Reklama

Diskuse: Uvolněná brzdová páka (Údržba / Servis)

Statistika

Statistika: zhlédnuto: 586x | přidáno do oblíbených: 1x | blokováno: 22x

Odkazy

Obnovit Zpět

Diskuse

• dolu Frederyk || 26.07.2010 17:48:57 || arrow || 89.29.21.xxx
    Uvolněná brzdová páka (úroveň 1)

Zdarec všichni,

před pár dny jsem sletěl z mého MTB, po menší prohlídce jsem zjistil, že to mé kolo odneslo pár škrábanci, natrhnutým sedátkem a uvolněnou brzdovou pákou.

Brzdová páka se nějak moc nehýbe, ale když jedu např. po lesní cestě tak se lehce a hlavně slyšitelně klepe. Tak se chci zeptat jestli s tím nemá někdo podobnou zkušenost nebo neví popřípadě, jak to zpravit či dotáhnout. Pro lepší představu přikládám dvě fotky. Brzdy mám hydry tektra aurigy.

Všem, kdo mi poradí předem děkuji a prosím zdržte se komentářů typu, že jsem neměl padat… nemám na to náladu.

Přiložené obrázky:

• fotografie

• fotografie

• arrow dolu nahoru Vilém || 26.07.2010 19:09:50 || arrow || 88.101.216.xxx
      Uvolněná brzdová páka (úroveň 2)

Pravdepodobne packa dostala ranu a rozehnul se trosku odlitek paky, mezi kterym je packa na sve ose. Pokud ti to moc vadi, tak jediny reseni je paku vyndat a opatrne stlacit odlitek opet k sobe. Taky by to slo vyresit pomoci nejakej desetinovejch podlozek, ale neni to uplne koser reseni.
      Taky je mozny, ze si cep packy vymackl vetsi diru v odlitku, nebo kombinace obojiho. Chtelo by to videt, takto tezko soudit presnou pricinu.

• arrow dolu nahoru kudrnic || 26.07.2010 19:10:44 || arrow || 90.181.56.xxx

nevím kde se ti to přesně hýbe, ale pokud to je v čepu páky, zkus tam dát velmi slabou podložku, myšleno mezi bílý obal a páku brzdy. z těch fotek toho moc poznat není.

• arrow dolu nahoru Frederyk || 26.07.2010 20:10:56 || arrow || 89.29.21.xxx

Po vašich komentech jsem se na to ještě jednou podíval a zjistil jsem, že se to hýbe v čepu, který je v černé pačce. Pačka nelítá vertikálně, jak jsem si myslel, ale horizontálně … a všiml jsem si, že se to dá pomocí imbusu velice malých rozměrů nějak dotahovat či přitahovat … tudíž bych to povolil, aby se pačka dostala dál od řidítek a přestala drncat … a snad bude po problému … jenže nejprve budu muset sehnat ten imbus… uvidime, kdyby to nebylo ono, tak sem ještě napíšu a přídám lepší foto…

• arrow dolu nahoru cukerko || 27.07.2010 08:39:14 || arrow || 212.5.205.xxx

ake mas brzdy? moje avid J5 to robia aj bez padu:P

• arrow dolu nahoru Frederyk || 08.08.2010 13:41:32 || arrow || 89.29.21.xxx

Problém jsem vyřešil hned druhý den po založení tohohle vlákna … omlouvám se, že to sem píši až teď, ale neměl jsem vůbec čas… naštěstí odlitek zůstal se nijak nerozehnul, jak psal vilém ale problém byl jinde … stačilo jen povolit ten malej imbusovej šroubek, který je zakroužkovaný na přiloženém obrázku a bylo po problému … díky všem za pomoc

Přiložené obrázky:

• fotografie

• arrow dolu nahoru Vilém || 08.08.2010 18:09:25 || arrow || 88.101.216.xxx
        Uvolněná brzdová páka (úroveň 3)

To je sroubek na nastavovani vzdalenosti paky od riditek. Ja ten s tim muze mit souvislost? No hlavne ze ti to pomohlo a jsi spokojen:)

Odkazy

Obnovit Zpět

Statistika

Statistika: zhlédnuto: 586x | přidáno do oblíbených: 1x | blokováno: 22x

Přihlášení uživatele

Reklama

Bike akce

11.09.2010 (Silnice)
Cyklo Le Mans 24 hodin na kole

11.09.2010 (MTB)
Odřivousův pohár MTB

11.09.2010 (MTB)