … budem budovat detsky pokoj, takze kolo musi do satny a tam neni jine reseni …

        0 0
        • kubad  

          pak je to OK U XT by neměl být problém vůbec, ale radši v té poloze pro jistotu na ty brzdy nesahej

          0 0
          • pitos  

            Ä když bike vezeš po zadním třeba po schodech taky nesaháš na brzdu?Tedy pokud zrovna schody nesjíždíš. Vůbec bych se žádných problémů nebál. Mám kamaráda co má z toho takový strach že jak má defekt tak ani bike neotočí když sundává kolo:)

            0 0
            • kubad  

              Kamoš mě kamoš při otočeném kole zkusil jak brzda funguje. Bohužel to bylo asi hodinu před startem závodu :-( A věř tomu že jet závod – Beskyd Tour s přední brzdou kdy musíš několikrát zapumpovat pákou aby aspoň nějak brzdila není sranda. Jedná se o Marty a mou osobní zkušenost. Prostě v expanzce vždy nějaký vzduch zůstane a v určité poloze kola se může dostat před píst a zmáčknutím páky si ho nasaješ do systemu, je to shoda náhod, ale stát se to může.

              0 0
              • rasto  

                jj, magury jsou timto povestne. u nich se veseni nedoporucuje od vyrobce.

                0 0
    • assassin  

      zalezi asi na konstrukci brzd,ciste teoreticky se to zavzdusnit muze… me se asi podari hayesy nalejt uplne bez vzduchu, nezavzdusnuje se to ani kolam vzhuru.

      0 0
    • coffield  

      Doma vesime kola s Avid, Hayes i Shimano hydrama a zatim nebyl zadny problem. Jenom s Hayes, ale s temi byl problem, i kdyz staly na zemi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.