• Subu

    Zdravím,

    jako by těch ukradených kol nebylo dost, včera známému ukradli po první vyjížďce ze sklepa Specialized XC PRO m.r. 2007. Chtěl bych poprosit všechny, kdo by se setkali s tímto kolem, jestli by mi necinknuli info na mail. Známý není na BF registrovaný a je z toho na prášky. Velikost M, číslo rámu: M6HJ14170, lepší foto není.

    Ď!! JK

    0 0
    • Honza729  

      Jak se to stalo ? To ho někdo z kola shodil a ukradl mu ho ??

      0 0
    • Smazaný účet  

      upřímnou soustrast, kua když to tady teď vidím tak si asi opravdu dám kolo vedle postele. Nicméně už pracuji na zabezpečovacím systému :)

      0 0
    • smith22  

      To by chtělo strčit do rámu nějakej ten sledovací čip tak jak se dává do aut :-)) u dražších kol by se to možná i vyplatilo..…to by se pak ti zasraní zlodějíčci nestačili divit kdyby se u něj zničeho nic objevilo komando těch zakuklenců…ti by mu dali co proto, že by si to sakra příště rozmyslel kam strkat ty svý pracky.

      0 0
    • DaveX  

      Co nějaké ty bezpečnostní zámky, co řvou? Třeba jen pověsit na kliku, zamknout :) no třeba by to zloděje odradilo.

      0 0
      • Volf  

        V tomto státě je tvoje vize velmi úsměvná vzhledem k tomu, že zákon jednoznačně chrání grázla ve smyslu, že slušný občan nemá moc legálních způsobů, jak mu v jeho trestné činnosti vůbec zabránit. Zbraň na něj vytáhnout nemůžeš, zmlátit také ne, zadržet ho do příjezdu policie je pouze koledou o pořádný malér ve smyslu omezování osobní svobody a to ještě nevíš, co vymyslí jeho právník. Moje kamarádka JUDr. říká, že si v tomto státě musíme uvědomit, že k soudu se nechodí pro spravedlnost, ale pro rozsudek. Můj názor je, že šmejd který sáhne na cizí majetek má být okamžitě veřejně seřezán koženým popruhem tak, že se posere a pomočí a při další krádeži má být okamžitě utracen. Odsuzuji naši pseudohumasnitu, na kterou jednou všichni doplatíme. Pamatuji doby, kdy se spousta lidí řídila heslem, že normální je nekrást a jen pár šmejdů tvrdilo, kdo nekrade, okrádá rodinu.

        0 0
        • ememem  

          tak to uz u nas nastastie neplati

          0 0
        • scoty  

          Já zas pamatuju doby, že spousta lidí kradla jak o závod a jen pár lidí tvrdilo, že nekradou.. a ti kradli nejvíc..:-)

          0 0
        • rasto  

          nene, zmlatit muzes. (samozrejme s „citem“). pri pripadne obhajobe bys rekl, ze jsi se branil napadeni. (zdroj: Policie CR, Milicija YU – Belehrad)

          0 0
    • Horyna  

      Nebydlí v paneláku? Já takhle přišel o kolo když jsem bydlel u našich. Každej den poctivě umyl a s kolem do patra na balkon. Jeden den jsem si řekl že se večer ještě projedu. Neprojel, nechtělo se mi večer do sklepa a ráno bylo pryč. Dost velká náhoda, ovšem náhoda to na 90% nebyla. V protějším baráku bydlel euroindián bez práce co celej den kouřil na balkóně a měl přes prosklený schodiště v našem baráku krásnej přehled jestli nesu kolo do patra. Borec věčně postával s takovou skupinkou jemu podobnejch a popíjeli lahváče u večerky a od té doby co mi kolo zmizelo tak vždycky když jsem jel okolo v autě po mě všichni čuměli a ješte se otáčeli. Další indicie byla že o 2 vchody vedle bydlela kámoška a měla novýho trekinga na kterým jezdila každej den do práce. V tu noc ji taky kolo zmizelo a taky museli jít na jistotu páč do žádnýho jinýho sklepa se nepokoušeli vloupat. Každý sklep měl malé okno takže aby určili o které sklepy se jedná se stačilo podívat kde se rozsvítí. To já jenom kdyby tam byla podobná náhoda.

      0 0
      • Charlie_R  

        Taky si myslim, ze to nebyla nahoda, ze zrovna tu noc se do toho sklepa nekdo podival…

        0 0
      • Subu  

        To víš že bydlí v paneláku. Mám stejný pocit jako Ty – na 99% to nebyla náhoda ale přesně naplánovaná akce!!!!!

        0 0
        • Horyna  

          No pane jo, teď ještě jak najít toho tipaře. Já to neřešil i když jsem si byl na 90% jistej. Na sklep se vztahovalo pojištění domácnosti a jelikož to bylo nový kolo, tak jsem dostal téměř celou částku zpět. Přeju mu ať se najde ale vidím to bledě. Nevím kde ty kola můžou končit ale moc se mi nezdá že by kola tohoto typu ležela v zastavárnách.

          0 0
          • Charlie_R  

            zastavarny z ruznych mest si je vymenuji, aby se prodaly v jine lokalite

            0 0
            • Volf  

              taky si myslím, že ty kola jdou do oběhu v jiném regionu. Je spíš jen otázkou, za kolik se pak taková kola prodávají.

              0 0
              • Charlie_R  

                verim, ze hodne pod cenou, tak za tretinu

                0 0
                • Lakii  

                  Kdyz nam ukradli v Josefove Dole v Jizerkach 3 kola (1 dobry MTB, 1 prumerny cross, 1 srot MTB s hodnotou do 1 tisice). Jedno kolo pritom zahodili par stovek metru od chaty (byl snih a nechtelo se jim s tim tahat?), nekdo ho nasel a policie vratila, jenze k nasemu soku to nebyl ten srot! Takze se muselo jednat o naprosty amatery, kazdy cyklista a myslim ze i prumerny zlodejicek by to poznal na prvni pohled. Objeli jsme poctive vsechny mistni cyklobazary a zastavarny + cyklobazary v Jablonci a nekolik v Liberci a samozrejme nic. Dost by me teda zajimalo, kam to jako prodali, neodvazeli to autem (misto kde zahodili kolo je dost daleko od nasi chaty a autem se tam ani neda) a predstava ze to nekam prevazi vlakem je mimo. Bud to nekdo musel schovavat nez se uklidni vody nebo netusim.

                  0 0
            • Smazaný účet  

              A vy znate nekoho kdo by koupil neco v zastavarne? Ja teda ne, mozna tak spoluzak mobil kdyz svuj rozbil nebo tak neco… Ale jinak mam zastavarny zafixovany jako obchody pro legalizaci vynosu z trestne cinnosti. Abych si tam sel koupit celopero tak to by me ani nenapadlo. Spis bych to tipoval ze se kolo proda v jinem state.

              0 0
              • Charlie_R  

                ja bych si teda kolo v zastavarne nekoupil, je tam riziko, ze te z nej majitel nekde nevybirave sunda :-)

                0 0
                • Lsdenski  

                  kamarád má zbrojní pas:-) občas to není na škodu mít pojistku, ale to potom budeme všichni ozbrojení…

                  0 0
                  • Charlie_R  

                    myslis lehkej kulomet primo na riditka? :-)

                    0 0
                    • Lsdenski  

                      je fanda do zbraní a zároveň do kol :-)

                      0 0
                      • Dlabka  

                        A zbraň vozí v podsedlové brašničce viď…

                        0 0
                        • Ricci  

                          Paradoxne ja na biku napriklad zbran so sebou standardne vozim,plynovu pistol,vzhladom na to,ze jazdim po opustenych miestach, bojim tulavych psov a pochybnych individui :-)

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Tak to pak v nočním městě musíš na zádech nosit samopal a na opasku granáty :)

                            0 0
                            • Ricci  

                              Nechodim nocnym mestom,zasadne jazdim autom a v malom meste nie je potrebna tazka vyzbroj :-)

                              PS: Taku paranoju zase nemam,bojim sa len tulavych psov,mal som uz niekolko neprijemnych zazitkov,ktore ma dohnali k tomuto rieseniu…

                              0 0
              • Lsdenski  

                zastavárny by se mohli přejmenovat na CO SKLEP DAL…

                asi zafungují středověké tresty…

                0 0
                • Senoy  

                  Jako vlastník Zastavárny cítgím povinnost reagovat na tuto diskuzi. Je obvyklé, že lidé, kteří toho o zastavárnách ví málo, jsou nejchytřejší. Ale to už je dnes se vším. Nemohu mluvit za všechny zastavárníky, ale u mě je kontrola z PČR každý týden. Také každý, kdo cokoliv koupí „z druhé ruky“ si logicky vyžádá doklad o koupi a kdyby se stalo, že mu, řekněme, kolo, vezmou, má právo na vrácení plné částky. Nikdy nelze zaručit, že koupené zboží není odcizené,a to ani při kontrole policie. Příkad: neco se ukradne v pondělí, v bazaru je to v ůterý a nahlášené je to až v pátek.

                  Pro shrnutí, není to v zastavárnách. Pokud tedy dodržují pravidla a vždy vyžadují doklady od prodávajících. Je to v lidech. Ti kradou. Rozhodně se více odcizených věcí prodá „mezi lidmi“, kdy nikdo prodá nikomu a nezbude o tom žádný důkaz. To je pak problém. Kupující přijde o zboží a ještě musí dokázat, kde to vzal. Kdyby to koupil v zastavárně, má doklad a právo na vrácení peněz.

                  Na závěr uvádím fakt, že za celou dobu, co to dělám, jsem neměl žádné drahé kolo. Tak kde se to prodává?

                  0 0
                  • Tommy_Lee  

                    Existuji i vyjimky. Asi jsi jednou z nich

                    0 0
                    • DaSnail  

                      to neni výnimka ale pravidlo. vážne veríš tomu, že si niekto vo svojom kšefte kľudne vystaví veci o ktorých vie že sú kradnuté?

                      existujú aj výnimky. keď je niekto blbec tak to možno urobí.

                      0 0
                      • Honza729  

                        :-)))) Naivo…zeptej se tech, kteri prisli do zastavarny s Policii a s dukazem, ze tam maji ukradenou vec. Zastavarnik vytahnul cislo OP prodavajicicho, ktery na zbozi mel doklad. A nazdar. Poskozeny se samozrejme soudit nema chut…

                        0 0
                        • DaSnail  

                          honzo, honzo, s tebou je ťažká debata. všetko máš len z druhej ruky alebo prefiltrované cez Novu…

                          0 0
                        • MichalF  

                          Jak jako poskozeny nema chut se soudit ? Ty kdybys tam nasel sve kolo za par desitek tisic, tak ho tam nechas pac se nechces soudit ?

                          0 0
                          • Honza729  

                            Ne, taky bych se snazil. Ale asi bych dopredu tusil, ze mam smolika. Pri stavu soudnictvi v Cechach bych to bral vicemene jako jistotu. A vubec bych se nedivil, kdyby me majitel zastavarny jeste zazaloval za ujmu na povesti a ten soud vyhral :-)))

                            0 0
                            • MichalF  

                              Tak to ti musim oponovat, ja bych se kazdopadne soudil, protoze toto je proste typickej problem, prece se kvuli tomu nebudu soudit, takhle se na to kazdej vybodne a hajzlove co jim neni nic cizi sou vyrechtany.

                              Soud bys vyhral, pokud si si jistej, ze to kolo je tve.

                              0 0
                              • Honza729  

                                Muj tata pred peti lety prohral naprosto jasny soud o vlastnictvi veci.Mel doklad o koupi, zarucni list. Vzhledem k tomu, ze zarucni listy tehdy nemely ochranna opatreni a listek o koupi nenesl cislo vyrobku a ten co si vec privlastnil si sehnal jiny doklad a navic svedky ze vec koupil, tak soud prohral. Snazil se se svym pravnikem take dolozit svedectvim prodavajiciho, ovsem bez vysledku.

                                Nakonec jsme po dlouhe dobe zjistili, ze ten clovek mel velmi vlivne lidi v rodine a ve svem okoli. :-/

                                O stavu ceske justice mam opravdu sve mineni.

                                0 0
                      • Tommy_Lee  

                        No ja jen, ze kdyz se projdu po meste a vidim, kde ty zastavarny jsou a co se v nich (nebo kolem nich, pac dovnitr nechodim) pohybuje za existence, tak si udelam nazor, jak to tam chodi. Samozrejme je mozne, ze se mylim a zastavarnici jsou dobrodinci a je par vyjimek, kteri jsou „prekupnici“ (uvozovky zduraznuji, aby se toho zas nekdo nechytl), ale proste muj nazor je ten, ze je to presne opacne…

                        0 0
                        • DaSnail  

                          dovnitr nechodíš ale názor máš urobený celkom jednoznačný. ja ti ho vyvracat nebudem.

                          0 0
                          • pepek  

                            Tak kdyz clovek vidi napis: Vykup pouzitych autoradii a Pracovni doba 0 – 24 hod, tak to zrovna na duveryhodnosti neprida.

                            0 0
                          • Tommy_Lee  

                            chodim kolem bordelu, dovnitr nikdy, i pres to mam na bordely svuj nazor. To na neho nemam pravo?!

                            0 0
                            • DaSnail  

                              tak ty si nebol ani v bordelu?!?

                              jasne že máš právo na názor, veď som ti písal že ti ho vyvracať nebudem 8o) len potom neni jaksi moc hodnotný…

                              0 0
                              • Tommy_Lee  

                                No nebyl, ja ti nevim, ale nemam to zapotrebi, ty jo? Boze to je za moc… dneska clovek nemuze mit nazor na nic, co nezkusil na vlastni kuzi. Zacinam mit pocit, ze v internetovych diskuzich jde jen o honeni ega.

                                Ty jsi byl v bordelu? Och ty jsi skvely, asi k tobe budu vzhlizet jako ke svemu vzoru! :-/ Trapas…

                                0 0
                                • DaSnail  

                                  byl

                                  o tom názore som ti písal už dvakrát…

                                  ten druhý odstavec myslíš úprimne? zdá sa mi že v tom cítim trochu irónie a v skutočnosti si nemyslíš, že som tvoj skvelý vzor…8o)

                                  0 0
                                • Richi  

                                  Jezdím deset let s taxikem, co by jsi chtěl vědět?

                                  Jestli máš ale názor podle televize … víš jak. :-)

                                  0 0
                            • jIrI___  

                              Měl taky svůj názor na gejbary. Jednou mě do jednoho kamarádka zatáhla, že je to tam fajn a ne jak v Modré ústřici ve filmech jak to všichni známe. A fakt že jo. Tím jsem změnil názor na tyhle podniky o 180° :). Stejně tak to bude s bordelem a možná i zastavárnou.

                              0 0
                      • Vilém  

                        Nevystavi. Kdyz jsem se jenou poptaval po nejakem solidnejsim kole v jedne mistni zastavarne, zastavarnik povida, pokud chcete neco lepsiho, tak staci rict, lepsi kousky mam na dvore, ty do prodejny nedavam. Stejne tak si nedelam iluze o policajtech. Potkal jsem je tam dostkrat a vzdy to zacinalo vrelym privitanim a naslednou tykackou se zastavarnikem, jako by byli nejlepsi kamosi.

                        0 0
                        • DaSnail  

                          konečne niekto kto má skúsenosť, a ne len to čo počul od kolegovho suseda švagra kamaráta, ktorý sa tam raz bol pozrieť.

                          netvrdím že vo všetkých, ale s drobnými obmenami to tak funguje.

                          takže tovar ktorý tam je vystavený s nalepenou cenovkou je s najväčšou pravdepodobnosťou v poriadku.

                          0 0
                          • Vilém  

                            Nejvetsi sranda na tom je, ze ten zastavarnik je byvaly mestsky policajt:(

                            0 0
              • Horyna  

                Já myslím že takový kola ani přes zastavárny nepůjdou. Myslíte že by policie mohla občas objet místní zastavárny a opsat si čísla rámů kol popř. srovnat co je v nabídce s jejich nějakou evidencí ukradenejch kol nebo je to mimo realitu takhle uvažovat?

                0 0
                • Ricci  

                  bohuzial si mimo realitu :-(

                  0 0
                  • Krutohlav  

                    No tak by to mohli robit bikery-dobrovolnici, proste cestou zo skoly/prace sa obcas zastavit v zastavarne ktoru mam blizko a pozriet co tam maju a porovnat to s nejakou strankou kde by boli zhromazdene vsetky ukradnute biky.

                    0 0
                • Maty.dp  

                  Prodej kradených věcí funguje přes zastavárny celkem v pohodě. Dražší a lepší věci, které jsou evidentně kradené se nikdy neobjeví na prodejně zastavárny. Majitel zastavárny je nabízí pouze známým a zásadně mimo prodejnu.

                  Funguje to následovně : Drban ukradne kolo za 50.000,–. Zajede do nejbližší zastavárny, kde ho majitel již většinou zná. Kolo od něj koupí za cca 1.000,–, když je lidumil tak někdy i nějakou tu stovku přidá. Kolo je obratem majitelem zastavárny nabídnuto nějakému překupníkovi, který jej převeze přes půl republiky do jiné zastavárny a nebo je překupníkem přímo na druhém konci republiky někomu nabídnuto ke koupi. Za částku do 10.000,–.

                  Kolo se může objevit v Ostravě, Olomouci, ale spíše někde na Slovensku a nebo Praha, Liberec, Teplice. Pokud kolo koupí někdo kdo se přímo kradenými koly zabývá, tak bude mít vyměněné komponenty z jiného kola.

                  Reakce na příspěvky výše :

                  Jo a v zastavárně zásadně nenakupuji a do bordelu nehodím a přesto mám na tyto podniky vlastní názor. Použité zboží mě totiž nezajímá.

                  A abych musel platit za sex, no tak tak špatně na tom opravdu nejsem.

                  0 0
    • daymaker  

      R.I.P. – zlatý středověk, když se mohly sekat pracky!!!

      0 0
    • Mhacek  

      Já osobně mám kolo pojištěné. Stálo mě to pár korun a člověk má alespoň malou jistotu. Pojištění je od bike pointu. Kolo jsem kupoval zde: http://www.jizdnikola.net.

      Pojištění tam stojí 2% ceny kola na rok. Ke kolu nad 20k dávaj zadarmo.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.