upgrade na 1x11 ze sram na shimano

11 nepřečtených
  • hfx9

    Zdravím všechny,

    chci předělat 1×10 z komponent řazení sram x9 a přehazovačka x0 a pastorek sram 10s na 1×11 s komponenty řazení i přehazovačka shimano xt a kazeta shimano 11s.

    Mám jen pár dotazů, abych něco neudělal blbě:

    1. šířka kazety sram 10s a shimana 11s se mi na stávající ořech vleze aniž bych musel přeplétat kolo nebo měnit ořech?
    2. přehazovačku chci se středním vodítkem, tedy GS verzi, pojme tato verze do budoucna kazetu XT 11–46? na shimanu píšou že by měla ale nerozdělují tam verzi GS nebo SGS. Zase na internetovým shopu píšou GS jen do 42T, tak nevím.

    Díky moc za radu

    A jedna otázka závěrem:

    Není to cesta zpátky jít ze sramu X9/X0 na shimano XT M8000?

    0 0
    • filous  

      Zdar…muzu ti odpovědět pouze na druhou otázku, jelikož budeš mit asi XD ořech. Sám mám ted na kole kazetu + razeni + řetěz XT, kazeta 11–46 a kratke vodítko GS. Radi to bez problémů…ze 46 pastorku padá, řetěz při šlapání dozadu, ale to je klasika…

      0 0
    • Sindy  

      Jo dáš to normálně na ten orech, co máš. A jo, pobere to. Cesta zpátky by to možná byla kdybys měl řazení Xo a hazku x9, ale XT podle mě rádi líp než 10kovy x9

      0 0
    • JFtryall  

      Popremyslej, ja bych sel do kombinace GX saltr, X1 razeni a SunRace kazeta. Je to rychlejsi, lehci a funkcne o dost dal. Jinak ale orech je kompatibilni a i GS by melo pobrat 46T. XT pohoda jinak. ;-)

      0 0
      • filous  

        Jj asi jo…taky jsem to měl jako možnost, problém je, že GX saltr nefunguje (dle Sramu CR) se 46z. Krom toho moje zkušenost se SunRace kazetou 46z taky není dobra, musel jsem ji nahradit XT.

        0 0
      • wilda81  

        No nevím. Přešel jsem z 11sp XT na 11sp XX1 a že by byl SRAM nějak výrazně lepší říct nemůžu. Ergonomicky mi sedlo Shimano určitě lépe, funkce je asi o fous lepší u sramu, ale určitě to za ty prachy navíc nestojí…

        0 0
    • filous  

      Už jsem to tady psal…Ac jsem měl převodník 34 nejblíž stredove ose (2mm vule od zadní stavby-RB HT) tak mi padal řetěz při šlapání dozadu ze 3 největších pastorků…možná by to časem bylo lepší…ale podařilo se mi dobře prodat a koupit XT. Má podle lepší ty nabehy. Možná je to taky o tom odskoku pastorků…tusim 38 a 46.

      0 0
    • Lister  
      1. Kazeta se vleze.
      2. Střední rameno by to mělo pobrat

      Cesta zpátky to nebude. Nové XT má moc hezký chod. Tužší a mnohem lépe definovaný název desítkové XT. Sice ne tak „drsný“ jako stará X0, ale naprosto dostatečně definovaný.

      0 0
    • hfx9  

      Tak hazka, razeni a pastorek xt na kole a prvni jizda za mnou.

      Oproti sramu je projev mene kultivovany, ale presny, rychli a bezproblemovy.

      Tak jednoznacne krok kupredu.

      Retez z nejvetsiho pastorku 42T pada az po cca peti otackach dozadu.

      Po prvni jizde spokojenost

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.