• Smazaný účet

    Cau lidi, kdo máte upravenýho Epicona od Milana? jaké jsou Vaše pocity a hodnocení? Vyplatí se přidat litr za tuning oproti normálu?

    a nejste někdo ze střední moravy? Přesněji z Přerova? Rád bych si ho tčeba i vyzkoušel a nechce se mi jezdit až někam do čechálska…

    0 0
    • Flinker  

      Mozes pocitat s tym ze to bude najlepsie utratena tisicka v tvojom zivote :-)

      Epicon je famozny. Hravo prekonal vsetky moje ocakavania – ci v citlivosti, tuhosti a aj nizkym narokom na udrzbu. Chod ma vynikajuci a cim je vyssi zdvih tym sa len vydzvihuju kladne vlastnosti epicona teda hladky chod a neuveritelna citlivost. A lock je tiez velmi fajnovy, ta packa na rajdach je dobre riesena takze prepinanie je uplne jednoduche a prirodzene.

      0 0
      • 100kg  

        Můžeš změřit vzdálenost osa-korunka? Co jsem tak jednou stál vedle kola s Epiconem, tak od oka je nižší aspoň o 10 cm než můj Black. Což musí mít zásadní vliv na geometrii kola. Tak ať si nenaběhnete při výměně vidle.

        0 0
        • vojta  

          10cm ? To oko trochu silhalo, ne ? :-)

          0 0
          • 100kg  

            Právě že nešilhalo. Ale měřil jsem to jen na vedle sebe postavených kolech. Proto chci aby to někdo změřil. Black má 515 mm.

            A že jsou ve výšce rozdíly se můžeš přesvědčit sám, zrovna nedávno tu byla tavbulka výšky několika vidlic. www.bike-forum.cz/…8/forum.html#…

            0 0
            • Vilém  

              Ale preci jen tech 10cm se mi zda strasne moc.I kdyby to byl ten nejnizsi epicon a black vysroubovanej na max.

              0 0
              • 100kg  

                Epicon se prodává v různých výškách? Právě, že mě ten rozdíl velice překvapil. Má taky na první pohled patrný velký úhel mezi osou krku a osou nohy. Je předkopnutá dopředu.

                0 0
                • Vilém  

                  dela se myslim od 80mm do 140mm,kdyztak me opravte:)To ze se ti zdal velky uhel mezi osou krku a nohou je dany konstrukci patek pro kolo,pokud jsou blize k ose kluzaku,tak to maji dohnano vic polozenym krkemaby se dosahlo stejne stopy.

                  0 0
                  • Cerberos  

                    jj přesně tak epicon se sice dělá 100 – 140 mm ale ty stovky se daj vnitřně přiškrtit na 80 mm takže se ponížej a pak sou velmi nízký …

                    0 0
                    • martt  

                      Ako sa to da znizit? Existuje niekde navod? A servisny manual?

                      Dobre poznam skareb ale epicon vobec nie…

                      0 0
                • milan1  

                  Teda tohle jsou zase perly, to se jen tak nevidí. Takže Epicon nemá extrémně vysunuté patky ani není nijak zvlášť v ose, stejně tak je vyložení korunky zcela obvyklé jako u ostatních značek ale oko, které vidí 10 cm rozdílu ve zdvihu má nárok i na více chyb. A teď k těm přeceňovaným skutečným výškám vidlic, to je tak nesmyslný strašák, že mě jeho opakování stále zaráží. Skutečné rozdíly se pohybují v řádu, 10 mm. A jestlipak někdo alespoň ví, proč jsou ty rozdíly při stejném zdvihu. Protože jsem se to tady nikde nedočetl a asi ani nedočtu, tak to uvedeu. Je to proto, na jak objemnou pneumatiku je vidlice dimenzována. Nestačí totiž jenom dostatečné rozkročení nohou ale hlavně prostor a vzdálenost od korunky při maximálním zdvihu a to řeší právě ten hlídaný rozměr jak že je ta vidlice při daném zdvihu vlastně vysoká. Všímám si přemíry aktivity lidí, kteří hlídají skutečný zdvih v případě montáže vidlice ale nikdy jsem ještě nezaregistroval, že by někdo hlídal, zda jeho objemnější a vyšší pneumatika neporuší právě tuhle hodnotu, se kterou výrobce vidlice počítá a proto mimochodem taky uvádí rozměr pneumatiky pro danou vidlici. Tohle co by mělo zajímat lidi v první řadě je nějak divně přetvořeno a vinu dávám právě rozmohlému internetovému poradenství opět v tom nesprávném směru.

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Skutečné rozdíly se pohybují v řádu, 10 mm. Asi jen v ramci firmy SR Suntour. Viz. Marzocchi 888 05. ;)

                    0 0
                  • 0riso0  

                    pravda pravduca, bol som nemilo prekvapeny ked na manitou skareb super 80 mi ostala medzera 5 mm medzi plastom a oblukom.mam ladeneho Epicona a tam je to skoro 20mm . ma aj epicon nejake maximum sirky-vysky plasta ? i ked sirsie a vyssie plaste ako specialized enduro 2.20 na 100% nekupim.

                    0 0
        • Flinker  

          Vzdialenost osa korunka je presne 500mm pri nastavenom zdvihu 100mm. Vidlica je namontovana na biku takze je stlacena tak o 3mm.

          0 0
    • Luka  

      me ted dorazila pro tchynku od Milana jedna XCR 07 … s lockoutem, poladena na ni. a valim voci, vazne. I kdyz vim co me provedl s moji Marenkou a Habibovi taky, tak tohle me vazne mile prekvapilo. Clovek by neverim vlastnim ocim…tohle ze je suntour! …

      0 0
      • Peslezedirou  

        XCR total low end s funkcí docela top :)

        0 0
        • Luka  

          no, jenom stribrnou… jediny co bych ty vidlici vytla je vaha :) jinak vsechno je neuveritelny…chod, vzhled, cena… ani ja bych se za ni nestydela.

          0 0
          • milan1  

            Luko, jak už jsem ti nabízel, jsi s Habíbem kdykoliv vítána na zkoušku Epicona, stačí mít cestu kolem. A zaručím ti, že s ním budeš ještě více překvapena, než s XCR.

            0 0
            • Luka  

              Milane jaaa viiim.. jenze ses mi z ruky :) ale neboj, z Okore to jednou namirime k tobe :) Slibuju. Sama jsem zvedava jak to houpe :)

              0 0
            • Mike 21  

              Není to TEN milan co si z něj fšichni dělali srandu ?? Konečně se našli tací co to zkusili a valí voči ??Mám od Milana už dva roky tuněnou obyčejnou Suntourku XCP 75 LO , zvedlou na 90 mm včetně ala ETA funkce a jezdí parádně.Jsem rád že na to přicházejí i ostatní, protože Milan to s vidlemi opravdu UMÍ.

              0 0
              • fousek  

                To ze Milan vidlicim rozumi nikdo nepopiral, spis se tu resili jeho reakce na ostatni

                0 0
                • enjoy  

                  spis by se tu mely resit rekce ostatnich na milana. teda nee tady!snad to tu bude seriozni.

                  0 0
                • Volf  

                  Tady se neřešil Milan jako Milan, ale to že si dovolil na Bike-foru indexovou značku chválit. A to je rozdíl víš…

                  0 0
          • Peslezedirou  

            Netušil jsem, jaký je problém najít vidlici do třech peněz která je funkční. Vzhledově se mi taky líbí. Váha krapet větší, ale stejně byla lehčí naž původní RST se zdvihem 60 mm, reálně s korozí tak 20 mm :o) Osobně by mi trochu vadil určitý skok, doraz, ke konci zdvihu. Luxus v téhle kategorii je po upravě funkční tlumení, možnost vidli zamknou alá ETA a mazání olejem. Jsem akorát zvědavý jaká bude životnost futer…

            0 0
            • Luka  

              no, tchyne je vikendovy jezdec, takze tu ta vidla prezije… :)

              0 0
            • milan1  

              U XCR jsou opravdu futra horší ale zase snadnost výměny a minimálně jedna možná oprava dělají vidlici hodně dlouhodobě použitelnou. Když se k tomu připočte ježdění převážně lehkými jezdci, protože pružiny jsou hlavně na lehké jezdce, tak je to taky odpovídající.

              0 0
      • RADO77  

        Takze Milan umí poladit i Mařenku? Já myslel, že dělá jen Suntory. Tak to se na něj obrátím. Jsem sice s moji Mařkou spokojený, ale asi nevím o co přicházím.......

        0 0
        • Luka  

          jojo… ja si tam u nej nechala vylepsit tu svoji holku a Habib mel mit jen vymeneny olej, ale milanovi to nedalo a pohral si s tou Habibovou priserou a nakonec ten kdo nejvic chrochta blahem je prave Habib… me se zdvihal zdvih z 85 na 115, a upravovla presne citlivost jak ja si ji predstavuju, a myslim, ze z toho vzesla velmi prijemna vidlicka… ted uz jen podle chuti dofukuju… nutno podotknout, ze mi Milan zachranil i znicena futra v jedne noze… takze ja su spokojena :)

          0 0
        • Cerberos  

          jen malá technická v čem se takoví poladění u mařenky pozná ??? Já jen orientačně .. mám teď novou AM 2 a spokojenost maximální … ale jak už tu někdo řek jestli o něco nepřicházim ???

          0 0
          • wroum  

            ja mam AM1 a verim, ze muze byt vyrazne lepsi :-) prostor na zlepseni tam urcite je.

            0 0
    • kryspin  

      rozhodne se to vyplati. vyznamne se tim zlepsi citlivost vidle (uz original neni spatny, ale to co s tim provede milan je temer neuveritelne a rozhodne slovy nepopsatelne). k vyskam vidli – je dost rozdil, jestli to je epicon na Vcka nebo kotouce. Pri stejnem zdvihu je na kotouce o dost vyzsi (presny rozmery asi vi lip milan :-). jestli uvazujes o epiconu a ne o jine vidli, tak myslim, ze rozhodnuti jestli tunuing nebo ne, je cista formalita – rozhodne ano.

      0 0
    • mr.antik  

      Jak tu všichni píšou, tak mi to nedá a asi mu taky svoji starou MX Comp pošlu stejně potřebuje servis. Kdyby to šlo, tak bych dnes šel do něčeho lehčího než Epicon, ale nevim, jestli něco kvalitního i u Suntouru v lehčích vidlích.

      0 0
      • KubaBajk  

        teď sem mu napsal mail na tu samou vidlu,jsem zvědav,co napíše

        0 0
      • MlokCZ  

        Axon 07 je fukčně to samé co Epicon a je váhově jako Reba. Akorát Axon je pouze do 100mm.

        0 0
        • bestom  

          Epicona mam od Milana asi 3 mesice,funguje skvěle ,muzu jen doporučit,za ty penize se v soucasnosti asi opravdu nic lepšího nenajde

          0 0
        • mr.antik  

          a výdrž? řekněme v porovnání s mx comp?

          0 0
          • MlokCZ  

            Výdrž ti nikdo nepoví, když je to model 07 a předchozí model byl naprosto jiná vidlice. 32mm nohy a vnitřek srovnatelný s konkurencí. Já bych odhadoval výdrž něco na úrovni Reby (kde ovšem zatím dlouhodobě výdrž asi tak moc lidí neví, na to ji má většina lidí moc krátce).

            0 0
            • mr.antik  

              Ok, no já bych to stejně kupoval až na další sezónu, tak uvidíme.

              0 0
              • mr.antik  

                ale třeba mi poladí MX Comp tak, že ji nepoznám :-)) Ještě kdyby jí dokázal tak o 300 gramů odlehčit :-)

                0 0
    • grafik  

      z Prerova je „Vymi“ casto se tu vyskytuje – ma postelovanou suntourku od M … poslu mu odkaz at sem kukne

      0 0
      • Vymi  

        hojas tak jsem tady :-) no nemam sice epcona ale axona S-RL a Milan mi ji upravil v zime. jezdim na ni uz 4 rok a az ted jsem zjistil po M uprave jak vubec takova vidle muze byt funkcni. Nemam jinou zkusenost driv jsem mel RST Gila 4 to bylo fakt maslo nic vic ale aspon byla trochu citliva coz u axona nebyla pravda do te doby nez jsem ji nechal vyladit. Mam s ni ted najeto 1400 a musim rict ze fakt nema chybu klidne se muzeme sejit a muzes si ji vyzkouset…zavirani je taky luxus pomalu zajizdi a zase se vysunuje :-) co se tyka udrzby minimalni jen sem tam silikon a vzduch kkdyz potrebuji…

        0 0
        • milan1  

          Díky za reakci a možnost vyzkoušení pro tázajícího, já k tomu ještě uvedu, že tenhle Axon do roku výroby 2006 jde takhle vyladit a jde s ním dosáhnout zhruba úrovně Reby. Epicon je ale ještě o kus dál a citlivost je daleko lepší, opravdu je tam ještě výrazný rozdíl.

          0 0
          • Vymi  

            no je mi jasne jaka bude pristi moje vidle za milanove asistence :-D Epincon to jisti…

            0 0
            • Smazaný účet  

              no tak to by jsme se teda někdy mohli domluvit, že bych se na tu vidli mrknul. Ale asi už jsem rozhodnutej do Epicona jít

              0 0
              • Vymi  

                jasne… urco bez do nej… je totiz lepsi nez axon :-) ale ja jsem taky spokojeny!

                0 0
    • enjoy  

      me fascinujou ty chvalospevy na NEUVERITELNOU citlivost ty vidlice.. opravdu jsem se smal:-)).jakoby ti lide nemeli nikdy poradnou vidlici. ikdyz jsem tu vidlici videl tak maximalne na obrazku,tak pochybuju ze bych si tak neuveritelne polesil oproti tomu,co mam. ale je to urcite levnejsi reseni,o tom zadna!

      0 0
      • Luka  

        no mas proste vesely zivot a my ostatni citlive vidlice… o tom zadna ;)

        0 0
      • milan1  

        Víš dobře, že oceňuju Foxe jako špičku. Věř mi, že Epicon by i tebe překvapil. A jako srovnání, to, že lidi opěvují úžasnou citlivost Reby :-))), to málokoho překvapí a přitom právě majitelé těchhle kousků by zažili doslova šok při přímém srovnání. To, že nemají na FOXE ani náhodou to zkousnou ale tohle by mnoho z nich nerozdýchalo :-)

        0 0
      • wroum  

        nepolepsil, ale mel bys cca totez za 20% ceny. i kdyz vlastne asi nemel – znacka jezdi a napisy delaj dobrou vidlici, coz je evidentne to co lidi (nekteri) chteji :-D

        0 0
        • dancing dog  

          :-) přesně

          0 0
        • enjoy  

          ty ses fakt ted v posledni dobe nejak vic priblblej:-/ ps:epicon stoji 2400,–?takze vlastne asi fakt nemel:-)

          0 0
    • dancing dog  

      Využiju tento thread k otázce pro všechny, především ale asi Milana1: Kámoš, kterej dost vyrostl a dlouho se nehýbal, chce začít jezdit, má starýho bajka, na kt. by chtel novou vidlici a nemuset do ní dát desetitisíce.. často se tu mluví o těch, především vyladěných, suntourech- může se použít i na jezdce, co má 110kg a 190cm?

      Já osobně mam R7,ale na zimáka co sem teď dostal od bráchy/ starej Author basic s pevnou vidlí/, bych o tom taky uvažoval, ale taky mam ± metrák. Připadaj vůbec při takovejhle vahách vidle Suntour v anketě v úvahu?

      Jo, nejezdím žádný hustoty, kámoš asi taky nebude

      0 0
      • milan1  

        Už jsem ti odpovídal v sosedním threadu.

        0 0
        • dancing dog  

          díky, zkoušel jsem pro jistotu obojí, mrknu tam, díky.

          0 0
      • Lišák  

        U toho tvýho kamoše jde o to, jestli nemá opravdu starý rám s 1" hlavou, to by se vidle dost blbě sháněla. I když Suntour ještě snad vloni (možná i letos) nějaké takové dělá, ale to bude totální dolní konec nabídky.

        0 0
        • dancing dog  

          tak to nevim, zas tak stry to asi není, spíš morálně- 2–3 roky stálo ve sklepě.. :-)

          0 0
          • milan1  

            jestli to má Ahed set, tak není problém ale jak píše Lišák 1" závitový sloupek, to nemá žádné rozumné řešení.

            0 0
            • Vilém  

              Resitelny to je,ale musel by mu nekdo vytocit na soustruhu vnejsi krouzky na ram,ktery se narazi na hlavovou trubku z venku a az do nich 1,125" hlavu.Nekdo to tu resil stejnym zpusobem.

              0 0
              • Lišák  

                To už by se možná vyplatilo pořídit nový rám, než takovýto úpravy.

                0 0
                • dancing dog  

                  Ahead set to má…aspoň to tam je napsaný

                  0 0
                • Vilém  

                  Pro tebe by to byl mozna problem a snazsi cesta,ale jak to ma ten jeho kamarad nevime.Treba ma nekoho kdo by to spichnul za 2 hodky.Proto jsem to nadhodil.

                  0 0
                  • Lišák  

                    Jasně. Dle tančícího psa nad námi má ahead, tak je to jenom naše akademická debata;-)

                    0 0
            • JSt  

              marena delala loni mx compa s palcovym krkem. v nejake akci jsem ji videl kolem 5000. ale asi uz to je pryc. jen kdyby na ni nahodou narazil…

              0 0
    • Tonda Bavorák  

      Zdravim, pokud se taky muzu vetrit s dotazem. Mam celkem nove Epicona ale jeste k nemu nemam pumpicku takze jezdim na tlak co v nem byl. Cili na mou vahu 80 kg se me zda celkem tvrda (snad pomuze kdyz ji ufouknu)

      Kolem asi jakych tlaku bych se mel pohybovat? (az bude pumpa)

      Jen jsem se chtel zeptat na dve veci.

      1. Fouka se na leve noze nahore pod tou krytkou ze?
      2. K cemu je to stribrne na prave noze dole (na vypousteni oleje?)

      Omlouvam se za blbe dotazy ale s vetsim jezdenim teprve zacinam a Epicon je moje prvni lepsi vidlice…

      Diky

      0 0
      • Lišák  

        Neufukuj jinak, než přes pumpu!! Bez pumpy si ji vypustíš. Je tam vysoký tlak v malém objemu.

        0 0
      • martt  

        1. Fouka se na leve noze nahore pod tou krytkou ze?

        ak stlacis ten kolik na ventile, kratko to zasyci a vidla bude prazdna. Rozhodne si aspon pozicaj na minutu pumpu.

        2. K cemu je to stribrne na prave noze dole (na vypousteni oleje?)

        regulacia tlmenia. Ked tym budes tocit zrychlis/spomalis navrat vidle zo stlaceneho do normalneho stavu.

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce