• mastihuba

    To je furt pivo alkohol a ja nevim co ještě.

    Víno je nápoj Králů.

    Pochlubte se kde a co jste dobrého zkonzumovali ať je nějaká inspirace.:)

    0 0
    • Krys  

      V poslednej dobe uvažujem o tomto: Carl Jung. Neskúšali ste niekto?

      0 0
      • daymaker  

        K čemu je nealkoholické víno??? Zase nějaká novinka… :-) Ve víně je pravda, ale v tom pravém!

        0 0
        • Krys  

          Ano, správne víno má mať primerané množstvo alkoholu. Ale na tej stránke v odstavci „Pro koho je?“ je to celkom jednoducho vysvetlené. Sú ľudia, ktorí alkohol nechcú a niektorí ani nemôžu. Nemal som v úmysle rozoberať nejaké životné postoje k alkoholu. Len ma proste zaujíma, či to nejak výrazne ovplyvní chuť vína, keď sa zneho odstráni alkohol.

          0 0
      • karliner  

        fuj

        to si rovnou můžeš dát jablečnej mošt

        0 0
        • Krys  

          Ale vážne, pil si to?

          0 0
          • karliner  

            shodou okolností jsem minulý víkend ochutnal jak nealko víno (fakt humus, ale nevím, jakou značku), tak i nealko Bohemku, ta byla o fous lepší

             
            0 0
      • jecnak  

        Neco podobneho maj v Ikee, ale chutna to fakt jak limonada.

        0 0
      • kankrlicek  

        Zkoušel. Má to chuť vína a není tam alkohol, ale za tu cenu je to strašně drahé. Piju to, když nechci odpovídat na otázky proč nepiju alkohol :) Kdyby vinea nebyla sladká tak je to něco podobného.

        0 0
        • qwerty  

          Ty nepiješ alkohol? Fááákt? A próóóóóč jako?

          0 0
          • kankrlicek  

            Už jsem si to odpil.

            0 0
            • qwerty  

              :) Na to nemusels odpovidat – to byl jen pokus o archetyp zbytečného dotazu, kvůli kterému se pijí náhražky.

              0 0
      • madcat  

        Nedávno jsem se bavil s lidima, kteří vínu rozumějí, sami ho vyrábějí a jezdí na kontroly k dalším lidem, co víno vyrábějí, a ti mi řekli, že zatím nic tak odpornýho, jako nealko víno, nepili… a to nemluvili o nějaké jedné konkrétní značce, mluvili obecně… to se prý nedá udělat tak, aby to chutnalo přijatelně, jako normální víno… takže ani nemám chuť něco takovýho testovat…

        0 0
        • Krys  

          Tomu by som veril. Ak sa to víno vyrobí inak (aby tam nebol alkohol), tak to už nebude v podstate víno. Lenže ten Carl Jung ma zaujal pre to, že oni to vyrábajú s normálného vína vyrobeného klasickou cestou. Akurát, že z neho nejakou technológiou odstránia alkohol. Preto to nenazývajú nealkoholické, ale dealkoholizova­né víno.

          Nedá mi to pokoj. Kúpim si a zistím sám.

          0 0
          • Krys  

            Tak som toho Carl-Junga skúsil. Rizling. Je to skutočne víno. Nie je to žiadna malinovka (nie je tam cukor) ani vinea. Fakt to chutí ako víno, bohužiaľ, ako nejaké dosť podradné víno. Ochutanli to na mejdane skoro všetci a všetci uznali, že to skutočne víno je. Ale tí, ktorí vínu aj trochu rozumejú sa vyjadrili dosť negatívne (napr.: „Ježíš, to je grc!“)

            0 0
      • Mutant Marana  

        Proboha k cemu vine bez alkace? To muzes chlastat rovnou most. Nekteri lidi se holt nudej, nastesti tendle patok nikdy neprorazi.

        0 0
        • Krys  

          Napríklad k tomu, že niekto nechce alebo nemôže piť alkohol, ale chcel by piť víno. Neočakávam, že by sa z toho stal nejaký veľký hit, ale niekoho možno poteší, ak sa podarí vyrobiť piteľné víno bez alkoholu.

          ¼udia sú rôzni a správnych ciest je veľa.

          0 0
          • mastihuba  

            S poslední větou zásadně nesouhlasím, protože víno vzniká kvašením vinnýho moštu, při kterým se mění cukry právě na alkohol, který dává vyniknout jednotlivým chutím a vůním. Odstraněním alkoholu bezpochyby odstraníš i chuť a vůni. :)

            To je jako kdybys začal vyrábět nízkotučnej bůček.

            0 0
            • Krys  

              Tú poslednú vetu som myslel filozoficky. Nemyslel som tým cestu ako sa vyrába víno, ale cestu ako ľudia myslia. Vysvetľoval som, prečo niekto môže chcieť nealkoholické víno. Nevysvetľoval som, a ani netvrdím, že nealkoholické víno je vinikajúce.

              0 0
              • mastihuba  

                nízkotučná smetana, kafe bez kofeinu, víno bez alkoholu. Já se ptám proč. :) dle mýho je to zvěrstvo. :) chci žít zdravě ale nedokáži si odpustit tydle nezdravý věci tak si začnu vymejšlet tydle pizdoviny jako je víno bez alkoholu. Přitom když si dám dvě deci úžasnýho alkoholickýho vína, tak to ničemu nevadí. dva litry je problém dvě deci jsou zdravý, nenipotřeba víno bez alkecu.

                0 0
                • Krys  

                  Jasne, už roumiem. Ja to nepotrebujem, tak to nepotrebuje nikto. Zakázať!

                   
                  0 0
                  • mastihuba  

                    já neřikám zakázat, ale ptám se co ti z toho vína zbude po odstranění alkoholu. Vždyť degustéři na výstavách víno taky jen ochutnají a vyplivnou, právě proto že je tam ten alkohol.

                    0 0
                    • Krys  

                      Z mojej strany nejde o presviedčanie ľudí aby nepili alkohol. Netvrdím, že dealkoholizované víno sa vyrovná alkoholickému. Chcel som vedieť, či náhodou niekto neskúsil dealkoholizované víno Carl Jung. Ideálny by bol názor skúseného vínara, ktorý víno Carl Jung už skúsil.

                      Nepotreboval som vedieť, či to niekto pokladá za blbosť alebo nie (sme na fóre, napísať sa to samozrejme môže).

                      A prečo to vlastne piť? Ak má niekto napríklad cukrovku, nemôže piť alkohol. Dealkoholizované víno je pre neho aspoň čiastočnou náhradou. Myslím, že je to lepšie ako nič. Tak isto ak je niekto vyliečený alkoholik. Tak isto ak je niekto mohamedán. Tak isto ak je na udalosti, kde sa konzumuje alkohol (svadba napr.), niekto, kto je vodič. Atď atď.

                      0 0
              • mastihuba  

                asi chápu co jsi chtěl říct, ale fakt je to podobný  heslu poručíme větru dešti. Je to stejný jako když udělám víno z jakejchkoliv hroznů a pak vezmu tramínovou tresť a udělám z normálního vína tramín. Ten kdo pil originál a tresťovou náhražku, tak by to měl poznat. (i když i todle tvrzení je úchylný v momentě kdy si vzpomenu na akci kdy majitel šampiona výstavy si jej sám posléze zařadil mezi patoky)

                0 0
    • Hejdik  

      Já teda zásadně piju moravská vína a to především bílá.moje nejoblíbenější odrůda je rulandské bílé,nebo ryzling vlašský.Z červených je to André,nebo savognon.Ale jinak mi vekrze chutnají všechny odrůdy,když jsou dobré:-)

      0 0
      • RoKo  

        Traminek 2007 vyber z hroznu… taky moc dobra zalezitost (samozrejme morava – tohle bylo nekde od Boretic)

        0 0
      • Mug  

        Po Andre z Valtic 2004 mě dnes pěkně bolí hlava. Ale není to chyba vína, to bylo výborný.

        0 0
    • wert_1  

      Tramín červený, tj. bílé silné (16%) od vinaře z Valtic. Úžasný kousek))

      0 0
    • lacco  

      Moravský muškát, aróma, nezameniteľná chuť, moju ženu s ním vždy dostanem.

      0 0
    • Polka  

      Toz lonske rok sme na jedne akci ve Voronezi konzumovali vina od p. Veverky a bylo to vsechno moc dobry :-) Dokonce i slamove vino jsem zkusil. Mno ted v listopadu bude mozna repete.

      0 0
    • dada  

      no comment…

      0 0
    • kubad  

      k tomu se nedá vyjádřit – vetšinou máme dilema jestly s koštováním začnem z levé, nebo pravé strany sklepu – holt jižní morava no :-)

      0 0
    • RomanH  

      Nejlepsi vino je pivo :DDD

      To jsem si rikal az do te doby, nez jsem ochutnal par vin od Tetura. Zvlaste takovej Zweigl ma mooooc dobrej, stejne tak i vonavej Irsai Olivier (ale toho uz jsem docela prepitej).

      0 0
      • chemik  

        V rumu je cca o 25% víc pravdy než ve vínu …

        0 0
        • Luka  

          A CO TEPRVE ALSPKY RUM, TO JE PRAKTICKY SERUM PRAVDY ;)

          0 0
          • Krys  

            Ano, po vypití dostatočného množstva tohto elixíru nadobúdame presvedčenie, že máme absolútnu pravdu. :)

            A ešte drobná matematická poznámka. V litri rumu je približne o 220% viac pravdy ako v litri vína.

            0 0
          • chemik  

            Tak, tuten neznám. Asi bych měl doplnit vzdělání. A nebo jsem ho už pil, akorát si to nepamatuju :-)

            0 0
          • Běžec  

            A totok? ;-)

            0 0
            • Luka  

              nevim, ja ho nikdy v lahvi nevidela, vzdycky ho poznam jen po vuni bylinek a neskutecne procentualni sile :)

              0 0
            • Krys  

              To sa ale nepije priamo. Používajú to taliani na výrobu nápoja limoncello. Vylúhuje sa v tom citrónová kôra a potom sa to riedi. Alebo tak nejak. Podstata je v tom, že údajne sa so 40%-ným alkoholom limoncello nedá vyrobiť.

              0 0
            • Hejdik  

              to už radši toto:-)   http://www.mptoner.cz/detail.php?…

               
              0 0
    • Paja  

      Jak rika kamos, „hlavne kdyz to mota“:-DDD copak budes delat nejakou ochutnavku?

      0 0
      • RomanH  

        Kdy ze se to jede na nocni vyjizdku do Tvarozne ? Prej vino, uzeny, … :D

        0 0
        • Polka  

          Toz to by se mohl Franta trosku pochlapit, ze…soudruzi :-)

          0 0
        • mastihuba  

          by se dala udělat taková okružní jízda sklípek, kotelna, Pájova chajda, Polkovic pečený kolena, žáčkovic zelenej bazén..... :)

          0 0
      • pepino  

        To říkal Hašek.

        0 0
    • Sobi  

      Se správnou dávkou RUMu se dá vypít všechno, i víno! :-)

      0 0
    • hribik A1  

      pride chlap opity domov a motajucim sa jazykom vysvetluje svojej stekajucej, vrieskajucej zene:

      „ale nehnevaj sa, sak vo vine je pravda“

      „no sak to vidim, tu pravdu, ze si ho vypil dva litre“

       

      strycov znamy ma sklipek, takze vino sa najde vzdy…len ho nemam kedy pit ked som vtedy, ked som nahodou doma, furt na cestach

      raz ma takto jeden manik volal na vino, a ked som sa ho spytal, ze ci ma aspon tokajske 4putnove, tak len vyvalil oci ze som nejaky narocny. no, som ho nechal, nech si svoje chateau de tetrapac vypije sam :-D

      0 0
    • madcat  

      Velmi pozitivní zážitek z poslední doby mám s Tenuta di Castiglioni 2005 z vinařství Marchesi de Frescobaldi nebo Sangre de Torro 2005 z vinařství Familia Torres. Vynikající vína, hlavně to první, a ne přehnaně drahý. Sangre de Torro je dobrý i 2006, ale 2005 je o chlup lepší.

      0 0
      • treatt  

        Vidis, mne Torresovic kousky prijdou tak nejak…tezko vyjadrit, ale proste mi nejak zvlast neohromuji..

        0 0
        • madcat  

          Tak doporuč něco lepšího, v podobné cenové hladině, rád si nechám poradit. Nepil jsem všechno, tak třeba považuju za dobrý něco, co je ve skutečnosti jenom průměr…

          0 0
          • treatt  

            No, u nas je to problem. Naopak bych rekl, ze pri vyberu, jaky vidim u nas volis velice dobre..

            Ale musim rict, ze na cem si opravdu super pochutnam a je i za rozumny penize, je vzdycky privezene zvenku…moravskych vin se dost bojim, clovek se velice snadno sekne, i kdyz nektere kousky za to opravdu stoji. Ale clovek se k nim ne zas tak snadno dostane..

            Kazdopadne bookuju tenhle dred, kdyz objevim neco fajneho, dam tip ;-)

            0 0
    • civetta  

      Je to mozny ze TOHLE tu jeste nebylo??? 8-))) Konecne plodnej thread – zadny „aku vidlu“… 8-)))

      Bily: tady jsem nacionalista – Zernoseky rulezzz!!! (predevsim rynsky ryzlink), pripadne Roudnice nebo Melnik, ale i Praha/Groebovka je docela bomba – stavte se (www.vinicnialtan.cz) – mam to 200 m od baraku…

      Cerveny: no na to tady nemame narok 8-((( takze rulandsky modry z Valtic.

      Jinak cokoliv od pana Cacika z Kobyli… A prave koukam ze kazu vodu a piju vino 8-))) tedy konkretne ryzlink vlasky 07 Morava/Bul­hary/Nad sklepy – nekup to za kilo - diky Delvito/Billo…

        
      0 0
    • Luka  

      vino… jsem spis na pivo, ale i tak odpovim :)

      Vinu prichazim na chut az v poslednich letech, bile nemuzu vubec pit, pali me po nem zaha. V sektu mi vadi bublinky, lezou do nosu :)

      Cervene: mam rada polosladke, idealne vonici po rybizu, cabernet sauvognon, cabertes syrah, nekdy jacobs creek merlot, ten taky neni spatnej.

      Ruzove: nejak mi zachutnalo zweigeltrebe rose – je prijemne stiplave a prece sladke :)

      jinak mam moc rada cervene portske, to je tezke, sladke, vonave…

      0 0
      • treatt  

        Bublinky v nose jsou prave ta sranda, ne? ;-)

        A s tim Portem jsi mi pripomnela neskutecny zazitek s 10ti letym archivnim portickem, kdy jsem se s jednou malickou sklenkou mazlil neskutecne dlouho…uaaaah

        0 0
        • karliner  

          teda, nechci nějak machrovat, ale desetileté portské zase takovej zázrak není

          0 0
          • treatt  

            No, asi jak ktere :) A bohuzel u sebe nemam vinetu, abych rekl, nad kterym jsem se to tak rozplyval…

            0 0
    • kubad  

      ještě jedna gramařská :-)

      0 0
    • treatt  

      Tak tu narusim trosku ten nacionalismus :)

      Nad temi, ktere me v posledni dobe skutecne oblazily a obohatily, asi nejvyse cni kousek z kraje, co mi je velice blizky – Bordeaux, Saint-Emilion Grand Cru Classe, Chateau Figeac, slavný ročník 1998. Neskutecne!!! 2002 take velky rocnik, zazitek…

      Naproti tomu Chateau Mouton Rothschild, oblast Pauillac, Premier Cru Classe, me nijak zvlast neuchvatil. Ano, velke, vyzrale a hodne oble vino, ale cekal jsem nejak vic :)

      A treba takovy Bergerac, dobre vybrane oblasti, umi doslova pohladit. V zive pameti mam nekolik lahvi za docela smesne penize, co strcily do kapsy vina o desitky a stovky procent drazsi…ale tady potrebuji mistniho znalce…

      0 0
    • slou  

      Tož co a kde … :) … tož hlavně doma a co … tož co je. A jako malou inspiraci když ne písemnou posílám foto lednice … sice je trošinku staršího data, ale víceméně je to stále podobné. No jídlo má spodní dva šuplíky :))

      0 0
      • marapara  

        ááá pán je znalec … tvarůžky nesmí chybět :)))

        0 0
        • slou  

          Jasan … tvarůžky do každé lednice … :)

            
          0 0
      • mastihuba  

        tudle lednici vyrabovat po návratu z hospody, tak dva dny nejdu do práce :)

        0 0
        • slou  

          Vyrabovat jako vypiť? … mnoo nevim je tam cca kolem 40lahví … to by jsi nešel dýl do práce :))

          0 0
      • Trup  

        no nevim, ale červené v lednici nemá co dělat…;-P

        0 0
        • treatt  

          Lepsi nez teple jako *****  z pokojove teploty, ktera nekde je treba 26 stupnu..

          Mimochodem, ono se cervene vino ma servirovat v „pokojove teplote“. Jenze u nas se ponekud zapomina na to, ze to pochazi z Francie nekde ze stredoveku, kdy pokojova teplota znamenala v nejlepsim pripade 17 stupnu!

          0 0
          • Polka  

            Tak tak. Ja davam do lednicky vsechno.

            0 0
            • Hejdik  

              Já taky.Víno,které má pokojovou teplotu tzn.cca 24°C mi tak nechutní jako když má kolem 18°C.Když ho zamotám ve sklenici,tak se mi taky hezky rozvine.

              0 0
              • kolečko  

                „Pokojová teplota“ neznamená dnešních ústředněvytápěných 24, ale maximálně těch 18.

                0 0
            • mastihuba  

              manželku, dítě… :) jinak víno patří do sklepa.

              0 0
          • misko  

            to mate v pokoji taku saunu?:)

            0 0
      • pepino  

        Nešporova noční můra:)

        0 0
      • d69  

        paráda,jako bych viděl tu svojí!

        0 0
    • marapara  

      Nejlepší víno je pivo :). Já raděj pivo, než víno. I když mám rád archivy, mladá vína mají také něco do sebe, lehkost. Ale když už, tak nejraděj v zimě svařák :)

      0 0
      • Leviathan  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • Hnoj  

        Konečně někdo normální :-D

        0 0
    • dancing dog  

      Israelský, jedině israelský víno, např. od Carmel. Kdo nikdy nepil víno z Israele, neví to, co vlastně víno je .-)

      0 0
    • Annaannas  

      Vínečko je super a miluji více červené. Pivo je pro dědky a prasátka, teda to naše u babičky si pocutnává a pak chrápe jako zabitý! :D

      0 0
    • Krys  

      Sme si tento rok priniesli z Grécka Samos vi doux. Kúpili sme ho klasickou dovolenkovou metódou „šťastná ruka“. Pred nedávnom sme ho skonzumovali a bol to veľmi príjemný zážitok. Je to podobné ako tokajské víno. Proste lahôdka.

      0 0
    • Vrci  

      mám rád sladší vína, v poslední době jsem si oblíbil pálavu od valihracha

      0 0
    • zac  

      Ja sem se uz docela dlouho zasek na jedne prazske vinici (Salabka), maji vazne luxusni vina.

      0 0
      • Petr8500  

        Kde to je,to bych rád ochutnal!

        0 0
        • zac  

          Je to v Troji, ale neni to ta vinice kterou znaji vsichni (Svata Klara), to vino se prakticky neda sehnat, jestli mas fakt zajem tak mi posli mail co mam v profilu. 

          0 0
      • ferda  

        jestli luxusni vina, doporucil bych www.dobravina.cz vzdy mi celkem slusne poradili :)

        0 0
    • Splinter  

      Neměl bys zakládat thready tak „pozdě“ večer :)

      0 0
    • Hejdik  

      Jó vínečko ,tohle ve mě vyvolává nostalgii z dovolené na pálavě.Hned bych jel znovu.

       
      0 0
      • Trup  

        ano, zejména poslední foto z Národního salonu vín ve Valticích. Doporučuji všem, kdo chtějí ochutnat ty pravé skvosty z naší domácí (nejen moravské) produkce.

        0 0
    • mastihuba  

      Tož včera jsme přechutnali Reistena a mužu jenom doporučit.

      0 0
    • mastihuba  

      tak po dlouhé době jsem ochutnal něco co stojí za pozornost. Sice jsem na to pak neměl ochutnávat 3× destilovanou vínovicu, ale s tím se při zapíjemí nově narozenýho človíčka, tak nějak musí počítat.

      http://www.bonovino.cz/…eo-de-pecina

      0 0
      • Polka  

        Tohle mne k tobe a tomu vasemu sklepu a sirokemu vyberu v nem absolutne nepasuje :-D A cenu jsem radsi nevidel.

        0 0
        • mastihuba  

          tak jako todle u nás ve sklepě samozřejmě nebylo. :D tam bych si tudle skupinu lidí pozvat netroufnul. :D

          0 0
          • Polka  

            No ja to myslel spis tak, ze pro cloveka, co to pije jak vodu, je toho skoda :)

            0 0
            • mastihuba  

              no dovol, ja vino skoro nepiju. Poslední víno sem pil když sme tam seděli spolu a jedna lahev pro dva lidi přeci neni žádná spotřeba. :D

              0 0
    • vasado  

      naposledy – maďarské červené z billy za 39, – :-) na tu cenu dost v pořádku :-D :-D

      0 0
    • Meluzina  

      mám moc ráda červené, manžel taky… na svatební cestu jsme jeli do zahraničí k příbuzným manžela, strýček je znalec a sběratel vín, má vlastní vinotéku, pronajímají byteček v horách.. no a ve sklepě jsme náhodou objevili láhev vína, snad několik desetiletí starou, s originálním kolkem, bylo myslím španělské… no, nic lepšího jsem od té doby nepila a ani jsme se nepřiznali, takže dodnes nevíme, jakou vzácnost jsme vyžahli:-)

      0 0
    • mastihuba  

      14:35 to začne byt zajímavý :)

      http://www.ceskatelevize.cz/…em-samankem/#…

      0 0
      • Zlatka  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
    • šimlos  

      Já nějak vínu nikdy nepřišel na chuť.A snažil jsem se dlouho a spoustu toho ochutnal a i s výkladem vinařů ve sklípku a tak.Nemyslím ovšem žádné nalejvárny pro zájezdy,mám pár kamarádů co se vyznají.Už jsem ale rezignoval a když mě někdo víno naleje,usrknu a stejně si dám radši pivo :-)

      0 0
      • pepek  

        To mi připomnělo nějaký pořad, kde němečtí (nebo severofrancouzští) vinaři vykládali o tom, jak je to složité s vínem a jaká jsou k čemu dobrá atd, atd. A když se jich zeptali, jaké víno oni mají rádi, tak řekli: „My pijeme pivo“ :-)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Ja zkoncil u toho ze mi vino but chutna nebo ne:) Max si reknu ze mam chut na cervene nebo bile:) Ale abych rozpoznaval jak se vino chutove otvira potom co ho poslu z drzky trubkou do zaludku, to ani nahodou:D

        0 0
    • HKou  

      Giuseppe Sedilescu Carnevale 2007

      Sobrero Nebbiolo 2007

      Campo Viejo Reserva 2004

      DVM Auxerrois (nejlepší bylo 2004)

      Znovín Rulandské modré (>= 2006)

      Tanzberg Chardonnay 2006 Anenský vrch

      0 0
      • firefighter32  

        2.12. 3:55 – narození dcery

        2.12. od 18:30 do …zatím neurčito – nepřetržitý mejdan

        absolut vodka kurant

        slivovice z malé Vrbky

        vína: veltlín zelený 2011 – 23 st.

        tramín červený 2011 – 24,5 st.

        cabermet moravia 2011

        chardonay 2011 – 23,5 st.

        pro spestření: espiritu de Argentina 2008

        cellier des dauphins – 2007 červené Francie

        a další a další a dokud neumřeli, tak pijou dodnes :-)

        0 0
    • mastihuba  

      teda docela divočina, když je šlověk zvyklej na domácí frankovku a andré. :)

      http://www.bonovino.cz/…cina-crianza

      http://www.bonovino.cz/…cepas-viejas

      0 0
      • Janes  

        Hele, náčelníku, právě jsem dopil svoje nedělní poobědní-dnes -Rulandské bílé 2OO9 – Modrý Sklep- Viniční trať Načeratický kopec. nejsem úplnej barbar?

        0 0
        • mastihuba  

          hele ja naše vína rozhodně nezatracuju, to bych nemohl pit to co si doma vyrobim sám :)

          0 0
      • obda  

        Kolik hlav Tempranilla chceš letos zasadit? ;)

        0 0
        • mastihuba  

          sázet se nic nebude, bude stačit vyždímat maximum z toho co už je vysazený. :)

          0 0
    • Blondak24  

      Nám chutná z větších Ampelos a z menších Šalša. Nakupujeme na www.vinotheka.cz

      i když ideální je vidat se na pár dnů na jižní Moravu a vychutnat si vínko přímo u zdroje.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Já slyšel, že mají dost kyselý vína, často je to cítit po acetonu a myšině ;-)

        0 0
      • treatt  

        Myslíš jako vydat, aby člověk mohl vídat? :)

        No tak já zatím zkušenost přesně opačná. Snažil jsem se na Moravě pídit, ptát, ale marně. Byly mi nality pouze slivky, je starou známou věcí, že dobrý vína si prostě nechávají pro sebe a cizáci ať jim políbí..

        0 0
        • obda  

          Dovolil bych si oponovat, jsou vinaři, kteří nabídnou dobré víno hne zkraje, ostatně jiné ani nedělají. Samozřejmě to nejlepší jen po tom, co si vás trochu oťuknou jestli to není škoda :) Na druhou stranu teď nemluvím o vinařích nalévajících o víkendu cyklistům – sám bych do sklípku v dresu nelez. IMHO si víno zaslouží trochu pokornější přístup.

          0 0
          • treatt  

            Já to nikdy nezkoušel v dresu a neříkám, že takoví jsou všichni. Ostatně o to víc mě to štve, když vím, že se tady dělá dobré víno. Ale zatím se mi nikdy nepodařilo obrátit se na toho správného. Takže uvítám trochu konkrétní reklamy a rád si pak poupravím při nějaké příležitosti mínění :)

            0 0
            • mastihuba  

              ja byl loni na dnu otevřených sklepů v čejkovicích a vesměs co nabízeli nebylo uplně nahovno, ale už si tak nějak nepamatuju u koho jsme byli. Přeci jen 22sklepů za den je docela soda, byl jsem rád že domu nemusím na kole. :D

              0 0
            • obda  

              Tak buďme konkrétní – tady jsou dva tipy na vinařství s plochou vinic kolem 5 ha:

              0 0
              • treatt  

                Jo, od Korába jsem měl před časem sklenku nějaké frankovky, nebyl to typ pro moji drahou, který jsem hledal, tak jsem zůstal u malého koštu. Ale zkusím, uvidíme, každopádně díky..

                0 0
    • Ondrais  

      Já si nejvíce ujíždím na tuzemských vínech, takže třeba jedno z nej vín co jsem za poslední dobu pil je třeba 2009 Sylvánské zelené od Tomáše Krista ( výběr z hr., polosladké, obec Milotice ). Pro příjemné chvilky se slečnou jak dělané :-))

      0 0
      • obda  

        Polosladký sylván, říkáš? To jsou věci. I když podle analytiky jen těsně není polosuchý, to by se dalo zkusit. Ze sylvánů si pamatuju na SZ 2007 ps z VSV, to nrbylo vůbec špatné pití. Ještě mám tuším ve sklepě jednu lahev, je na čase ji otevřít :)

        0 0
        • Ondrais  

          pokud bych měl podle chuti, tak byl imho dosti, ale přeci příjemně, sladkej…

          0 0
          • obda  

            Sylván se typicky sladký nedělá, problémem je mít jednak dostatek aromatických látek, tak i udržet kyseliny, aby víno bylo vyvážené. Ale d8 se leccos, už jsem pil sylván i barikovaný ;) (z oblasti Franken).

            0 0
      • d69  

        pokud rád příjemně sladší tak pár tipů:

        Neuburg 2008 PS od Lahofera (jak lesní maliny)

        cokoli od Šamšuly-Čejkovice (třeba šedá rulanda nebo hinbernal),

        nový objev Rulandské bílé 2010-panenská sklizeň od Skoupila (V.Bílovice) –2011 má být prý ještě lepší

        od velkovýrobců třeba Sauvignon šedý nebo Chenin blanc od Znovínu a to nemluvím o tramínech od kohokoli…

        Jinak doporučuju vynikající novozélandský marlborough sauvignon z intersparu – za 160 skvělá cena – černý rybíz jak když vyšije,pro spořivější třeba milý francouzský sauvignon Elegance – tamtéž za skvělých 85(v akci 69 Kč:).

        0 0
    • mastihuba  

      je to tak 14dnů zpět co jsem ve strážnici ochutnal frankovku 2011 a až to trochu vyzraje tak to bude stát za pozornost. Podotýkám že to bylo v nekomerčním sklepě takže naprodej to nebylo, takže jen pro domácí. :D

      0 0
    • pelhrimov  

      Ve Valticích se asi často konzumuje :)

      http://foto.mapy.cz/detail…

      0 0
    • karliner  

      Nechápu, proč odpověď hledají na univerzitě. BF sommeliers gang by jim poradil lépe, rychleji a levněji :-)

      0 0
      • Frostty  

        No to nevím, jak by se korkem či šroubem uzavíral tetra pak..

        0 0
        • karliner  

          Dobrá, jIrI_ by nehlasoval…

          0 0
        • mr.nikdo  

          V Pekle na taliri bylo, ze tetra pak je na vino nejlepsi volbou :-). Hygienicky, vzduchotesny a nepropusti svetlo…

          0 0
          • Petr.T.M  

            No to je celkem fakt, jenže se do toho většinou dává víno druhé a další kategorie.

            0 0
            • mr.nikdo  

              To je taky fakt :-( :-D.

              Sranda je, ze stejne uz vinari hodne pouzivaji nerezove sudy a ne drevene. Vydrzi pry dele a lepe se maji umyvat…

              0 0
      • obda  

        Hlavně samozřejmě nejsou první a jediní, ve světě mnohá vinařství již tento experiment hodně let provádí, a to i s víny světové extratřídy. Navíc není nic jednoduššího, než použít několik uzávěrů na víno ze stejné šarže a pravidelně jej po náledujících deset let otevírat :) Prostě někdo na to na Mendlovce dostal grant a pár studentů si na tématu udělá diplomku ;)

        0 0
        • mastihuba  

          To je přesný. :) ja si myslím že dnešní nové materiály korek nahradí. Při počtech lahví tradice musí ustoupit ceně. :)

          0 0
        • karliner  

          Spíš už se rozhodli ty svoje splašky lít do lahví se zátkou, protože to je levnější, tak si na to nechají udělat studii, že kvalita neutrpí. A za pár let přijde nová studie, která potvrdí, že kvalita moravských vín neutrpí ani při stačení do PET lahví a tetra paků…

          0 0
          • mastihuba  

            poptávka po druhácích byla z města vždy větší než po kvalitním vínu. :)

            0 0
        • mr.nikdo  

          Spis je divna spoluprace s nejakou firmou, kdyz MENDELU ma vlastni vinarstvi :-D.

          Asi se prihlasim na Agro… Likvidovat zbytky vzorku by mi nevadilo :D

          0 0
          • mastihuba  

            se musim poptat jak ten výzkum probíhá. :)

            0 0
            • JSt  

              ze bych se stal vinarem. ciste z vyzkumnych ucelu, samozrejme. ;-)

              vsim, cim jsem byl, byl jsem rad. ;-)

              0 0
              • treatt  

                Marnej obor..v Itošce teď dělali rozsáhlou studii, díky níž prokázali, že červené víno má nejlepší vliv na ženský sexuální apetit ;) průkazně větší, než ostatní druhy alkoholu, které samozřejmě na celé čáře poráží abstinenství ;)

                0 0
      • obda  

        Jo, a čistě pro zajímavost, zrovna včera o jednom (zatím) méně známém typu uzávěru psal Honza Čeřovský: http://www.jizni-svah.cz/…em-aneb.html

        Z článku je mj. docela vidět, že ten slavný výzkum na Mendlovce je pár let pozadu oproti tomu, co dělají jinde.

        0 0
    • šimlos  

      Nejlepší vína se stejně pila dřív.Vzpomínám na úžasné bukety takového Pražského výběru,Sklepmis­tra,Třech grácií,Buška z Velhartic..

      0 0
      • karliner  

        Buket lisovaných pecek a šlupek se snoubil s vůni horkého plastu zátky :-)

        0 0
      • sodek  

        á pán je znalec :) V této hvězdné a nepřekonatelné kolekci chybí ještě třeba Ostravsky kahan

        0 0
      • šimlos  

        Ještě jsem zapoměl na víno pro lidí,co měli málo peněz: Šumavské bylinné a Jaryna – mix ovocného a hroznového vína…

        0 0
        • karliner  

          K dostání v drogerii…

          0 0
          • šimlos  

            No ale vše potřebné jsi měl po ruce v jednom krámě.Koupil jsi dvě láhve,prezerva­tivy,vydržel odsuzující pohled báby za pultem a šel..

            0 0
          • obda  

            A kdo chtěl něco tvrdšího, mohl tamtéž zakoupit Alpu. Humusáci i Lesanu :)

            0 0
      • treatt  

        Tak pozor, teď na mě kluci z Veltlína vytasili Buška, jednoho z roku snad 85, druhý byl ještě z dob krále klacka, nějaká sedmdesátá léta a byl to zážitek nevšední :) kupodivu to nebyla vůbec katastrofa, jako experimentální exotické časově cestovatelké dobrodružství mě to bavilo :)

        0 0
    • Smazaný účet  

      to kua je, ale ve kterem?

      0 0
    • Cavendish  

      André 2005, pozdní sběr (Templářské sklepy). To byla výborná záležitost…

      0 0
    • mastihuba  

      máte někdo zmáknutej sonberg?

      http://www.sonberk.cz/

      0 0
      • obda  

        Zmáknutej ani ne – moc jsem toho od nich nepil. Pokud vím, mají docela fajn rýňáky. Ale jinak to není „můj typ“ – vlastní to nějací finančníci ze Slovenska, jedou dost ve velkém a asi i moderně, „prožívají“ medaile, poměr cena/výkon mi taky nepřijde nijak úžasný.

        0 0
    • Smazaný účet  

      no…Volařík Valihrach a Čech, to je taková sázka na jistotu…

      0 0
    • W.Muchov  

      nevíte někdo, který český vinařství vyrábí víno portskýho typu, za nějakou rozumnější cenu než originál Porto ?

      0 0
      • Smazaný účet  

        nejsem si úplně jistej, že je rozumný kupovat český červený (ať už normální, nebo jako portský)

        jižní země pro něj mají mnohem lepší podmínky a dá se koupit hodně dobrý bulharský/jiho­africký/argen­tinský/chilský atd za velice rozumný peníze…

        0 0
        • mastihuba  

          No frankovka od valihracha byla luxus, ale cabernet dotazenej v petce z rumunska ten byl echt gold. :)

          0 0
      • treatt  

        Petr Koráb začal dělat fortifikované víno, je skoro až jako likér, už dost nasládlé, vyslovené potěšení pro dámy ;) ale cenově si oproti portu moc nepolepšíš..

        Mimoto jestli jdeš fakt po ceně, tak nejzákladnější Porta se prodávají v Penny a podobně lehce přes kilo..pokud i to je moc drahý, pak bych vzal jakékoli červené, prohřál se lžící cukru a nalil do toho tuzemáka ;)

        0 0
        • Elwing  

          Dík, dobrej recept na večer, já portský ráda, ale proč neušetřit :-D

          0 0
        • W.Muchov  

          díky za tipy, penny nikde poblíž nemám takže budu muset zkusit tesco, třeba tam něco bude

          0 0
    • vili  

      Když už to někdo vykopal, tak sem někde dostal flašku Neuburgského od Maňáka (absolutně si nemůžu vzpomenout jestli 2011 nebo 2012), ale pro mě chuťově lepší víno jsem dlouho nepil…

      0 0
      • treatt  

        Co tak koukám, tak právě mezi 11 a 12 má dost velký skok mezi cukernatostí a zbytkáčem, to bude docela velký rozdíl..

        Hm, jinak mi zcela uniká smysl, proč někdo na Moravě vyrábí věci typu Merlot a pere to do barrique sudů.. ale tak zákazník to dneska asi žádá no

        0 0
        • mastihuba  

          jak říkáš, každej vocas si nakoupí jetý sudy, případně piliny nebo jakousi tyč? pamatuju doby, kdy cítit sud ve víně se považovalo za vadu. :)

          0 0
    • mastihuba  

      Inspirace. :) něco proflakle znacky neco neznám.

      0 0
      • svářeč  

        nevidím alpský rizlink

        0 0
      • obda  

        Jo, profláklý je to asi všechno – tos kupoval na nějaké akci V8? Třeba Horta ale moc nemusím – i když tenhle konkrétní RR jsem teda neměl.

        0 0
        • mastihuba  

          Ne. Narychlo jsem pribrzdil u jarosky…

          0 0
          • obda  

            Pravda, to mne mohlo napadnout, že to odpovídá sortimentu Galerie.

            0 0
        • mastihuba  

          Nekdy by mne zajímalo co pijete… :)

          0 0
          • obda  

            Třeba tohle, nebo na takové obyčejné pití, tohle Ale oblíbených vinařů mám povícero :)

            Se za tebou můžu stavit do sklepa a vzít něco s sebou :)

            0 0
    • Smazaný účet  

      Je mi jedno co piju. Hlavně že se motám.

      Jinak bílý víno jako můžu. Ochutnávací dovolená na moravě.

      Jenomže kdo si má pamatovat jak se co menuje.

      0 0
    • mastihuba  

      Vachau, Kamptal a další…

      0 0
    • mastihuba  

      s oblibou se u nas traduje ze jako na ty spanele francouze apd. nemáme..... coz uz dneska neni úplně pravda :)

      https://www.wineofczechrepublic.cz/…ych-vin.html

      0 0
      • šimlos  

        Tak sluníčka mají víc a u červeného je to znát. Bílý a růžový v pohodě snese srovnání, stejně jako s rakouskými nebo německými. Ty většina jižních vinařů ostatně dává do jedné party s moravskými víny. Mně chutná ale i roudnická oblast a třeba i Chrámce u Mostu :-)

        0 0
        • mastihuba  

          vcera jsem hecoval znamyho ze Strážnice aby vysadil olivy. :)

          0 0
        • ememem1  

          asi tak. keby trh netlacil vinarov k vyrobe vin na ktore u nas nejsu podmienky a mohli by sa v klude venovat tradicnym odrodam ktore sa tu desiatky rokov pestuju asi ne uplne nadarmo bolo by to uplne ok a plne zrovnatelne. lenze ked ludia chcu…

          0 0
          • treatt  

            To mi silně připomíná argumentaci novinářů na výtky, jak degraduje úroveň jejich psaní – „lidi to chtěj“.. já teda nevím, do čeho tlačí místní vinaře trh, ale spíš mám pocit, že kdyby oni na trh netlačili chemický koktejly a nebili se s konkurencí Chile a Esp za 65 káblí za lahev, tak místní produkce vypadá taky jinak

            0 0
            • mastihuba  

              jako ono ty splasky ktery jsou v obchodech se zas moc nedaji srovnavat s tim co jde do tech mezinarodnich soutěží. clovek si musi vybirat. jak u bilyho tak u cervenyho. kolikrat mi pristane na stole lahev z francie nebo z italie za par korun ochutnname to a dame bokem na svarak.

              0 0
              • Smazaný účet  

                přesně…zejména v bílých vínech myslím, že ČR je světová špička…a každej pije, co chce pít…

                0 0
            • ememem1  

              já teda nevím, do čeho tlačí místní vinaře trh – do pestovania naprosto nezmyselnych odrod obzvlast cervenych nevhodnych do nasich zemepisnych sirok (uz aj ten preflaknuty sauvignon je docela out)

              ale spíš mám pocit, že kdyby oni na trh netlačili chemický koktejly – to je typicky priklad tlaku trhu, rychlo pekne cire vino spravnej chute uz v septembri, najneskor v oktobri. kto nema je out. to ale inak ako nafekovat chemikaliami nejde.

              nebili se s konkurencí Chile a Esp za 65 káblí za lahev, tak místní produkce vypadá taky jinak – a co maju robit ked je to 80% predaja? kolko ludi si kupuje sedmicku vina za 5 a viac euri?

              0 0
              • mastihuba  

                on kdyz se ten savignon udela tak jak ma tak je to dobre pitelne vino. co jsou podle tebe nesmyslne cervene odrudy? i v cervenych vinech se da dosahnout kvality at uz polohou vinohradu nebo redukci sklizně. Vetsina odrud jde vypestovat tak aby dozrala jak ma treba na tech 23stupnu cukernatosti. znamej ve straznici dělá cerveny vina naprosto srovnatelný se spanelskou produkcí.

                0 0
                • ememem1  

                  dobre vies ze kazda odroda vyzaduje urcitu sumu slnecneho svitu a sumu teplot(okrem teda x dalsich veci), typicky juzanske odrody u nas nikdy nebudu mat ten smrnc ako by mat (aj ked teploty v poslednych rokoch by asi aj boli) rovnako ako rynsky rizling na sicilii by asi tiez nebolo ono. trebars ten savignon v nasich sirkach imho chuti silne do ribezlaku. ale nejsom ziadny extra fajnsmeker.

                  0 0
                  • mastihuba  

                    no ja si myslim ze to uplne nevadí. bych spis videl problem v tom ze z cervenejch vin vetsina firem udela svarak ze to chutna vsecko stejně. kdyz vyrazim na vesnicky ochutnavky, tak leckdy narazim na lepsi vina nez od profesionálů co to davaji do obchodu. driv jsem pil jen svoje vino a ted kdyz ochutnavame vina z cele evropy dochazim na to ze na tom nejsme uplne zle. jen je potreba vedet kam sahnout.

                    0 0
                  • obda  

                    I u nás se dá výborný Sa. Například Dva Duby Mille e Tre 2009 bylo naprosto super. K pečenému kaprovi na Štědrý večer geniální párování.

                    0 0
              • obda  

                Zrovna červené Vavřinec, Zweigelt, Frankovka nebo Pinot jsou odrůdy vhodné pro naše oblasti. Ne, nejsou to hutná červená jižního typu, ale v rámci svých odrůd tady mohou dosahovat špičkové kvality.

                0 0
              • obda  

                kolko ludi si kupuje sedmicku vina za 5 a viac euri?

                Překvapivě dost.

                0 0
          • obda  

            Ale prd. Znám vinaře, kteří prodávají tradiční odrůdy jako Vavřínec a Frankovka za 350 a více, a nemají problém. Kvalitu není problém prodat.

            0 0
            • ememem1  

              iste, ja znam 80 rocneho chlapa co suka 17-ky, ale pravidlo to neni.

              0 0
            • mastihuba  

              350 je ale fakt hodně, ale nadruhou stranu kdyz si spocitam cas a litry co na tom delam tak verim ze se k takove castce taky dopracuju. jen nejsem schopnej najit idiota kterej by mi tech 350 dal :)

              0 0
              • Smazaný účet  

                Neda se nic delat, musis to vychlemtat sam:)

                0 0
                • mastihuba  

                  tak kamaradi pomohou. :) krom toho cim dal vic reguluji sklizeň, tak uz toho neni tolik co dřív, kdyz to kazdej pretezoval na množství. ono je fakt ******** poznat kdyz to ma 16 cukru a pak treba 21.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Co to znamena? Ze prostrihavas aby hroznu nebylo tolik a sbiras kdyz mas cukr jaky by sis predstavoval?

                    0 0
                    • mastihuba  

                      ano. driv se strihalo na dva tazne coz bylo treba 20 a vic ocek na hlavu. dnes se striha treba jen na 10 –14 ocek na hlave a jeden tazen. z kazdyho ocka vyrazi slahoun na kterym je jeden az dva hrozny. ty horni se davaji v srpnu nez to zacne meknout pryc. da se to redukovat i ustrihnutim tretiny hroznu nebo nechavat jen dva az tri hrozny na hlavu. Kvalita tim jde rapidne nahoru. elitni francouzsky, nemecky i rakouzsky polohy maji statem stanoveny kolik muze byt vina z hektaru.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        ***** to je veda…ja na vine ostrihal oc mi lezlo na strechu a zbytek nechal byt:D

                        0 0
                        • mastihuba  

                          ***** je :)

                          https://www.google.cz/url?…

                          0 0
                          • ememem1  

                            tak na toto som nikdy nemal gule.....tolko potencinalneho chlastu odjebat…

                            0 0
                            • mastihuba  

                              loni sem to udelal u andre a mel sem to udelat i u frankovky. ale mit misto 100litru jen 50 je psycho. je to otazka priorit. ve straznici ma plne zatizeny keř bez redukce 22 cukru u brna ma zredukovany 20,5. postupně jak ty cervene hlavy odchazi to presazuji na bílé. tady jde neuburg a rulanda šedá. blby je ze kdyz se to v 85 sazelo frcelo červený a nez to presazim tak uz zas nebude frcet bílý. :)

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                A redukujes ti abys mel cukru vic nebo min…nebo tak akorat aby to dojelo na pozadovane mnozstvi alkoholu a zbylo cukru kolik by sis predstavoval…kdyz zredukujes mnozstvi hroznu, ty zbyle budou mit vic cukru, ne?

                                0 0
      • Smazaný účet  

        Na bile je na jihu moc teplo a slunko:)))

        0 0
        • mastihuba  

          jako ty se tomu smejes ale kdyz loni jednomu znamymu uzralo vsecko na 25 –26 stupnu cukernatosti tak z toho byl nestastnej, protoze to nikdo nechtel pít. :) ono to zaklinadlo pozdnich zberu a vyberu z hroznu u bilyho vina leckdy úplně nefunguje.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Hele neni problem, poslu mu cislo na kamose, ktery ma nejradeji charnonnay se zbytkovym cukrem 40+g/l :)))

            Nam nad pergolou roste „nejaka reva“, tak jsme z 30l hroznu vylisovali stavu, neco vypili jako domaci „burcak“, nebo nechali dojit. Barva hezka-mozna trochu mene syta, bo jsem to nenechal nalezet namackane, inu prvni pokus. Ale ikdyz jsem tomu 3× srazel kyselost uhlicitanem, tak porad kysele jak svina…na svarak dobry, volty tam jsou:D

            Jsem to proste uspechal a poklidil nekdy z zari, aby mi to nesezrali ptaci…Letos musim sehnat nejakou sit:)

            0 0
            • mastihuba  

              na uhlicitan se vyser to vino tim jen vykrades. musis to zajidat syrem nejlip necim balkanskyho typu. to tu kyselost tak nejak zjemni. :) mam s tim bohaty zkusenosti protoze tata misto rulandy sede nebo neceho podobnyho vysazel hlavne andre a to se pred tretim rokem stari fakt neda :)

              0 0
              • Smazaný účet  

                No…to jsem sice cetl, ale zacinal jsem na kyselosti 15 a to bylo moc…na 10–12 je to uz lepsi…a pro mne vlastne i pitelne:) Ale zasadni chyba bylo to sklidit brzo…byt to jeste mesic na slunku, bylo by lepsi. A tak je to jenom takove domaci pokusniceni, nakonec z toho bylo cca 5l vina:)

                Mam dve lahve odlozene ve sklepe a tak jim par let dam…prepalit to muzu vzdycky:)

                0 0
            • obda  

              Chardonnay 40 g+? No to mne pos*r.

              Ta síť je krokem správným směrem.

              0 0
          • Sc4mp  

            Ono stačí sebrat to ve správný čas :) … A nenechat to tam přezrávat … Ale i tak to není neštěstí, slaďáky se dneska pijou jakou nikdy … to víno určitě udá …

            0 0
      • treatt  

        Hele to je taková ta kulatá lesklá věc, která je naprosto na každé lahvi jakéhokoli výrobce nad 76 Kč, že má udělenou jakousi medaili, plaketu, titul šampiona vesmíru a tak vůbec? :)

        0 0
        • mastihuba  

          samozřejmě, ale tudle bych nesrovnaval se zlatou z brna nebo ze znojma :)

          0 0
        • obda  

          Ta kulatá lesklá věc je naprosto o ničem. Oni k tomu neříkají, že ji dostane každé víno, které ma na dané soutěži víc než X bodů (a bodovat může i taková nula jako já). Takže pár desítek zlatých/stříbrných/bron­zových – a když se to nepodaří tentokrát, pošleš to jinam :D

          BTW svýma bodama bych měl tendence na některých moravských koštech srážet průměr. Ale není to pravidlem – někde známí (se kterejma se na slepých degustacích shodnu plus/mínus 2 body) bodují dle světových měřítek, a nemají problém.

          0 0
      • obda  

        To je taky pěkná kok*tina :D I u nás někteří umí opravdu špičková vína, ale na Montrachet opravdu moravský Hibernal nemá ;) Nicméně top vína nemají vinaři jediný důvod dávat do soutěží. Platí to jak pro „náš“ Salon, tak třeba i pro tu Paříž.

        BTW interspecifická odrůda jako nejlepší bílé – WTF?

        0 0
      • Smazaný účet  

        Není to o medailích, ale o ceně na burze v Londýně ;-) :-D

        0 0
    • lazza  

      Netušíte, co se prodává/prodávalo na Šobesu v Podyjí?

      Pár let zpátky sem tam v boudě na stráni ochutnával a pak za krvavý peníze koupil flašku nej vína, co sem kdy pil. Měli tehdy dva druhy – jedno nezaujalo, druhý ovocný a osvěžující byla pecka.

      0 0
      • Sc4mp  

        Na sobesu má stánek Znovín Znojmo​ … Nalevaji tam vína přímo z viniční tratě Šobes. Co vím, pěstuje se tam ryzlink rýnský, ryzlink vlašský a šedá burgunda …

        0 0
        • lazza  

          Dík za upřesnění. Teď je ještě jednou všechny sjet, abych zjistil, co sem to tehdy vlastně pil :-)

          0 0
    • mastihuba  

      a máme to za sebou…

      0 0
    •  

      nejlepší víno je pivo

      0 0
    • hmm  

      nejlepší víno je to kterého vypiješ dva litry a druhý den tě nebolí hlava

      0 0
    • Smazaný účet  

      +1 to byl omyl :-D

      0 0
    • mastihuba  

      Popojedem :)

      0 0
    • mastihuba  

      nejake praktické zkusenosti? :) ma doma nekdo kompletní výbavu?

      https://www.riedel.com/…ot-633000098

      0 0
      • Hagner  

        Za mě nejlepší sklo ;-) Většinou teda kupuju Spiegelau, ale to už stejně spadá pod Riedel.

        Někdy používám i tohle ;-)

        0 0
        • mastihuba  

          Osahal sem si Riedel a jako tip na vkusnej vánoční dárek dobry, ale kdyz si představím opilou navstevu jak s tim tluce o stůl, takjsem zatim odolal. Na to staci OIV za dvacku nebo cokoli většího od Bohemia :)

          0 0
    • mastihuba  

      trochu reklamy? :)

      male rodinné vinarstvi z Pavlovic. Za 10 let posun velike.

      1 0
      • Paja  

        To jsme měli tuším předloni jako firemní víno a žádná sláva.

        0 0
        • mastihuba  

          no musi se pozorně vybírat

          ryzlink rýnský 18 petrolejovy tóny

          ryzlink rýnský 20 v dubu

          neuburg 21

          ryzlink vlasky 19

          zweigl 18 bez redukce hroznu

          zweigl 20 s redukci hroznu

          červená oceněny vina mam jeste doma v krabici, ale vse cista odrudova chut bez závad a ztrát vlivem čiřeni a filtrace. za mne spokojenost a fandím jim. Mnohdy je to lepsi nez předražený V8 nebo v posledni dobe propagována gurdau

          1 0
          • Paja  

            U nás, co si tak za ty roky pamatuju, o parník loni Gotberg, pravda, odpovídala tomu i cena, špatnej nebyl ani Plaček z Bránic

            0 0
            • mastihuba  

              no u tech barakovejch vinarstvi to muze dost kolísat, clovek musi umet odpouštět :)

              2 0
    • mastihuba  

      tak prej je u nas skoda delat cerveny :)

      https://awards.decanter.com/…wines/717136

      0 0
      • kubad  

        jj B/V Vinařství, dělá dobré vína, občas si od nich něco objednám

        tohle bylo supert

        https://www.idnes.cz/…onomika_mato

        0 0
      • Hagner  

        To jsou takový ty ceny pro spotřebitele :-)

        0 0
        • mastihuba  

          no 30 euro plus uz je slušný kdyz se sejdou ctyri lidi je to 200 na hlavu :)

          0 0
          • Hagner  

            No právě ;-) a proto medaile :-D Já měl na mysli „cenu“ jako tu medaili, ale ona ve finále s tím cena dost souvisí :-)

            Hele kvůli tomu se jezdí na olympiadu do Galtüru ;-) Máš medaili, tak lidi neřeší cenu, dokonce ani neochutnávaj :-) Do měsíce máš sklep prázdnej :-D

            V dnešní době mi příjde 30,– Euro jako cena se kterou se budu muset smířit :-( ikdyž dost nerad :-)

            0 0
    • keymaker  

      Vcerejsi vecerni popijeni :-)

      2 0
    • keymaker  

      Dnesni popijeni ;-)

      0 0
    • keymaker  

      Do druhe nozicky :-)

      0 0
    • mastihuba  

      Ze zvědavosti jsem vlezl do knížecí vinotéky. Trochu mam strach že budu zklamanej. :)

      0 0
      • keymaker  

        Bila by mohla byt OK. Cervena budou sazka do loterie :-)

        0 0
      • obda  

        Z Kutné hory jsem už dlouho nic neměl, ale pamatujů pár slušných pinotů.

        0 0
    • keymaker  

      Dneska jsme doma meli Italii :-)

      0 1
    • Eastwood  

      Kdo máte rádi červený, tak doporučuju Syrah od Terra Linda.

      Víno doslova za pár šušňů, ale chutná jako vína za 600 – 700 Kč.

      Jemnější, nemá moc výrazný třísloviny, ale totálně hladký a v chuti plný a hustý tak, že ho budete mít doslova plnou pusu. Nádherný.

      https://www.heureka.cz/?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.