• cespa

    Ahoj, v příštím roce vstupuji do mé třetí sezony, váhu jsem nijak neřešil, respektive jsem za poslední čtyři roky shodil 23kg a za posledni rok se -+ ustálila. Tak jsem se chtěl zeptat na vaší zkušenost se sezoni a mimosezoní váhu a jestli do té sezoní váhy držíte na jaře dietu a nebo se upraví sama se zvýšenou tréninkovou intenzitou? Rád bych vstoupil do sezony o 5kg lehčí, tak nevím jestli to nechat osudu, popřípadě na jaře upravit jídelníček.

    0 0
    • jonti  

      Upraví se sama, je vhodné během zimy nabrat trochu tuku, držet se celoročně pod 5% není úplně zdravé. Nabrat do 5 kg je ok. Trénovat se musí ale už v zimě, forma na sezónu vzniká teď.

      0 0
    • Josef Panek  

      To je hodně individuál. Kámoš si dá na švihu v cukrárně 5 dortů, nehne to s ním. Já ho pozoruju a přiberu 5kg. Ty se znáš nejlíp, měl bys vědět, jaká váha ti sedí a jak ji udržet.

      0 0
    • cespa  

      to : Vyvyen, právě že neznám, zatím mi váha šla jen dolu z původních 100kg, ale dosozony bych potřeboval ještě cca 5kg shodit…tak jestli to přijde samo s větčí zátěží a km nájezdem…

      0 0
      • Josef Panek  

        Takže 23% z váhy dolů? Tvl, to musí bejt cvrkot na tom kole, ne?;-)

        To ti fakt někdo těžko poradí. Na každýho funguje něco jinýho.

        0 0
        • cespa  

          Jo, je to cvrkot…cas od casu me pustej i na bednu.......stoji to za to a v mem veku dvojnasob.....

          0 0
        • cespa  

          Jo, je to cvrkot…cas od casu me pustej i na bednu.......stoji to za to a v mem veku dvojnasob.....

          0 0
      • Muf_Bike  

        23Kg se solidní váhový úbytek. Nicméně platí jenoduchá rovnice buď sportuj jak sportuješ a přijímej méně kalorií (ne jídla ale kalorií) a nebo ponech kalorický příjem a nasaď do větší aktivity. Není v tom nic víc. Za sebe můžu říct (nejsem teda žádný chrt spíš jsem do civčení a MTB mám jako vášeň) ale pokud makám, můžu žrát doslova jako prokopnutý a váha se nehne. A celé je to jen o tom najít správný poměr mezi množstvím přijaté energie ze stravy a té spálené sportem nebo třeba sexem :D

        CO je už složitější je vypozorovat na sobě co na tebe třeba dobře funguje v poměru přijaté energie a schopnosti ji vydat… je sice fajn když přijmeš 1000kalorií z porce knedlozelovepř, ale tuhle energii reálně nepřetavíš do výkonu bo pak akorát usneš :D naproti tomu sežrat 200g rýže, 200g kuřecího a 200g nějakou zeleninu tak za hoďku můžeš vyjet a přijal jsi kvalitní sacharidy, kvalitní bílkoviny a vlákninu které se ti uvolní postupně a to množství je takové že hlady trpět nebudeš :D lidi v tomto hledají vědu, ale tohle dělají jen proto, že se jim do toho nechce a hledají omluvu/důvod/vým­luvu nebo cokoliv co by je osvobodilo. Vídám to dnes a denně. „víš já prostě bez toho sladkého nemůžu vydržet to nejde“ „víš co já nemám na to jídlo čas“ atd atd… jen řeči. A přitom je to tak směšně jednoduché,a le to nebude tvůj případ vzhledem k tomu, že víš za čím míříš a co chceš. takže prostě platí první odstavec. Pokud se stravuješ celý rok stejně tak v ideálním případě mimo sezónu nabereš protože ti odpadne hlavní zátěž, ale jakmile nasadíš zase do sezóny vše se rychle vrátí.

        0 0
        • USPS  

          +1

          0 0
        • ememem1  

          teoreticky mas pravdu. len proste pochop, ze su ludia ako napr. ja co ked nemusia tak ryzu, zeleninu a kura nezeru, ako nie ze by som mal voci tomu uplny odpor ale zas ked je nablizku vepro-knedlo.....to ze aj tak vyzeram je druha vec :-)

          0 0
          • Muf_Bike  

            Tak to uz je o prioritach a o tom co chces a ocekavas. Ja proti tomu ze nekdo ji tak nebo onak nic nemam… ale myslel jsem to tak, ze kdyz za mnou prijde clovek co chce shodit ale obratem dodava ze bez sladkeho nebo smazeneho nedokaze byt tak vis ze mu o to zas tak nejde. Nebo to zkusi a stejně prasí a tvrdí, že se to prostě nedá. Ono, žít na klíčcích a ze vzduchu je kardinální kravina. Těch potravin co člověk může konzumovat, pořádně se nažrat, přijmout kvalitní živiny, těch je mraky jen si to naplánovat a zamyslet se. A v konečném důsledku, když přijedeš ze 100km MTB vyjížďky v kopcích, tak můžeš s klidnou duší sežrat na co přijdeš a ani to nepoznáš :D Kor když je v sezóně člověk v pernamentním zápřahu ať už na bajku tak v doplňkových aktivitách tak takový úlet nic neznamená. To platí o „normálním“ sportovci:) Něco jiného pak je profík co prostě tu váhu snaží držet někde mezi 60–70kg a pernamentně někde pod 5% tuku. Tam to je ve stravě jiná liga a to už pro každého není.

            0 0
            • ememem1  

              jasne, ved ja sa nehadam :-)

              0 0
            • Esi  

              No jen nesmíš mít jako ty doplňkové aktivity jako to mám já: 8 hodin denně v kanceláři doma 2 děti a manželku pracující na směny, tak že když je to dobré tak se dostanu na kolo tak 2× v týdnu a tak 2× týdně na chvíli běh, to potom na to prasení to moc není jinak ta váha letí sakra rychle nahoru.

              Profíci jsou jasně jiná liga protože se nemusí zdržovat takovejma zbytečnostmi jako je práce :-)

              0 0
              • Spící kníže :-)  

                Tak to má vetšina lidí. Ale stačí když z jara trošku přiložíš pod kotel týdně 700–800 km tak 2–3 týdny po sobě a budeš zas hubenej pán. :-)

                0 0
                • Esi  

                  To je právě to co j nedám ani omylem můj maximální měsíční nájezd v sezoně bývá tak těch 800km :) celkový nájezd tak 3–4 tisíce za rok, jezdím jen na biku jasně že na silničce to přibývá rychleji :-)

                  0 0
                • Breakpain  

                  To musíš mít ale ideální práci, bez dětí, bez manželky/přítel­kyně ne?

                  Vem si, že z práce dojdeš ideálně v 16:00. Pokud bys byl schopný jít ihned na kolo (což já ne, musím ještě něco udělat, nákup atd), tak bys cca 100 km dal za 4 hodiny – pokud na to máš nohy, možná 3. To máš tak 20:00 – vyprat sportovní, uklidit, připravit nějaké jídlo na další den, vyspat se a jdeš spát v nejlepším případě kolem 22:00.

                  Ale chybí mi tam čas na generální úklid, běžné praní, žehlení, mytí oken, vyřizování po úřadech a podobné věci ;-). Tím neříkám, že to nejde, ale tohle jsem nenajel ani v mama hotelu, bo jsem měl přítelkyni.

                  Takže bohužel jako kolega níže … 800–1 000km měsíčně je max co časově dávám. (občas mám ještě po práci práci z domova a to si můžeš nechat zdát o kole. Musíš být na telefonu, ale děláš třeba jen hodinu … kvůli tomu si asi pořídím ergotrenažer a prostě si na něj sednu dokud nezavolají).

                  Jinak proč jsem si vlastně „rýpnul“ … kolega najížděl a už je bez manželky … přišel rozvod.

                  0 0
                  • blaf  

                    tak, kdyz je to jednorazovka, 2–3 tydny v roce, tak to pujde, tohle je ochotna kdejaka manzelka tolerovat, dlouhodobe to ale s rodinou slucitelne neni, a s tou praci je to jak pises no

                    0 0
                    • Breakpain  

                      Ach ták ;) … já myslel pravidelně …

                      No, tak píšu jak to vidím z vlastního pohledu :) …

                      Dřív jsem sport drtil (6× trénink kickbox, 3× trénink fitko, 1× delší běh = jeden týdenní plán) – defakto to byl jen spánek, škola, regenerace + full servis mama hotel. Přitelkyně to nevydržela žádná – všechny vztahy na tom padly – měl jsem prostě pocit, že se tím budu živit, tak jsem tomu věnoval vše. Spal jsem o hodinách ve škole, usnul jsem klidně i na židli u stolu doma … ;).

                      0 0
                      • ememem1  

                        to proste ludom co su sami nevysvetlis. akurat si o tebe myslia ze si lenive rpasa a nechapu ze nejsi, len by si to vsetko musel robit na ukor rodiny.

                        a btw sport – som pozorovanim dospel k zaveru, ze spolocensky akceptovatelnejsie je, ked chodis chlastat. a myslim to vazne.

                        0 0
                        • Spící kníže :-)  

                          tak vetšina BF uživatelů stíhá i ten chlast. :-)

                          0 0
                        • Breakpain  

                          Tak společensky, hlavně v práci je „pevný kolektiv“ lidí, co chodí do hospody. Jako částečně je chápu – v IT máme docela nervy, projekty věčně zpoždění, pak něco nasadit, opavit, udržet v chodu – takže se odreagují a napijou. Asi před rokem nebo kdy to bylo … jsem zaskakoval za ředitele – čistě manažerský post. 14 dní mi stačilo nato, abych pochopil, proč lidi chlastaj nebo něco šňupou. Z tý práce jsem byl hotový (nehodil jsem se na ni), dlouhodobě by mě to zničilo.

                          Kdo není členem „hospodářů“ je jiný, ale zase tak to nehrotí – zapadl bych víc, ale těžím z toho, že mám diabetes a alkohol nesmím. Takže to o mě všichni ví a neřeší mě ;o).

                          Na sport se tam většina tváří „jinak“ … ale to bude vždy, pokud bychom nepracovali ve firmě, která se sportem živí ;) …

                          0 0
                    • Spící kníže :-)  

                      Tak pokud je to v rámci unorové přípravy tak ty 2–3 týdny se do práce nechodí. Já během té doby dám bez problémů dolů 3–5 kg. A rozhodně se v jídle neomezuju naopak jím o dost víc. Netřeba řešit nějaký kila přes zimu. Zbytečný stres. Jak začneš jezdit 5–6× v týdnu váha půjde dolů. Jen by mne zajimalo jak to s tou ženskou dělají závodníci co jezdí 25–30000 km ročně. Je jasný že se tak nejezdí každý týden. Jen když je potřeba víc najezdit. Pak už stačí těch plácnu od boku 8–12 hodin týdně.

                      0 0
                      • Smazaný účet  
                        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                        0 0
                      • blaf  

                        zavodnici to nedelaj po praci…

                        0 0
                        • Spící kníže :-)  

                          Tak tak, někdo ze závodníků taky maká vím sám ale je to taková jako by práce. :-) Něco co můžeš dělat při ježdění a práci si trošku zorganizovat. Na druhou stranu vím že maj rodinu a dítě tak to nějak asi jde.

                          0 0
                          • Esi  

                            no myslím že ta manželka musí být hodně splachovací a dítě jim vyroste pod rukama aniž by si toho všimnuli, protože předpokládám že je to několikrát do roka týden a víc soustředění, k tomu nějaké ty delší závody …

                            Případně si musel pořizovat manželku která je smířená s tím že do nějakých 35 let bude profesionálně sportovat a ona bude jen takový doplněk

                            0 0
                            • arny71  

                              Spoustě ženských vyhovuje mít doma chlapa, který vydělá sportem slušné peníze a přitom ho moc nevidí. Jsou v tom i pozitiva – vidí se málo = obvykle si nelezou na nervy. Ví, že chlap maká na kole = pravděpodobně se neválí někde s nějakou kurvou. Nekecají jí moc do výchovy dětí. Atd.

                              0 0
        • Breakpain  

          sexem … hmm, to bych chtěl vidět

          0 0
          • Spící kníže :-)  

            haha abych vysexoval 6–7000 kalorii za den, to nevidím reálně :-) To spíš to kolo asi na to bude leší :-)

            0 0
            • Breakpain  

              Vždyť já to myslel jako ironii, že o tom silně pochybuju, že by to šlo :)

              0 0
              • Spící kníže :-)  

                To se jen tak říká, ve skutečnosti je to dobrý vtip. Spálíš tím asi jako jiným pohybem jistě něco. I když je to příjemné co si budem povídat. :-) Ale stejně příjemné je dobré jídlo a po něm pivo nebo víno :-)

                0 0
                • antt  

                  to bude jak s krájením štangle uheráku na elekrickém kráječi, tam-sem-tam-sem . . . A za dvě minuty nemáš co dělat :)

                  0 0
    • popokatepetl  

      já to dělám druhým rokem tak že si stanovím váhu na konec ledna max. o dvě kila více než byla nejnižší v předchozí sezóně. takže když mám na konci vánoc +4 kg měl bych za leden shodit 2 kg… únor, březen začnu jezdit na kole a zavedu zeleninový jídelníček. v tom období shodím velkou část ročního úbytku váhy celkem s malým úsilím. od dubna do prázdnin se zvyšují objemy ale to už jím daleko více a ještě něco zhubnu. od začátku prázdnin do konce sezony nejsem schopný zhubnout nic ale ani nepřiberu (grilovačky, bečky, dovolené :o) )

      leden 2014 – 97 kg

      léto 2014 – 90kg

      prosinec 2014 – 93kg

      leden 2015 – 92 kg

      léto 2015 – 85kg

      prosinec 2015 86kg

      na léto bych chtěl 80–82 kg :o)

      0 0
      • Mr.Dan  

        To já to mám následovně (29 let, 176 cm):

        rok 2005 – 63 kg

        léto 2013 – 63 kg

        prosinec 2013 – 63 kg

        leden 2014 – 63 kg

        léto 2014 – 63 kg

        zima 2015 – 63 kg

        léto 2015 – 63 kg

        po dvouměsíčním pobytu na N.Zélandu – 66 kg

        Takže jestli někdo řeší váhu, ať nejezdí do Commonwealthu – ty jejich opulentní snídaně plný slaniny, vajec a kafe v kombinaci s často žádnym obědem, to je prostě zabijácká kombinace..

        0 0
        • Smazaný účet  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • MichaelSimek  

          takhle tam zdaleka nejedi vsude a vsichni, takze jaky si to udelas, takovy to mas

          0 0
        • Smazaný účet  

          Já měl rád obědy ve Wallesu – objednávali nám Hamburgery (jeden měl kolem 300g) a já si dával dva + 600g hranolky. V té době jsem mohl mít tak 90–95KG. Pořád se divili že jsem to snědl a kolega který měl 200kg snědl sotva poloviční porci.

          0 0
        • Cemik  

          První sezóna (29 let, 188 cm), do té doby 90kg v pohodě,málo pohybu, jídlo sem neresil..

          Březen 85

          Duben 83

          Květen konec října 76 ~78

          Listopad do teď 78 ( od listopadu mám po slapani, úraz… )

          Vážil jsem se každý den, hodnoty jsou zprumerovany, naslap 4k km.

          Kromě kola a cvičení upraveny jenom snídaně a večeře, nějak se to ustalilo samo od sebe ale pravda je že když se nehlidam tak to jde nahoru..

          0 0
          • Breakpain  

            Shit :-) …

            30 let, 187cm

            2005 – 69 (pohyb nula nula prd)

            2013 – 90 (700)

            2014 – 92 (5 tis)

            2015 – 96 (3 tis)

            2016 – rád bych 85, ale bude to asi zlo … Budu muset překopat skladbu jídla a krabičkovat.

            Na jídlo jsem nesahal, dřív jsem měl ve fitku problém nabrat a co jsem fitko vypustil a jezdím na kole …

            Přitom jím pravidelně a vyloženě srajdy ne. Ale je pravda, že čím více pohybu, tím více jídla musím přijmout (diabetes). Ale viděl bych to i na nervy a rozhozenou rezimovost v práci…

            0 0
    • jIrI___  

      Poslední 4 roky se mi hmotnost v zimě a v létě liší o 8–10 kg. Asi je to tím, že zimu od srdce nesnáším a můj jediný pohyb tvoří cesty na tramvaj a zpět.

      0 0
      • mandak  

        Jak to děláš s oblečením, to máš dvě sady letni/zimni? Trička, kalhoty a tak…

        0 0
        • jIrI___  

          Normálně jen jednu sadu velikostí. Holt v létě to mám trochu volnější a v zimě oplejší :D

          0 0
    • Bruca  

      sezónní 105–115, mimosezónní 110–115. aspoň nemusím gramařit s kolem :-)))

      0 0
    • platypus  

      Jeden rok jsem zkoušel shodit, na podzim, když byl metabolismus ještě rozjetej, omezil jsem na minimum přísun jídla, šlo to úžasně dolů, všechno v pohodě, cítil jsem se líp, ale nohám něco chybělo. Co se týče jarních objemů, jsem žravej takže co vyjezdím zase doplním, jediný co by mně pomohlo jít s váhou dolů by byla nějaká cyklomordparta na opuštěném ostrově :-)

      0 0
    • mastihuba  

      Leto 2012 – 85kg

      Zima 2013 –90kg

      Leto 2013 – 90kg

      Zima 2014 – 95kg

      Listopad 2014 – 85kg

      Listopad 2015 – 105kg

      Teď už nabiram sestupnou tendenci uvidíme kam to sleze. Člověk by neveril, jak rychle se da vykrmit prase. Apropo vaha moc nesouvisí s počtem najetych km. Je to o zradle.

      0 0
      • zbartos  

        Přesně tak.

        Ale samozřejmě má velký vliv věk. Do 40 jsem mohl jíst cokoliv a hmotnost se nehnula, 40–50 let jsem se musel na jaře v jídle omezovat, abych shodil zimní kila. Teď po 50 už nesmím moc jíst ani v zimě, jinak bych to asi přes léto už nedokázal shodit......... A pozor na pravidelné bohaté jídlo o víkendech a sladké+učné jídlo na oslavách a svátcích, to pak shazuji třeba celý další týden…

        0 0
    • scalar  

      Jám mám jenom jednu váhu, vážím se na ní v sezóně i mimo sezónu.

      0 0
    • sobor  

      Sezona 2012 –120kg

      Sezona 2013 –105kg

      Sezona 2014– 83 kg

      Sezona 2015– 83kg

      0 0
    • Kysky  

      Teda kromě Mr.Dana jste všichni těžký váhy :D nic ve zlym, jen mě to překvapilo. Ale záleží na proporcích a nabušenosti, nemusí to být pupek :-)

      Já váhu nikdy nereguloval jenom sledoval, jen jezdím a před pár lety jsem začal cvičit břicho a šlo to dolů… a tento rok jsem už zapojil posilování celýho těla aby to nějak vypadalo :-)

      Měřím 173cm, 22let

      Začátek roku 2013 – 62kg

      Léto 2013 – 58kg

      Zima 2013 – 55kg

      Léto 2014 – 55kg

      Zima 2014 – 50,5kg

      Léto 2015 – 53kg (nárust svalové hmoty)

      V červenci přišel pád a přes měsíc jsem byl bez kola, tak jsem začal rubat v posilce a teď mám 54,5kg a oproti dřívější týhle váze vypadám teda úplně úplně jinak. Dřív to vážil bachor :D

      Ale nutno dodat, že jsem začal pořádně jezdit až tento rok. Předtím to byla maximální hobbíkařina

      0 0
      • Breakpain  

        Jde asi o zaměření – jsem „hobby“ jezdec (dříve fitko, kickbox, hokej).

        Kolo mě baví a je to hobby, takže můj sen není ideální vytrvalostní tělo – pořád tam chci mít nějaké svaly navíc, co cyklistice sice překáží, ale mám je prostě „rád“ :).

        Asi by tu měli psát převážně lidé, co jezdí závody a umisťují se – tam by byla relevantnější čísla :).

        Když jsem měl 187/69 … přišel jsem si jak z koncentráku a usoudil, že nezbytné minimum je 80–85 … ale kdybych závodil, jistě bych to viděl jinak ;)

        Aktuálně mých 96kg bohužel znamená menší pupek … málo sportu, hodně nervů a práce … Poku bych se zbavil tuku a dostal se na 90–85 budu happy :).

        0 0
        • Yura  

          Nejak furt nechapu tu vymluvu, ze je někdo bachratej, protože ma hodne nervu a práce? Bral bych to, kdyby dotycnej tvrdil, ze naopak na vaze spadl, protože kortizol opravdu není kamarad svalu a rozklada je docela spolehlive, ale zeby telo vytvářelo diky vysoke hladine kortizolu/adre­nalinu tuk? Proc proste nenapises, ze nemas cas nebo chut si varit kvalitni jidlo a tak zeres parky v rohliku a bagety? :))

          0 0
          • Breakpain  

            Protože bagety ani párky v rohlíku nejím… budeš se divit.

            Stručně:

            snídaně: ovesný vločky s kiwi

            oběd: rýže/brambory/ku­řecí/krutí … někdy těstoviny atd

            večeře: tvaroh s banánem

            druhá večeře: třeba jablko atp …

            Zase taková vražda mi to nepřijde, uznej sám ;) …

            Ale ano – obědy si nevařím, chodím na ně někam „ven“ … prostě bych to nestíhal v mém režimu.

            Do toho obvykle tak nějak cca 0,5 – 1 kg zeleniny, klasika pitný režim ;-) …

            0 0
            • Yura  

              No proste jis asi furt hodne kalorii a nebo naopak malo a tim padem mas metabolismus jako 70ti letej.. Ale od oka, tak tam vůbec nevidim kvalitni tuky. S ceho ma jako telo brat vitADKE ? Snidane bez bilkovin apod.. No a to ze z toho naberes tuk jen potvrzuje, ze optimalni to rozhodne nebude.

              0 0
              • Breakpain  

                Ideální určitě ne, ale že to nejsou takové blafy jak sis myslel ;) …

                0 0
                • Esi  

                  Tak ono zrovna to jablko a banán s tvarohem k večeři nic moc, ale jinak nemám co kecat, aktuálně mám 191 / 97 :-) ale zase na druhou stranu se to letos celkem podařilo v březnu jsem měl 111kg, teď jen do března se dostat alespoň na těch 95kg a v sezoně na těch 90 méně bych nechtěl, nemám zrovna cyklistickou stavbu těla, v mládí veslování tak že jsem trochu mohutnější, pupku už jsem se teda celkem zbavil i když nějaké to sádlo navíc by se ještě našlo :-)

                  0 0
              • GrumpySmurf  

                Co snidas ty, kdyz pro tebe maj vlocky malo bilkovin? Stejk s fazolema a omeletu navrch? … :O

                0 0
                • MichaelSimek  

                  protejnak, to on ji celej den

                  0 0
                • Esi  

                  já teda bílej jogurt a banán, ovesnou kaši k svačině když nejsem línej si jí den předem uvařit :-) jsem taky ostuda, kulturista ze mě asi nebude :-)

                  0 0
                • Yura  

                  Říká ti třeba něco biodostupnost tech bilkovin v dane surovine? Když teda neberu v potaz to, ze by musel sezrat tech vloček aspoň 200g, aby do sebe aspoň nejake ty bilkoviny dostal.. Jo najdou se i lide, kteří budou tvrdit, ze treba takove zampiony jsou dobrym zdrojem bilkovin..

                  0 0
                  • GrumpySmurf  

                    Tak urcite, on je to papousek a chrousta vlocky samotne.. Biodostupnost mi mnoho nerika. Nejsem vyzivovovej poradce, presto jsem nazory nekolika uz slysel, a vlocky v mnoha podobach vzdy patrili k tem kvalitnejsim snidanim.

                    0 0
                    • Yura  

                      Pise tam ovesne vločky + kiwi. Ano ovesne vločky jsou jednim z tech lepších zdroju SACHARIDU ale rozhodne ne bilkovin. Snidane bez plnohodnotného zdroje bilkovin je hovadina na entou.

                      0 0
                      • Chlebovnik  

                        Ovesné vločky rozhodně nejsou jedním z těch lepších zdrojů bílkovin.

                        LOL! A co si má podle tebe dát za lepší zdroj bílkovin ke snídani, když ne ovesnou kaši? Steak? :D

                        0 0
                      • GrumpySmurf  

                        Stale predpokladam, ze vlocky na drsone fakt nedava,,

                        Vsude ctu, ze vlocky jsou vyznamnym zrojem bilkovin a idealnim materialem pro pripravu snidane. Potvrdila mi to i rada treneru a lidi okolo sportu, ale treba se pletou. Ja jim hold veril.

                        Jak teda ma vypadat idealni snidane?

                        0 0
                        • Breakpain  

                          Vločky na drsoně?

                          0 0
                          • GrumpySmurf  

                            ala papousek… suchy samotny? :X

                            0 0
                            • Breakpain  

                              Ahá, tak to né samozřejmě.

                              Vločky hodím do horkého mléka a nechám je tam chvíli nabobtnat, pak nakrájím banána, kiwi nebo nějaké jiné ovoce a láduju to do sebe.

                              0 0
                      • ememem1  

                        si k tomu daj zopar chrustov alebo tak a mas vystarane. len musis zrat hlavne krovky, okrem bielkoviny obsahuju aj chytin a z toho vraj rastie cicina.

                        0 0
                • biker jura  

                  jako sorry ale považovat vločky za zdroj bílkovin??? LOL

                  0 0
                  • GrumpySmurf  

                    Ne, to ne. Ja si jen nemyslim, ze budes trpet nedostatkem bilkovin, pokud jsi zrovna k snidani mel vlocky.. Zvlast v podobe mlecny kase, ci co to Breakpain pojida..

                    0 0
            • Smazaný účet  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
          • Svart  

            No vesmes s tvejma nazorama na vyzivu dlouhodobe souhlasim, ale konkretne v tomhle se pletes. Stres ma velkej vliv na telo a rozhodne velice dobre podporuje nabirani tuku, zejmena pak visceralniho… Myslim ze znam svoje telo celkem dobre, pri 187cm se bez problemu dokazu pohybovat mezi 77kg a 95kg lehkejma upravama idelnicku a skladbou treninku. Vsecko pri tuku do 10%… Ale co delam management, tak na sobe poznam kazdy ctvrtleti, ktery bylo o nervy. Malo spanku, psychicka unava a minimalni sance se soustredit na jidlo se proste pozna a objem bricha roste. V klidnejsim obdobi to zase telo odboura.

            Ale jako hobik to stejne neresim, drzim si kolem 85 kilo, abych nevypadal jako z uprchlik Dachau a jestli mi to jezdi nebo nejezdi je me fuk. Cyklistika je relax, ne moje obziva…

            0 0
        • cespa  

          Znám člověka,který váží a je stejně vysoký jako já a šlape mu to pěkně, vítěz UAC,vítěz časovkářského poháru, myslím,že 6-tý na MČR, 2-hý a 5tý v ELM a........ tak nevím, která váha je idealní. Já bych do sezony chtěl jít na 74–75kg (to jsem ještě nikdy neměl), ted 78kg.....

          0 0
          • Mikikuba  

            Pokud člověk napíše absolutní číslo hmotnosti absolutně nic to o ničem či nikom neřekne. Nemyslím teda extrémy 180/50 nebo 180/130..První číslo vždy výška:)) a co se týče amatérskýho sportu ten občas skousne i s dobrejma výsledkama ledascos…

            0 0
          • Smazaný účet  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
        • jonti  

          Při stejné výšce a váze se pohybující se poslední roky mezi 67 až 75, vidím, že každé kg děla obrovský rozdíl. Mám docela lehké kosti (podle průměru zápěstí a kotníku), můžeš to mít posunuté.

          Pod 69 jsem už na kole slabý a i když to jede dobře v dlouhých kopcích, chybí mi síla je to rovině a subjektivně se necítím dobře. Přes 72 by to už chtělo zlepšit výkon plic a svalů, roviny jedou super, ale do kopců jsem už pomalý.

          Beru to při podkožním tuku v sezóně 4–6%, mimo o něco málo víc.

          0 0
          • McBlacky  

            tak nízko už se nedostanu, 69kg jsem měl naposled v sezoně 2008 mám pocit. Ale jinak souhlas každý kilo kolem ideální váhy je znát. Pro mě to je dneska na 183cm 71kg, na kterou se dostanu zhruba v půlce sezony. Jak jezdím poslední roky Loudání, tak před ním to nesekám tak nízko, protože bych tam se 71kg startovní váhy (a odpovídajícím % tuku) umřel.

            Na podzim to zevluju, takže na přelomu roku kolem 74kg – čistě vyžranej a tučnej.

            Pak naskočej běžky, začátek dubna 74kg ale mnohem víc svalů na horní půlce těla a výrazně méně tuku.

            Konec dubna 73kg a trápička na prvním závodech :)

            0 0
    • Silniční-Pirát  

      178cm zima 71kg sezona 67 , Nárust váhy souvisí s oběmovým cvičením ve fitku,plaváním a na kole jen lehčí vyjížďky… Strava se musí hlídat i v zimě.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.