• Wakizashi

    Ahoj kluci,

    když už jsem si vybral kolo, které by se mi tak nějak líbilo, tak mě u něho zarazila velikost pastorů. 11–28 při 10 rychlostech. Co to je? Nižší model má rychlostí 9, ale alespoň 11–32, takže se na tom jede lépe a asi se s tím dá už něco vyjet. Musí se měnit celá kazeta, nebo stačí sehnat kolečko? Možná by bylo ideální změnit předek na 32 či 34 a dozadu sehnat něco jako 9–42? Kolo je jinak zde. Díky http://www.prodejkol.cz/…r-xpert-2014 Základní boxxer má zdá se o dost nižší díly.

    0 0
    • Smazaný účet  

      To je nova moda, jemnejsi odstupnovani…na tomhle kole toho stejne moc nevyjedes:) Tomu odpovida i 36z prevodnik a 170mm kliky.

      Pokud ti to vadi,. zkus se s prodejcem domluvit na osazeni jinou kazetou (klidne i 11–36) pokud to pobere prehazka (musi vedet prodejce). Prikoupit kolecka neni ekomicky vyhodna cesta.

      9–42 a pobobne veci muze byt resenim, ale ne ekonomickym…a i tak s touhle geometrii a vahou na vyslapy zapomen..

      0 0
    • Chlebovnik  

      Nejekonomičtějším řešením je dát tam normální MTB kazetu 11–36 a delší řetěz. Ale ze skoro 18kg mrchy kamzíka neuděláš.

      0 0
      • Wakizashi  

        O rychlost kamzíka mi nejde, to bych si mohl koupit nějaké XC/AM, ale asi jsem u sebe objevil fetish na větší rámy. Šlo mi o použitelnost při jízdě do kopce. Jestli to bude stát mokrý tričko a infarkt na vrcholu, při jízdě stejné nebo pomalejší, než je chůze, pokud se bude jednat o krpál, nevadí.

        Akorát teď čtu ve stáhnutém záručáku, že kola CTM nejsou dělána na skoky. Docela by mne zajímalo, co tím básník myslí. Jestli myslí 15m jumpy, tak bych to chápal, ale jestli se s tím má jezdit jen na úsecích s pár kamínky, nevím nevím. U FS a DH modelů mi to přijde pěkná blbost. Tak ale slovácí musí vědět, proč na tom sakra jezdí a vyhrávají závody, ne…

        0 0
        • jonti  

          U agresivněji ježděného kola je jen otázkou času kdy praskne. A praskne každé. Proto ta formulace v záručáku.

          0 0
          • Wakizashi  

            Tak jasně, ale u masivnějšího rámu to bude trvat déle, či je ta šance menší.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.