• padlos

    Zdar, máte už někdo nějakou zkušenost? Jak funguje automatická kalibrace nadmořské výšky a rozpoznání kola 1 a 2?

    A co ten hrudní pás?

    http://eshop.progresscycle.cz/detailsklk.aspx…

    0 0
    • Člověk a jeho svět  

      Zdar, mám to dva týdny, z toho týden to leží na reklamaci. To, na co se ptáš fachá celkem dobře, ale problém je o krapet zapeklitější – blbne spojení mezi držákem a compem, prostě to přestává ukazovat rychlost… Pak to zase samo začne, jedna vyjížďka skoro celá, den poté ani ťuk. Na compu jsou zespoda taková dva malé trny, které dosedají, nebo spíš nedosedají na malé destičky na držáku. Uvidíme, jak se vyřeší reklamace. Zatím mě to pěkně štve. Jo, a má to docela velkou prodlevu v zobrazovaných údajích – představ si kopec, už jsi chvíli v klesání, ale comp ti ukazuje, že stoupáš. To samé v zobrazení rychlosti, cca 3 vteřiny zpoždění. Oproti kočičímu oku je toto o něco horší…

      0 0
      • padlos  

        Hmm a nevíš na jakým principu funguje ta kalibrace nadmořské výšky a přepínaní obvodu 1 a 2? Mám teď VDO MC1.0 a jsem s nim max spokojenej, zpoždění je tem nějaký taky, ale ne nijak zásadní.

        0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Kalibrace – můžeš mít nastavené dvě výšky napevno (většinou jednu domácí, odkud nejvíc vyjíždíš a ještě druhou, tu já třeba nevyužívám). Když vezeš třeba kolo autem, tak zapneš comp do pohotovostního režimu a výšku to počítá samo. Když potřebuješ překalibrovat, tak zmáčkneš nějakou kombinaci tlačítek, teď z hlavy nevím jakou, a je to. Obvod – nastavíš dva obvody a na začátku zvolíš, jaké kolo jedeš – bike 1 nebo 2.

          0 0
          • Smazaný účet  

            jelikož to počítá výšku z barometrického senzoru tak ji stejně musíš kalibrovat ručně, to co dopočítá není nikdy přesný údaj, otázkou je jak moc přesně to chce člověk vědět, ideální by byla kombinace gps/barometric­ké čidlo

            0 0
            • Člověk a jeho svět  

              Ano, máš pravdu, nejlepší je kalibrace ručně, buď zadáš tlak nebo výšku. Když mi to ještě chodilo, tak ty odchylky v nadmořské výšce byly v podstatě minimální, kopeček měl nějakých 630 metrů (podle google maps), VDO ukázalo 620 metrů. Ale moc zkušeností s tím nemám, z pěti vyjížděk to pořádně fungovalo jednou. Doufám, že šlo jen o špatný kus.

              0 0
          • kafac  

            To nepozná samo na kterým kole ten computer je?

            0 0
    • Tehu  

      je nejaka alternativa do 2500,– lepsi volba ??? Me se libi tato sigma 2209

      http://www.kupkolo.cz/…a-sts_z2838/

      co radeji vzit.

      0 0
      • nalim63  

        Tak tuhle sigmu mám od vánoc a první postřehy jsou: zatím bezvýpadkový bezdrátový přenos jak rychlost tak tep, výšku to ukazuje docela svižně,jednoduché nastavení domácí výšky, čitelný displej,podsvícení dostačující s dobře řešeným zapínáním. Ač to ze začátku vypadalo složitě s ovládáním tak po chvilce jsem to pochopil a teď se to už jeví jednoduché. Slabotou je teploměr, který sice ukazuje přesně na desetiny ale strašně pomalu reaguje na změny teploty. A mohlo by to ukazovat víc údajů najednou aby se nemuselo přepínat, byla by dobrá funkce SCAN.

        0 0
      • SharkPool2  

        Sigmu BC 2209 MHR je naprosto perfektní. Koupil jsem si ho k Vánocům. Co jsem procházel diskuze k VDO, tak s ním je koukám dost problémů. Ale co mi vadí asi úplně nejvíc, je že buď kadence nebo hrudní pás. Obojí nikoli. S tímhle Sigma nemá problém. Hrudní pás naskočí i když jste cca do dvou metrů od kola. Kupoval jsem ho za cca 2500,– vč. hrudního pásu i měřiče kadence. Obojí funguje bezdrátově a naprosto spolehlivě. Jediné co postrádám je procentuální sklon kopce, který má právě VDO. Výšku měří celkem v pohodě. Většinou ho nastavuji manuálně dle místa odkud vyjíždím. V krabici byl i kupón s 50% na cenu Sigma data center kam výsledky z tréninku můžete ukládat. Vřele doporučuji. Design computeru je hodně pěkný. Na kole vypadá dost dobře. :-)

        0 0
    • slavekRM  

      Vypadá teda fajn, ale chápu to správně, že hrudní pás není součástí dodávky a není tedy ani v ceně?

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Hrudní pás v ceně není. Na compu je nachystané místo buď na TF nebo na kadenci (jedno nebo druhé, obé už nikoli). Je třeba dokoupit.

        0 0
      • Tehu  

        jestli chces hrudni pas a kadenci tak o 300vyse verze BC 2209 MHR STS. Ja tepak mam tak mi o nej nejde a na nejakou kadenci se muzu :-D

        tak furt nevim VDO nebo Sigma. Ale asi to bude cca jedno, hlavne aby fungovali nastoupane m a nadmorska vyska ze zejimavosti.

        0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Asi už to máš vyřešené, ale s těmi nastoupanými metry to je u VDO slabota, rozdíl oproti gps i třetina – teď je otázka, jaký údaj je správnější – ten z VDO, gps nebo z mapy na netu?

          0 0
          • štája  

            já bych se přikláněl k tomu VDO, ukazuje mi na stejné trase i stejně jako vdo MC 1.0+, když projedu trasu s trackerem, naimportuju do stravy,endo nebo sportypal, tak všude jsou jiné hodnoty o stovky.

            0 0
          • se-se  

            jak to s tvým VDO dopadlo? Já ho mám od včerejška a dnes jsem s nim byl poprvé venku. Každou chvíli ukazoval 0 a po chvíli zas naskočil. Myslel jsem že je to rušení a postupně jsem všechno ostatní povypínal ale závada trvala. Držákem to není, protože když ztratí kontakt nas držáku a znovu se kontakt obnoví, tak začne blikat dokud se nespojí se snímači. Vada byla jinde – nikde to nepíšou ale zjistil jsem že vysílač vysílá polarizovaně a musí bát co nejvice rovnoběžně se směrem jízdy. Upevnil jsem snímač jiným způsobem tak aby bal rovnoběžný a spojení naskočí prakticky ihned po roztočení kola.

            0 0
            • Člověk a jeho svět  

              U mě to byl držák, vyměnili mi to za nějaký držák, co měl už podle vzhledu asi něco za sebou :). Tak jsem měnil znovu :). Od té doby to funguje… No rovnoběžně to být musí, máš tam dva trny, které doléhají na dvě celkem malé destičky. Nebo myslíš i s držákem? To zase nevím, proč bys to celé otáčel jinak než co nejvíc po směru…

              0 0
              • se-se  

                No pokud se používá původní držák vysílače na vidli, tak se musí umístit poměrně blízko osy, protože jedině tam jsou dráty tak blízko noze, že vysílač může zústat skoro rovnoběžně s jízdou. Pokud je nutné umístit vysílač blíže ráfku, tak je mezera k magnetu už tak velká, že se musí k němu vysílač natočit a to je právě problém, takže z toho důvodu jsem musel dát jiný držák vysílače.

                0 0
                • Dag  

                  Tak to jsem zvědavý. Včera jsem computer montoval a vysílač mám též natočený. Cvičně to vypadalo že bude fungovat. V návodu uvádějí že bys měl magnet umístit do vrchní poloviny výpletu, blíže k ráfku. Dneska to odzkoušíme v terénu, tak se uvidí.

                  0 0
                  • se-se  

                    nene – já měl k návodu přiložený doplňující list, kde byly dva obrázky- jeden s umístěním blíže ose a druhý, červeně přeškrtnutý, s umístěním blíže ráfku. Tak jsem na to vlastně přišel, protože jsem zkoumal, jaký to asi může mít důvod toto požadovat.

                    0 0
    • Člověk a jeho svět  

      Jen doplním – dneska jsem byl projez VDO po reklamaci – vyměnili mi držák compu. Dneska to chodilo bezchybně.

      0 0
      • padlos  

        dik za info, když budou ještě nějaké postřehy dej to prosím sem. Dost přemýšlím o nákupu. :-)

        Nebudeš kupovat ten hrudní pás?

        0 0
        • štája  

          já to jezdim s hrudním pásem a jsem zatím spokojenej, jen nevím jak se dostanu k celkové najetým kilometrům… Dám se tam dostat jen přes nastavení kde se dají editovat nebo i jinak??

          0 0
          • BobasV  

            Ahoj, dostal jsem ho v sobotu k narozeninám, tak to zatím taky jen zkoumám. Do celkově ujetých km se dostaneš když máš zobrazeno tripdistance a zmáčkneš M, pak některým z bočních tlačítek vybíráš ODO BIKE 1 nebo ODO BIKE 2 nebo ODO BIKE 1+2. Jestli nemáte český návod (jako já) dá se stáhnout tady:

            http://eshop.progresscycle.cz/…wl_cz_sk.pdf

            0 0
            • štája  

              To jsem presne potreboval vedet,diky moc. Asi jsem slepej ale v manualu co jsem k tomu mel jsem to nevidel.

              0 0
    • siti  

      ahoj

      Potreboval bych poradit s pripojenim hrudního pásu na Cyklocomputer VDO MC 2.0 WL zezačátku se to spáruje ukazuje mi to 2 krát víc než by mělo a po zhruba 1 minutě to přestane reágovat ůplně co s tim?

      jinak je všechno uplně bez problémů :-)

      0 0
      • Pitrs81  

        Ahoj, mám úplně stejný problém. Občas se chytne a ukazuje správně, občas ale přeskočí a z ničeho nic je puls přes 200 a už se nevrátí. Občas pomůže nové sprárování – odepnout a připnout komp. Často to ale prostě blbne celou cestu. Baterii jsem zkusil vymenít, ale žádné zlepšení. Tušíte někdo co s tím?

        0 0
      • Dag  

        Jte me moc nepotesili. Dneska se ho chystam instalovat i s tepovkou. Tak jsem zvedav. Po precteni prispevku vyse se uz ted toho bojim.:-)

        0 0
        • Pitrs81  

          Tak jak ti to šlape?

          0 0
          • rasto  

            jak to tak ctu, zlaty 2.0 s kabelazi :-)

            0 0
            • Člověk a jeho svět  

              Ale asi ne – mně třeba po výměně držáku vše funguje jak má. Jen je asi problém s těmi funkcemi, co si dokupuješ – kadence nebo tepovka.

              0 0
              • Pitrs81  

                Bezdrátové čidlo na měření rychlosti mi funguje naprosto geniálně a bez problémů. Prostě jediné co mi blbně je měření tepovky. Už jsem psal prodejci a ten zase dodavateli, tak uvidím co mi na to odpoví.

                0 0
          • Dag  

            Vypadá to zatím že je všechno na pohodu. Jenom jsem si nastavil moc nízkou hranici tepovky a na vyjíždce mi to pořád pískalo. Zapoměl jsem kde se to nastavuje a návod jsem neměl po ruce. Montoval jsem to na rychlo a ještě to nemám zmáklé. Ale zatím to vypadá že bude good.

            0 0
            • Miloš V  

              Zdravím. Pořídil jsem si také bezdrátový cyklocomputer VDO MC 2,0 Wl. Chtěl jsem si při jízdě hlídat tepovku. Po namontování a vyzkoušení zatočením kola vše OK. Ovšem při první vyjížďce veliké zklamání. Computer ztrácí signál přesně jako tady popisujete. Chvilku jde , potom minutu ne a potom se zase chytne. dělá to nepravidelně. Vzal jsem i magnet z jiného kola, který je vyšší , aby byl snímač na kole co nejrovněji a to mi taky nepomohlo. Přeci jenom se mi nechtělo věřit, že takový známý výrobce by udělal na tolika computrech stejnou vadu. A začal jsem pátrat po příčinách. Vzal jsem krabici o computeru a dole pod anglickým návodem jsem našel jeden vytištěný papír s fotografií na montáž. Je tam uvedeno , že snímač má být namontován blíže k ose kola…ovšem to mám. Ovšem všiml jsem si,že pokud je snímač na levé straně, má být computer na řídítkách vlevo , nebo na představci uprostřed. Ovšem na levé straně mám brzdový kotouč, tudíž se tam snímač nevleze. Dal jsem snímač vpravo, ale zásadní chyba , měl jsem computer na představci. Po přemístění computeru na pravou stranu řídítek,tak jak je na tom papíře uvedeno je vše OK !!! Udělal jsem krátkou večerní projížďku 10km a computer ani jednou nevynechal. Samozřejmě je třeba mít magnet na špici v úrovni LED diody na snímači.

              Soudím ,že to bylo způsobeno umístěním přijímací antény v computeru, která je asi na levé straně, a tudíž vadil kovový materiál představce v příjmu signálu. Doufám ,že to někomu z Vás pomůže. Miloš

              0 0
              • Miloš V  

                Ještě jsem si uvědomil, že při použití hrudního pásu je nutno vroubkované plošky, které snímají impulzy navlhčit. Nejlépe masážní emulzí ( tou to dělají i na EKG), nebo stačí naslinit, tak to dělám já. Potom jak už se člověk zapotí , tak už to šlape.Taky musí pás dobře dosedat na kůži (nesmí být volný), jinak to ukazuje bludy. Miloš

                0 0
    • Člověk a jeho svět  

      Zeptám se majitelů VDO MC 2.0 WL: nezdá se vám, že to mezi držákem a kompem nějak chrastí? Podezíral jsem páky, ale kdepak, zvuky na nerovné silnice jdou z držáku (tedy ze spojení mezi držákem a strojovnou). Dost mě to nebaví :(

      0 0
    • Člověk a jeho svět  

      A ještě jeden dotaz. Computer má automaticky rozeznat, zda se jedná o bike 1 nebo 2. Nenašel jsem možnost ručně přepnout mezi bike 1 a 2. Do nedávna mi to nevadilo, ale po výměně baterky ve snímači mi comp vesele ukazuje, že jedu na bike 2, byť jedu furt a stále na bike 1. Nevíte někdo, co s tím? Díky.

      0 0
    • Pequeno  

      Ahoj, máte někdo zkušenost s tím, že by vám computer vůbec nereagoval, i když do něj vložíte novou baterku?

      Zkoušel jsem ho rozebrat, ale nejsou tam žádné šroubky, přijde mi to jako zalisovaný plast do sebe.

      Díky

      0 0
    • Dag  

      Zdravím,

      pořídil jsem si k výše uvedenému VDO MC 2.0 WL sadu na bike2. Nemůžu je ale nějak spárovat. Najde si computer vysílač sám??? Co je třeba udělat pro to, aby to komunikovalo mezi sebou? V návodu jsem se dočetl, že se automaticky přepíná bike 1 a bike 2 ale už jsem se nedočetl jestli se outomaticky připojí druhá sada nebo je pro to třeba něco udělat.?

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Já mám po letech ještě jiný problém – vyměním baterky a za týden mi to zase ukazuje batery low :(

        0 0
        • Dag  

          to si mi moc nepomohl!?!?!?

          0 0
          • Člověk a jeho svět  

            Tak to ber jako špatně zařazený post.

            0 0
            • bosmilan  

              ve vysílači je možnost přepnout na pozici 1 a 2 a tachometr se pak automaticky přepne jakmile se spáruje

              0 0
              • Dag  

                Pravě že tam ta možnost přepnutí není. To jsem viděl na SIGMACH. Jdem mi o to, jestli by se to mělo s computerem spárovat automaticky a na compu naskočit bike2???

                0 0
                • bosmilan  

                  tak to pak nevím…já mám X2 DW a tam ten malý přepínač mám…jsem si myslel,že to bude i tvého modelu.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.