Úprava dětského kola Nipper - je to proveditelné ?

18 nepřečtených
  • Marketka

    Dobrý den. Po dlouhém přemýšlení jsme vybrali pro syna kolo Sprinter Core Nipper 24" za cenu ( různě podle obchodů http://www.veloexpert.cz/…pper-24.html ) kolem 6700 Kč. Hlavně rozhodla nízká váha a jakž takž rozumná pořizovací cena za nové kolo. V obchodech se uvádí, že kolo váží 10,6 kg. Máte někdo představu a nebo to víte jistě, zda je to váha kompletní včetně šlapek atd. ?

    Další dotaz – přemýšleli jsme, že by se po koupi dal na kolo pouze jeden přední talíř. Kluk by tak přehazoval jen zadní, což asi bohatě stačí pro sedmiletého. A podle mého laického ženského názoru, by se měla snížit ještě váha kola, když tam bude jen jeden tallíř a nebude ani přehazovačka na řidítkách. Lze toto provést, na kolik to asi přijde, opravdu se sníží váha kola a případně orientačně o kolik? Ty zbylé díly bysme schovali a kolo by se pak prodalo včetně všeho a nebo až by byl syn starší, tak by e to přehodilo zpět.

    Děkuji předem za odpovědi.

    PS: je nějaký rozdíl mezi koly Core Nipper a Core Sprinter Nipper nebo tam jen někteří obchodníci „vynechávají“ to "Sprinter? http://www.cursorbike.cz/…er-24-1.html#…

    0 0
    • Espen  

      Proveditelné to je. O úpravách dětských kol je zde celé vlákno. Upravují většinou otcové, kteří jsou do kol fandové a úpravu zvládnou sami. Váhová úspora ve vašem případě bude minimální 100–200g. Jestli nákup a výměnu nezvladnete sami, nechal bych to být. Cena výměny v servisu bude oproti ušetřené váze vysoká. Tedy z mého pohledu.

      0 0
    • Marketka  

      No právě že v servisu. U nás doma nikdo nejezdí, nebaví nás to ( kromě syna ) pokud nepočítám jízdu do obchodu na vesnici a tedy nikdo to s koly neumí.

      0 0
      • Espen  

        Je fajn, že jste jako necyklisti mladýmu pořídili dobré kolo, které je funkční a měnit potřeba nic není. Myslím, že min 1000–1500, – by to stálo a to za 200g nestojí. Mladej by stejně přišel s tím, že sousedovic Pepča má ve předu dva táci a on má jen jeden a chtěl by taky dva :-D.

        0 0
        • nox159  

          Kliky vyjdou na 300,– a sundání klik, teoreticky staci sundat jen jednu a shozeni presmyku a razení dát 1200,– ? to mi uplne nesedi…

          0 0
          • Espen  

            Bral jsem, mají kolo doma a teď půjdou do servisu se svým přáním. Buď jim to rozmluví tam, nebo z vidinou, že přišly lamy si nechají vše pěkně zaplatit. Já chápu, že pro tebe tohle třeba není absolutně žádný problém, ale pro někoho jiného být může. Píšou, že tomu nerozumí. Když mi kámoš loni řekl, že za kliky Alivio, řetěz a kazetu vystřelil v servisu 3500,– docela sem čumel.

            0 0
            • nox159  

              Podle mě ho jestě nemaji koupené, když se paní ptá na váhu, kdyby ho měla doma tak ho zváží ;-)

              0 0
    • jonti  

      Tam pravdepodobne ani predni talir oddelat nejde a jak se uz pise dole, v kontextu celeho kola to je minimalni vahova uspora. Nechal bych to tak a nehledal problemy, kde nejsou.

      0 0
    •  

      S tou vahou je to asi jen orientacni. Spis zalezi jestli jsou talire sesroubovany, jinak by se museli koupit novy kliky. Kdyby byli na sroubech staci rozsroubovat , nechat tam jeden nejlepe ten stredni a pres podlozky zpatky dotahnout, sundat smyk, bovdeny a razeni. Jestli je razeni spolu s packou brzdy , nova stoji do sta korun. Vse se muze vratit do puvodniho stavu pozdejs. Ale bylo by stejne dobry aby to delal nekdo kdo tomu trochu rozumi pro doserizeni.

      0 0
    • nox159  

      Zdravím, váhu kola vám mužu v pondělí zjistit, a pokud by se jednalo o upravu před předprodejním servisem tak za praci by to hodilo stovku navic a za kliky nejake dalsi dve až tři… coz myslis ze je dost rozumne…

      Váhově si ale vyrazně nepolepšíte…

      0 0
      • Marketka  

        To byste byl hodný pokud je možné kolo kompletně zvážit. Jinak tedy jak tu všude všichni píší, asi to nemá cenu snižovat – tu váhu myslím. Já myslela, že to třeba udělá 1kg nebo více za rozumný malý peníz, ale to víte, já rozumím spíš knedlíkům -:))

        Jinak ještě k tomu názvu kola – je nebo není rozdíl v kolech Core Nipper a Core Sprinter Nipper ?

        0 0
        • kubad  

          1kg snížit půjde, ale bude to pomalu polovina ceny kola to už je pak lepší koupit kvalitnější a lehčí kolo

          0 0
        • Espen  

          Ty kola jsou stejná. To Sprinter je asi aby to vypadalo líp.

          0 0
          • nox159  

            přejmenovalo se to na core, aby to nebylo podobne se superiorem, kdyz jsou rámy totožné…

            0 0
        • Ondra Pozořice  

          Rám s označením Sprinter má rovnou horní rámovou trubku, je vyšší než Nipper od Core. U rámu Sprinter je závodnější geometrie a například pan Pátík na tomto rámu staví systém 2×d8 rychlostí. Váha je poměrná k výbavě. I kvalitnější vybavení není vždy lehčí, viz jednostěnné / dvoustěnné ráfky, šroubovací kolečko / kazeta.

          0 0
          • Marketka  

            Já právě v těch mých dvou odkazech na začátku nevidím vůbec rozdíl. Jedno je Sprinter a druhé není a připadají mi ta kola totožná.

            0 0
        • nox159  

          Realná váha ( modrá barva) je 11,25kg, pokud by jste resila tu upravu tak je to – cca 300–400g a cenovka včetne upravy cca 7100,–

          pokud se nepletu core sprinter nipper je nesmysl… špatný nazev na eshopu…

          0 0
    • Lišák  

      Jen pro zajímavost pár komponent z kola Apache Buffalo 24" a jejich lehčích náhrad. Pokud najste cyklisté, kterým se v dílně válí jeté lehké věci, které děcka ještě v pohodě dojezdí, tak výměna duší a plášťů bude asi maximum muziky za „minimum“ peněz.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.