• nevimnenapadamenic

    Ahoj, chtěl bych si koupit AUTHOR TRACTION 29 2015, ale mám velké dilema stran velikosti rámu. Je mi 23, měřím 185cm a vážím 120kg. Od pasu k zemi mám 102cm, k rozkroku 81cm. Vyzkoušel jsem si u obchodníka velikost 19" (nevím ale, jestli ji nedoporučoval jen pro to, aby kolo prodal). Ten mi ji také doporučil. Výrobce pro mou výšku také doporučuje 19", ale různé tabulky na internetu již 21". Když jsem si zkoušel 19", u sedátka mi zbývaly dva body do maximální hranice, ale jinak mi kolo sedělo.

    Rám o větší velikosti má sedlovou část o pět cm vyšší a řidítka o dva cm dále. Jde mi spíše o jízdu po silnicích.

    Poradíte mi?

    Díky :-)

    0 0
    • nevimnenapadamenic  

      EDIT: Z tabulek na internetu vychází následující: Pokud to beru podle výšky, měl bych mít 21", pokud podle délky nohou 19". K čemu se mám přiklonit?

      0 0
    • Chlebovnik  

      A sedlovku to má jak dlouhou? 350 nebo 400 mm? Podle toho, že ti na 81cm rozkrok při 483mm délce sedlové trubky zbývají 2 cm k rysce bych to tipoval na tu kratší. A šel bych do 19", ten rám je hodně dlouhý.

      0 0
    • michomin  

      Myslím, že prodavač nekecal. Jestliže máš rozkrok 81, tak při délce sedl. trubky 483 mm (to je ta 19ka) budeš mít vysunutou sedlovku cca 19 cm a to je v pohodě. Délka rámu 630 je taky vyhovující, např. Canyon nabízí tu samou délku pro větší chlapy. Ty máš ale, jak se zdá, delší trup, takže to bude nejspíš na pohodlný rekreačně sportovní posed ok.

      Když osedláš 21ku, budeš mít sedlovku hodně v rámu (vysunutou cca 14 cm) a kule každou chvíli na rámu. A délka 651 mm bude možná moc.

      Takže udělej, jak psal kubad, a zkus obě a vyber si to, na čem budeš mít lepší posed. Vybírej pečlivě, budeš na tom jezdit léta. Navíc to kolo není zadarmo.

      0 0
      • michomin  

        To vysunutí jsem tak úplně netrefil, nejspíš ti to vyjde tak o 2 cm víc ale na věci to nic nemění.

        0 0
    • nevimnenapadamenic  

      Vyzkoušet 21" bohužel nemám kde – tedy bez toho, abych kvůli tomu nejezdil na druhý konec republiky :-(

      0 0
      • michomin  

        Jestli to jde, zkus jinou 21ku od Authora, rozdíly jsou nepatrné. Předpokládám, že jiná 21 nebude také na druhém konci republiky.

        Teď jsem si všiml toho, že na té 19 jsi měl vysunutou sedlovku 2 cm od maxima, tzn. 23 cm. To bych si teda tipnul, že máš o něco vyšší rozkrok než 81.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.