• Deenz

    Zdarvim, tak v mých rodných Klatovech zase řádil asi Ježíšek, protože se ztratilo další kolo. Jedná se o Wheeler Pro30 modro-černo-bílá, 20" na řidítkách a sedlovce takový ty mini blikačky na gumičku. Na zadní vidli neoprenová ochrana rámu od Vela, na řidítkách karbonové rohy. Horní rámová trubka až u otvoru pro krk vidlice docela ošklivě odřená, n první pohled to ale není vidět, odřeno na černou barvu a ta se tak tak nějak ztratí. Kolo je v původní stavu, to znamená: měnič Alivio,smyk Altus, RST gilla atd. prostě jak koupeno, tak ukradeno. (nejdou mi uploadovat fotky z mobilu a k PC se nedostanu, takže dam linky) tady pár fotek: https://www.dropbox.com/…049%2038.jpg

    https://www.dropbox.com/…049%2051.jpg

    https://www.dropbox.com/…046%2050.jpg

    https://www.dropbox.com/…046%2038.jpg

    0 0
    • Milvus888  

      Lidi ukradnou fakt vsechno na co prijdou…

      0 0
    • Deenz  

      Tady fotky..

      0 0
    • rasto  

      ruce sekat :-/ moc dlouho se u Tebe neohral… budiz mu cyklisticke nebe lehke!

      0 0
      • Deenz  

        Ono to je kamarádovo, ale smutné je, že mu předloni před Vánoci ukradli kolo, koupil si nový za celou měsíční brigádu v Drůbežárné (hnus) a to mu ukradli vloni před Vánoci, pak koupil zase za brigádu v DZ Klatovy tohle a to mu švihli teď, je z toho nasranej jak vzteklej pes. Tohle je rovnou na useknutí údů a vyříznutí jazyka.

        0 0
        • pavlik6022  

          možná mu při dalším ukradeným kole už dojde že by ho měl skladovat někde jinde

          0 0
        • Azmir  

          Moc do toho nevidím, ale nebude na tom mít taky trošku svůj podíl, že mu vzali už 3. kolo ? Není to další z těch co to opřel před hospodou/obchodem popřípadě skladuje kolo ve sklepě nebo balkoně?

          0 0
          • Deenz  

            No, první kolo dal do kolárny u svý babičky, na půl hodiny šel na záchod a pokecat, kolo pryč, za půl hodiny, asi na jisto, druhý zamčený před školou, z toho se poučil, místo zámku za 90 koupil na další kolo zámek s průměrem 2.5 cm (motorkovej) ale pak to bez něj nechal v kolárně. Kolo pryč.

            0 0
            • hony007  

              Za blbost (obrovskou) se platí (obrovsky).

              0 0
              • rasto  

                nechces snad majiteli kola vycitat, ze mu ho svihli? kde to jsme? na vine je samozrejme ZLODEJ!!

                0 0
            • Azmir  

              Jak zaznělo výše, za vlastní blbost se hold platí.

              0 0
              • maajkee  

                To není blbost, to bych si nikdy nedovolil říct, je to spíš naivita a důvěra v lidi. Bohužel dneska je trendy negativismus a nepřiměřenej strach a to je prostě špatně.

                Měl by se změnit systém, systém bohužel nahrává zlodějům, v podstatě nic jim nehrozí.

                Sám jsem se nedávno přesvědčil, že policie opravdu nemá zájem řešit nějakou krádež i když jí předhodíš stopy na talíři.

                0 0
                • JakeF  

                  Ono to začíná tím, že člověk porušuje pravidla na aukru, sem tam prodá nějaký kolo s pochybným původem a ještě má tu odvahu moralizovat na fóru, jak je to chyba systému… To není chyba systému, to je v lidech, že jim přijde normální podvádět a krást.

                  0 0
                  • hony007  

                    :-D Ta sedla.

                    0 0
                  • maajkee  

                    Já nikoho neokrádám ani jsem nikoho nikdy neokrádal. To abychom si ujasnili panáčku ;)

                    To není moralizování, to je konstatování faktu, jakožto mnohokrát okradený, účastník frašky jménem soudní proces si to můžu dovolit. Zlodějům nic nehrozí, maximálně pár měsíců v chládku se stravou, posilovnou, knihovnou a televizí nebo domácí vězení. A to je navíc ještě malá šance, že někoho vůbec chytnou, když jsem viděl laxní přístup policie v praxi. I když jsem jim nabízel spolupráci a fakta, tak oni si nebudou přidělávat práci. Ono taky ty policajti maj celkem mizernej plat, tak co taky čekat, v kanceláři je tepleji než v terénu.

                    V lidech je zlo od nepaměti, akorát dřív se taky nikdo s nikým nemazlil, teď to jsou samý práva a svobody.

                    To že já jsem párkrát udělal nějaký kličky na aukru, to nemá se zlodějinou co dělat, nikoho jsem tím o kolo nebo peníze nepřipravil.

                    Taky přiznám že jsem několikrát v životě, hlavně za mlada jel na černo mhd a možná ještě pár drobných nepravostí a podvodů, ale to nemá co s principem zloděje dělat. Zloděje nesnáším, několikrát jsem v životě po kráděži brečel a vím jaký to je když někomu někdo něco ukradne, V životě bych nikomu nic neukradl.

                    Takže laskavě už si tyhle narážky nech, fakt už mě to nebaví. Jestli mi něco chceš, můžeme se sejít a můžeš mi to vysvětlit osobně, třeba u piva, ale tyhle kecy na fóru mě fakt serou.

                    0 0
                    • roman 3D  

                      tak tak, kecy nemaj cenu,rozhodujou činy:-)

                      0 0
                      • maajkee  

                        Přesně tak a o činech co dělám tady ví každej uplný prd, tady se soudí jen na základě keců.

                        0 0
                    • JakeF  

                      Trochu ti unikla podstata toho, co jsem psal…

                      Ale když už jsi to tak rozvinul, tak si všimni, jak sám jsi příklad člověka, kterýho systém ochránil od toho středověkýho přístupu, na základě kterýho by prostě dotyčnej sebral pár kámošů, tobě zpřeráželi pár kostí a kolo si odnesli a neřešili, jestli jsi ho opravdu ukrad nebo ne.

                      Oni ty tresty nejsou mírný, pár měsíců v chládku je jedna věc, ale jak tě pak bude brát okolí, zaměstnavatel atp, to si myslím, že je pro hodně lidí daleko horší.

                      Takže opravdu si myslím, že systém není nastavenej až tak špatně, ale špatně je to, že v mentalitě lidí je, že pravidla je naprosto normální porušovat a vymlouvaj se na to, že „to dělá každej“.

                      0 0
                      • maajkee  

                        Ty si vážně myslíš, že cigošům vadí jak se na ně kouká okolí? Pracovat stejně v drtivý většině nechtěj, takže je netrápí, že budou mít nějakej záznam. Ty jako okradený jim ještě platíš životní minimum z daní.

                        A ano, věř, že bych byl stokrát radši kdyby přišel Honza s nějakým kámošem, dali mi do huby a kolo si vzali. Já bych pak druhej den šel za kámošem a dal bych do huby jemu a bylo by to vyřešený. Pak by se zloději možná i báli.

                        A jasně, že zlodějům nahrává to, že existujou překupnící, který od nich ty kola kupujou, ale proč je kupujou? Protože jim to zákon dovoluje. Jediný co musí bazarista udělat, je zapsat si identitu toho kdo tu věc prodává. Koupit to kolo ale není nic nezákonnýho. Je to spíš jen o morálce, když vidíš ty týpky v zastavárných a bazarech tak to jsou šméčka od pohledu, já je nesnáším zrovna jako ty a kdybys mě znal osobně, tak si vůbec nedovolíš o mě pořád takhle mluvit a srovnávat mě s nima.

                        Bohužel dneska je ale doba internetu a lidi se prostě jen tak urážej a ani nechtějí toho druhého opravdu poznat. Mezi lidma je spousta nenávisti. To je špatně.

                        Ta nenávist je i v tobě, nebo alespoň se vůči mě tak prezentuješ a uvědom si, že to rozhodně není pro naší společnost dobře.

                        0 0
                        • JakeF  

                          Kdybys chvíli po řešení prodeje kradenýho kola v jiným vlákně nevyprávěl, jak podvádět na aukru je přece úplně normální, tak bych to možná bral jinak…

                          Mimochodem, ty bys šel rozbít hubu kámošovi, ten by byl třeba trochu nervák a vytáh na tebe kvér a na místě tě kvůli kolu za třetinu průměrnýho platu odstřelil… Velmi šikovnej systém, co tady zastáváš…

                          0 0
                          • maajkee  

                            Já ale neříkal že podvádět na aukru je normální, já jen říkal že pomoci kamaráda využívá kde kdo. Jestli ty to označuješ za podvod,tak označuj, já a spoustu dalších to jako podvod nevidím.

                            A i kdyby, to že jsem třeba 2× v životě využil toho aby mi někdo přihodil v aukci, to ze mě dělá hajzla a zloděje? Nepříjde ti to trochu neadekvátní?

                            0 0
                            • JakeF  

                              Přijde mi neadekvátní, aby pak nadával na systém, jak málo postihuje zloděje…

                              Abychom předešli jakýmkoliv pochybnostem a problémům, je na Aukru zakázáno uzavírání jakýchkoliv transakcí a přihazování v aukcích mezi tímto okruhem osob: lidé, kteří spolu žijí, pracují nebo používají jeden počítač (členové rodiny, kolegové, přátelé a známí). Jsem taky pro tvrdší tresty, třeba sebrat ti za to živnosťák, protože jsi neseriózní prodejce. Fakt používej si jaký praktiky chceš, to je mi celkem jedno, ale ještě u toho moralizovat, jak jsou všichni hrozný, že podvádí a kradou, to mi přijde dost pokrytecký…

                              0 0
                              • maajkee  

                                Fakt ti nerozumím, já snad kradu?

                                lidé, kteří spolu žijí, pracují nebo používají jeden počítač (členové rodiny, kolegové, přátelé a známí)

                                Nikdy kdo používá můj počítač nikdy nepřihazoval. A jak definuješ známého?

                                Ale to nebudeme řešit, to že jsem já osobně asi jednou a asi dvakrát já zas někomu jinýmu přihodil v aukci aby se to trochu hnulo, to přiznávám a necitím to jako něco co by někoho poškodilo. Ty co na tu věc za ty peníze neměli, tak holt už nepřihazovali a ten co to koupil byl evidentně ochotný za tu věc dát tolik.

                                Rozhodně to ale nemá cokoliv společnýho s krádeží.

                                Nauč se trochu rozlišovat.

                                A uvědom si, že po tvým kázání by sesi měl dávat sakra bacha abys v následujícím životě neudělal sebemenší nekalost!

                                A to, že já když něco dražím a někdo tam zvedá cenu, to mi nevadí, když to stoupne moc, tak nesoutěžím a je mi to fakt jedno.

                                To když mi někdo ukradne kolo, kytaru, cokoliv, to mi vadí sakra hodně!

                                Cítíš ten rozdíl? Cítíš?

                                0 0
                                • JakeF  

                                  Já se nehádám o tom, že by to rozdíl nebyl… Ani si nemyslím, že by to byl zásadní problém, jen když sám používáš různý kličky a drobný podvody, tak mi nepřijde správný, abys tu ještě moralizoval, jak je systém špatnej, když sám pravidla obcházíš a porušuješ.

                                  Systém tu není od toho, aby určoval, jak maj lidi žít a co smí a co nesmí, to by nám za chvíli tý svobody moc nezbylo. Když je v mentalitě lidí podvádět a krást, tak je to špatně. A když se vrátíme k původnímu tématu vlákna, tak je i chyba majitele, že se nezachoval podle toho, když ví, že to tu holt tak je…

                                  0 0
                                  • maajkee  

                                    Ano, je špatnej a budu o tom moralizovat jak je mi libo, to je ta tvoje svoboda. Ano, jsem určitým způsobem součástí tohodle hnusnýho světa co máme, ale pořád mám pocit, že jsem v životě udělal víc dobrých věcí než těch špatných. A pár kliček na aukru opravdu nevidím jako něco závažného. To mi nebere právo kritizovat tento systém, který zloděje chrání. Naopak příležitostného zloděje, nebo jen někoho kdo se v nesprávný čas ocitl na nesprávném místě a neumí v tom chodit, toho dokáže soud potrestat dostatečně.

                                    Stejně tak jako já mám nálepku zloděje, byť neprávem a věř že mě to to mrzí mnohonásobně víc, než kdyby někdo za zloděje označil nějakýho Fera kterej v tom lítá celej život a je mu jedno co si kdo o něm myslím.

                                    Chápeš tuhle věc? Mám pocit, že ty si dostatečně neuvědomuješ co ta kauza v mým životě způsobila, počet zájemců co mi píšou se rapidně ale opravdu rapidně snížil.

                                    Prostě mě tahle chyba vytrestala víc než ty dokážeš ve svým věku a svý naivitě pochopit. A věř, že mě to sakra pořád trápí a štve a blbě se mi spí.

                                    Člověk může bejt fajn, o něco se snažit, pak příjde prostě blbá shoda náhod, jedna událost a položí to člověka strašně dolů.

                                    Ale už mě to nebaví, ty jseš mladej, plnej ideálů a já jsem v tuhle chvíli pro tebe hajzl, uvidíš co ti život ještě přinese, zrovna tak já uvidím co ještě přinese mě.

                                    0 0
                                    • JakeF  

                                      Ty seš koukám nějak v depresi :).

                                      Zaprvý tě za hajzla nepovažuju, jen mě prostě zarazilo, že se takovýmuhle tématu radši nevyhneš, ale ještě do něj přijdeš moralizovat.

                                      Zadruhý, jestli on ten počet objednávek neklesnul, protože je zima a na kole jezdí akorát pár magorů, co na to většinou nepotřebujou nový kolo :D.

                                      0 0
                                      • maajkee  

                                        Hele vem si, kdybych o tom aukru nepsal nic, což jsem mohl udělat. Krásně bych se schoval do davu ostatních a ty by sis nic nemyslel. Já jsem prostě jen řekl co dělá spousta lidí, který zkrátka nemaj peněz na zbyt a chtěj prodat nějakou věc za pokud možno co nejvíc.

                                        A ano, máš pravdu jsem v nějaký depresi a nevím jak z toho ven, chyběj mi endorfiny, ale sportovat nemůžu protože se dostávám teprve z nemoci a jsem dost osláblej, tak to nechci uspěchat.

                                        0 0
                                        • JakeF  

                                          No, ale to je přesně ono… Většina lidí i když to dělá, tak to nepíše veřejně na fórum.

                                          Kašli na to, prostě na to neupozorňuj, do jara se na to zapomene, podívej, jaký si udělali živobytí u Polygonu čistě na negativní reklamě :D. Anebo zajdi za Paiyou, třeba ti odsypne nějaký steroidy :).

                                          0 0
                                        • šimlos  

                                          Dej si pár kousků a bude líp :-)

                                          0 0
                                • ememem1  

                                  poviem ti to asi tak. aj ked nejsi moc moja krvna skupina tak nezdielam celkom to jak sa mnohi do teba obuli pri tom cornutom biku lebo imho zlodej nejsi aj ked si teda mohol viac ako tusit do coho lezes a tvoje rekacie neboli adekvatne vzniknutej situacii ani len nahodou.

                                  nicmenej v ramci zachovania istej urovne a mena obzvlast ako predajcu bikov by som ti poradil sa podobnym temam ako je tato zo svojimi mierne pomylenymi nazormi oblukom vyhnut.

                                  0 0
                            • karliner  

                              Ty vole, ty jsi model. Prodáváš čorku a když tě přitom načapají, tak ještě ze sebe děláš střídavě oběť a mesiáše a pozurážíš všechny okolo…

                              Sám sobě přihazuješ na aukru, co na tom, že to je minimálně nefér, když už ne podvodné jednání – dělá to přeci spousta lidí…

                              A pak tu vykládáš, že systém funguje špatně. To je k zblití.

                              0 0
                              • maajkee  

                                Já si rozhodně sám na aukru nepřihazuju, to nejde, registraci na svoje jméno můžeš mít na aukru jen jednu ty trumbero :)

                                Mně jsi k zblití zase ty. Jak si z všech lidí děláš pořád jen prdel, urážíš je a směješ se tomu jak jsou ********. Tohle se zase nelíbí mě.

                                A abychom si to zopákli, poprvé v životě jsem prodával kolo u kterýho jsem si nebyl 100% jistej původem, ale věřil jsem a hnedka se to obrátilo proti mě. Kdybych byl prodejce čórek tak to zcela jistě dělám potají pod anonymním mailem a bez telefonního čisla ty chytrolíne.

                                0 0
                                • karliner  

                                  Hele, vzhledem k tomu, jenom kolik nicků používáš tady by se mohlo (nepíšu, že tak dělám) usuzovat že na bazarech to je stejné a u toho kradeného kola jsi se jen spletl… Nebo jsi si byl naprosto jistej, že to projde. Nebo toho děláš už tolik, že ztrácíš ostražitost, když už píšeš o chytrolínech.

                                  S tím aukrem – je úplně jedno, jestli si přihazuješ sám na nějakou svoji jinou identitu, třeba Daniel Mrdina atd… nebo jestli to za tebe dělá nějakej kamarád. Je to prostě jednání, které rozhodně není fair. Dalo by se říct, že to je jednání šmejda.

                                  0 0
                                  • maajkee  

                                    Jasně, spletl jsem se, nafotil jsem kolo u svojí zdi, to u kradených kol obvykle nedělám, pak jsem se taky spletl, že jsem tam dal svůj mail, pak jsem se taky splet, že jsem tam vůbec uvedl číslo, byl jsem uplně mimo a proto jsme se v tolika věcech spletl a za 14 dní co to viselo na inzerátech jsem si toho nevšiml. Jinak úspěšně prodávám kradený věci a náremně na tom vydělávám, přesně jsi mě odhadl.

                                    Ano to jednání na aukru možná není fér a je to jednání šmejda, ale to jednání nikomu neubližuje narozdíl od toho tvého. Nevím jestli si to uvědomuješ, pravděpodobně ne, protože jsi naprostej necita.

                                    Já radši budu dělat kličky v obchodech na aukru než pořád někoho schazovat a urážet jako ty, to mi příjde 100× víc ubohý.

                                    0 0
                                  • maajkee  

                                    Navíc ty praktiky na aukru už dávno nemám zapotřebí, co jsem začal dělat kola, mám daleko víc starostí než něco šmelit na aukru.

                                    0 0
                                    • karliner  

                                      To je jasný, tomu rozumim, s čorkama jsou určitě větší starosti, než s kolama s papírama :-)

                                      0 0
                                      • Zlatka  

                                        Opravdu si myslíš, že je Maajkee nějaký čorkař? Nebo přeprodávač čórek? Nelíbí se mi jak se k němu chováš, udělal hloupost, dostatečně jí lituje, záležitost napravil a tak ho nech žít. Nechápu proč máš tu potřebu jej takto dehonestovat a dělat z něho parchanta, proč??

                                        0 0
                            • RADY  

                              Hajzla a zloděje to z tebe nedělá, ale podvod to je. Hodně ubohej podvod;-)

                              0 0
                  • jIrI___  

                    Maajkee si tu poslední dobou vybudoval „dobré“ jméno :))

                    0 0
                • Deenz  

                  Policie kola nikdy neřeší.. To jsou malý věci.

                  0 0
                  • oberleutnant Weiss  

                    Budeš se divit, ale řeší. Teď máme zrovna na obvodě připravenou k vrácení majiteli jednu ne úplně nejhorší Meridu, minulý měsíc si jiný majitel vyzvedával Kellyse, kterého mu ukradli dva dny předtím z kůlny. Základ ovšem je, aby si dotyčný v případě krádeže dokázal kolo popsat líp než jen „takový starší červený horský kolo s odpruženou vidlicí“, což je bohužel vcelku častý popis…

                    0 0
                    • Deenz  

                      Tak to rád slyšim, já mam taky jedno kolo ve věčných lovištích, nikdy nenalezeno a potom, co ukradli právě 3 kola kamarádovi a žádný nález, tak jsem k tomu skeptickej. Jinak, předává se informace třeba z KT do dalších částí republiky?

                      0 0
                      • oberleutnant Weiss  

                        Existují informační systémy přístupné v rámci PČR celostátně, kde ta možnost je, pokud jsou dostatečná vstupní data…

                        0 0
                  • rasto  

                    potvrzuji, resi. pred 5 rokama delali kladensti policajti vyslech sousedu (zda si neceho nevsimli) pote, co jsem jim nahlasil kradez kola ze strechy auta.

                    0 0
        • xshreck  

          A zabezpečení nechával, nechával, nechával… a nechá :D

          0 0
    • roman 3D  

      při troše štěstí se brzy objeví tady v inzerátech či na cyklobazaru

      0 0
    • mouldy  

      Ja jsem byvaly majitel toho Wheelera. Prosim drzte se tematu a misto vzajemnyho napadani mi radsi poradte, kde by se mohlo pripadne objevit, pochybuju, ze bude nekdo tak tupej, aby ho dal na Aukro.

      Dalsi vec, sami si priznejte kdo z vas ma neustale kolo pod motorkovym zamkem, kdyz na nem denne jezdi? Kdyz jsem ho mel pred skolou, stalo kolem hafo dalsich kol, ktery mely lepsi vybavu a zamek podobnej. Co jsem udelal spatne, ze zrovna moje kolo slo pryc? Wheeler byl zamcenej v kolarne v zamcenym panelaku, kde na kole nikdo nejezdi a mame tu 2/3 senioru a zase tam je hafo jimych kol taky neprivazanych. Do nedavna tam mimochodem nebyl ani stojan, takze nebylo k cemu a sklep ma metr na metr.

      0 0
      • pavlik6022  

        špatně jsi udělal to že kolo bylo v kolárně, ve sklepě. Jediná jistota je dávat ho do bytu, všude jinde je potencionálně na ráně, obvzlášť ve společné kolárně :(

        0 0
      • lidumil  

        To napadání patří tak nějak k folkloru fora, to by sis měl zvyknout. Je tu několik klik, které si nemůžou přijít na jméno a pár slušných lidí, které kolo se vším všudy baví.

        0 0
    • lidumil  

      Koukám, že se tady hodně dredů mění na flame proti maajkeemu, paráda, asi některým to počasí leze na mozek. Ty se na to obhajování Michale už vyser, stejně to nemá cenu. Kdo chce psa bít… a kdo Tě zná, ví o Tobě svý a nepotřebuje dedukce zdejších „detektivů“. Asi maj h.v.o na práci, že maj čas sem psát takový sračky a blitky…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.