• kory001

    zdravím lidi cvičím a chci mít přehled o tom kolik kg tuku shazuji a kolik při tom pálím sv. hmoty tak bych se chtěl zeptat jestli má někdo zkušenosti s váhou s analýzou.. chtěl bych nějakou levnější cca kolem 4000 a bojím se jestli výsledky nebudou pouze hodně orientační…

    0 0
    • La Piér  

      Výsledky budou pouze hodně orientační.

      0 0
      • kory001  

        vl. zkušenost? v jednou starým vlakně tady jsem se dočetl že mu „levnej“ tukoměr naměřil stejnou hodnotu jako u drahej tukoměr u doktora

        0 0
        • La Piér  

          Vysvětlení od fyzioterapeuta.

          Ale neříkám, že se to nemůže trefit. Jen ta spolehlivost v delším čase tam nebude. Sledoval jsem se takhle při hubnutí a hodnoty tuku a svalů lítaly v rozptylu 10% ze dne na den.

          0 0
          • kory001  

            tak to je fest orientační =( díky.. no nic snad to půjde dobře i bez toho…

            0 0
            • La Piér  

              Jakž takž srovnatelné byly jednotlivé týdny, když jsem si jednotlivá denní měření aproximoval do nějakého „průměru“. Ale může se to samozřejmě lišit váha od váhy.

              0 0
            • Rychlej turista  

              Nejjednodušší je krejčovský metr.

              0 0
          • ZuzicK  

            Asi blbá váha :-/ My máme nějakou do 2000,– a rozhodně ty hodnoty nelítají, otázka ale je, jestli to vůbec měří správně :-) Orientačně bych řekla, že je to ok. Minulou zimu kdy jsem posilovala procenta svalů vzrostly, když jsem dehydratovaná, tak se to na %H2O taky projeví.

            0 0
    • scret  

      podle mne je to akorat tahak na lidi…

      0 0
    • ememem  

      fyzikalny nezmysel cize ojeb.

      0 0
    • McBlacky  

      dá se na tom sledovat pohyb proti původní hodnotě, určitá korelace měření s realitou tam bývá.

      0 0
    • John Tequila Lemon  

      No da se rict ze to tak nejak funguje … problem je, ze tuku je nekolik zakladnich (z pohledu umisteni) … ta vaha meri pouze na zaklade el odporu … a mas tuk podkozni, pak mas tuk mezi organama uvnitr telni dutiny a pak mas tuk co mas mezi svalovou tkani … pokud sportujes, jako ze sportujes 10 hod a vic tydne ve vytrvalostno zoone, to posledni nemas vubec … prvni dva mit musis, jinak umres. A ta vaha pozna celkem prd, ta meri odpor a z odporu vymysli kolik mas vody, kolik vazi kosti, kolik tuku, kolik svalu, jaka je energeticka hodnota klidovyho metabolismu atd … to cislo je celkem na*ovno, pokud nemas nasleduji (pedy pokud to mas, tak se podle te vahy da clkem i ridit): potrebujes mit zmerenej podkozni tuk, to se meri takovejma „klestickama“, potrebujes mit zmerenej tuk uvnitr tela, meri se taky odporem ale jinak nez ta vaha, musis mit nejaky dalsi antropogenni mereni … a kdyz to znas a chapes kde a co jak mas (proste tem cislum rozumis) tak pak si vlezes na tu vahu a ona ti vyplivne cislo a ty zjistis jak si s toji k tomu co ty vis … a kdyz se ti pak meni celkova hmotnost a meni se to i to cislo tuku a svalovy hmoty a mrknes do zrcadla jak se ti meni vyrysovani (podkozni tuk) tak ses schopnej si to tak nejak srovnat zda jde tuk do haje a jestli ne a odkud … Ale je to cely zbytecny, kdyz nebudes vedet, jestli se ti k tomu wattovej vykon na kg hmoty zmenil nebo ne :-) … tak si to preber, jestli to potrebujes nebo ne, ale jako hracka pekna, cisla to dava, ale je to informace, kera bez souvislosti neznamena vubec nic a nic novyho ti nerekne, pokud sledujes zvyseni vykonnosti … Tamto mereni (to lepsi) ti udelaji treba v CASRI … pokud trenujes, tak potrebujes i to mereni a pak se ti ta vaha i hodi. Pokud chces zhubnout, tak vahu nepotrebujes, mas krejcovskej metr a 1cm v pase je 1kg tuku ;-) prej, tvrdi odbornici. No a pokud chces potesit nekoho, kdo chce hubnout a mysli si ze to potrebuje, tak ver, potrebuje to :-), stejne tak ty, pokud si myslis ze to potrebujes, tak to potrebujes. Pomohl jsem, co?

      0 0
      • mastihuba  

        souhlas nez cisilka na vaze vic potesi dirky na opasku. :) ale je zajimave sledovat jak se pri stejne vaze meni procento tuku a svalove hmoty, kdyz se clovek treba tyden nepohne.

        0 0
      • Richi  

        John Tequila Lemon píše:

        … a kdyz se ti pak meni celkova hmotnost a meni se to i to cislo tuku a svalovy hmoty a mrknes do zrcadla jak se ti meni vyrysovani (podkozni tuk) tak ses schopnej si to tak nejak srovnat zda jde tuk do haje a jestli ne a odkud …

        Taky si myslím, že mu zrcadlo stačí.

        Nakonec, je to ta nejlevnější varianta a může je mít třeba i dvě. :-)

        0 0
        • mpdu  

          Zrcadlo je dobrý. Když do něj čumíš denně, tak si stejně změn moc nevšímáš a pořád ti připadá, že seš tlustej, takže máš stále tendence hubnout :-)

          0 0
    • nox159  

      ja mel za to ze u cviceni se nabira ale to je trochu jina diskuze…

      vahu mam obycejnou za 500,– kupoval jsem to hlavne proto ze jsem chtel mit normalni vahu a kdyz u toho byly dalsi ciselka tak proc ne, meri mi to celkem slusne za den to nameri pri stejne vaze odchylku max 0,1% coz mi na nejake to porovnani staci, jestli jsou cisla presne nebo ne to nevim ani to neni moc podstatne podle me, porovnavat mezi sebou zlepseni a zhorseni se da… problem u te moji je ze do toho hodne zasahuje tabulka ma to tam nejaky prepocet… ale tak me to netrapi… :) pokud vidim ze vaha mi stoupa v posilovne toho zvedam vic a vic a pritom telo zacina vypadat lip tak vim ze je to dobre, ale na to tu analyzu na vazne vlastne ani nepotrebuju…

      0 0
    • vsn  

      nej asi TANITA (prodává Garmin) … spolupracuje s EDGE a dalšíma výrobkama Garminu… http://www.garmin.cz/…dat-ant.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.