• MildaZ

    Před dvěma měsíci jsem si pořídil bezdrát VDO M6. Používám ho na treku (ocel) a na silničce (karbon). Na treku funguje bezvadně, ale na silničce dochází k masivním výpadkům signálu. Nejdřív jsem měl podezření na vadný snímač – reklamován, poslali mi nový (i když dovozce tvrdí, že ten původní fungoval). Tak jsem zkoušel prohodit snímače – bez úspěchu, na treku vždy bezvadné, silnice s výpadky. Preventivně jsem vyměnil baterie, taky nic. Výpadky jsou takové, že na 80km mi naměří sotva 50 (porovnáno s Endomondem). Konzultoval jsem to i s technikem od dovozce (progresscycle), ten jen radil nedávat compík na představec.

    Tak jsem laboroval s umístěním snímače a computeru. V podstatě jsem to umístil stejně, jako na treku, bez úspěchu. Měl jsem podezření na zaclonění přijímače v compíku silnějšími řidítky na silničce. Koupil jsem a instaloval přídavný držák, compík dal před trubku i za trubku, bez úspěchu.

    Co dělám blbě? Nemáte někdo radu? Určitě je tu pár uživatelů VDO M6…

    0 0
    • GULIN  

      Měl jsem podobný problém s M5, ale na představci.

      Mám totiž představec od Force který má hrany navíc.

      Není kulatý jako ostatní, nebo jako řídítka a hlavní plastový držák se mě prohnul do tvaru představce a kontakty mezi držákem a computerem neseděli tak jak měli.

      Vyřešil jsem to tak, že jsem ze starých řídítek uříznul malou podložku pod ten držák a ten teď krásně kopíruje tvar prohnutí.

      Napadlo mě jestli ten přídavný držák co máš, nemá nějaký jiný úhel prohnutí a nehne ti tak celou základnu computeru tak, že kontakty nedoléhají jak mají.

      0 0
    • Ice601  

      Ty jo, to je divné…ja mám VDO M6 už aspoň 2 roky a naprosto v pohodě, a to uz ho vozím na 2. Kole a asi 3× jsem přeskládal kokpit…jediný rozdíl vidím v tom, že ja ho vozím v pravo…

      0 0
      • MildaZ  

        Na jakém kole ho vozíš? Na silničním? Můžeš sem dát fotky, kde máš snímač a compík namontován?

        0 0
        • Ice601  

          Vozím ho na MTB viz kolo v mém profilu, tam je i vidět dole snímač prakticky kousek nad osou předního kola…

          0 0
          • MildaZ  

            Jenže MTB má širokou vidli, podobně namontované, jen vlevo, to mám na treku a funguje bezvadně. Pitřeboval bych někoho, kdo má M6 namontovanou na silničce.

            0 0
            • škarohlíd  

              Ahoj, mam M6.1 na Canyon ultimate cf, snimac vlevo, modrej puntik dolu, tachac na predstavci, k tomu tepak. Predstavec je hlinikovej. Vsechno funguje. Mas asi proste smulu, to vypada na nejake el.ohradniky u cesty, ja bych bezdrat nikdy nekoupil, kdyby byla jina moznost.

              0 0
              • MildaZ  

                Taky jsem chtěl raději s drátem, ale tahle VDO M6 má pěkně přehledně uspořádané údale na displeji.

                0 0
    •  

      Možná to zní šíleně,ale-nemáš zmagnetizovaný nějaký díl na tý silničce? Třeba dráty (i nerez) mohou být magnetický…je více způsobů jak zmagnetizovat ocel…nebudu popisovat . Zkus tam dát kola s jiným výpletem.

      Nebo kam dáváš silničku? Nemáš ji někde blízko u nějakýho repráku, el. motoru , trafa atp. , někdy můžou být problémem i výboje statické elektřiny …

      0 0
      • MildaZ  

        Zmagnetizovaný výplet – to bych neřekl. Kolo je uskladněné ve sklepě, žádné motory ani trafa.

        0 0
    • MildaZ  

      Včera jsem ještě udělal pokus se snímačem. Zdá se mi, že vysílač posílá směrový signál. Tak jsem zbastlil ze silné gumy úhlovou podložku se sklonem asi 6mm. Namontoval a jel vyzkoušet. Prvních cca 20km vše fungovalo bezvadně, už jsem si myslel, že jsem na to kápnul. Ale pak najednou mezi poli výpadek. Zresetoval jsem compík vyjmutím z držáku. Chvíli dobrý, ale pak znovu výpadek. Už mě z toho hrabe, já snad začnu věřit na duchy.

      0 0
    • Hator  

      Mam to same u vdo4wl. Posilal jsem na reklamaci, zaver funguje. Zkousel jsem vse koupil i novej snimac a porad to same. Nakonec jsem se nasral sundal a pouzivam mobil s endo.

      0 0
      • MildaZ  

        Na jakém kole jsi M4 zkoušel? Taky karbonová silnička?

        Mobil s Endo je fajn, ale tak na jeden den…

        0 0
    • Hator  

      Karbonova 29r. Ale uz jsem byl z tech bezdratu trosku rozloben :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.