Velikost rámu - Grand Canyon AL SL 6.9

22 nepřečtených
  • oneninefour

    Ahoj, budu si kupovat Grand Canyon AL SL 6.9, ale stále se nemohu rozhodnout jakou velikost zvolit. Zde na foru se to řešilo mnohokrát ale i po přečtení minulých diskuzí stále nevím. Dle tabulky od Canyonu pro mou výšku 170cm, vycházi velikost S. Momentálně testuji kamarádovo RB CRR 290 vel. L a nepřijde mi to nějak extra veliké. Tak bych se spíše přikláněl k velikosti M. Nemohl by mi někdo prosím poradit?

    Parametry:

    Actual Inseam: 75 cm

    Trunk: 60 cm

    Forearm: 34 cm

    Arm: 63 cm

    tigh: 54 cm

    Lower leg: 51cm

    Sternal Notch: 138 cm

    Total Height: 170 cm

    0 0
    • Chlebovnik  

      A co na to říkají tvoje kulky? Standover u RB (L) je 821 mm. U Canyonu (M) 813 mm. To se na rozkrok 75 cm nezdá být ideální.

      0 0
    • palo7  

      na CRR v Lku jezdí lidi okolo 185cm, to bych tě na tom rád viděl, hlavně v terénu :-). Ale asi to odpovídá tomu co nabízí v prodejnách a je běžně vidět u lidí. Spousta lidí se 170cm jezdí na 19 i větších rámech.

      Zkus napsat někomu ať tě nechá projet na stejném, nebo i podobném typu Canyonu a uvidíš, ale já bych šel asi do S

      0 0
      • oneninefour  

        není to ideál, ale ani žádné trápení, testoval jsem spíše 29" kola než velikost rámu, zvažoval jsem totiž 27,5" což mi bylo doporučované, ale po testech jsem pro 29ky…velikost Canyonu musím ještě zvážit..ale díky za reakci :)

        0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Ale třeba CRR 275 „L“ je pro mě se 185 cm opravdu hodně hraniční (dlouhý představec a 400 mm sedlovka nutností); zato na něm mohou v pohodě jezdit i mí kousek přes 170 cm vysocí synové, zatímco podobně vysoká manželka si stěžuje na nezvyklý posed se šlapáním moc pod sebe (a na široká řídítka).

        Takže to není jen o velikosti rámu a určitě se nedají porovnávat velikosti mezi jednotlivými značkami.

        0 0
    • motacek  

      Hlavně neber S. Manželce jsem kupoval to same kolo před rokem v Mku a chtěla dat delsi představec a sedlo do zadu… ma 169cm

      0 0
      • oneninefour  

        Dobra a jinak s kolem spokojenost? :)

        0 0
        • motacek  

          Jojo, vse slapalo pul roku bez chyby. Pak jsem to prodal a koupil ji fulla :-) . Nicméně borec, co to koupil byl velice nadšený.

          0 0
        • palo7  

          typická ženská, chtěla to větší než bylo třeba a pak to muselo z domu :-D

          0 0
    • MartinSM8  

      Zdravím,

      mám vážný zájem o koupi kola GRAND CANYON AL 6.9 ve velikosti M, přestože mě kalkulátor Canyon doporučil velikost L. Meřím cca 186 cm, vážím kolem 100 kg, rozkrok 87 cm. Jsem spíše aktivnější rekreační jezdec.

      Porovnával jsem parametry rámu a rozdíly mně nepřipadají značné.

      Chtěl bych se zeptat zda by, po výměně představce za delší, bylo pro mě toto kolo vhodné?

      Předem moc děkuji za odpověď.

      0 0
      • kubad  

        Ne je to nesmysl L je na tebe nechápu proč chceš M.

        0 0
      • šimlos  

        To bohužel poznáš až v reálu. Tak zkus zavolat na support, mluví tam česky a nebo chat na jejich stránkách. Podle mého odhadu ale při výšce kterou mas ti velikost M bude prostě malá. ..

        0 0
      • Al Stra  

        mám 183 a o M bych vůbec neuvažoval

        0 0
        • MartinSM8  

          Děkuji všem za reakce. Uvažuji o tom, z důvodu aktuální výhodné ceny. Když jsem porovnával parametry, tak se lišila výška sedlové trubky asi o 4 cm a délka horizontální horní trubky o 2 cm, tak mě to jako laikovi nepřijde jako velký rozdíl. Dnes jsem měl možnost se projet pár metrů na CF velikosti M a celkem se na něj vešel.

          0 0
          • kubad  

            Tak hlavně že je to levné

            0 0
          • MatS  

            Ja tohoto grandaka mam v L a mam stejne parametry jako ty a mensi velikost bych fakt nedal. Si budes kolenama kopad do riditek :-D A delsi predstavec z toho udela spatne ovladatelny stroj.

            Mrkni do Canyon outletu, je tam toho dost a nemaji to serazene, treba najdes i Lko.

            0 0
          • kubad  

            Klidně hledej i XL

            Určitě lepší volba než M

            0 0
          • Chlebovnik  

            Centimetr sem, centimetr tam…

            Takhle fakt ne! Pro představu: Já mám ma XC kole při 178/82 sedlo ve výšce ~73 cm. Ty máš rozkrok o 5 cm vyšší, tzn. sedlo ve výšce ~78 cm. Limit pro velikost M je sedlo ve výšce 79 cm. To už by ti mělo napovědět, že M pro tebe nejspíš nebude optimální velikost.

            0 0
    • MartinSM8  

      Kolo kupuji poprvé a nechci udělat chybu, proto jsem se přišel poradit. Ještě přemýšlím o koupi tohoto: https://www.bike-discount.de/…shred-550520 , ale všude jsou jen velikosti 19" a 23". To jsem zase přesně mezi… Asi ještě s koupí chvíl vydržím.

      0 0
      • michomin  

        Počkat je rozumná volba. S tím M u Canynonu bys to totiž podělal a to tak, že hodně. Ono i to L, co ti vyšlo z kalkulátoru, je orientační a záleží na modelu, který koupíš. Stačí se podívat na Grand Canyon Al 6 a Al 7 (2018). Ve stejné velikosti je mezi nimi na délku rozdíl cca jedné velikosti.

        0 0
    • pnboss  

      Měřím 175cm, vážím 80. Konfigurátor mi napsal, že na mě kolo nemají. Wtf? 

      0 0
      • michomin  

        Jestliže jsi člověk a ne lidoop, tak na tebe kolo určitě mají. Musel jsi zadat něco špatně. Jestli jsi ovšem neměl na mysli, že zrovna nemají tvou velikost.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.