Vaše zkušenosti s Trekem serie 8000 ZR9000

33 nepřečtených
  • indet

    Zdravím vás bikeři, chci se pozeptat na vaše zkušenosti s rámy Trek serie 8000 materiál ZR9000.Nové kolo jsem si pořídil, protože můj stařičký Heavy Tools Alu Comp 94 již pomalu dosluhuje a bylo potřeba se poohlídnout po něčem novém.Koupil jsem si totiž Trek 8500 06 vel 21,5" (provedení se začištěnými sváry)a dle mechanika má ten rám měkčí zadní stavbu (při zabržděném zadním kole a zatížení levé kliky).Tvrdil také že toto je ale u Treku normální. No nevím. Je pravda že zadní stavba vydává při brždění trochu větší randál (kotouče) jak, když brzdím přední brzdou. Prosím podělte se o své zkušenosti s Trekem serie 8000.

    0 0
    • coyot  

      Mel jsem Treka 8000, '04, mel jsem ho ale na V-eckach… (mam ho v profilu), hodne tvrdej a pevnej ram, na me trochu dlouha geometrie (ja 182cm, ram 19"), ktera byla fajn na dlouhe jizdy, moc se mu nechtelo do zatacek, ale jinac jsem ho mel moc rad… Uzij si ho!-)

      0 0
    • martt  

      moj syn na TREKu 8500 odjazdil celu sezonu a nic sa nerozpadlo

      0 0
    • fluider  

      Od marca 2006 jazdim Trek 8500 (model 2005-neobrusene zvary) s kotucami Shi. M525. Makkost zadnej stavby som pocas jazdy necitil, uprimne myslim ze v terene sa to ani neda pocitit. Po prvej ture cez blato a kaluze som ho narychlo oblial vodou (aby mi ho zobrali do vlaku :-) ) sa ten sajrajt dostal este viac do ramu. Po uschnuti to v miestach spojov sedlovky so zadnou stavbou a spod. ram. trbukou vydavalo zvuky akoby praskal ram co mi dost liezlo na nervy, pretoze slapajuc do kopca a obiehajuc ostatnych som asi vyzeral akoby to bola moja posledna jazda v zivote :-). Po niekolkych dalsich zmoknutiach to prestalo :-). Velmi som ocenil tvarovanie hornej ramovej trubky, pretoze bike musim po schodoch znasat/vynasat na 7. posch. na pleci. Pretoze keby mala trojuholnikovy profil (ako napr. Dema) tak ho asi hodim z balkona … Je lakovany matnym lakom, ale na hornej ram. trubke kade su vedene lanka a brzd. hadicka je uz mierne osuchany :-(. Este viac je osuchany pod bowdenom uzamikania vidlice, ktory sa pri kazdom ponoreni vidlice sucha o hlavovku. Velkost M, 100mm vidlica, (ja:180cm, 67kg) v prudkych vyjazdoch sa predne koleso dviha tak si musim „lahnut na predstavec“ … ale inak mi geometria celkom vyhovuje. A to brzdenie:zalezi ako brzdis. Zo zaciatku moje kotucovky nesli uplne ticho, ale ked sa „zabehli“ tak je to uz super. Ale hrozne ma serie, ked sa na kotuc dostane voda (dostane sa aj do brzd.dosticiek) tak pri stredne silnom brzdeni (viem, to je taky salamunksy pojem:-)) kotuc hrozne reve. CHvilu trva kym sa brzdenim vysusi kotuc aj dosticky.

      0 0
    • fluider  

      A trochu ma hneva, ze „dozivotna zaruka na ram“ sa vztahuje len na 1. majitela !

      0 0
      • indet  

        Na slovensku máte doživotní záruku na rámy Trek? V čechách je jen 5 let. Po pořízení jsem sice trochu litoval že jsem se bál fulla a nešel do něj (třeba Epic), ale teď už to neřeším a jsem spokojenéj.Nevím jak čtu co máte za velikosti rámu přemýšlím zda by mě při mé výšce 194 nestačila 19,5". Nejdříve jsem si totiž objednal 19,5 a do týdne to změnil na 21,5".

        0 0
        • fluider  

          Ak som zarucny list dobre pochopil a ak si to dobre pamatam!:-) tak „Dozivotna“ znamena do konca zivota ramu, cize ak sa mu stane nieco fatalne nedostanes novy. Ak napr. praskne a pod. tak by si mal dostat novy. Co sa tyka velkosti toho ramu pre mna: tak myslim ze vyska 180cm je medzi L a M. Na L-ku by som uz bol moc natiahnuty (z mladosti mam pokazene krize) …, bol by som menej obratny a dolezity dodatok: ten bike som kupil ako vypredajovy pricom bola len velk. M :-). Cize vhodna zhoda nahod :-).

          0 0
          • max78  

            Predpokladam, ze na 185cm uz by bylo vhodnejsi L. Je to tak? Nejezdi nekdo z vas se stejnou vyskou Treka a byl mi schopny poradit s velikosti?

            0 0
            • Meesha  

              ja jezdim Lko a mam 184 cm. Myslim, ze je to akorat. Mensi urcite ne.

              0 0
              • max78  

                Je neco, co Ti na tom ramu vylozene nevyhovuje? Jaka je efektivni delka horni trubky na Tvem kole?

                Pro 8000, resp. 8500 na 2007 je to 62,5 cm s tim, ze u meho soucasneho GT, ktere je 21" a ktere je mi moc velke, je to asi o 1 – 1,5 cm vic, tak premyslim, jestli je ten rozdil dostatecny, nebo jestli bych mel jit do jineho 19" nebo 18,5" biku.

                0 0
                • Meesha  

                  07 vypadaj, ze budou mit asi trochu jinou geometrii. Vylozene mi nevyhovuje nic. Snad me jen trochu vadi horsi lak na horni ramovy trubce – docela snadno se to odre od hadic a od bovdenu, ale to sem mel i u Fuela.

                  0 0
                  • max78  

                    To nejspis ano. Mam prave kapku obavu, ze budou kapku delsi nez starsi modely. Uvidim, sednu na to v krame a rozhodnu se podle pocitu.

                    O slabsim laku na horni trubce jsem tady uz cetl. Myslim, ze to je neco s cim dokazu zit. Ktery typ bys volil pri vyberu mezi 8000 a 8500? Mam pocit, ze pro mou sportovni jizdu bez ambici ucastnit se hromadnych akci by mohla stacit 8000. Jaky je Tvuj nazor?

                    0 0
                    • Meesha  

                      Pokud myslis ramy, tak ty jsou v rade 8×xx stejny. Pokud cely kolo, tak zalezi kolik chces a muzes investovat. Samo, ze ta 8500 je lepsi a v ty akce je za 55tis, takze bych bral tu.

                      0 0
                      • max78  

                        Myslel jsem celkove osazeni. Premyslim, jestli mi osazeni u 8500 prinese tolik uzitku, aby se mi vyplatilo dat do toho o tech 10k vic. Mas ale pravdu, ze ma otazka je spis otazkou mych preferenci, nez otazkou na Tebe. Omlouvam se za hloupy dotaz.

                        0 0
                • Smepet  

                  Ahoj,
                  mam 19.5" Trek 8500 r.v. 2004 . NEvyhovuje mi na tom ta horni ramova trubka a prijde mi, ze cele to kolo ma predek hodne nahoru. Potom mi trochu vadi posez na kole, potreboval bych vice zkolmit sedlovou trubku. Mam pocit ze sedim hrozne vzadu i presto, ze jsem nadoraz se sedlem ve predu. (Takove to teoretcke mereni posezu s olovnici do stredu pedalu rozhodne v mem pripade nefunguje, ackoliv by mi to vice vyhovovalo)

                  0 0
                  • Smepet  

                    Jo, zapomnel jsem se zminit, ze merim 186.5 cm

                    0 0
                  • Smepet  

                    Jo, zapomnel jsem se zminit, ze merim 186.5 cm

                    0 0
                    • max78  

                      Nemeril jsi nekdy efektivni delku horni trubky u Tveho biku?

                      0 0
                      • Smepet  

                        Ne, to jsem nezkousel. Jinak v CR je zaruka na ram pouze 5 let. Pokud budes kupovat seriovku, tak pozor na ta zapletena kola bontrager race TL. Jsou nekvalitni. Odesly my vnitrni spoje rafku, loziska, orech, praskl nyt a to za jeden rok jezdeni prevazne po silnici

                        0 0
                      • Smepet  

                        Ne, to jsem nezkousel. Jinak v CR je zaruka na ram pouze 5 let. Pokud budes kupovat seriovku, tak pozor na ta zapletena kola bontrager race TL. Jsou nekvalitni. Odesly my vnitrni spoje rafku, loziska, orech, praskl nyt a to za jeden rok jezdeni prevazne po silnici

                        0 0
                        • max78  

                          Diky za informace. Prave s koly jsem mel nejvetsi pochybnosti. Tenhle fakt me dost odrazuje od nakupu toho biku. Jeste jednou diky.

                          0 0
          • Vilém  

            No nevim jestli si to s tou zarukou vykladas dobre.V tom pripade by zadny majitel kola TREK uz nikdy nemenil ram,protoze by stale dostaval nove a nove.Spis to bude jako u ostatnich znacek,ze dobu zivota ramu si urcuje vyrobce a byva to max. 5 let.Pak uz ti ho nezreklamuji,pro­toze zivotnost skoncila

            0 0
    • Meesha  

      Zatim na tom mam najezdeno cca 2000km. Oproti fullu je tuhost obrovska a tak nejak se furt nemuzu nabazit toho pocitu, ze proste slapnej a jedes. Ne ze slapes, houpes se a casem se to trochu rozjede… :-) Tuhost oproti ostatnim HT. Pripada mi vpohode – nekrouti se to atd. Subjektivne mi prijde tuzsi, nez nektery ramy co sem se na nich jen tak projel… Nejvetsi podil na tom maj ale IMHO kola…

      0 0
    • Imroman  

      Ja s nim mam len pozitivne skusenosti. Geometria mi vyhovuje paradne, najma to ze horna trubka je dostatocne dlha. Meriam 196 cm a mam velkost 21,5. Tuhost ramu je vynikajuca a dobra je aj hnmotnost…1790g pri velkosti 21,5 je celkom slusne (osobne vazene na digit vahe). A design je paradny, mam ten strieborny model 2006 so zabrusenymi svarmi…v jedno­duchosti je krasa.

      0 0
      • Imroman  

        este som zabudol povedat ze mam model 8500 :)

        0 0
      • max78  

        Mas na tom pouvodni kola, nebo pouzivas neco jineho? Jake jsou Tve zkusenosti s Bontrager Race Lite?

        0 0
        • Imroman  

          Neviem ci som dobre pochopil tento thread (ale asi nie :) ale ja mam iba ram trek 8500…

          0 0
          • max78  

            Promin, to ja jsem spatne pochopil Tvuj vzkaz. Myslel jsem, ze mas seriovku 8500 se vsim vsudy, ne jen ram.

            Snazim se zorientovat v osazeni tech letosnich 8000 a 8500, a proto jsem se ptal na ty kola. Omlouvam se za zmatek.

            0 0
            • Imroman  

              v pohode…

              0 0
            • indet  

              Jinak sériová 8500 se prodává s nezačištěnými sváry. Pokud si koupíš pouze rám 8500 budeš na ní mít začištěné sváry a úchyty na véčka. Já jsem výjimka potvrzující pravidlo a to asi jen proto že nikde nebyla má velikost skladem, tak mě dodali rám a k němu všechny komponenty. Včetně těch zaplétaných kol Bontrager Race TL, které dělaj kravál při jízdě až mě to zaráží.Někdo mě sice tvrdil že to je u černěných špic normální, ale na to že by to měla být pouze přelepená kola DT Swiss vyrobená pro Bontrager se mě to nezdá. DT Swiss je snad v tomto oboru pojem né? A s tou životností těchto kol? Nevím ale všichni výrobci koncernu Trek cpou a cpali tato kola i na endura a tam je ta zátěž na kola snad ještě vetší jak u HT.Má někdo ještě s koly Bontrager Race TL tak špatné zkušenosti jak Smepet?Díky za odpověď.

              0 0
              • max78  

                Ty nezacistene svary mi tolik nevadi, jen me trochu zarazi, ze na relativne drazsim biku s relativne dobrymi komponenty jsou tak spatna kola. Musim se priznat, ze me to od koupe Treku docela odrazuje.

                0 0
    • Ifco  

      Mam Trek 8500 uz druhu sezonu a zatial ho mozem iba chvalit. Uz dlho som ho chodil obzerat do obchodu a ked som zistil, ze je tam dozivotna zaruka, tak som nevahal… Vela ramov som nevyskusal, ale tento ram je jedna z tych veci, ktorych kupu urcite nelutujem…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.