• Cray

    Zdar všem. Chci se zeptat, zda někdo řešil nebo se potýkal s bolestí v tříslech a zvětšenými uzlinami po vyjížďkách. Na kole jsem každý den, většinou do 30km, o víkendu něco většího cca 60 a nárazově 90–100. Poslední týden mě trápí zvětšené uzliny v levém třísle a bolest na dotek v obou. Dnes pri jízdě se to ozvalo bodavou bolesti tak, že jsem musel zastavit.

    Posed mám dle mě nastavený na správnou výšku (podle známých pravidel o poloze kyčle kolena kotníku), jezdím SPD a jediná změna bylo sedlo před 2 týdny, z OEM no name na Prologo Nago. Prd*l mě nebolí ani pri jízdě ani po ní, vozím vycpávku a otlaky nemám.

    Zkoušel jsem hledat v historii ale kromě pár nespecifických zmínek mezi řádky jsem neuspěl.

    Tak předem díky, třeba nekdo poradí, co na kole a posedu změnit, napřímit, položit…

    0 0
    • Smazaný účet  

      Nejsem doktor (jako většina přítomných), ale toto s jízdou na kole nemusí vůbec souviset a návštěvu doktora rozhodně doporučuji.

      0 0
    • Smazaný účet  

      To bude rak, ale to rozchodis, zadny stres.

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Pokud chceš ještě jezdit, než začneš řešit lékařsky, tak zkus vrátit původní sedlo.

      0 0
    • Barak  

      Být tebou, jdu co nejdříve k lékaři. Kamarád měl minulý rok něco podobného.

      0 0
      • Cray  

        už jsem objednaný, dnes při cestě 8km do práce jsem byl téměř nepoužitelný.

        0 0
    • scota  

      Doporučuji zajít na imunologii.

      http://medicabaze.cz/index.php?…

      0 0
      • Delkim  

        zase tady to ale vypadá, že tam je nějaká příčinná souvislost s tím kolem

        já loni bolest varlete, šlo to z třísel, bolelo i v noci

        po pár dnech raději na pohotovost, vyšetření, sono, atd…

        nevěděli co, tak mi nakonec dali 2×14 dní antibiotika a stejně to pak bolelo dál…

        tak už ne do nemocnice, ale šel jsem k místnímu urologovi a ten to vyhodnotil jako natažené tříslo z trenažéru! ledoval jsem to a za dva dny po problémech........

        0 0
        • Yura  

          „nevěděli co, tak mi nakonec dali 2×14 dní antibiotika a stejně to pak bolelo dál…“

          lol..

          0 0
          • Delkim  

            realita zdravotnictví, prostě to vyhodnotili, že někde asi bude zánět a antibiotika nic nepokazí

            0 0
            • Yura  

              „a antibiotika nic nepokazí“

              Zajimavej nazor..

              0 0
            • Joe_Pike  

              Mno pokud to fakt „střelili“ naslepo, tak to je teda síla. nabrali Ti alespoň CRP, ASLO…?

              0 0
          • Rychlej turista  

            Přesně tak ale naše zdravotnictví funguje. Já antibiotika odmítl, když doktor nevěděl, proč to bolí. Šel jsem v čase zpět a dumal jak to začalo. Vyřešil jsem to tím, že jsem vyhodil kraťasy z Lidlu za tři stovky s nimiž to začalo a bylo po problému.

            0 0
        • snas89  

          To ze se doktori chovaji jak blbci nemusi znamenat ze ty musis taky:))

          I kdyz plne chapu jak je tonoucimu

          0 0
    • Myrra  

      Málo sexu, ale to se dá vyřešit :-D

      Jinak tipuji sedlo a posez, i drobnost se hodně projeví.

      0 0
    • sakul11  

      Rozhodně bych zašel ke svému praktickému lékaři, žádný urolog či imunolog, na to je času dost.Přes základní krevní odběry event sona třísla i on dokáže poznat hodně a posléze tě pošle ke specialistovi. Máš i jiné potíže, hubnutí, noční pocení, celková únava.Neměl jsi nebo nemáš na končetině, kde máš zvetšené uzliny, poraněnou kůži, zarostlý nehet..... Z prvních příčin zvětšení uzliny bude probíhající zánět, dle mě to se sedlem a posezem nemá nic společného jen shoda náhod. Přeji hodně štěští k plnému uzdravení.

      0 0
    • Strakááč  

      Ja mam ekzém a mám natekly uzliny skoro porad… nebo spis kazdou chvili citin jak se z etsi treba na dva dny nebo ták a je to hlavně když mam ten ekzem horší a imunita asi bojuje s nejakyma bakteriema a pri tom se ty uzliny zvětší cetl jsem to na.netu a i.doktor to potvrdil

      nesmí bejt natekly dyl jak dva měsíce v těch trislech to může bejt od cehokoliv.. stačí jakakoliv blbost ale.k.lekari klidně zajdi.. nic tim nezkazis.. od kola to bejt teoreticky může..

      0 0
    • Cray  

      Dlouho jsem sem nezavital tak napíšu jak to dopadlo. KO, CRP, jatra v pořádku, antibiotika nebyly. Výsledek návštěv praktika byla pocinajici mykoza z každodenní zaparky – odeslani na kožní, negativni vysledek. Urologie – zánět mocaku neni.

      Následovala výměna kratasu za kousek bez všité vycpávky.

      Neurologie odhalila blok v oblasti kříže (ani jsem o něm nevěděl) – kombinace kancl prace a kola. Výsledek teda je vypnutá houpačka na židli, sedlo posunuté vpřed a vesměs jsem bez problémů, uzlina je pryč, tříslo se ozve jednou za čas když ulehnu, při chůzi ani při jízdě nic.

      0 0
      • Yura  

        Poridt si na doma hrazdu. Krome klasickeho cviceni na ni se povesis, uvolnis cele telo krome toho uchopu. Je to parada na pater a taky ramena. Gravitace neustale ty obratle macka a timhe je zase krasne natahujes. Ja uz bych bez toho nemohl fungovat.

        0 0
        • dr nick riviera  

          Ahoj. Co máš za hrazdu? Takovou tu mezi futrama? Chtěl bych taky, ale mám strach, že 90–100 kg neudrží.. Dík.

          0 0
          • Yura  

            Ja mam tuhle v cerne barve. Pred tema x rokama stala 3500kc a za ty prachy to je(nebo mozna byla) nejlepsi volba. Pomer kvalita/cena nic lepsiho se tady sehnat nedalo. 100kg zadnej problem. Jen netusim jestli se to fakt jeste dela a prodava. Kdybych nesehnal tuhle, tak se da jeste pohledat. Nejake firmy to delaji na zakazku pro fitka apod.. Vyjde to furt na lepsi penize nez ty nesmysly od adidasu apod. za 10000kc a nic to nevydrzi..

            0 0
    • atty  

      Tak gratulace, že to byla/je jen takováhle „blbost“, né něco horšího :)

      0 0
      • Strakááč  

        to ti může vyvolat každá blbost.. opravdu.. já mám ekzém a někdy mi vyleze taky.. když je třeba víc plísní ve vzduchu nebo dělám s nějakou chemií atd.. působí na to kde co… fakt.. hlavní je to řešit, když nechce zmizet třeba čtvrt roku a je nějaká větší a nebo jich je víc v jednu dobu.. jinak je spíš důležitý zjistit.. na to ty lymfatický uzliny můžou reagovat..

        0 0
        • Yura  

          A jak ti to dokturek vyresi? Tak ze ti ju vyreze? Neco jako s mandlema? Dokturci si mysli, ze jsou ty uzliny v tele na nic, ze jsou postradatelne. Nejlepsi je, kdyz ti rozjebou ten lymfatickej system tak, ze ti pak natikaji nohy apod.. Protoze to nenapojili jak meli atd.. Ze se uzlina zvetsila a co. To je funkce te uzliny. Ta uzlina ma resit ty zanety apod.. ja bych s tema navstevama u rezniku tak rychlej nebyl. To same se zlucnikem, kde te bodne pod zebrama a nez se nadejes uz mas na brise jizvy a ses bez zlucniku. Vsak ho stejne nepotrebujes ze..

          0 0
          • mirorek2  

            +100

            0 0
          • Delkim  

            Souhlas Yuro. Já mám pár míst na těle, na kterých dopředu poznám, že na mne „něco“ leze. Jedno z nich je taky jedna uzlina v tříslech, takový indikátor že něco není v pořádku, něco jako vysoká ranní tepovka.

            Teď jsem měl zanícený puchýř a dostal na něj ANTB a ta uzlina samozřejmě od prvního dne bolela a přesně do chvíle, než zánět ustoupil.

            0 0
          • Cray  

            Oživím tenhle svůj starej pomník. Uzliny jsou sice top a v pořádku ale podělím se o jiný příběh.

            Při běžné kontrole na zubním a každoročním rentgenu mi našla cystu ve spodní čelisti s docela brutálním zánětem. Byla uzavřená takže nebolela. Následovalo umrtvení 4 zubů, přeléčení 3× různá ATB po sobě a zatím je klid. Pokud se dutina v kosti vyhojí, je to OK. Pokud ne tak resekce čelisti :(. Příčina? Trvale vystavení chladu. Tipuju to na zimní jízdy denně v kukle.

            Co je ale úplně pozoruhodné aspoň pro mě, zmiňovaná tepovka mi spadla o cca 30. Jak při probuzení, tak běžné činnosti i jízdě na bajku… Zvláštní, že se takový zánět neprojevil zvedlymi CRP viz příspěvek výš. Ani jsem o něm nevěděl. Teď už mi zbývá jen srovnat játra, který jsou po ATB na krvi hodně zlý.

            0 0
            • Breakpain  

              No to potes :(

              0 0
            • Delkim  

              Takže to bylo jako u mne, signalizovalo ti to vlastně problém v jiné části těla!

              Zaplaťpánbůh, že se to nakonec vůbec vyřešilo!!!!!!

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.