• mk10

    Ahoj,

    Nedavno jsem se nastehoval z baraku ( od rodicu ) do bytu a resim jak skladovat kola ve sklepe. Sklep je samozrejme maly a Kola by zabrala spoustu mista. Proto me napadlo, ze kola postavim na zadni a predni kolo bude oprene o protejsi stenu, kam bych navrtal “vjezd” na predni kola, v podstate kola stoji.

    Mohou v teto poloze prebivat nebo je to spatne?

    0 0
    • Singlespeed  

      Ze sklepa bytového domu obvykle kola dříve nebo později zmizí. Tudíž bych je tam raději vůbec nadával. Aby ti pak nezůstaly jen oči pro pláč jako hromadě lidí před tebou.

      2 0
    • Chlebovnik  

      Mohou v teto poloze prebivat nebo je to spatne?

      U pleček, které budeš dávat do sklepa, je to jedno.

      2 0
    • Markony  

      Super kdy si mam dojet vezmu je za symbolickou cenu ať tě to moc nemrzí děkuji .

      2 1
    • skillzthatkillz  

      Můžou.

      0 0
    • Markony  

      Vážné ve společném sklepě mají kola zvláštní schopnost zmizet, ne nic nepokazíš jak uskladníš jak jsi popisoval .

      1 0
    • jIrI___  

      Úplně v pohodě, kolům tahle pozice nijak neublíží.

      0 0
    • Georrge  

      Na tu chvili co tam budou to je v poho.

      1 1
    • Prazak0  

      Asi není od věci mít třeba ve sklepě kolo (bicykl) a z něj mít sundané třeba zadní kolo. I když půjde o dražští stroj, tak šance na ukradení se tím dosti sníží. Dosti zlodějů nejsou znalci kol, ale obyčejní domovní lupiči, co to neumí moc rozeznat, případně rozezávají to dle toho, jak kole je navenek hezké. To jsem před více než 30 lety zažil, dvě levná kola ukradená, moje dražší vytáhli z garáže ven a nechali stát na dvorku. Tamta kola byla asi barevně horší, fakticky obě nestála jak polovina mého kola. Nemoct na kole odjet je taky problém. Ono je divné, aby někdo nesl kolo, vedl ho bez zadního výpletu. Pokud nejde krást s autem, vypadá to divně. Dost zlodějů na kradeném kole odjede.

      0 0
      • Alojs01  

        Co se v mém okolí ztratila kola ze sklepa, tak to šli zloději na jisto. Žádná náhoda, žádní bytaři… Takže kolo bez zadního kola by ukradli tak jak tak… :-(

        0 0
        • Prazak0  

          Ano, bohužel nejde jen o bytaře, kteří se vloupávají stylem, že najdou klíč pod rohožkou nebo silou vyrazí dveře. Proti vybaveným profesionálům ta šance moc není. Kolo bez zadního kola prodají minimálně za dost horší cenu, což odradit může, nepředpokládám, že budou dokupovat zadní výplet, kradené se obvykle prodává pod cenou. Kdo bude krást pro sebe, tak si to kolo nějak možná koupí.

          Jen si říkám, jak jdou na jisto. Pokud někoho vidím jet v běžné rychlosti, tak zas tolik nepoznám, jaké kolo to je. Určité silničky ano, radiální výplet, méně drátů, ale z dálky nepoznám Soru od Ultegry. Podle laku se moc nepozná, ani jestli jde o karbonové kolo tolik neznamená. Levný karbon stojí méně než na míru dělaný ocelový rám. Pozná se, kdo bude jezdit v oddílovém dresu, i když drahá kola myslím lidé berou do bytu.

          0 0
          • novas752  

            No zrovna moderní aerosilničky s vysokejma kolama jdou od rozeznat docela snadno. Drahé mtb taky. O mopedech nemluvě.

            1 0
            • LiborV  

              To sice jo, ale pokud nejsou na objednávku, většinou jde o nějaké zoufalce. Ti na kole většinou i odjíždí, takže absence předního/zadního kola není úplně špatný nápad.

              0 0
    • Smazaný účet  

      Kde bydlíš?

      0 0
    • easton  

      Zkusím to zcela bez posměšků… do sklepa toho Dartmoora ani žádný jiný kolo fakt nedávej. Prostě to nedělej. Dej si tam police na marmelády a kolo do bytu. Věř mi.

      1 0
    • zdenek  

      Technicky to není problém. Prodávají se i háky pro zavěšení za přední kolo.

      Samotný nápad bych ale ještě zvážil. Evidentně to tady moc nečteš a nevíš, kolikrát se to tady řešilo. Závěr byl, že dát kolo do sklepa je jako ho někomu věnovat. Někdo nepřekousne, že parkování v bytě není estetické, praktické nebo hygienické. Ale otázka zní: mít kolo v bytě nebo být bez kola…

      1 0
    • Markony  

      Na starém bytě jsem měli klovnou podařilo se mi prosadit bezpečnostní dveře cca za 20 000Kč ± ale stejně jsem tam dával jen obyč kola staré 26", kolega měl kóji zabezpečenou petelice zámky a stejně o kola přišel, tet tady mam ve vchodu kamery a stejně se klovnu pokusili vykrást. parkuji tam obyč kolo z dekače za 5 000 Kč bez sedlovky a sedla.

      0 0
      • Breakpain  

        petlice … :-) to bude ono ;- )

        pokud sklep, musíš to mít jako byt ⇒ zděný, bezpečnostní dveře + zalitá futra s trnama, mříže (pokud jsou tam okna) … pak je to jiný lvl a pojišťovna Ti to vcelku dobře i pojistí ⇒ není to takový problém, pokud Tě vyberou, většinu peněz dostaneš zpět.

        1 0
        • Lachtis  

          Jj, takhle to mam presne ja. Jeste jsem si tam dal alarm. Pojistka by mela kradez pokryt, ale zlodej by musel delat docela rambajz, aby se tam dostal.

          0 0
    • theedge  

      Kolo do sklepa jen v případě že jde sklep pojistit na dostatečnou částku. Běžný sklep nebo kóji většinou nepojistí nebo jen na malou částku.

      Aby byl sklep pojistitelný, tak musí mít pevné stěny až ke stropu ( zděné nebo kovové ), nesmí do něj být vidět a musí mít samostatné pevné dveře na bezpečnostní zámek a kování určený pojišťovnou ( většinou něco jako Rostex R1 a bezpečnostní vložka ).

      Takovýto samostatný zděný sklep je pak pojistitelný v rámci pojištění domácnosti – záleží na pojišťovně, ale limit se pohybuje kolem 200k na ten sklep. Lze dosáhnout limitu i třeba až 500k, ale už jsou vyžadovány bezpečnostní dveře určité třídy.

      Ve spojení s kamerovým systémem se záznamem v baráku ( u nás jsou pod kamerou oba vchody, vstupní místnost, výtah i sklepy ) se to do toho sklepa už dá dát. Zásadní je ta pojistka.

      1 0
    • Markony  

      To ano ale otázka zní o kolik si připlatíš navíc k pojistce zda sem mi že to roste do nesmyslných částek .

      0 1
      • theedge  

        Nejsou to nesmyslné částky – domácnost na milion a sklep 200k za 2.900 ročně. Sklep není závislý na výši pojistky domácnosti, ale na úrovni jeho zabezpečení. Samozřejmě do toho sklepa je třeba něco investovat aby odpovídal zabezpečení které chce pojišťovna.

        0 0
    • Markony  

      Což nesplňuje 90% sklepních kojí společný vystup průchozí a podobně,

      0 1
      • theedge  

        Nauč se používat tlačítko ragovat omg …

        Však samozřejmě – nesplňuje. Já píšu co to splňuje a za jakých podmínek má smysl dávat dražší kolo do sklepa – musí to být samostatná ( zděná, betonová, kovová ) místnost s vlastním vstupem.

        0 0
      • gersa  

        Už jsi objevil kouzlo tlačítka REAGOVAT?

        0 0
        • gersa  

          Ale ať tu jen nekafrám a je to k tématu

          Mám ve sklepě 6 kol, 4 silničky v bytě a ještě 3 dětské kola (na ježdění po městě) na balkoně, ženina městská plečka je na chodbě mimo byt a ještě máme 2 městský kola v kolárně

          Opravdu už není kam to dávat ;)

          0 0
        • Markony  

          Ne a k tématu nic nemáš nebo jen tak blbě tlacháš ?

          0 6
          • theedge  

            nebuď hustej … nadělal jsi tu v té debatě pěknej bordel tak drž ústa.

            2 1
    • cyklista86  

      Po zkusenostech bambilionu lidi do skepa davat pouze kola, ktera kdyz se vypari, tak vas to citove nebo financne nejak nezasahne.. Pro nekoho to znamena kolo ktere se neproda na bazaru ani za 1000kc. Pro nekoho ve vate to znamena treba kolo do 30 tisic.. Jinak kolo ktere bys nenechal samotne pred obchodem bych rozhodne nenechal ani ve sklepe.. Takove kolo povesit v byte na zed misto zbytecneho obrazku nebo policky s kvetinacema..

      0 0
      • Esi  

        Záleží co je to za sklep, mám v paneláku pronajatou místnost ve sklepě 4×4m kdybych tam chtěl dát kolo tak tam dám klasické bytové bezpečnostní dveře, a kolo tam klidně může být. Samozřejmě do společné kolárny bych nedal kolo ani za 10 tisíc.

        Pověsit kolo doma na zeď můžeš pokud to žena dovolí, ta moje toleruje ty hodiny co na tom kole strávím i ty peníze co cyklistika stojí, ale MTB pověšené na zdi v obýváku to by fakt nedala :-)

        0 0
    • rasto  

      jestli nemáš vyhnutí, doporučuji kotvu do zdi: https://www.k2moto.cz/…s-wba60-b-sb

      a adekvátní zámek. samozřejmě, na rám

      0 0
      • cyklista86  

        No tak jestli to typek neda klestema, tak vybere ten vedle a na ten jeho se vrati s flexou. :)

        0 0
      • xtonda  

        Někdo tu psal, že budoval zabezpečení kol ve sklepě, sekal bouchal řezal několik hodin, nikdo se tam nepřišel podívat. Ve sklepě bude mít zloděj dost času a klidu překonat flexou jakékoliv zabezpečení.

        0 0
        • gersa  

          Když si tchán zabouchl klíče v autě, bušil jsem do skla v ve dveřích 10 minut než povolilo. Bylo to na hlavní ulici ve městě a nikdo se ani nezastavil

          0 0
          • scota  

            Já zavolal asistenci a za dvě minuty auto borec odemknul paklíčem ;-)

            0 0
            • gersa  

              Volal jsem, bohuze to borec nezvládl. Odlet se blížil a tchán měl v autě mimo klíčů i všechny věci na dovolenou

              0 0
          • Japhy  

            Mně se to přihodilo před Obi, naštěstí s peněženkou v kapse. Takže nakoupit vázací drát, kombinačky, ukrást z balíku třísek na podpal jednu šikovně do klínku a za 5 minut po problému. Škoda že jsem utrpěl výchovu u chcautů, talent by byl, ovšem mravní zábrany bohužel také :-D

            0 0
    • MrtweyUbrus  

      Skladování neřeš, dřív nebo později (spíš dřív) tě jich někdo zbaví.

      0 0
    • Doyle  

      Mám pocit, že dotyčný tady především řeší, jestli při nestandardní poloze kola se nestane třeba něco s hydr. brzdama. Jak má zajištěný sklep proti vykradení ho asi v tomto vláknu vůbec nezajímá. To má snad vyřešeno…

      3 0
      • theedge  

        Pokud nemá zajištěný sklep, tak ho vůbec nemusí zajímat jak má uskladněné kolo :-)

        2 0
      • jIrI___  

        Tak nějak. Překvapuje mě, kolik lidí není schopno zpracovat psaný text.

        4 0
        • cyklista86  

          Ty furt nechapes ze BF je o krok napred. Tzn. je mu vysvetleno, ze je zbytecne resit jestli nejaky zpusob skladovani neposkodi kolo, kdyz se v tom sklepe stejne dlouho neohreje.. :)

          1 1
          • Pavell  

            Presne tak a najdou se i taci, co ti nacpou kolo do bytu na zed…o)

            0 0
            • Esi  

              Jojo když jsem dneska přijel z vyjížďky a viděl jak to kolo vypadá, tak už se vidím jak propocený v té zimě oplachuju půl hodiny bláto a potom čekám až to v těch 3 stupních okape abych mohl kolo dát do bytu. Takhle jsem za 5 minut vyčistil řetěz a bláta a písku, opřel kolo v garáži o zeď a šel domů do tepla

              1 0
              • Baba-Ji  

                Prd. Normal vezmes do koupelny a osprchujes ten bike. Akorat je pak trochu srani s cistenim vany/sprchace :D.

                1 1
                • rasto  

                  tak s tím jsem pod vlivem manželky skončil. a to jsme měli plechovou vanu. teď máme plastovou, to bych ji zničil raz dva

                  0 0
                • Esi  

                  No tak to urcitě do koupelny bych se s tim kolem dost těžko dostal protože 60cm futra x 74cm široká řidítka a ta koupelna není zrovna velká, tak že to by fakt nešlo

                  0 0
              • mr.garisson  

                Když máš přenosnou myčku, tak máš kolo opláchnuté, za těch 5 minut, kolo okape na hadru předsíni a pak ho pověsíš. V čem je problém? Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

                1 0
                • Esi  

                  No ale tu myčku ti před ten barák musí někdo donést, jinak by jsi musel kolo venku zamknout a jít domů pro myčku, mezi tím ti ho někdo ukradne. Ale máš pravdu že je mít kolo v bytě opravdu nechci :-)

                  0 0
                  • mr.garisson  

                    Tak ho dáš do vchodu, myčku už máš nachystanou v předsíni za dveřma, takže pochybuju, že ti ho někdo ukradne. Případně pro jisotu ho dáš aspoň na lankáč k zábradlí. Jako záleží, kde bydlíš. Jsou místa, kde bych teda kolo před domem nenechal dál než na dosah ruky. :)

                    0 0
              • Georrge  

                Kolo mám v bytě na zdi, ve vchodové chodbičce (naštěstí se tam vlezlo). Je tedy nad linem kousek od bot, trocha opadaného bahna tedy moc nevadí a jde snadno uklidit :) takže ho na zeď dávám i špinavé a zeď mám chráněnou proti zašpinění kusem desky (na které mi visí helmy, takže to vypadá i docela hezky).

                0 0
          • LiborV  

            Super konspirace, ale to fakt tazatele nezajímá.

            0 0
            • theedge  

              No vzhledem k tomu že tazatel teď vylétl z teplého hnízdečka rodinného domu rodičů do reálného světa, tak by ho to zajímat mělo …

              0 0
              • cyklista86  

                Asi tak. Treba mu zatim nedoslo, ze sklep v panelaku neni bezpecne misto jako garaz rodineho domu. :)

                0 0
            • Georrge  

              Ber to jako prevenci, abychom tu brzo nemuseli řešit další vlákno o ukradeném kole ze sklepa :)

              2 0
      • mk10  

        Presne tak a na zbytek nema cenu ani reagovat

        0 0
        • Alojs01  

          Mozna kdybys zareagoval, tak by tu nevznikaly teorie teorii…:-)

          0 0
    • ZdenekP  

      Podle příspěvků tady na fóru, to kolo ve sklepě nevydrží týden natož měsíc. Mám kola v hodnotě cca 30 000 ve sklepě posledních 10 let bez jediného problému. Máme tu i kolárnu kde za dobu co tu bydlím (10 let) se fakt nic neztratilo.

      Ano stát se to může, ale kolo ve sklepě se opravdu nerovná kolo ukradené.

      5 0
      • Kaire  

        To je zdejší klasika. Také jsme měli kola víc jak deset let ve sklepě a kolárně. Za tu dobu sem si tam udělal i solidní dílnu, každý víkend byl u mě sraz na švih, celé sousedstvo o tom vědělo a stejně se nikdy nic z baráku neukradlo. Samozřejmě záleží na lokalitě… podle BF ti kolo čmajznou ze sklepa i na samotě na Sibiři do pěti minut :D.

        1 0
        • Georrge  

          Témata o tom, že kolo bylo ukradeno ze sklepa či kolárny, se tu objevují docela pravidelně. Takže to rozhodně není nic nereálného ;)

          0 0
          • Kaire  

            Stejně to bude ‰ kol s cenovkou nad 40tis. + kolik z nich bylo aspoň trochu lépe zabezpečeno. Jako jasný, nakonec záleží nejvíc na lokalitě které se člověk přizpůsobí. Bydlet ve městě nebo blbý lokalitě, tak si ho taky tahám s nelibostí do bytu. Možná když máš prachy tak si necháš udělat festovní sklep a festovní cyklobox. Jiné možnosti moc nejsou.

            0 0
      • liborg1982  

        Jenže tady by polovina lidí na kole za 30tis nejela ani potmě pro rohlíky…:-)

        0 0
    • Johny_r  

      Pokud nemáš možnost mít kolo v bytě (což je oproti představám většiny místního osazenstva naprosto běžná situace), tak bych řešil dvě věci – zapezpečení a pojištění. Zabezpečením myslím zámek, který nejde překonat pákovkama a kalenou kotvu do zdi (počítej s cenou v tisících). Naprostá většina sklepařů jsou nějaký fetky, co to prostě zkusej a poberou, co se dá. Akuflexu s sebou netahaj. Dělá to bordel a nestojí to za to. To radši vezmou sousedovu plečku na lanku z Lidlu, kterou štípnou kleštěma. Výkupní cena kol od takovýho ksindlu je údajně jednotková, bez ohledu na hodnotu kola. Jako další podmínku bych viděl, že ta zeď (podlaha) bude z materiálu, ze kterýho tu kotvu nedostaneš (beton). Krok dva je pojištění, protože i superřetěz jde překonat s flexou a dostatkem času.

      Mám to takhle vyřešený zatím dva roky bez problémů, ale prostě počítám s tím, že se to stát může, pokud někdo půjde vysloveně na jistotu a bude se mu chtít riskovat několikaminutovej kravál s flexou ve společný garáži. Pojištění by to mělo pokrýt. Druhá možnost je nemít kolo.

      0 0
      • Kaire  

        Pojištění sklepů je dost ošemetný, hlavně u společných prostor. Tak bacha na to. Jinak souhlas.

        0 0
      • K2  

        Mrkněte na shop: https://www.bikerscrown.com/

        Tam najdete motorkářsjé kotvy i řetězy. Dají se koupit i levnější výrobky než ABUS (kvalita bude o kousek menší ale vůči pákovkám dostatečná) Řetezy se dají spojovat a bude pak delší

        Klidně bych přidal nějaký jednoduchý WiFI/GSM Alarm, který tě notifikuje, když se něco děje – jen pro info :-) Basballku sebou

        Tvá pojišťovna, kde máš pojištěnou domácnost ti řekne, za jakých podmínek a na kolik pojistí sklep

        Většina zlodějů se snaží zmizet do 10–15ti minut, pak roste riziko dopadení…

        0 0
        • Esi  

          Než zamykací řetězy a podobně tak bych vzal vázací lano, kotvu do zdi pořádný zámek a vzít to skrz přední kolo, rám zadní kolo a pořádný zámek. třeba tohle: https://www.vazaci-technika.cz/…pr-14-16-mm/

          Tohle pákovkama neustřihneš, pilkou se lano řeže daleko hůř než třeba řetěz, flexa uřízne všechno.

          Tím se samozřejmě nevyhneš tomu že to kolo v té společné kolárně někdo odstrojí že bydou jen ty zamčené části. Do společné kolárny bych kolo nedal, do samostatné místnosti ve sklepě nebo do garáže klidně.

          0 0
          • Kaire  

            Tvrzený řetěz nebo vazací lano už je jedno. Nejnáchylnější je stejně vždy zámek, takže hlavně to chce přemýšlet a investovat tam.

            Jinak docela dobrá alternativa je si nechat vyrobit cyklobox. Znám chlapa co ho měl a vydržel dva pokusy o krádež, vč. rozbrusu. Pak už to morálně neustál a kolo šlo do bytu…

            0 0
            • Esi  

              Cyklobox může být zajímavy a když bude ještě udělaný tak že ten visací zámek nebude přístupný z venku ale budeš tam mít jen otvor na ruku a zámek bude uvnitř tak to může celkem rešit tu flexu, přece jen řezat flexou ve sklepě hodinu nikdo nebude. Jde jen o to jestli by ti potom bytové družstvo něco takového dovolilo do sklepa.

              Kolo do bytu může být problém už jen ve velikosti výtahu, ona ta 29" ve velikosti XL zabere celkem dost místa a když je to kolo řádně zablácené což v dnešní době není takový problém, tak si to nějak neumím představit.

              1 0
              • cyklista86  

                Jo kola do terenu jsou rozmerna. Proste musis konvertovat minimalne na gravel no. S tim neni problem vybehnout par pater na rameni a nasledne ho povesit v byte na zed.. :))

                0 0
              • Velomiwookie  

                nevim, my meli panelovy 3kk, v nem 3 kola… Kdyz byl sajrajt tak se oplachly na benzince, kdyz mensi tak jen schly na balkone a pak se daly na sva mista – bud na zed v predsini nebo do komory a zadny drama to nebylo :)

                1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.