udržení kondice v zimě - veslařský trenažer?

12 nepřečtených
  • doctor2

    Pánové, s tím jak je venku dřív a dřív tma a ke kolu se dostanu už jen o víkendu, přemýšlím jak přes zimu úplně nevyjít z kondice.

    Přiznávám, že posilovna mě moc neoslovuje, zkoušel jsem kruhový trénink – celkem dobrý, ale potřeboval bych něco doma /bydlím na vesnici/.

    Máte někdo zkušenost z veslařským trenažerem? je to k něčemu nebo jen vyhozené peníze?

    nejsem žádný výkonnostní sportsmen, jsem hobík středních let a potřebuju hlavně přes zimu nepřibrat :-)

    říkal jsem si něco takového?

    https://www.insportline.cz/…rtline-ocean

    díky za každý názor

    0 0
    •  

      na věšák na prádlo se víc hodí rotoped

      0 0
    • Jirka24x  

      Nebudou lepší a levnější válce?

      0 0
    • Smazaný účet  

      Jooo…pokud na tom neumis, je to super stroj na dojebani zad:)))

      0 0
    • Delkim  

      veslařský trrenažér byl někde hodnocen jako nejkomplexnější trenažér na světě co se týče fyzičky a zatížení maximálního množství svalových skupin

      nicméně to neřeší to hlavní – pokud tě nebavil rotoped, tak tohle tě časem taky přestane bavit :)

      0 0
    • Myrra  

      Dokud jsem chodil do posilovny, tak mě to hodně bavilo a trávil jsem na trenažéru nejvíc času (30–45 min s Polarem). Párkrát jsem nad ním taky při podzimu uvažoval, má ale 2 velké problémy:

      1. kvalitní (zdůrazňuji kvalitní!) veslařský trenažér není za pár korun. Vystřídal jsem jich docela dost a minimální použitelný je třeba concept2, kde ale ceny začínají na nějakých 15k, a to za jeté vrácené z leasingu, nové pak 20–25. Ty horší značky byly utrpení a nakonec jsem se jim vyhýbal.
      2. je to velký krám a není jednoduché jej někam umístit. Kolo pověsím na zeď, dám do garáže atp., když na něm vyjedu, jsem venku a ne uvnitř, místo v tom okamžiku nezabírá.

      Za tu cenu už můžu mít nějakého pěkného zimáka a v zimě se dá jezdit překvapivě v pohodě; nehledě na to, že horák tu minulou přežil a letos si to zase zopakuje. No a rotoped je z tohoto pohledu už úplná zbytečnost a všem známým slouží jako sušák na prádlo.

      Ten konkrétní Insportline jsem nezkoumal, takže se nemůžu cíleně vyjádřit. Před shlédnutím ale velmi doporučuji navštívit nějakou posilovnu, kde mají třeba ten concept, ať je možné srovnávat!

      Myrra

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Na občasné a převážně zimní použití je asi nesmysl kupovat si profi trenažér, přestože mívají výhody: robustní nepružící konstrukce, větší setrvačník, kombinace se vzduchovým odporem a tedy větráním, možná lepší pojezd sedátka, hlavně setrvačníkové kolo nad úrovní pojezdu.

        Mám doma třetí zimu v podstatě identický stroj jako RW60 a za mě ano. Jediné mušky jsou upínací sucháče přes nárty – resp. ocelová očka na nich (ale to je naprostý detail bez vlivu na funkci) a pak občasná snaha cestovat po plovoucí podlaze, což dokonale vyřešilo pár obdélníků protiskluzového materiálu od kolegy kamioňáka.

        Návod je lehce neúplný, nikde se v něm člověk nedočte, že tento stroj spolupracuje s tepákem 5,3 kHz (Polar T34) s delším dosahem.

        Jinak u domácích modelů je potřeba si opravdu ověřit délku pojezdu a pevnost a aretaci zámku v místě skládacího kloubu. A samozřejmě hmotnost setrvačníku.

        Aby se člověk dokopal k jízdě, je lepší stroj stejně nechávat rozložený, takže tam není oproti profi modelům v záboru místa rozdíl. Jako věšák na prádlo je veslovací trenažér (v rozloženém stavu) téměř nepoužitelný, v tom je rotoped daleko lepší.

        0 0
        • Breakpain  

          Jako „lepší“ řešení mi přijde koupit si permici do fitka – procvičíš co potřebuješ a většinou je tam i veslovací trenažer, na kterém v 95% času nikdo není :).

          Dokopat se ke cvičení doma je pro mě problém – pokud se dokutálím do fitka, tak s tím problém nemám, takže pro mě je to jasná volba …

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Hm, jenže fitko = bezduché dunění něčeho, co určitě nechci poslouchat + nutnost zajet do něj autem mimo mou obvyklou trasu zaměstnání ↔ domov, kterou stejně většinou vykonávám na kole nebo poklusem. Takže na venkově toto řešení nepřipadá v úvahu. To už bych ty peníze a čas věnoval bazénu.

            0 0
    • iron.hide  

      ja som si raz v opitom stave na nete objednal veslarsky trenazer. Zopar tyzdnov mi sluzil ako vesiak a potom som ho predal kamosovi za tretinovu cenu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.