úschovna kol a odpovednost při krádeži

6 nepřečtených
  • lizar

    Zdarec bikeři, potřeboval bych poradit jak to je s tím, když se ukradne kolo z úschovny kol při marathonech a tak. Zajímalo by mě kdo za to odpovídá jestli pořadatel a v případě krádeže kola za 60 tis – týden staré by zaplatil plnou hodnotu kola nebo jeho část. Prostě jak to funguje a nebo si sám sehnad raději svoji pojistku pro své krití? Díky za odpoveď :)

    0 0
    • lizar  

      Hm že by nebyl žádný biker v podobné situaci či se zkušenostmi?

      0 0
      • maxtor  

        Obecně při úschově zboží přebírá odpovědnost za ztrátu i poškození schovatel (ten u koho to schováváš). Pokud se ztratí jeté kolo, je to problém, protože vzniklá škoda je reálná a současná cena kola a nebo částka, za kterou se dá koupit obdobná věc stejné kvality. Pokud se vydává při úschově nějaký doklad, měla by tam být uvedena i cena schovávané věci. Ta pak slouží jako částka, která lze v případě uplatnit při odpovědnosti za ztrátu nebo poškození. Zapomněl jsem na něco?? Kdyžtak se zeptej.

        0 0
        • lizar  

          Konkrétně jde o festival v Úpici. Kolo se dává do úschovny na lístek na který tam to kolo nechám. A vydají to moje kolo tomu kdo příjde s tím lístkem. Takže když ho stratím a náhodou ho někdo najde a zajde tam tak mu ho vydají. To ze mi zdá trošku divné. Nejlepší by bylo na občanku a ještě 2 druhy dokladu a náko to více zajistit protože tohle podle mě co oni psali velmi málo.
          Chápu že kolo už při koupi strácí svoji hodnotu ale jde o to aby když se něco ukradne aspoň něco dostal a taky vím jak to potom s konkrétními situacemi je. Každý se z toho snaží vybruslit po svém aby to nebylo na něho a nemusel plnit z vlastní kapsi když není pojištění

          0 0
          • fr33k  

            Nevim, jak by se to pak resilo, kdybys ztratil listek a nekdo si kolo vyzvedl misto tebe, ale logicky (a nejsem svine .o) bych rekl, ze je to holt tvoje chyba. Mas si davat lepsi pozor. Nejake dva doklady, otisk prstu a mistoprisezne prohlaseni je podle me utopie.

            0 0
            • bestom  

              Na nekterych maratonech to funguje tak,ze pri prevzeti do uschovny si napisou tvoje jmeno ,daji listek,a pri vyzvednuti jim ho musis trochu popsat,tam uz je mala pravdepodobnost ze by s nim odjel nekdo jiny.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.