USA + Topolánek-referendum nebude

214 nepřečtených
    • orca  

      to je dobře páč českej lid je z většiny nesvéprávnej a svoji demenci potvrdil u voleb . Nejprve jsme jako chtěli, ale nakonec jsme se rozhodli, že ne a nic nebude…

      0 0
      • Radek Broz  

        Snad poprvý s teboun aprosto bez výhrad souhlasím;-) (Teda jestli jsem to špatně nepochopil)

        0 0
      • wroum  

        Snad PODRUHY s teboun aprosto bez výhrad souhlasím;-) (Teda jestli jsem to špatně nepochopil)

        0 0
    • piskot  

      Sorry, ale nevidím důvod, proč by referendum mělo být.

      0 0
      • vlk  

        V každé demokratické zemi v Evropě o předání části svého území cizímu státu a o časově neomezeném pobytu vojáků z jiných států na jejich území vždy rozhodovalo referendum, nebo to bylo automaticky odmítnuto již automaticky parlamentem.

        Nepočítám do toho období válech, násilného obsazení území, či vynucených základen po 2 světové válce některou z vítězných velmocí.

        0 0
        • vlk  

          oprava: válek

          0 0
        • BB  

          bezva a až zase bude *******, tak budeme zase plakat na náměstích jako v 68, že nás v tom všichni nechali. namísto abychom děkovali bohu, že nás chce někdo bránit, tak tady komunisti budou chránit národní zájmy, oni, kteří si na národ pozvali rusáky.

          0 0
          • vlk  

            Takových smluv v minulosti bylo. Ty si fakt myslíš, že kdyby šlo o naše území, že by kvůli nám šli amíci do 3 světové? Navíc s USA žádnou přímou smlouvu nemáme, máme jedinou garanci přímo od NATO.Tedy NATO projekty OK, USA soukromé projekty NE.

            0 0
          • JSt  

            uvedom si, ze nas nikdo nechce chranit, clovece. to je ciste sobecka zalezitost. na odlehceni… tehdy to bylo trochu jinak youtube.com/wat­ch?v=4YdlcSUj­fJU ;-)

            0 0
            • BB  

              uz to, ze sem da nekdo radar, tak tim te chrani, holinka ruskyho kozaka uz tuhle zemi nepozna, o tom jsem naprosto presvedcenej. Ten radar by nas chranil vic, nez cely NATO, ktery se s klidem vysere na nas, stejne jako bychom se mi vysrali napr. na Polaky, kdyby zacali valcit treba s Lukasenkem.

              0 0
            • BB  

              a hlavne chlapi nezapomente na jednu poucku, ktera se mi naprosto bezchybne osvedcila. Jakmile si nejsem v politice uplne jistej ohledne nejaky veci, tak je potreba studovat nazor komunistu. Jakmile jsou proti, tak jde vzdy o spravnou vec a jakmile jsou pro, tak je v tom podraz. Tohle me nikdy nezklamalo a v tomto konkretnim pripade jsou komunisti proti, takze proto radar ano.

              0 0
              • JSt  

                v podobnym duchu muzu rict, ze ve vsem, co chcou usa hledej podraz (vsechny jejich valky a mnoho dalsiho…). podivej, jak nadrzene hned v patek po „odhlasovani duvery“ vlade se pripomnely. ja bych hledal nejakou kulisarnu tady ;-).

                btw. zkus si predstavit, ze by ten radar mel stat nekde u tveho bydliste. byl bys stale pro? asi by sla vsechna velkorysost stranou. nemam pravdu? ;-)

                0 0
                • BB  

                  ty vole ty nevis kdo dvakrat zachranoval Evropu ??? Nebo se uz na skolach neuci dejepis ?

                  0 0
                  • JSt  

                    a na to ti zas muzu rict, ze za komancu mel kazdy praci, tak prece nejsou tak spatni :D. a ono to s nejakym americkym zachranovanim nebylo nijak zhavy. dokonce si myslim, ze ty ses ucil, ze zachranovali rusove ;-). o tom, ze v posledni dobe udelaly usa vic spatneho nez dobreho neni pochyb, na to nepotrebujes dejepis. ale o takovem handrkovani to proste neni… kdyby s nama hrali rovnocennou hru a nabidli nam treba tady uz zminovane zruseni vizove povinnosti nebo neco podobneho, mel bys aspon v ruce argument, ktery by trochu daval smysl. zatim ale prohravame arbitraze, nejspis si u nas postavi radarovou zakladnu a co je nejhorsi – kola u nich vyjdou na polovicni ceny co u nas ;-). p.s. uz toho necham, pac to nema smysl. at ti to slape.

                    0 0
                    • BB  

                      amen s touhle zemi pokud je vas takovych vice, ja doufal ze alespon na bikach jezdi soudni lide. Zauvazuj, proc kazdej vsivej rezim na tomhle svete ma nejvetsiho nepritele ameriku a koho by asi mel kdyby nebyla amerika ? Nebyli bychom to my ?

                      0 0
                      • vlk  

                        Já nevím co je to za mentalitu tohoto národa, když jsme se konečně zbavili „velkého bratra-RUSÚ“ proč okamžitě hledat dalšího v podobě USA. Proč nemohou lidé této země přijmou za sebe samý zodpovědnost. Proč furt musí někde hledat někoho, komu budou lést do …, kdo je bude jen využívat.

                        Ty si fakt myslíš, že je USA tak úžasná, že je tam vše tak bez chyby a že jde USA jen o blahobyt všech lidí na této planetě? Mě prostě tyto postoje silně připomínají postoje k Rusku v minulosti. Proč nemůžou Češi také někdy myslet sami za sebe.

                        Dle Vás tedy nechápu, proč jsme vstupovali do NATO, když jsme prostě mohli uzavřít pakt jen s USA. Asi jsem idealista, já věřím na ekonomicky a vojensky sjednocenou evropu-jako na silnou velmoc, na kterou si pak jen tak někdo netroufne. Na Evropu, která si bude sama řídit svůj „život“ a ne na Evropu manipulovanou z USA. Evropu, která si bude sama určovat svoji budoucnost. Ale jak tak koukám, to je asi utopie.

                        0 0
                        • orca  

                          Obávám se že Evropa ani na vlastním kontinentu není schopna ustát jednotu – Myslím že rozpad Jugoslávie(v pos­ledních letech) a vše s tím spojené jasně ukázal jakou pštrosí politiku zastává Evropa – teda jednotlivé státy .

                          0 0
                        • RomanH  

                          Tak pod tohle se klidne podepisu.

                          0 0
                      • JSt  

                        uz jsem chtel byt potichu, ale neda mi to a zauvazuju, kdyz chces :-). v kazdem koutu zeme maji lide uplne jinou mentalitu a na tom je vse zalozeny. kazda mentalita neni schopna akceptovat americky model demokracie. bohuzel tohle usa nechape a snazi se svuj ideal kazdemu podsouvat a to je zasadni problem. trebaze to zni tvrde, tak nektere narody diktatora potrebuji. tohle na oko cineni dobra (bohuzel tys jim na to skocil) je zalozeno pouze na paranoi a zistnosti. asi to je moc odvazne a tvrde, ale nachazim zde jistou paralelu s dolfou. jediny rozdil, ze usa nechce vyhladit, ale prevychovat – coz jak vidime nelze. a ted do me sij… ;-))

                        0 0
                        • BB  

                          tak tady bych s tebou hodne souhlasil. Jine nabozenstvi, jina mentalita. A tady je problem, jestlize napr. koran uci, ze zlikvidovat nevericiho psa je celkem fajn, tak potom je potreba, aby ten celej svet se nekoho bal. A zaplat panbu, ze se do toho amerika montuje, ne vzdy uplne stastne, ale montuje. Taky by mohli rozevrit nad sebou technologickej destnik a vyzvat svet, at jim polibi p*. Bohužel anebo bohudik ono to uz nejde. Např. rusaci kdysi vymysleli takovou posledni pojistku, atomovou bombu ve forme lodi, která kdyz zjisti, ze nad sovetskym svazem je zvysena radioaktivita, tak automaticky exploduje a znici cely svet, nastesti to byl jen napad, ktery nerealizovali. A to je nutno rict, ze rusky komunismus byl jeste citelny a predvidatelny rezim, ale korea, iran atd. pokud by na to meli silu, tak to klidne udelaji. Tak asi kvuli tomuhle se snazi amerika vnucovat zbytku sveta tu svoji „debilni“ demokracii, protoze se tam sice lze, krade a m*, ale furt je to brzda pred fanatiky ruznych vyznani a mentalit.

                          0 0
                          • Mamut  

                            Taky by mohli rozevrit nad sebou technologickej destnik a vyzvat svet, at jim polibi p*.

                            Myslim, ze presne to ceskym radarom a polskymi raketami robia. Len to nemaju na takej urovni, aby stihli zostrelit utok aj z vlastneho uzemia, tak to idu prsknut sem.

                            0 0
                            • vlk  

                              Ale houby, ty balistické střely se dají sestřelit jen v první fázi letu a to ještě s malým procentem úspěchu. navíc Rusové prý již vlastní nějaký druh balistických střel, které nejde zaměřit a sestřelit ani v té první fázi.

                              0 0
                              • Radek Broz  

                                Rusaci toho napovidaj… Nicmene nemaj jedinej duvod se destniku bat, proti jejich obrovskymu arzenalu by to USA neochranilo, navic tu jsou nosice na ponorkach a bomby na letadlech (ktera utoci prvni), pak uz je to stejne fuk. Proste proti velmocem je nerealny vytvorit smysluplne fungujici destnik, ten je vazne na to, aby az za 10 let Ajatolah sesmoli usmudlanou raketu a zrovna se blbe vyspi, nekdo nekde namaluje Mohameda nebo nejaky zensky sunda satek, a jeho to nasere, tak aby jeho raketa nezasahla:o)

                                0 0
                              • náčelník  

                                Ty ruské „nesestřelitelné“ nejsou balistické, ale řízené, taky se používá termín křižující.

                                0 0
                                • pepek  

                                  A ty (řízené) křižující zase nejsou rakety, ale střely, že? A ty by do tý ameriky letěly asi tak 2 dny, dyby jim nedošlo palivo, že?

                                  0 0
                                  • cabbage  

                                    jaký je rozdíl mezi střelou a raketou?

                                    0 0
                                    • pepek  

                                      Raketu pohání raketový motor, křižující střelu obvykle proudový.

                                      0 0
                                      • cabbage  

                                        máš štěstí, že si napsal „křižující“ jinak bych ti tu definici musel trochu pozměnit;-)

                                        0 0
                                        • pepek  

                                          :-) A dyž křižuje, tak nemůže letět rychle......takže se dá sestřelit. Takže asi žádné zázračné ruské rakety zase neexistují. Zajímavé, jek se tyhle fámy o zázračných ruských zbraních šíří bez ohledu na přírodní zákony.

                                          0 0
                                          • cabbage  

                                            a víš jak se šířej fámy o Německých zbraních(2.s.v.)?;-)

                                            0 0
                                            • pepek  

                                              O žádných jsem neslyšel, povídej…

                                              0 0
                        • fousek  

                          souhlas, ale proc by nam mel vadit jejich radar, pokud se dobre vyjednaji podminky tak na tom CR muze jen vydelat

                          0 0
                          • náčelník  

                            Nelíbí se mi, že se v této záležitosti upřednostňuje otázka „kolik na tom vyděláme.“ Cosi to o nás prozrazuje.

                            0 0
                            • fousek  

                              Mas pravdu, ale tim muzeme jinyho ztratit? poskodi zivotni prostredi? nepatrne narusi suvernitu statu? haha cesko nikdy zadnou suverenitu nemelo snizi bezpecnost zeme? tezko, nedelejne z CR pupek sveta A co dal?

                              Ale je mozne ze mam spatny zebricek hodnot

                              0 0
                              • vlk  
                                • Zvýší úspěšnost zahraniční zpravodajské služby USA na našem území.
                                • Nad další částí našeho území nebude mít náš stát kontrolu.
                                • Každý stát má jistou míru suverenity.
                                • Bezpečnost země teda jistě sníží.Co myslíš, že se při útoku ničí jako první.Radary, protože to jsou oči obraného systému. Si prostuduj historii-proč se podařilo Izraelcům zvítězit v 8 denní válce.
                                0 0
                                • náčelník  

                                  Dres pro tebe: www.ecyclingstore.com/…_details.php?…

                                  0 0
                                  • cabbage  

                                    ten se mi líbí, vážně:-)

                                    0 0
                                  • wroum  

                                    konecne vtipnej dres :-) jinak v tomhle bych klidne jezdil, ale do ruznejch T-debilu a Discovery by me nikdo nedostal ani parem volu

                                    0 0
                                    • orca  

                                      a před 20 lety by jsi do stejného dresu taky se oblékl ??

                                      0 0
                                      • wroum  

                                        klidne, v 5ti letech by mi to bylo uplne u ******, akorat se obavam ze velikost XXS nedelaj.

                                        ale prave proto, ze neni stejna situace, jako pred 20 lety a ja mam rad recesi, tak bych si ho koupil ted – pred 20 lety by to nemelo ten efekt.

                                        0 0
                                        • orca  

                                          právě že dneska to už dávno nemá smysl recese je pouze aktivní v tom okamžiku když něco riskuješ což dneska není .

                                          je to podobné jako nosit na trikách Chevaru , či Stalina či Hitlera či Musoliniho či Maocetunga .. čož považuji sprominutím za velmi nízký inteligenční kvocient na úrovni mouchy co mi tu otravuje monitor…

                                          0 0
                                          • cabbage  

                                            myslim, že je důležitější, jak se ti dres líbí – kdo na něm je řeší jen politruk(a jeho modernizovaná multi-kulti obdoba)..

                                            0 0
                                          • Radek Broz  

                                            Souhlasím s tebou podruhé;-)

                                            0 0
                                          • wroum  

                                            Stalin, Musoliny… to sou vsechno osobnosti, ktery neslavne prosluli diky svym cinum a jsou to zlocinci, o tom zadna a hitlera nebo musoliniho bych si na triko nedal, to mi proste neprijde dobry, ale vlajka CCCP mi prijde vtipna, vzdyt nikomu nic neudelala (stejne tak se muzu oblict treba do vlajky Nemecka nebo treba Ugandy…) a to ze za tou vlajkou vidis Stalina, Lenina… je tvuj problem, ale to sou jednotlivci, nikoliv vlajka statu…i kdyz se urcita drobna ale vlivna cast populace toho statu chovala mizerne, tak v tom nevidim problem a to ani moralni. Predstav si ze by nekdo rek ze dres v cerveno-zluto-cerny si na sebe nevezme, protoze Hitler byl nejvetsi gauner…

                                            0 0
                                            • náčelník  

                                              Jenomže Hitlerovské Německo mělo jinou vlajku. A tu by sis na sebe určitě taky nevzal.

                                              0 0
                                              • wroum  

                                                dobre, blbej priklad, ale myslim ze je jasne co sem tim chtel rict. klidne si tam dosadte Mao a cinska vlajka…

                                                0 0
                                                • náčelník  

                                                  Jenomže pro mě je vlajka s hákenkrajcem ze stejného soudku jako vlajka se srpem a kladivem.

                                                  0 0
                                                  • wroum  

                                                    to je tvuj problem :-)

                                                    0 0
                                                  • orca  

                                                    Máš nějaké rozumné vysvětlení proč asi jsou zakázané symboli nacismu ?? POkud se nepletu tak hákovej kříž nevymysleli němci a tedy každej by se mohl odvolávat na dobu mnohem vzdálenější atd .

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    to uz zalezi na souvislostech.

                                                    0 0
                                                  • Radek Broz  

                                                    Přesně!

                                                    0 0
                                                  • JSt  

                                                    ale no tak. jaka zverstva napachala cirkev. proti jeziskovi na krizi nikdo nic nema, svastika vadi, srp a kladivo vadi. v cele cirkve stoji byvaly hitlerjugend a dnes po nem nikdo nestekne. saddama popravili za masakr v dudzailu. kdyz usa bombardovalo bagdad, parkrat se trefili do domu civilistu a geroge w. bush vesele posila do iraku dalsi vojaky. a ted kdyz jsem si proletl vlakno o radaru v brdech, tak je naraz spousta foristu proti. nepripada vam to absurdni? p.s. co si predstavuju pod pojmem absurdni vysvetlovat nehodlam ;-)

                                                    0 0
                                            • Radek Broz  

                                              To pokulhává – nedá se to srovnávat s Německou vlajkou, ale tak možná s Německou vlajkou z 2. války.

                                              0 0
                                              • wroum  

                                                a cerveny tricko by sis na sebe vzal? ja jen ze by to nekoho mohlo pohorsovat – vzdyt to je barva RUDEHO SOVETSKEHO SVAZU!

                                                myslim ze z toho delate moc velkou kovbojku, ktera nema smysl

                                                0 0
                                                • Radek Broz  

                                                  To uz zachazis do extremu. Proste mi jde o to, ze komunisticka i nacisticka ideologii byly uplne stejne spatny a stve me, ze nad jedno z nich se tu zaviraji oci, protoze v tom byli skoro vsichni tak nejak namoceny.

                                                  0 0
                                                  • cabbage  

                                                    až na to, že odsuzovat tričko je jednodušší, než odsuzovat konkrétní chování …

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    ta vlajka reprezentuje pouze stat, ve kterym zilo miliony a miliony lidi a spatnejch jich bylo mizivy procento akorat meli vliv. ta vlajka nereprezentuje ideologii ani jednotlivce a sama o sobe proste neni spatna

                                                    0 0
                                                  • Radek Broz  

                                                    Ideologii reprezentuje, proto tam jsou ty dělnický symboly. Stejný používá např. extremistická organizace Svaz komunistické mládeže.

                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    a co symbolizuje svastika?

                                                    0 0
                                                  • wroum  

                                                    ty delnicky symboly reprezentujou pracujici lid, na cemz nevidim nic spatnyho.

                                                    0 0
                                                  • Radek Broz  

                                                    Přeme se o naprostý blbosti;-) Vy se mi snažíte vnutit, že svastika je symbol slunce a kladívko symbol „pracujícího lidu“ (taky toho, že vlak jede v pracovní dny:o) ) a že jsou ok. Byly ale během 20. století zneužity a už reprezentují určité zavrženíhodné udeologie. Noste si samozřejmě, co chcete, já si háknkrajc a ni srp s kladivem na sebe nedám. Konec;-)

                                                    0 0
                                                  • náčelník  

                                                    Srp ve sloupci vlaku znamená, že spoj jede jen v době žní :)

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    svatá prostoto…

                                                    0 0
                                  • vlk  

                                    Seš fakt debil. O pár příspěvků dolů jasně vysvětluji svůj postoj ke komunistům-já jsem demokrat. To že Komunisti na toto mají stejný názor neznamená, že jsem komunista.Oni ten názor mají ovšem z idealistických důvodů.Osobně mi to i vadí, že mají komunisti jako jediní z pol. stran odmítavý názor, rostou jim díky tomu u obyvatelstva preference, což je nepřípustné.

                                    Jestli si myslíš, že je USA mírumilovná, že nevyužívá své zpravodajské služby na manipulaci vlád některých států, že nesbírají i informace ekonomického charakteru, díky nimž ztrácejí Evropské firmy zakázky. Asi si nikdy neslyšel o tomto zneužití např. v letectví, že boening zná ekonomické nabídky svých konkurentů ještě dříve, než jsou zvěřejněny apod.Tady ani tak nejde o nějaké rakety.Tady jde o špionážní zařízení o agenty apod. -když už to chceš slyšet zlidovělými termíny.

                                    0 0
                                    • BB  

                                      to buď ubezpečen, že USA je mírumilovná velmoc a všechny špinavosti které dělá jsou v zájmu zachování tohoto míru, který jí vyhovuje. Ať se ti to líbí nebo ne, tak to je zákonitost dějin. Tak to bylo s říší římskou, tak to bylo s imeriem Karla Velikého. USA byly agresivní velmocí v 18 a 19 století, kdy se vymezovaly vůči Španělsku a Mexiku. Když se po první světové válce dostaly životní úrovní na první místo na světě, tak jejich eminetní zájem je status quo, což znamená zachovat mír v současné podobě. A nechápu proč existuje takové kvantům kreténů a ignorantů jako jsi ty, kteří si nepřečtou učebnici dějepisu pro devátý ročník a nechápou to. Ať je ten americkej mír jakej chce , tak je ty ******, furt je to to nejlepší pro tuto zemi, co může být. Ale ty to asi pochopíš, až ti to nalinkuje nějaký mohamedán. Hawg skončil jsem, toto je fórum kreténů a už sem nikdy nepolezu. Jsem starej a blbej idealista, celej život jsem se musel vyrovnávat s rudochama a nemínim pokračovat ve stejném duchu ba bike foru.

                                      0 0
                                      • vlk  

                                        Tak jednak jsem nenadával tobě ale náčelníkovi za neskutečnou urážku co mi tínmto proved a proto si moji nadávku zaslouží.

                                        Tobě nadávat nebudu, ty mi nestojíš za to. Nevím, kde bereš, že USA budují mír. To by totiž byly některé světové problémy řešeny zcela jiným spůsobem. Jim nezáleží na komukoliv jiném naž jen na nich samotných.A jde jim jen o obranu své země, získávání nerostných surovin, ekonomickou či jinou nadvládu nad zbytkem světa. Seš politický naivka. Jinak na prvním místě na světě zs životní úrovní nejsou. Si to zjisti na netu. Budeš se asi hodně divit. O dějepise mi nemusíš mluvit, máme v rodině jednoho prof. na toto zaměření. Tvůj problém bude asi v tom, že si právě zamrzl na dějepise té 9. třídy. Mimochodem já devátou třídu neměl(my měli ještě 8 letku)-tos musel hodněkráte opakovat když máš 54 let a zažil jsi již 9letou základku. Dějepis jsem měl na gymnásiu-v té době 2 příčka nejkvalitnějšího gymnásia v ČR a měl jsem za 1-když už tě to zajímá.

                                        Seš nejen najivka, ale i hlupák.

                                        0 0
                                        • sun7dots  

                                          // Jim nezáleží na komukoliv jiném naž jen na nich samotných.A jde jim jen o obranu své země, získávání nerostných surovin, ekonomickou či jinou nadvládu nad zbytkem světa.//

                                          Tohle podle me plati pro jakykoliv stat. Akorat nektere staty maji holt vic prostredku proto aby si svoje zajmy prosadily.

                                          0 0
                                        • kankrlicek  

                                          Hele, mě je 53 a 9 roků jsem chodil do ZŠ a nepropadl :)

                                          0 0
                                          • vlk  

                                            Já myslel, že 9 letá byla naposledy za první republiky,– však to byla nadsázka.

                                            0 0
                                      • vlk  

                                        Jinak kolega se tomu docela směje. Vzkazuje Vám: „Když začnou Američani žrát žížaly, začnete je asi žrát také. A když je on nebude jíst, tak bude podle Vás asi také komunista.“ :o)

                                        0 0
                                        • cabbage  

                                          tvůj hlavní problém je, že ty, co mají jiný názor než, máš Ty, označuješ za amerikofili, takže označí-li tě za komunistu, jsou naprosto stejně výstižní.

                                          0 0
                                          • JSt  

                                            tak jestli bb neni amerikanofyl, tak nevim, kdo by to pak mel byt ;-)

                                            0 0
                                            • cabbage  

                                              víme co neni – komunista, paranoik a amerikofob;-)

                                              0 0
                                      • náčelník  

                                        Byl bych velice nerad, kdybys zanevřel na B-F jen kvůli diskuzi, kterou jsem rozpoutal odkazem na ten sovětský drez. To, že se zde objevují politické názory, s kterými nesouhlasíme, by nemělo mít za následek, že se navzájem přestaneme bavit i o kolech.

                                        0 0
                                        • orca  

                                          jedna z českých vlastností – když se neshodnu s někým na něčem tak se s ním rozloučím navždy …

                                          0 0
                                    • náčelník  

                                      Tím dresem jsem chtěl poněkud expresivně upozornit pouze na to, že tvoje názory na zde probírané téma jsou totožné s názory komunistů. To u tebe lze vysledovat i v jiných diskuzích. To můžu být stokrát debil, ale je to tak. Netvrdím, že nejsi demokrat.

                                      Když jsme tady před časem probírali situaci okolo Iráku, na stejnou skutečnost jsem upozornil u rasta, on to jen potvrdil a obešlo se to bez nějakých nadávek.

                                      Jinak mi tvoje reakce připoměla Pinochetova slova, že „devadesát procent lidí jsou marxisti, ale většina z nich to neví.“

                                      0 0
                                      • vlk  

                                        Tak jediné politické diskuze, kterých se účastním, jsou ty o raketových základnách-jiných diskuzí týkajících se politiky se neúčastním. Pokud teda nebereš moje názory v diskuzích o lesích apod.-tam ovšem zastávám čistě demokratický přístup.

                                        Jde vidět, že jsi mě nepochopil.Já prostě v této otázce zastávám částečně principy participatitní demokracii, což není komunismus. Nezlob se, ale za marxistu nebo komunistu se nenechám označovat. Ačkoliv mi to možná uškodí, já jsem jeden z mála co vystupují otevřeně proti komunistům. Oni zastávají sice stejný názor, aby u nás základna nebyla, ale ze zcela jiných důvodů nežli já.

                                        Navíc já v jisté podobě proti základně u nás nic nemám-napsal jsem výše-že jako projekt NATO pod patronátem ČR bych souhlasil. Já se ohrazuji proti způsobu vyjednávání o základně a proti podmínkám za kterých má základna fungovat.-a to je dost rozdíl.

                                        0 0
                                        • vlk  

                                          PS: Nejde o to zda ano nebo ne, ale za jakých podmínek a jak. A toto je v nynějším návrhu pro ČR nevýhodné, ba dokonce z pohledu kontroly a případné špionáže nepřípustné.

                                          0 0
                                          • Karlos009  

                                            Nejsem teda žádný velký odborník, ale co by tak mohli ti zlí američani s tím radarem tady u nás vyšpehovat? Nebo myslíš, že budou koukat přes plot té základny k nám, jak si tady super žijeme? Špionážní satelity jsou prý dnes schopné číst ti přes rameno titulky v novinách a program Echelon sleduje přes 90% veškerá komunikace na celém světě. Myslím, že u nás toho už moc nevyšpehují. :-)

                                            0 0
                                            • vlk  

                                              Co na to říci no. Jen pro zajímavost měli jsme a máme 2. nejlepší rozvědku i kontrarozvědku hned po Izraelcích. Věřím, že jistě vlastníme informace nejen našeho vnitrostátního charakteru, ale i celosvětové­ho.Navíc např. ekonomická špionáž ti nic neříká, že. Každá země má svoji rozvědku i kontrarozvědku a každá má své utajované zkutečnosti ať už vnitřního nebo vnějšího charakteru. Co na to více říct. Vždyť to jsou přece obecně známé informace, to ví snad každé malé dítě.Tak jak je armáda, tak je i rozvědka.

                                              0 0
                                              • orca  

                                                sice tvému tvrzení nevěřím o kvalitách našich agentů ale budiž – pak by mě zajímalo jak je možné že nebyli schopni informace přetavit v dolary ?? leda že informace zakládají pěkně a poctivě do šanonů a archívují pro budoucí generace …

                                                0 0
                                                • vlk  

                                                  Popravdě já zas tak moc zpravodajským službám nevěřím.Ale co sem vyčet, tak slouží pro sběr informací.Ten kdo pak na základě těchto informací rozhoduje , je zcela někdo jiný. A když se podíváš na kauzy z Hučínem, tak ti je jasný, že je někde v systému chyba-ve sběru informací budem jedni z nejlepších, ale co se s nima děje poté ví bůh. Mě se líbí věta „není politická vůle“

                                                  0 0
                                                • náčelník  

                                                  Pavel Minařík, to byl frajer :)

                                                  0 0
                                              • pepek  

                                                Prosím Tě, už se probuď. Když tady někdo něco zjistí, tak je to druhý den v novinách. Rozvědka patrně slouží jen ke špehování politických odpůrců a dále organizovanému zločinu. A o té ekonomické špionáži: snad už je tady všecko prodaný do rukou nadnárodních společností a to co zbylo, nestojí za řeč, tím méně za špionáž.

                                                0 0
                                                • vlk  

                                                  Seš vedle, jak ta jedle. jen pro zajímavost za první republiky byla naše špionážní služba dokonce jednu dobu na 1 místě a přesto nám to nepomohlo od obsazení.Za komančů ze začátku jsme byli na druhém za Mosadem.Pak do toho začali bušit Rusáci, kteří dokonce naše špionážní služby ovládaly.Odstavěli nás na 2.kolej a tak jsme byly až 3.No a po revoluci, v Rusku se to zvrto a jsme 2.-jinak mluvím o vojenské a ekonomické rozvědce.Kontra­rozvědka je něco jiného. Jinak jen tak pro zajímavost CIA je někde dost vzadu podprůměr-pokud se tedy berou pouze ty vyspělejší země. Ti to prostě nezvládají lidskými zdroji a jediné co je drží nahoře je ta technika, kterou už dnes ale mají k dispozici i ostatní. Izraelci jsou technicky mnohem dál. Kvalita služby se hodnotí ne jak často se o ni mluví, ale právě o tom jak se o ní nemluví, protože se mluví až když se něco provalí. Takže to, že stále něco slyšíte o CIA je právě opak-svědčí to o nekvalitě jejich práce. Co sem napsal uznávají např Anglie, Francie, USA-když se člověk podívá na některé jejich dokumentární pořady o rozvědkách apod.-tak se nestačí divit- jak zrovna tito asi ač neradi chválí cizí zpravodajské služby.-Fakt doporučuji se na ta dokumenty v TV občas mrknou, jsou tam zajímavý věci.Ono pravdu se totiž člověk buď nedozví a nebo dozví až po 40–50 letém intervalu-takže dnes se dozvídáme zajímavé věci z 2s větové či ze začátku komunismu.

                                                  0 0
                                                • vlk  

                                                  Zrovna televizním novinám nevěř, co se týká zpráv z přítomnosti jsou média vtahovány do různých kauz jakožto médium, jenž ovlivňuje širokou masu lidí, jako prostředek pro zastírání pravdy apod, jako prostředek pro politické machinace.Pravdu z dnešní doby se dozvíš nejdříve tak za 30 let možná až déle.Pak už to totiž bude historie a leckdo promluví.

                                                  0 0
                                  • vlk  

                                    Jinak v nějakém starém časopise o kolech jsem viděl duratec s ruskojazyčnými nálepkami.Kolda má něco takového i na Marzocchi vidli. By bylo zajímavé to mít zkombinované.

                                    0 0
                                  • karliner  

                                    Čech, kterej si na sebe vezme ten dres (je jedno, jestli v „legrandě“ nebo ne…) riskuje minimálně pár facek…

                                    0 0
                                    • JSt  

                                      jednak pochybuju, ze by to na sebe nekdo oblikl z presvedceni. a druhak se zeptam: to myslis vazne s tema par fackama?

                                      0 0
                                      • Radek Broz  

                                        Proč nosit symboly nacismu je jaksi nepatřičné a komunismus je ok?

                                        0 0
                                        • JSt  

                                          dobre, ale proc nekoho bit kvuli obleceni. to jak ten nenavideny komunismus. na tohle jsem narazel…

                                          0 0
                                          • Radek Broz  

                                            Tak ja bych ho rozhodne netloukl (stejne by mi to vratil;-) ), ale zaslouzil by. Neprijde mi na takovym obleceni nic vtipnyho, je to nechutny.

                                            0 0
                                            • cabbage  

                                              nechutný je uvažvání lidí v některých případech.. symbol za nic nemůže a kdo si myslí, že jo, patří mezi tu speciální keteogrii lidí odpovědných za většinu problémů(komunisti, náckové, restafariáni, náboženská policie všeho druhu a spol.)…

                                              0 0
                                              • Radek Broz  

                                                Nemyslím si, že symbol za něco může, ale něco prostě symbolizuje. Jako liberál třeba naprosto nechápu, proč mít svastiku/hajlovat je trestné, ale komanči můžou zpívat Internacionálu se srpem na prsou. Povolil bymch obojí, ale ani jedno bych na sebe nevzal.

                                                0 0
                                                • cabbage  

                                                  zrovna s tou svastikou(narozdíl od hajlování a internacionály) to moc nechápu, srp a kladivo je ± skoro to samý… svastika totiž pár tisíc let znamenala úplně něco jinýho(což díky blbosti a propagandě bylo zapomenuto).

                                                  p.s. a proč si křesťani můžou nosit křížky a drmolit odčenáš?:-)

                                                  osobně jsem proti zákazům věcí, které nikoho nepoškozují – cokoliv zakazovat je jako tomu dát zapravdu(viz holokaust). resp: nedělali tady komunisti 40 let totéž?

                                                  0 0
                                      • karliner  

                                        Pár výchovných facek…

                                        0 0
                                        • cabbage  

                                          ..by si měl dát každý, kdo má chuť někoho fackovat.

                                          0 0
                                • pepek  

                                  A nebyla to šestidenní? Osmidenní je už moc dlouho :-) Sedmý den je neděle.

                                  0 0
                      • náčelník  

                        To nemá cenu, kamaráde. Mladé progresívní levicové intelektuály tady nepřesvedčíš.

                        0 0
                        • orca  

                          a nejhorší jsou ty dobře situovaní … ty křičí nejvíce…

                          0 0
                • fousek  

                  No ja bych byl vsema deseti pro nejlepe abych ho mel vedle baraku, hned bych si zacal vyrizovat uver na hospodu, fitko, bordel atd.

                  0 0
                  • JSt  

                    nejsnadnej by slo u radaru realizovat solarium ;-)). bohuzel bys asi uver nesplatil, pac vsechno, co jsi vyjmenoval bude urcite soucasti zakladny…

                    0 0
                  • Stancek  

                    Vyrid, postav hospodu a pak Ti ji 3× do tydne zdemoluji a zabliji ozrali amici, pak Ti starou znasilni nafetovanej amik kteryho nase zakony ani nepotrestaji, dite Ti prejede americkej rambo co pospicha cumet na obrazovku radaru… Ja je tu proste nechci… kdyz, tak at jsou nekde na Brdech, my uz tu vojaku mame dost… Libava, Bochor, Dedice…

                    0 0
                    • náčelník  

                      Pane Bože, do čehos to duši vrazil?

                      0 0
                      • vlk  

                        To co píše není nic jiného než zkušenosti obyvatelů poblíž Amerických základen v Německu a nebo v Japonsku. Každou chvíli jsou nějaké problémy řešené na mezinárodní úrovni.

                        0 0
                        • náčelník  

                          Ty případy se stávají, ale nikoli každou chvíli. Stávají se asi tak často jako u civilistů, akorát vy antiamerikanisti je patřičně medializujete. Stávaly a stávají se i u českých základen v Česku. Taky si uvědomte, že špičkovou techniku obsluhují školení a vzdělaní profesionálové na určité úrovni a ne nějací bigoši.

                          0 0
                    • orca  

                      už nečti ten bulvár .. leze ti to na mozek …

                      0 0
                      • Stancek  

                        Clovece me leze na mozek veci… :-) kdybych bydlel v Plzni, tak je mi to taky putna ze nekde na Libave bude US zakladna… ale ja je proste za sousedy nechcu… jeste jsem neslysel zadny pozitiva, co by nam to tu sem mohlo prinyst.

                        0 0
                      • Fuzzy666  

                        Ty si vazne chytrolin, jak to tak čtu. Zkus vymyslet něco čím bys ty američany obhájil teda krom lezeni jim do ******. Aspoň jedno pozitivum, nevím jestli sem tak zabedněnej, ale nepřišel sem ani na jedno

                        0 0
    • Radek Broz  

      To je dobře – máme zastupitelskou demokracii, většina lidí kvalifikovaně nerozhodne ani u těch voleb, natož v nějaký odborný otázce, ke který mají jediný informace z Blesku.

      0 0
      • omar  

        naprosto přesně , zvlašť s tim bleskem s tim si mě dostal :-)

        0 0
      • wendak  

        nevím co je kvalifikovaný volební rozhodnutí, protože kvalifikaci voliče získá i pitomec v 18ti letech, smutný je že i valná část politi kůčerpá informace z blesku a ohání se jimi na tiskových konferencích, ale máme bohužel to co jsem si zvolili, teď se možná trošku zablejsklo a zbavíme se populistů v ekonomii a psychopatů ve zdravotnictví, no uvidíme :o))

        0 0
        • shark.A  

          Spíš než kvalifikovaně rozhodnout měl pisatel na mysli fundovaně… Typla bych, že 99 % voličů jde k volbám, aniž by se dlouhodoběji zajímalo o politické dění… Asi 20 % z těchto 99 % si přečte alespoň volební program jednotlivých stran, zbytek se opírá o informace z médií či bulváru… No a když vezmeme v potaz, že je volební účast povětšinou 30–40%, není už co dodávat… Ovšem jako nejtragičtější okolnost se mi jeví fakt, že NE-MÁ-ME v ČR žádnou bezúhonnou politickou osobnost, se širokým rozhledem a řečnickou schopností, už potom není co dodávat k tomu, proč se nacházíme tam, kde jsme… A bude hůř… :o( … :-DDD

          0 0
          • Radek Broz  

            Kvalifikovaně, fundovaně – říkejme tomu jak cheme. Prostě na základě dostatečnýách informací. Ať si klidně někdo volí levici (i když to nechápu a přijde mi to zvrácené;-), pokud pro to má nějaké důvpdy, ale tady se většina lidí rozhoduje stylem: „ten vypadá jak trouba, tamten už si nakradl dost nebo tenhle bouchá do stolu nejvíc, tak asi bude dobrej.“ Už vidím,jak tihle rozhodují o Evropské ústavní smlouvě, výstavbě dalšího bloku JETE nebo umístění radarové stanice spojenců. Referendum je snaha politiků vymanit se z odpovědnosti za určitá rozhodnutí.

            0 0
      • vlk  

        To není otázka nějakých hodnověrených informací-ať už z blesku či s ověřených oficiálních zpráv.

        Jde o jistém narušení suverenity státu.Žádný jiný "západní stát Evropy by na něco takového nikdy nepřistoupil.Ale postkomunistické země jsou pro USA dobrou kořistí.

        Kdybychom ten radar potřebovali my, tak si jej postavíme sami. A když jej chtějí američani, tak ať nám na to dají peníze, my ho postavíme, a budeme ovládat a informace jim budeme předávat. Vždyť jsme přece v NATU. Normálně se to tak v NATU standartně dělá, že pro takovéto záležitosti dostane daná země finance a zajistí to pro NATO, kterému předává informace. Obdobné projekty v rámci NATO podporuji, ovšem nepodporuji soukromé projekty USA.

        0 0
        • cabbage  

          chtít po ČR aby sama něco zajistila(a ještě nám dávat peníze) by bylo dost hloupé…

          0 0
          • vlk  

            To jsou nesmysly, v NATU je to běžné a již jsme se u podobných projektů v tomto ohledu dost osvědčili-dokonce jsme za obdobné projekty chváleni v rámci NATO. Když nejsou naši vlastní občané na naši zemi a na to co naši odborníci i běžní lidé dokázali a dokáží hrdi, tak je to opravdu dost smutné. Nehodnoťte národ dle několika či určité skupině darebáků.

            0 0
            • cabbage  

              jakých podobných projektů?

              0 0
              • vlk  

                .

                0 0
              • vlk  

                Tak OK, tak některý z oficielních-třeba radarové vybavení českých vojenských letišť+napojení na evropsou síť radarů NATO.

                0 0
                • cabbage  

                  a raketová základna? nic?

                  řek bych že to je nesrovnatelné…

                  opravdu mě nenapadá nic podobného v rámci nato.

                  0 0
                  • vlk  

                    Raketová základna bude v Polsku.

                    0 0
                    • cabbage  

                      pravděpodobně. ale já sem se ptal, jaký podobný projekt byl v NATO…

                      0 0
                      • vlk  

                        Vždyť jsem ti dal jeden z příkladů, jenž je publikovatelný a srovnatelný s tím radarem co u nás chtějí včetně přidružené základny budovat.

                        0 0
      • pepino  

        Správně. Chtělo by to vybrat nějaký „nadlidi“ (jak by měli bejt orientovaný?:-) a ty by za ty ostatní debily rozhodovali, viď? :)

        0 0
        • fousek  

          presne, a pokud mozno jejich pocet omezit na minimum, tim by se znacne usetrilo 1. na volbach a na platech vlady

          0 0
    • Biker jak Pes  

      Prosííííím, netahejte sem politiku. Už tak je jí víc než dost … ;))

      0 0
      • vlk  

        To není politika-to je obecný zájem. Osobně si myslím, že ju dost kravin a jeden tento thread nikoho nezabije. A pokud to bude na Libavé, tak se připravte-co tam jezdíte na kolech-že tím skončí definitivní vydávání povolenek. A že už to nebude tak jednoduché se tam na kole dostat. Jako Olomoučák doufám, že to bude u Brna.

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Abych řekl pravdu, tak jsem nic nečetl, když jsem viděl slova Topolánek a referendum, myslel jsem, že to bude zase nějaká … ;))

          0 0
        • cabbage  

          takže je to tvůj zájem a proto seš tak zaujatý;-)

          0 0
          • vlk  

            Žádnému z čechů by neměla být lhostejná budoucnost naší země, to kam směřujem.

            Velice si mi líbí tento článek, co mi před chvílí poslal kamoš: www.nezakladnam.cz/index.php?…

            0 0
            • cabbage  

              sem to přečet, kromě toho, že je to silně pro evropskou unii, tak to ještě idealizuje R-U … osobně považuju za větší oslabení suverenity členství v EU(třeba tím, že u nás platí zákony schvalované někým jiným) než pár Km na 2. pronajaté cizí armádě.

              směřování země základna neovlivní, nemá žádný mechanizmus, kterým by nás mohla ovlivnit.

              nějak nechápu podivná závěr toho článku:
              //Sečteno a podtrženo: Zbrojní systémy ze sci-filmů jsou hrozbou našemu věku nanejvýš velmi okrajově. Statisíce v Iráku nezabíjejí jaderné hlavice. Zabíjejí je levné, podomácku vyrobené nálože, které jsou poháněny pocity ponížení, křivdy a bídy. V Africe zabíjí hlad a rozklad, který jaderné hlavice také nevyřeší. Skutečnou hrozbou našeho věku je bída, křivda, zoufalství. Pokud se necháme vystrašit obchodníky se smrtí, abychom investovali do raketových systémů a nevšímali si bídy, křivdy a ničeného prostředí, pak se bídní, ukřivdění a zoufalí vyzbrojí třeba kameny, aby ztrestali naši aroganci – a právem. Zbrojní systémy, které jsme vybudovali místo pomoci svým bližním, nás nezachrání, a nezachrání ani Ameriku.

              Povolením základen na našem území bychom se podíleli na převeliké špatnosti, na politice, která neřeší skutečnou hrozbu našeho věku, jen zaslepuje Ameriku, která v zápase s bídou a bezprávím potřebuje hrát ústřední roli.

              Slovy Jiřího Vančury, chceš-li mír, připravuj mír. Proto ANO účinné pomoci, spravedlnosti, světovému sociálnímu svědomí, NE základnám.//

              takže nemáme se bránit, ale máme posílat pomoc do afriky, omlouvat se arabům.. no jupí.. konec evropské civilizace jakou ji známe…

              0 0
              • Radek Broz  

                „osobně považuju za větší oslabení suverenity členství v EU(třeba tím, že u nás platí zákony schvalované někým jiným) než pár Km na 2. pronajaté cizí armádě.“ Naprostý souhlas! Zajímavé, že být vazaly bruselských byrokratů řízených socialistickou Francií a Německem nikomu nevadí, ale být proti Americe je teď jaksi in, takže pokud po nás USA něco chtějí, buďme proti tomu:o)

                0 0
                • JSt  

                  ano, je to in, ale proc? podivej, ze i velka cast usa je proti zahranicni politice usa (rozumej proti bushovi). bush na nejake nato zvysoka kasle a na svou pest posila do iraku vic a vic vojaku (presto, ze s tim snad krome nej nesouhlasi). a ted s odvolanim na nato u nas mozna bude stat nejaky radar s usa army posadkou. porad ti na tom nepripada neco divneho?

                  0 0
                  • pepek  

                    Bush už tam dlouho nebude. Jde o dlouhodobou orientaci. To co tady navrhuje Vlk (takové to české furiantství) si prostě malá země nemůže dovolit-viz Polsko, které to praktikovalo 200 let a dostávalo po tlamě ze všech stran. Proč myslíš, že se teď poláci tak orientují na USA-asi už se poučili.

                    0 0
                    • JSt  

                      jasny, ze nez by doslo k realizaci bude george w. bush uz nekde jinde. ale mne prijde jako absurdita, mirkovo tvrzeni, ze v cr bude bezpecneji. jednak by tady byli nejaci americti zeleni bezmozci, kteri treba strhli ve svycarech lanovku letadlem. dekuji, nechci. druhak by tady proste byli americani, coz mohou povazovat arabi za zaminku k nejake reakci. opet dekuji, nechci. a tretak na tom nevidim pro cr nic moc pozitivniho z ekonomickeho hlediska. ja bych to osobne soupl k tem zminovanym psonkum ;-).

                      0 0
                      • cabbage  

                        nechceš provokovat Araby? něco jako „Zachránil jsem mír pro Evropu“ z roku 1938? proč se lidi co píší 21. století bojí těch, kteří právě prožívají středověk? žeby známka úpadku?

                        0 0
                        • JSt  

                          proč se lidi co píší 21. století bojí těch, kteří právě prožívají středověk? myslis, ze clovek, ktery treba unese letadlo, zije ve stredoveku? ne, on zije (respektive zil ;-) ve vyspelejsi zemi nez my. tady vubec nejde o ty araby, co hazou po zidech kameny a skacou pod autobusy oveseni trhavinou se sroubkama a matickama…

                          0 0
              • shark.A  

                Já jsem ten článek pochopila spíš jako stop americké aroganci nebo jako naše gesto nespoléhat se na pomoc velkého přítele, který – až dojde na lámání chleba – vyřešení nechá v konečném důsledku stejně jen a jen na nás… Taky takové zastavení se na chvíli a zvážení, co dál… Být v tahu další mocnosti, jejíž rozpínavost je po celém světě téměř bezmezná, nebo se semknout s ostatními státy Evropy a naučit se řešit problémy našeho kontinentu tam, kde se uvaří… Politika EU se mi nelíbí v tom, že neuznává zcela svrchovanost dané země vždy tak, jak by bylo zapotřebí… Ale kdo si myslí, že by nám USA nemluvily do politiky po rozmístění základen na našem území, je dle mého velmi naivní…

                0 0
                • cabbage  

                  článek je rozhodně o americké aroganci(ta existuje, ale dá se vypozorovat u všech mocností) ale vadí mi že už se neupozorňuje na aroganci jiných – sou mnohem horší, jen trochu méně medializované arogance a vměšování se..

                  0 0
                  • shark.A  

                    např.? myslíš v našem národním nebo nadnárodním měřítku?

                    0 0
          • vlk  

            Jak je někdo proti, tak je zaujatý, že. Byl bych proti i Kdyby se měla budovat na Šumavě. Já jen dával reakci, která se trochu chabě snažila ospravedlnit to, proč jsem to dal na fórum o kolech.

            Jinak není to jen názor můj, nebo masy(jak vy říkáte hloupých) lidí. Je to názor mnoha odborníků z řad vědců, profesorů na univerzitách a to ať už z politologických, sociologických, právnických nebo fakultách zabývající se hystorií. Je to názor našich největších kapacit v oboru, jenž jsou uznávání i celosvětově. Tito dané petice podepisovali jako jedni z prvních.-jen tak pro zajímavost

            Jak koukám tady na bike-foru se vyskytují jen lidé, co se dokáží chovat jako ovce, co si nechají nabulíkovat z médií a od politiků vše možné, co nemají svůj vlastní názor, a jen jej kopírují názory z jiných zdrojů. Lidé, kteří si neváží této země, kteří nemají žádnou národní hrdost.

            Dost mi to připomíná doby komunismu, tenkrát všichni se jen vstahovali k Rusku a jen názor Ruska byl ten správný. Dneska je to samý s USA.Jen názor USA je správný, jen oni nás před ostatními uchrání.Nechápu jak můžete být takhle nepoučitelní.

            „kdo se nepoučí z historie, bude nucen ji opakovat“ :o(

            0 0
            • ydaho  

              ty seš někdy lepší než hurvínek člověče, nezlob se na mě… netahej sem nesmyslný témata pro tohle forum a budeš mít pokoj… najdi si někde nějakej chat.

              0 0
              • vlk  

                Však ty tenhle thread nemusíš číst, když ti připadá nesmyslný, jiní si jej třeba rádi přečtou a přispějí.

                0 0
            • cabbage  

              ty kopíruješ názory z „nezakladnam.cz“ takže nám nemáš co vyčítat..

              0 0
              • vlk  

                Jen pro zajímavost o té stránce jsem se dozvěděl teprve před hodinou a to až po tom co jsem vytvořil tenhle thread.

                0 0
                • cabbage  

                  jo ták.
                  jediní kdo mají názor jako ty jsou v KSČM a vlastně provádějí rektální alpinismus Rusku..

                  to že Rusko vyhrožuje zbrojením už je ok? místo aby si vybudovali vlastnií „deštník“ a postavili si základnu na Ukrajině nebo Bělorusku vyhrožují útočnými raketami – ikdyž je to naštěstí tradiční velkohubý projev madvěda co nikdy nic neudělal…

                  nemusíme pořád ustupovat někomu, kdo nám vyhrožuje, jednou bysme to mohli zkusit obráceně..

                  0 0
                  • vlk  

                    Jsem demokrat, tvoje útoky, že patřím ke komunistům, jsou více než trapné. To každý, kdo nemá stejný názor jako ty a neleze amíkům do zadku, je komunista? Já odsuzuji, komunismus, fašizmus, extrémní nacionalismus, lezení rusům do zadku, lezení amíkům do zadku -vlastně lezení komukoliv do zadku. Když se tobě osobně tam tamtěch „místech“ líbí, tak si lez kam chceš. :o)

                    0 0
                    • cabbage  

                      neřek sem, že patříš ke komunistům, ale že máš stejný názor jako zmíněná strana.. poznáš rozdíl? místo toho píšeš, že sme ovce, které lezou do za*ku USA.

                      nepovolit tu základnu je lezení do za*ku Rusům a teroristům(když tu někdo vatáhnul že budem potenciálním cílem) povolit základnu je lezení do za*ku USA? ne větší než přijetí euroústavy pro německo..

                      0 0
                      • vlk  

                        Ok sorry, unáhlil jsem se, na komunisty jsem alergický :o)

                        0 0
                  • ydaho  

                    kašli na to, nemá to cenu :-)

                    0 0
                  • vlk  

                    Nejde o ustupování.Jde o to pokračovat ve světě v odzbrojování, což se doteď dařilo. Ale jak chceš donutit druhou stranu odzbrojovat, když sám přitom vyzbrojuješ- trochu nelogické, že.

                    Navíc v rámci provokací, by bylo vhodnější, kdyby se deštník budoval v rámci NATO a byl pod kontrolou velení NATO. V tom případě by radar obsluhovali naši vojáci a území radarové základny by bylo stále výsostným územím ČR.-pro toto provedení bych zvedl ruku okamžitě.

                    Když ovšem deštník buduje USA, mělo by se část našeho výsostného území odevzdat za odstupné do rukou jiného státu a měli bychom zde trpět na našem území vojáky cizí mocnosti-tak jsem silně proti. Navíc pro Rusko i pro Evropu je to velký rozdíl jestli to buduje NATO nebo USA.

                    Nejde o to, co se má budovat, ale kdo to buduje, kdo nad tím bude mít kontrolu, komu bude výsledně patřit území základny, čí budou an té základně a jaká politika se při tom využije.

                    Nebo chceš na našem území americkou základnu, nad níž nebude mít kontrolu, na které si budou amíci dělat co chtějí(podívej se třeba kde se vyslíchají a vězní momentální váleční zajatci z Iráku). A dále je tu riziko využití základny zpravodajskými službami. Každý stát je má a každý stát je využívá a to i u spřátelených mocností/států.

                    .

                    0 0
                    • orca  

                      NIKDY opakuji NIKDY se neodzbrojovalo .. pouze se měnily staré zbraně za nové o demontáži starých se hlasitě mluvilo a o doplnění nových systémů už ne … a kdo tomu nevěří žije ve šťastné deziulzi…

                      0 0
                      • vlk  

                        Tak to jsou teda Rusáci pěkná telata, že nepoužili do nových jaderných hlavic plutonium z těch starých a že nám to levně prodávají jako palivo pro Temelín.

                        0 0
                        • vlk  

                          PS: Ale tak dobrá, tak se alespoň některé přesunovaly dále od hranic s Evropou.

                          0 0
                          • orca  

                            hmm .. evidentně tahle parketa není tvoje .. jinak by jsi takové blbosti nemohl napsat v éře dalekonosných balistických raket … raději tuhle debatu uzavři a nech ji u ledu …

                            0 0
                            • vlk  

                              jj, balistické rakety nejsou moje parketa, ale jsem rád, když jsou co nejdál od nás z důvodu preventivních útoků.OK takže kubánská krize-to se vlastně neodzbrojovalo, rakety se nepřesouvaly na jiná místa. Nedávno byla v game-page nějaká recenze na strategickou hru týkající se jaderných sil a útoků balistickými raketami.Bylo by zajímavé si něco takového virtuálně zahrát. Já už nemám čas tu cokoliv psát. Nevíc, mám pocit, že jsem tu jediný proti všem, tak to nemá smysl.

                              0 0
                              • orca  

                                není to tak dlouho běžel dokument o jaderných ponorkách a to je alfa a omega současné strategie . Fakt toho nechme my to tu nevyřešíme a akorát se tu zbytečně poštěkáme – to raději budu řešit jestli je TH hezká ano či ne …

                                0 0
                    • cabbage  

                      žádné světové odzbrojování není,nebylo a nikdy nebude: čína, indie, malajsie, (sev. a jižní korea, irán, pákistán) intenzivně vyzbrojují.

                      ano, bylo by lepší kdyby to byla naše základna, bohužel nějak USA jsou jediní komu protiraketová obrana jakštakš funguje. jo vim u nás bude možná jen radar, ale to je jedno, jedno bez druhýho nefunguje..

                      zpravodajské služby jsou problém, ale mnohem víc se týká obchodu než vojenství(zvlášť v tomhle případě).

                      spíš než iráčtí vězni mě zajímají bombové útoky v iráku.

                      0 0
      • Radek Broz  

        Když tě to nezajímá, tak to nečti – taky nečtu silniční thready.

        0 0
    • vlk  

      rusové- vyhražení použití preventivního útoku jadernými zbraněmi, boj o přírodní zdroje, aktivním rozvojem ruských jaderných sil. www.nezakladnam.cz/index.php?…

      Nejdřív se odzbrojovalo, teď se zase začne zbrojit. Jestli si někdo myslí, že je Rusko v rozpadu, tak se mýlí, Ruský medvěd jen spí, není dobré jej budit.

      To je můj poslední příspěvek. Jak tak koukám, nemám žádné zastání.Česko si asi svoji minulost i případnou problémovou budoucnost „zaslouží“.

      Tak se mějte a biku zdar.

      0 0
      • tomfree  

        Souhlasil bych s tím že si to zasloužíme,někdy si připadám že jsme jako ovce,z ničeho neumíme mít radost,hrajeme každý za sebe a hlavně ať po nás nikdo nechce žádnou zodpovědnost.

        0 0
        • shark.A  

          Ano, jsme jako ovce, ale to je důsledek 40-leté vlády jedné strany… A ze dne na den tento naučený model z povědomí lidí ostranit nelze… Chybí nám národní hrdost, stále hledáme jakýsi vzor dokonalosti… Kdysi nám vnucovali ruský model, teď zase americký… Chováme se jako loutky… a to je směšné… nebo k pláči? :o(

          0 0
          • cabbage  

            řek bych to obráceně, nejdřív nám vnucovali CCCP a slintali sme po USA, teď nám cpou EU a je populární nadávat na USA…

            než nám dojde, že každá strana je dobrá a špatná zároveň, tak vzniknou další velmoci, na které budem nadávat, nebo jim lézt do ******.

            0 0
            • vlk  

              Aha, euroskeptik. Ale zajímavá kombinace-euroskeptik co leze amíkům do zadku :o)

              0 0
      • oyster  

        Na tehle iniciative mi prijde nejzajimavejsi seznam podporujicich organizeci (www.nezakladnam.cz/podporuji.php). Dokonce jsem si s jistymi sympatiemi vzpomnel na pana prezidenta (ktereho jinak nemusim) a jeho vztah k NNO.

        0 0
    • ydaho  

      díkybohu...... :) hlavně žádný refrenda o důležitejch vě­cech

      0 0
    • vlk  

      hm, tak to je fakt vrchol: „Velvyslanectví dále píše, že USA nemají v úmyslu platit hostitelské zemi za užívání příslušné lokality "ani nájem, ani paušální částku.“

      To považuje za logické i premiér, podle kterého je čest, že si USA vybraly Česko: "Je to samozřejmě i otázka prestiže.""

      Tak to fakt brutus, pro nás to má být čest a máme jim něco darovat. Tak v tom případě, ať mi laskavě město-potažmo stát daruje stavební pozemek.

      0 0
      • ydaho  

        chapes ty vůbec, že jsme v NATO člověče nešťastná :-)

        0 0
        • Radek Broz  

          No, je potřeba říct, že tohle je čistě obrana USA a s NATO nic společného nemá a naši bezpečnost ten radar taky nijak nezvýší (teda pokud nebereme, že díky němu hypoteticky déle vydrží velistelství NATO), ale taky ani nesníží. Tady zastánci možná zbatečně mlží.

          0 0
          • ydaho  

            docela dost odborníků tvrdí ovšem přesnej opak, proti Rusku nebo Číně je ta obrana naprosto neúčinná a USA to i samy přiznávaj. A věcí NATO to rozhodne je, protože podobný centra jsou ve více státech Evropy. Bez schálení NATA by se sem nic umístit nemohlo. Pravda teda je, že názor USA = názor NATA :)

            0 0
            • vlk  

              Kdyby o to NATO stálo, tak by radar postavili jako svůj projekt. Je to soukromý projekt amíků a to je rozdíl.

              0 0
              • ydaho  

                rozdíl je pouze v tom , kdo ty rakety bude platit, to je celý názvosloví o tom, čí je to akce..

                0 0
                • vlk  

                  Aha, tak už chápu, jakým způsobem v této věci uvažuješ. To mi s tačí. Na takovýto dětský pohled na věc nemá smysl vůbec reagovat.

                  0 0
                  • ydaho  

                    :-) ty seš prostě neuvěřitelnej chlápek. Máš můj obdiv..

                    0 0
      • Radek Broz  

        Vážně si myslíš, že vyhovět nejbližšímu a jedinému akceschopnému spojenci a darovat pozemek Vlkovi je to samé?:o)

        0 0
        • ydaho  

          to si piš :)

          0 0
        • vlk  

          Naším spojencem je NATO, na projekty NATO ať ten pozemek poskytnou-v tom případě bychom, ale o toto území nepřišli a radar by ovládali naši vojáci. Jenomže si uvědomte, že jde o radar USA není to projekt NATO ale soukromý projekt USA. To je tak těžké pochopit tuto základní věc?

          0 0
          • vlk  

            A sorry špatně jsem to zařadil to mělo být na příspěvek od ydaha o 2 výše.

            Jinak s tím pozemkem pro mne to byla nadsázka. Ale i tak darovat část našeho výsostného území jiné mocnosti-to bylo akorát v Německu po druhé světové-protože prohráli válku.

            0 0
            • ydaho  

              :) tak nejak logicky vyplývá, že pokud jsme členem NATA, tak NATO nemůže být naší spojencem, ale smluvně každý jednotlivý stát NATA, protože prostě nemůžře být spojencem něčeho, čeho seš sám členem.. to se dá pochopit, myslim :)

              0 0
            • pepek  

              A my a Poláci jsme „vyhráli“ a taky jsme darovali, ne?

              0 0
          • Radek Broz  

            Naším spojencem není NATO, ale jeho jednotlivé státy. NATO, jak už název napovídá, je aliance, jejíž jsme členy. NATO je v podstatě USA – Evropské země mimo UK se do ničeho nikdy nepoženou a třeba takoví Francouzi i ve chvíli, že všechny okolní země lehnou popelem, budou tak maximálně oslavovat na vinicích;-) Nicméně souhlasím, že ten konkrétní radar zvýšit obranyschopnost severní Ameriky, Evropě je prakticky k ničemu. Přesto nemám panickou hrůzu z toho, že tu bude – spojenectví není jen o tom, že ze všeho jen těžíme.

            0 0
            • ydaho  

              myslim, že celej tenhle thread je v podstate o poslední větě z tohodle tvýho příspěvku a dál se nemá smysl bavit o podrobnostech

              0 0
              • Radek Broz  

                Asi tak. A jsem moc rád, že o tom rozhodne parlament a ne reklamní kampaň.

                0 0
            • vlk  

              Ano i Ne. Ono je to o NATO trochu složitější. Vy si to představujete jak Hurvínek válku. Jsou projekty NATO, jenž NATO jakožto instituce navrhuje schvaluje apod. A jsou soukromé projekty jednotlivých zemí, které v NATO jsou. Toto je soukromý projekt jedné země, která je v NATO a nemá to s NATO nic společného. To je to samý, jako kdyby si řekl amíci jsou spojenci, my tedy máme tedy povinnost se účastnit na jejich projektech-třeba na válce v Iráku.-to je nesmysl. A je třeba si uvědomit, že NATO není jenom USA, jsou to i jiné země se stejnými právy v tomto paktu.

              Takže finálně, nejde o projekt NATO a my nemáme povinnost se ho jakkoliv účastnit. Kdyby nás požádalo oficielně NATO-jakožto instituce o plnění svého projektu, tak nejsem proti. Zkreslený pohled na to, že co chtějí amíci, že to je to samý co chce NATO, že NATO je vlastně jen USA je nesmyslný-to ví i dítě na ZŠ.

              0 0
              • Lone1  

                Vlku,nedej se! „Spojenec“,kterého se musím poníženě doprošovat,jestli mi dá vízum,když se chci podívat k nim?Zatím co oni si sem jezdí kdy a jak se jim zachce?To je také jeden z důvodů pro referendum.Tyhle „spravedlivé“ a rovnocenné podmínky,nám přece vyjednaly naši politici.Věřím,že stejně „moudře“ by jednali v případě radarů.Rozhoduje jen to,kolik kdo dostane!A po mně potopa.Nechat o něčem rozhodovat politiky a tvrdit,že jen oni jsou ti „povolaní“ je demagogie. Podívejte se na kauzu mýtného!Tady taky rozhodovali politici.Ale čemu se divit,máme 21. století,po marsu nám chodí roboti a ve vládě za nás rozhodují pitomečkové,kteří věří na bohy,draky.Tito lidé přeci patří do ústavu,přinej­menším.Protože blbost se léčit nedá!

                0 0
                • oyster  

                  S tou posledni vetou vcelku souhlasim ale byt tebou nehazim flintu do zita – zkusil si treba zabaly?

                  A nesahej mi na draky!!

                  0 0
    • náčelník  

      Radar ano, rakety ano, referendum ne. V týhle debatě nesmím chybět :)

      0 0
    • rarášek1  

      Už se těším, jak tato skupinka „www.nezaklad­nam.cz/podporu­ji.“ napíše petici začínající slovy : Jménem lidu české republiky…

      0 0
    • wroum  

      Snad PODRUHY s teboun aprosto bez výhrad souhlasím;-) (Teda jestli jsem to špatně nepochopil)

      0 0
    • karliner  

      Těžká volba…

      1. umístěním čehokoliv (ať už tomu říkáme radar nebo nějak jinak…) na naše území se automaticky stáváme cílem cílem těch, proti kterým je ono zařízení namířeno…
      2. území i zařízení pod pod kontrolou USA a kdo zaručí, že bude obsahovat jen ten „radar“ a ne mega odposlouchávadlo, skladiště já nevim čeho atd…?
      3. osobně jsem proti referendu, protože není nic jednoduššího, než zmanipulovat názor neinformovaný masy „obyčejných“ občanů – takže OK, postavte si tu „radar“, pošlete sem 200 – 300 lidí na obsluhu „radaru“, ALE okamžitě zrušte jednosměrnou vízovou povinnost, plaťte za umístění jako mourovatí (i kdyby to byl radar, tak Evropu chránit nebude…) a umožněte pravidelné kontroly zařízení nezávislými institucemi, zda zařízení obsahuje opravdu to, co je smluvně dohodnuto
      4. bezpodmínečné zveřejnění plného znění smlouvy
      0 0
      • fousek  

        no podle me radarova zakladna je jen zaminka, pod tim radarem udelaji velke podzenmi prostory a dubou tam mit uskladnenou polovinu arzenalu vcetne atomovych, biologickych a jinych zbrani hromadneho niceni a az zacne nejakej konflikt tak odpalej cele uzemi CR a vyjedou s armadou proti nepriteli

        0 0
        • náčelník  

          Tak tomu já říkám stihomam.

          0 0
        • orca  

          ještě jsi zapomněl dodat že pod Polskem bude prokopán tunel k naší základně pro ponorky aby mohli nepozorovaně přivážet zbrojní materiál, jo a taky v podzemních podlažích budou zaparkovány B52 .

          0 0
          • cabbage  

            a nahoře budou parkovat B2 aby základna nebyla vidět:-)

            0 0
    • niki  

      mrknete ne to je to fakt husty nejdelsi-penis.profitux­.cz/nowtny-3993.html

      0 0
    • marhi  

      Tak jestli mě něčím naši Jánošíci nasraly tak tímhle. Zase někomu polezeme do ******. A to tak že velmi. Jako kdyby těm dutohlavům nestačilo že tu byli dvacet let Rusové. A to nám taky tvrdili že je to pro naše dobro. Houby. Klucí americký chtějí mít podchycenou tu část Evropy od které něco hrozí. Od nás hrozí leda hovno, ale jsme dost blízko rusku. Což Ivana naštve a to je tak všechno. Kdyby jim ruplo v kouli a teoreticky si postavili hlavu, tak stačí aby zavřeli kohoutky a jsme v řiti. Svojí ropu už amíci mají podchycenou. Viz mírová mise v Iráku. Jenže světu vládnou peníze a tak se to nestane. Mám taky pár důvodů ptát se proč. Třeba co by se stalo kdyby to řekli Francouzi. Tak se jim sdělí že ******. Ale když jde o mocnost za louží tak to jooo. Ta drzost. Ani neuvažovat o tom co tomu řeknou lidi. Ale proč se taky ptát? Vzdyť o tom je domokracie co se tady razí. Když to není legální tak se to zlegalizuje dodatečně. Masaryk by se otočil v hrobě. Navíc si uvědomte že když se stane nějaký ******* tak si to zbalí a audieu. Naši policajti jim nemůžou dát ani pokutu za rychlou jízdu. Protože to nebude v jejich pravomocech. A zbavit se něčeho takovýho se rovná vyhlásit jim válku. Dále tvrzení že historie mluví jasně je taky pěkná blbost. Velká říše římská, která se konala víc jak tis. let na to měla univerzální recept. Poblíž odbojného anebo cizího území umístila svůj vojenský tábor. No a když se místní začli dotazovat co jako za to ,tak jim prostě říše dala navybranou buď podobrém anebo nee. USA to dělají stejně. Kdyby požádalo nato tak možná, ale o soukromou iniciativu jednotlivce bych ani okem nezavadil. Zkrátka kam politický větřík, tam ideologický pláštík.

      0 0
      • pepek  

        Mě se zdá typické, že v této zemi se neustále řeší takové podružné problémy jako: „my proti nim“. Asi to má něco společného s tím blbým fotbalem, kde taky každý je ochoten rozbít někomu hubu, protože fandí jinému klubu. Hlavní problémy zde jsou ale typicky české: všudepřítomná korupce, neschopné a zkorumpované vlády a místní samosprávy. To nám ale nevnutili Amíci, ani EU. Proti tomu je nějaká základna prkotina. Žádná válka nemůže tuto zemi ničit více, než „demokracie našeho, českého (slovanského) typu“

        0 0
        • kankrlicek  

          Tesat do kamene! :)

          0 0
        • vlk  

          Ta poslední věta fakt sedne. Já říkám, že žijeme v postkomunistiké demokracii a tu první část názvu si nikdy neodpustím. jenomže co s tím. Ona není vůle s tím nic dělat a pár jednotlivců s tím nic nenadělá. Člověk je z jedné strany hrdý na to, že je Čech a zdruhé se mu to, jak to u nás je, hnusí a v cizině se za to i stydí.

          0 0
    • vlk  

      Tak středočeši to asi „vyhráli“

      aktualne.centrum­.cz/veda-a-zajimavosti/z-domova/clanek­.phtml?id=338797&tro450_­0_0

      0 0
      • goofy  

        Takze uz je to vesmes jiste, protoze USA meli vyslat zadost, az bude jiste, ze se schvali, at nemaji ostudu… :-(

        Zase pan Topolanek si jde polizat neci ******…

        0 0
        • Radek Broz  

          Lepší polízat pr… nepřátel, co?

          0 0
          • goofy  

            Ano za chvili mi tady priletti bin Ladin osobne, a ja ho budu obstastnovat… :-)

            btw: zeme, ktera radeji pustila celou Ladinovic rodinu z Ameriky, nez aby oni stahli sve prachy z Americkych bank, je skvela jako spojenec ;o)

            0 0
            • Radek Broz  

              Nevěř všemu, co Moore nakdáká do kamery;-)

              0 0
      • pepek  

        Tak vidíš a máš klid. Ale moc se neraduj, prý to dali do Jínců jen proto, že na Libavou jsou plánovány rakety s jadernými hlavicemi (asi středního doletu, které už tam byly, že?)

        0 0
        • Radek Broz  

          Ano, je třeba držet Západní Německo a další živly za hrází socialismu! :D

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce