Velikost silničky (175cm slečna)

11 nepřečtených
  • hannawald

    Ahoj,

    promeril jsem doma zena, ale moc se v tech vysledcich competitive cyclist nevyznam. Jeste bych pochopil, ze na delku doporucuji cca 53–55 ram, ale co vyska/ rozmezi pro stack, co by sedel? Jezdeni vikendove, eventualne do prace..je nutne se omezovat na endurance geo nebo zvladne i nizsi hlavu?

    Diky moc.

    0 0
    • tromboonen  

      Ja bych to videl spis na delku 52–53 podle Eddieho. Stack nemam v oku/hlave, nakresli si zvolenou geometrii a zjisti rozsah dropu viz vlakno Silnicka pro devce a jine, uvidis co vyjde.

      0 0
      • hannawald  

        diky. da se z toho nejak vycist, jestli ma dlouhy/kratky ruce vzhledem k postave, tzn. k cemu to smeruje..?

        0 0
        • tromboonen  

          Hele nevim, antropolog nejsem, kdyz to porovnam s mymi vysledky, tak to vypada, ze ma pomerne dlouhy nohy, ale taky minimalne nektere dily nahore, ja mam ke sve vysce dlouhe nohy a bohuzel kratky vrsek, nevim teda presne ktere casti za to muzou, ale ve vysledku potrebuju asi o 3–4 cm kratsi posed nez by bylo obvykle a kvuli tem nohoum to mam k rodlum vzdycky hodne dolu, takze urcite co nejvyssi hlavu..

          Takhle z cisel nepoznam, jak na tom je, mozna k necemu dojdes porovnavanim jednotlivych parametru posedu, ale jistejsi bude si nakreslit treba jeden endurance ram a jeden race ram od stejne znacky v delce 52. Pokud nebude u endurance vychazet negativni nebo nulovy min drop a maly max drop (5–7 cm), tak bych rek ze je endurance vhodnejsi, pokud neni chrtka a nechce zavodit, prece jen se tam vlezou vetsinou sirsi plaste (pokud teda neplanujes kotouce, tam uz to plati i pro aero a zavodni hajtry)

          0 0
          • hannawald  

            Dival jsem se na to vlakno, ale jak to rozkreslit moc nevim, nejspis to bylo v jinem vlakne..kazdopadne si to nejak neumim predstavit, jen odhaduju, jestli se tam nejak pocitaj ruzny trojuhelniky pres uhly..:)

            ja to mam stejne jako ty, kratsi trup a ruce proti noham, tak volim endurance geo. Ale trochu to limituje vyber, takze kdyby to nebylo tak potreba, bylo by to lepsi:)

            0 0
            • tromboonen  

              No bud to nacmaras v nejakym programku, nebo si od nejakycho ditete pujcis pravitko a uhlomer, pocitat by to taky slo, ale nechtelo by se mi..

              Nakreslis sedlovou troubu ve spravnem uhlu, naneses na ni sadle-BB hodnotu, pak ze stredu vedes svislici, na tu naneses stack a mas vysku hlavy vzhledem k pozici sedla, pridas podlozku hlavka, cca od oka, predstavec vc uhlu nahoru/dolu, max a min mnozstvi podlozek a mas rozsah.. to je bez vzdalenosti rodel, ciste jen vyska, pokud nakreslis i delku ramu vyjde Ti i poloha rodel a muzes overit..

              V tom vlakne nekdo tusim daval i Xcel tabulku, ktera to (nebo alespon neco) spocita po zadani hodnot, ale nedival jsem se na ni, na Xcel mam alergii.

              0 0
            • plzakj  

              Neco se resilo tu

              Pripadne muzes zkusit pozadat bajneho krba o radu :-)

              0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Tenhle kalkulator uvazuje klasickou geo bez slopingu, takze Stack se da odhadnout jako 0.96×ST(c-t) (tj delka sedlove po vrch x sin uhlu sedlove trubky, ktery je sin73°=0.96). Takze mi to vychazi (Eddy fit) 53.4 stack na 52.4 TT, to je nejaka ne moc nizka klasika, spis nez endurance.

      0 0
      • hannawald  

        Diky moc. Je to stejne zvlastni. Kolo s TT 52.4 a stack 53.4, to je u nekterych kol i velikost 50 a to mi teda prijde na 175 cm maly..ale asi to tak bude, no..kdyz se divam treba na Canyon, tak to je zhruba damske S a velikostne to oni radi 172–178cm, takze to tak asi bude a ty zenske velikosti jsou celkem posunute..

        0 0
        • Chlebovnik  

          Canyon má stejnou geo u „ženský“ i „chlapských“ modelů. S je na 175 cm běžná velikost a vozí ji i vyšší závodníci.

          0 0
          • hannawald  

            jj, ja koukal na damske s, coz je u Canyonu panske xs..taky jsem koukal na Cube, kde to spis vypada na 50 nez 53, proste celkem maly velikosti vychazi..

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.