• Svět videa

    Vím, že je to bike-forum, ale určitě lidí chodících po horách je tu dost, tak mi možná poradíte. Potřebuji nějaké turistické boty do Švýcarska, žádné náročné lezení, jen prostě výšlapy po stezkách. Zatím mi padly do oka tyhle boty, co vy na to?

    0 0
    • Jogador  

      Přijdou mi málo kotníčkové ( málo vysoké)… Za tyto peníze bych už pokoukl po některých, na které jdou nandat mačky, letos jedeš na stezky, zalíbí se ti to a příští rok dáš nějaký ledovce.

      0 0
      • Svět videa  

        já právě vyšší kotníkové moc nemusím, trošku mi vadí… a ledovec stačí když uvidím z dálky ;-)

        0 0
    • metr-x  

      Jestli můžu doporučit,tak tyhle : http://www.hudy.cz/…etail_ls.asp?…

      za relativně dobré peníze dobrá bota.

      0 0
    • thiel  

      tito tu robia dobre veci:

      http://www.webpark.sk/…/member.html

      stranka sice vyzera otrasne a fotky este horsie, ale pri slusnom zaobchadzani (treba boxovat, koza zvonku aj zvnutra) ti vydrzia na cely zivot (podla intenzity pouzivania. svagor svoje podobne musel vymenit po ca. 15-tich rokoch intenzivneho pouzivania v tatrach, mal to v podstate ako standardnu obuv na bezny den). podrazka vibram, vymenitelna po zoslapani. hovori samo za seba. moje mi sluzia asi 4–5 rokov a nemozem na ne povedat kriveho slova.

      akurat ze nie su najlacnejsie. a nie su ani znackove, co moze byt tiez prekazkou.. ;-)

      0 0
    • Daf  

      Na jednodenni tury s malym batohem budou uplne v pohode. Jestli budes po horach chodit s plnou vybavou. Porid si neco s tvrdsi podrazkou a urcite kotnikove.

      0 0
    • vlk  

      Za ty peníze seženeš lepší. Ty Asola nejsou špatné, dále nejsou za špatnou cenu la sportiva thunder GTX.Pokud si něco připlatíš tak garmonty montana jsou také dobrá volba-ale to už je i do těžšího terénu.-to jsou vše boty s dobrým poěmrem cena výkon.Ale třeba už se vyrábí i něco lepšího v rámci poměru cena/výkon. Už je to nějakou dobu co jsem boty sháněl. hlavně to chce vyzkoušet, co jak sedne.každý máme jinou nohu.Ještě loni byly výprodeje lafuma kenadsa za 2 tácy.

      0 0
      • Pavel  

        Mám od loňska Garmont Syncro GTX. Absolutní spokojenost… Skoro jako vždy jsem ani nevěděl, co si vlastně kupuju zač :-)

        0 0
    • Petras  

      http://www.outdoorforum.cz/

      Tady ti určitě po­radí.

      0 0
    • Mirek1  

      Kdyz do Svycarska, tak ve Svycarskych botach! :-D http://www.raichle.ch

      Koupil jsem je pred lety (model asi jako ted tenhle http://www.raichle.ch/…/katalog.asp?…) na doporuceni kamarada, a naprosta spokojenost. Sice trosku drazsi, ale dobry.

      0 0
      • scret  

        raichle zalezi dost od modelu, odkaz mi bohuzel nefungiruje na konkretni model:(

        0 0
    • kolda  

      na lehke tury v pohode.

      0 0
    • sodek  

      A kam dáš kufry????!!! :)

      0 0
    • vladaza  

      na turistiku bez zátěže stačí nízké boty – jsou lehčí, líp větrají a chůze  je pak docela svižná. já mám Lowa celokožené / i část podšívky je z kůže/ a bez goráče. dá se říct, že je používám zcela univerzálně po celý rok k naprosté spokojenosti , jelikož nepoužívám nášlapy, tak v nich jezdím i na kole

      0 0
    • Lister  

      Měl bych podobný dotaz.

      Zkušenost s Lowa Renegade II  GTX – jde mi hlavně o životnost, jak vypadá podrážka po delší době a jak dlouho vydrží být nepromokavé. Použití – boty na zimu a veškerou normální turistiku, žádný extrém a expedice. Možná se dají sehnat lepší boty, nebo levnější, ale tyhle mi sedí, mají je u nás v obchodě, takže je můžu pořádně ozkoušet a navíc se mi i líbí. Stojí něco málo přes 3 tis.

      0 0
      • scret  

        no plus: velmi kvalitni zpracovani, perfektni pozarucni servis, chovani k zakaznikovi atd.! na nejakou nohu jsou extremne pohodlne (pro moji ne:) ) mekka podrazka – pohodli, dobrej „grip“

        minus: mekka podrazka – bude brzo v haji, hodne svu, ktery po narocnejsim pouziti jdou zase do haje… a dalsi MOC:(

        takze celkove bych si tyhle botky koupil na nenarocny chozeni, zadny skaly nebo narocny treky…

        0 0
        • Lister  

          takze celkove bych si tyhle botky koupil na nenarocny chozeni, zadny skaly nebo narocny treky…

          tak to je přesně to použití, které pro ně plánuju. Už jsou doma, prostě se mi moc líbili a nutně jsem potřeboval nové, protože do starých začalo téct.

          Podrážka je sice měkčí, ale to mě osobně třeba vyhovuje, protože jednak tolik nekloužou a v extratvrdé mě brzo bolí nohy. Jednu Vibram podrážku stejné tvrdosti mám na nízkých Raichle botech, které mám na každodenní nošení a tam drží už 3 roky, tak snad to s tou životností nebude tak špatné). Další plus pro mě – číslovaní po půlkách, protože jsem se opět nevlezl do standartního počítání a koupil 42,5. Celkově jsou ty botky takové měkčí a pohodlné, kůže je krásně ohebná. Při mém nenáročném používání snad vydrží dlouho. Jen budu muset pořídit delší tkanice, protože ty 150 co tam jsou na moji nohu prostě nestačí :-)

          Za MOC bych si je nekoupil, ale za tu trojku už jsem to zkousl :-)

          V každém případě díky za reakci, budu na to myslet a trošku je šetřit a dobře se o ně starat.

           
          0 0
          • scret  

            jj, za trojku super bota! jsou to takovy backurky… peclivou udrzbou clovek dokaze zivotnost boty fakt slusne prodlouzit… hlavne treba diky zimnimu provozu (soleni chodniku) kuze dostava zabrat… ale pak staci doma oplachnout vlaznou vodou a kuzi vyzivit dobrou a vhodnou impregnaci… vnitrek boty doporucuju po delsim chozeni kdy bota je trochu propocena vyplnit novinama, ktery do sebe krasne natahnou veskerou vlhkost… a jednou za cas, zalezi na pouzivani, ja to delam tak jednou rocne, nalejt vecer do boty vlaznou vodu s Nikwax Tach Wash a nechat „odstat“ do rana… pak clovek vidi co vsechno do boty „napoti“ za „humus“:) timhletim v podstate vyperes alespon trochu gtx v bote a zas o neco zlepsis prodysnost…

            uff a to je snad vsechno pratele:))

            0 0
            • Lister  

              Když už jsem u toho…tohle je vlastně moje první celokoženka s Gore membránou, zatím jsem měl jiné membrány nebo jen kůži.

              Čím to impregnuješ a jak často- Jsem si k tomu koupil Revivex vosk, ale tam jsem se dočetl že mění vzhled boty – tmavně a kůže je pak lesklá – to nechci, mě se ten matný povrch líbí. Takže asi jediná možnost koupit ten samý přípravek, ale ne jako vosk, ale jako sprej bez těch „mastných“ součástí" – nevýhoda častějšího ošetřování a nevím jestli to bude té kůži stačit. Vím, že by bylo lepší to řešit na jiném foru, ale prostě MTB jízda má k treku prostě hodně blízko a tak se to sem snad trochu hodí :-)

              0 0
              • scret  

                v poho, veci kolem outdooru se tu resily snad uz milionkrat…

                vosk nebo krem ti vzdycky zmeni vzhled boty jak pisou, tzn. pokud chces aby vypadaly tak jak ted, tak doporucuju treba Nikwax (bud ve spreji nebo s „houbickou“) nebo treba Meindl dela dobrou strikaci , Grangers atd. atd. proste vetsinou je to ve spreji a rozhodne doporucuju koupit pripravek kde primo bude napsano ze se to snasi s gtx…

                0 0
            • raceman  

              zajimavy s tim pranim… ma to cenu kdyz mam spise celokozene boty s radoby membranou?

               
              0 0
              • scret  

                Salticy jsou hodne kvalitni boticky za rozumnej peniz a membrana kupodivu funguje…

                takze ja bych to u nich urcite udelal taky…

                imho Saltic jsem prodaval taky a v podstate za cca 2 roky byla konkretne na Granity jen jedna reklamace!

                0 0
                • raceman  

                  diky. ;-)

                  co jsem vychytal problémy s puchýři na patách způsobenými kůstkami, tak si je nemůžu vynachválit…

                  ale jelikož je mám napatlané snosealem, tak nevím nevím, jak s tou prodyšností, když zkouším jak je někdy po túře vevnitř fest vlhko tak se občas i divím…  není to způsobeno sněhem zvrchu…

                  0 0
                  • Volf  

                    To ti udělá každá celokožená bota / jestli i gore neumím posoudit, protože jsem takvou botu nikdy neměl /. Když do nich nacpeš večer obyčejný noviny, tak máš ráno sucho.....

                    0 0
                  • scret  

                    ja ten snowseal nerad vidim, precijenom je spis na celokozenou botu bez membrany…

                    takze proto mozna ta vetsi vlhkost v botech…

                    0 0
                • Mamut  

                  membrana kupodivu funguje…

                  Kebyze tam nejaka bola. Napriek tomu, co sa vsade pise, tak nie je. Teda mozno je, ale niv tom zmysle ako byvaju membrany v inych topankach. Pred asi 5 rokmi, ked som ich mal nove a dal som im 1–2 vrstvy vosku, tak po 400m v mokrej trave boli skoro durch (a nie vrchom ale cez kozu). Odvtedy som sa naucil voskovat ako sa ma. Dnes uz vlastnim dalsi par Granitov a su super. Ale membranu od nich necakat.

                  Nejake problemy s nimi tiez boli ako napr, vytrhnute nity, ale posles Salticu a oni to opravia a vyzera to ako nove. Trocha mi vadi nevyrazny dezen podrazky – v blate a snehu poznat, ze by to chcelo viac. Ale celkovo za tie prachy je to bezkonkurencne pohodlna (najma pre sirokoplutvakov) a spolahliva topanka.

                  0 0
                  • scret  

                    no vidis a ja mam zkusenost presne opacnou:) prodaval jsem je i par kamaradum, ktery rozhodne nejsou zvykli boty nejak setrit (proste zadny „mestsky outdooraci“:) )

                    zezacatku z nich par vubec neimpregnovalo, kvuli tomu ze chteli vedet jak ta „membrana“ obstoji… a kupodivu vsech zafungovala obstojne, kuze mokra, noha sucha… snad ani nemusim doplnovat, ze vsichni z nich maj zkusenosti i s GTX…

                     

                    ale souhlasim s tebou ze podrazka je snad asi nejslabsi misto, diky maly clenitosti…  mohli tam dat vetsi „drapak“…

                    0 0
                    • Mamut  

                      Myslim, ze moj prvy par bol jeden z prvych parov dovezenych do CR. Takze mozno to premokanie bola chyba a nie vlastnost. Druhy par som kupoval pred 1.5 rokom, ale rovno som ho uz voskoval a nerobil pokusy s membranou, takze o sucasnej kvalite membrany nic neviem.

                      Po piatich rokoch pouzivania je asi polovica toho dezenu prec. Pouzivane iba na horach (par krat do roka, vratane nejakeho vacsieho treku natazko cez leto), nie v meste. Zmes podzrazky je dobra, takze stary par planujem poslat na opravu do Salticu a preradit ich na tazke „feratovky“.

                      0 0
                      • scret  

                        taky nevim jak soucasna kvalita, mam zkusenost starou cca 2 roky…

                        0 0
                      • mr.antik  

                        já myslel že se vyrábí v ČR?

                        0 0
                        • Mamut  

                          Vyrabaju sa v Taliansku a do CR ich Saltic len vozi. Dokazom budiz v podstate identicke trekovky od Fitwellu (len bez gumy cez spicku) a videl som ich este u nejakej inej firmy. Lisia sa iba vylisovanym logom na boku pod clenkom. Ale Saltic ich je schopny opravit rovno v CR (aby nie ked vyrabaju lezecky (tie robia rovno v Zline)).

                          0 0
                        • scret  

                          no podle me ty prvni botky mozna sili i ve zline a pak az do asie… kazdopadne uz za myho pusobeni v outdoor.branzi bylo videt ze sla kvalita o fous dolu…

                          0 0
      • Smazaný účet  

        To je celkem malo hudby za moc penez. 

        Osobne muzu doporucit tyto Merrell. Chodil sem v tom nekolik mesicu v USA po ostrych skalach ve vyskach tesne nad 3000 a musim jen chvalit. Jsou silne nepromokavy i bez povrchove upravy a to na cele sve vysce (jazyk spojen s botou), coz ocenis predevsim v zime, desti nebo proste ve vlhkym terenu a pritom sem je prohanel po horach i v lete kolem 30°C a nohy netrpely. Navic ta cena za komfort a odolnost je opravdu prijatelna!

        0 0
        • scret  

          porovnavat Lowu a Merrell je jako porovnavat BMW s Renaultem, nic proti…

          0 0
          • Smazaný účet  

            tohle srovnani zrovna neni nejlepsi. obe znacky se zameruji na trochu neco jinyho a tim padem muzes srovnavat jenom urcity modely, ne obecne. zrovna v tomto pripade se podepisuju pod kvalitu tech merrelu. testoval sem je v zime/lete/des­ti/snehu/ostrym kamenitym povrchu/blate a neda se tomu nic vytknout. vydrz a komfort. nemusim si za kazdou cenu vybirat ‚typickou znacku‘. zvlast kdyz se jedna o takovou zavedenou, ktera uz si svym jmenem muze na cenovku prihodit nejakou tisicovku jen za jmeno. myslim, ze tyhle merrelly sou zdravou konkurenci bot ‚jakoby-nizsi-kategorie‘, ale srovnatelnou kvalitou.

            0 0
            • scret  

              no ono to spis srovnani muze sedet napr. chovanim k zakaznikovi a taky treba svym stylem, kvalitou atd. Tzn. BMW – LOWA  -jdou si svou cestou, nekladou az takovy duraz na cenu, nemusi se tolik podbizet novym a novym designem, zakaznik vi co si kupuje…

              Renault – Merrell -relativne kvalita, masovka, v mych ocich trochu podbizejici se zakaznikovi libivym designem, automobil. znalec nebo horal tezko se spolehnou na tuhle znacku…

              ale takhle se tu muzeme samozrejme dohadovat do nekonecna, ber to cele trochu s nadsazkou…

               

              ver ze LOWA neni znacka

              „ktera uz si svym jmenem muze na cenovku prihodit nejakou tisicovku jen za jmeno“!

              je to znacka ktera dela jedny z nejlepsich trekovek na svete… cenu vyvazuje nadstandardni chovani k zakaznikovi, pozarucni servis atd.

               

              Merrell – trochu dneska uz marketovka (to podle me jim hodne ublizuje) libivy design (to se musi uznat), kvalita rozumna, dal jeste donedavna provedeni trekovek spis jenom tak pro „mestsky outdooraky“, mely par nepraktickejch detailu, napr. celokozena nizka trekovka, pekne udelana, bohuzel tesne nad podrazkou cca tri „vetraci dirky“ nekryty jakoukoliv membranou, takze pri slapnuti i do melky louze ti tam zatece voda atd. atd.

              0 0
              • Smazaný účet  

                predevsim jsem popisoval zkusenosti. nechci vest dialog ‚x musi byt lepsi nez y‘. nedaval sem to do zadnyho primyho srovnani. jen tvrdim, ze se mi tento model osvedcil v ruznych narocnych podminkach. takze ten, kdo by do nich investoval, bude spokojenej i pri vyssich narocich a pritom neutrati vic nez nezbytne musi.

                0 0
                • scret  

                  jasny, je to diskuze, tak diskutujem:) svuj nazor samozrejme nikomu nevnucuju, v podstate mame oba dva pravdu…dulezity je, ze jsi spokojeny a ze botky slouzej dobre…

                  0 0
            • DaSnail  

              nemyslím že prihadzujú nejakú tisícovku za meno

              imho cena nevyzerá nijak prehnaná

               
              0 0
      • stařík  

        Vydrží ±10 let ať v nich chodíš nebo ne. U všech podobných bot „na gumě“, tj. ne šité podrážky, což jsou prakticky všechny boty, zdegraduje pěna mezi gumovou podrážkou a vlastní botou a začne se drolit na prach. Během cca 5 km chůze se odlepí trochu špička, pak se objeví prasklina zboku na patě a potom během půl hodiny se odlepí celá podrážka. Během cca 3 km chůze se rozpadnou. Není to zkušenost s jedním párem, ale s více botami. Letos měli v rodině poslední rozloučení u popelnice v Alpách troje.

        0 0
    • MaRtYs  

      Měl bych typa na tyto : http://www.asolo.cz/…vyprodej/33/

      Vypadají hodně kvalitně :o)

      Osobnš mám boty LOWA a jsem nadmíru spokojen, už je mám nějaký ten pátek a na VHT úplně luxus…

      0 0
      • scret  

        jo, to je taky dobra bota, bohuzel se obavam ze pro zakladatele vlakna mozna uz trochu tvrda…

        0 0
        • MaRtYs  

          Možná máš pravdu :o) Ale z těch nabídky v této cenové relaci velmi zajímavý model,ale s Asolou nemám velké zkušenosti ani nějaké velké reference…

          Osobně mám asi čtyři roky Lowy a nedám na ně dopustit… Perfektní bota ! A vím do jaké značky bych šel znovu prioritně .o) I když takový typ modelu jsem u nich neviděl v nabídce. Hlavně bych preferoval botu s minimálním poč­tem švů.

          0 0
          • scret  

            no LOWA ma treba tohle coz je ekvivalent treba HanWag Alaska, Meindl Lhotse, Island atd.

            0 0
    • Jituschka  

      Máte někdo zkušenost s tou to značkou? Byly mi doporučeny, ale vůbec tu značku neznám a ta cena je podezřele nízká, tak moc nevím, co si o tom myslet. Použití by bylo spíš méně náročné chození, do hor mám vysoké boty.

      Díky!

       

      http://www.acron.cz/…p/nahled.php?…

      0 0
      • scret  

        jj, Crispi jsem kdysi prodaval, zadna reklamace nebyla… ty co jsme meli na krame byly docela v poho, celokuze, dobre usity, GTX, celkem slusne pohodlny… ale samozrejme obecne vzdycky plati, vyzkouset vyzkouset vyzkouset…

        0 0
    • Honza729  

      Ja si koupil tyhle Garmonty:

      http://www.rockpoint.cz/…-gtx-m-425d/

      Ted jsem v nich chodil ve snehu a na blate v Jesenikach a noha jak v backorach..­...jsem spokojenej. A ted jsou i ve sleve…

      0 0
      • Marcinka  

        Ty vypadají taky dobře. Já přemýšlím o nějakých celokožených botách pro chození ve středně těžkém terénu a na zimní chození ve sněhu. Zatím nejvíc se mi líbí tyto dva modely:

        http://www.hudy.cz/…etail_ls.asp?…

        0 0
        • scret  

          Hanwagy budou drazsi, ale ja bych si vybral asi je… Mam Alasky a naprosta spokojenost!

          ale ani s jednema urcite neudelas chybu…

          0 0
    • cardamm  

      Mám SCARPA ladakh už pár let. Pořád se dělají, pořád jsou kvalitní a supr......buhužel jsou pořád za 6000.

      0 0
      • scret  

        jj, Scarpa, ty taky muzu:) bohuzel u nas trochu nedostupna znacka…

        0 0
    • Marcinka  

      Mám taky Salomony, model Trail Runner (tlumicí systém SCS). Chodil jsem v nich lehčí výlety i via ferraty ve Slovinsku i Dolomitech, pravda do těžšího terénu vhodné nejsou. Většinou je však používám na normální chození (po městě, procházky). Za 2 roky používání jsou furt v pohodě – neodřené, nic se neodlepuje.

      Salomon je podle mě dobrá značka bot.

      0 0
      • pepe19  

        mám tyhlety,a naprostá spokojenost

        LOWA TIBET GTX EXPERT

        0 0
    • misha  

      jedině meindl od něj mám s goretexem  už osum let a teprve loni do nich začalo trochu týct a to je možná tím,že údržbě moc nedám,jinak pořád jako nový.

      0 0
      • Krys  

        Konečne boty, ktoré vyzerajú ako boty a nie ako úlet mladého dizajnéra. :)

        Ja mám boty Hanwag Banks.

        Na to moje ťapanie po turistických chodníkoch sú to ideálne papučky. Nemajú ale moc tvrdú podrážku, takže celý deň v skalnatejšom teréne už celkom cítiť.

        0 0
        • scret  

          napisu to pod tebe, mysleno ale na oba:)

          oboje boty co jste napsali jsou kvalitni boticky, ale jsou to takovy na me az moc backurky… suprove pohodlny, to urcite souhlas, ale ta podrazka je uz moc mekka… nehlede na to ze u Meindlu by mi vydrzela tak max. dva roky… u tech Hanwagu nemam zkusenost, ale bude to predpokladam hodne podobny jako napr. u Lowa Renegade…

          0 0
      • Stingray  

        maindly jsou super, mel jsem devet! let Island pro. Kuze byla poskrabana, ale svy drzely a tkanicky byly puvodni. Obesel sem s nima da se rict pulku sveta a kdyby nebyla uz totalne seslapana podrazka a nezabiraly moc mista, tak jsem je jeste z Australie tahnul nazpet. Jsou pohrbeny kousek od Bondi Beach v Sydney. :-) Neteklo do nich, nemusel jsem je vubec rozslapavat a puchyr jsem neznal. Az budou prachy, jdu do nich znova… 

        0 0
        • scret  

          vidis, a pritom stacilo jen nechat vymenit podrazku:)

          0 0
          • raceman  

            tos mu nemel psat...... :D

            0 0
          • Honza729  

            No tos mu dal......ted uz urcite premysli nad exhumaci :-)

            0 0
            • Marcinka  

              Jenom ať odpočívají v pokoji, „na pravdě boží“. Však on si koupí nové.

              0 0
          • Stingray  

            jo, ja vim ze to delaj nekde ve Zline.A muzu te ubezpecit ze jsem se s nima dlouho loucil a mel velky dilema jestli je netahnout zpatky. Ale privezl jsem si dost dalsich kramu na kterych jsem usetril (treba kolo :-)), tak si holt udelam radost a koupim si novy..

            0 0
            • scret  

              to taky, ale hlavne tohle dela primo meindl, u nas to zajistuje Tilak

              0 0
    • mr.antik  

      Je ještě nějaká kvalitativní a cenová konkurence pro Saltic Granit? Jde mi čistě o lehkou pohorku, Goretex nutně nemusim, rozhodně celokůže, radši broušená, nějaká ta guma na špičce a patě proti ochraně.

      Vyděl jsem jen nějaký La Sportivy ale designově nic moc a tu firmu taky moc nemusim.

      0 0
      • K2  

        Kolik stojí Saltic Granit, našel jsem popis boty, ale nějak jsem se nedohledal ceny (nehledal jsem extremně dlouho…)

        0 0
      • scret  

        mrkni na cesky Prabos!

        0 0
      • Marcinka  

        Já o La Sportivě uvažuji. Nějaké negativní zkušenosti? Už jsem něco taky slyšel – je to nepodložené, tak to beru s rezervou -, že na Lagorai se odlepila špička, prý nějaké ženské. Radši ale možná nakonec půjdu do Tater od HanWagu. Musím to však pořádně vyzkoušet.

        0 0
    • Lister  

      Obnova threadu

      Nějaké zkušenosti se Salomon Elios Mid XCR??

      Použití: běžné nošení a velmi lehké výlety. Tu membránu přímo nevyužiju, ale ta bota se mi na pohled hodně líbí a na noze sedí jak ušitá. Líbí se mi jak je lehká.

      0 0
      • Lister  

        … tohle nebyla reklama, ale opravdový dotaz :-)

        Potřebuju rychle nějaké botky na lehce turistický víkend, na starých praskla podrážka (mám na to nějaké štěstí, v zimě mi praskla podrářka na jiných) a tak potřebuju do tohodle počasí nějakou novou botku.

        0 0
        • ziki007  

          Zdar, s turistickejma Salomonama jen dobry zkusenosti, mam teda trosku jiny, Elios mi byly ouzky..... Po roce noseni ok, nikde se nic nepare, netrepi,neodira, nepraska..... a to jsem v nich odchodil vsechno,kde nebyla potreba tvrda pohora +zima ve meste+ festaky atd. atp. .-) pokud je planujes na lehci vejlety, tak myslim bezproblemova botka.....

          0 0
          • Lister  

            Díky. Zkoušel jsem Eliosy nízké a vysoké a ty vyšší mi přišly o něco širší. Potřebuju tedy číslo 44 oproti normálním 42,5, ale údajně mají číslování posunuté. Asi do nich půjdu. Plánuji je opravdu jen na obyčejné výlety, bez žádné náročnějí horské turistiky a na normální nošení, když bude počasí např. jako včera.

            0 0
            • ziki007  

              Tak jsem to dohledal, mam Solaris 2 low GTX .Nejsou tak pekny,ale sedly mi lip,maj sirsi spicku a ja plochy nohy .-) S tim cislovanim… mam u Salomonu standartne 42,5 (tyhle nizky botky a pak skrpale na bezky), stejne, jako u ostatnich znacek, co se u me vyskytujou (Garmont, Asics…).

              0 0
              • kyl  

                ¨Já na turistiku používám tyhle:-),jsem s nima spokojenej.

                0 0
    • šlapatko  

      Co říkáte na boty HI-TEC ion mask?Cena na netu kolem 2000kč v kameňácích 3000kč.Celokožená bota,vibramová podrážka,kůže hloubkově inpregnovaná pod vakuem.Po prodání celé kolekce se po půl roku vrátily jedny.Lehce rozjetá podrážka.Vydrží procházku v potůčku.Voda nesmí protéct vrchem:-)Kůže vydrží věky,při správném ošetřování.

      0 0
    • šlapatko  

      Tady foto

      0 0
    • šlapatko  

      www.hitec-eshop.cz  

      0 0
      • Slavek69  

        Lepší boty, než Merrell neznám. Zkoušel jsem všechno možné, ale v Merrelkách jsem jako v bavlnce.

         

        http://www.merrell.cz/…multi-sport/

        0 0
        • šlapatko  

          Jsou to slušné boty,na nohu sednou jak ulité.Jen jsou trochu širší a nemusí každému sednout.

          0 0
        • scret  

          az na to ze se soustredi jenom na nizky botky..

          0 0
        • l-e-t-o  

          tak tak. Merrelly jsem si hodně oblíbil i já. už mám od nich třetí boty a ty první jsem musel vyhodit až po 5 letech celoročního chození. Byly to nízké tenisky, oranžové :)

          Teď poslední kup byly tyhle a naprostá spokojenost. Doufám, že vydrží hoooodně dlouho, protože teď nechci v jiných botách vůbec chodit :)

          0 0
          • l-e-t-o  

            chyba, špatný odkaz. tohle jsou ony. mám je na noze a ani se podívám jestli to jsou opravdu ony :)

            0 0
            • tassajara  

              kamarat brigadoval v hudaci, hovoril ze najviac reklamaci mali asi zrovna na merrely, ale ktory typ to ti nepoviem :o)

              0 0
              • šlapatko  

                Minulý rok,byla celá série nahovno.Na reklamačku se vrátily snad všechny.Prachy se vracely,takže pohoda.Byla to oranžová botka.Prořezávaly se tkaničky.

                0 0
      • šlapatko  

        tak co nelíbí?Slyšel jsem na ně jen chválu.

        0 0
    • jIrI___  

      Vykopání mrtvoly :)

      Po dlouhém hlkedání jsem zjistil, že jsem někde propil svoje zimní boty a bude potřeba nových.

      Použití bude na zimní chození po městě, vesnici, výjimečně celoročně do hor. Požadavky jsou takovéto:

      • kotníkové
      • ideálně trochu nepromokavé (mebrána, kůže?)
      • neklouzavá podrážka, byť za cenu nižší výdrže
      • nemusí být zateplené, noha se mi potí jak cyp i v zimě a žádnémrazivé extrémy pokořovat nebudu
      • cena do 2000 Kč

      Na značku si nepotrpím, klidně sáhnu po nějakých osvědčených z pracovních potřeb apod. Předtím jsem měl Merrell Moab a hledám nějaké podobného stylu.

      Díky za tipy :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ty v odkazu vypadaji jako echt zimni boty:) Ale do uklizeneho mesta kdyz nejsou sracky urcite staci:) Primo tip nemam, ale az budes v ove, tak proste skoc do canisu a uvidis…

        0 0
        • jIrI___  

          Jak jsem psal, nejdůležitější je pro mě to, ať ve sračkách hned nepromoknou, na nohy mi zima nebývá. A nedovedu si představit, jak ve škole trávím nějakých 8 h v echt zimních botách :). V těch Merrellech jsem bez problémů přežil 4 zimy včetně nočních návratů z knajpy 7 km lesem po kolena ve sněhu, tak doufám, že jsem nevyměknul :D

          0 0
      • jIrI___  

        edit: kotníkové myslím jako ať sahají pod kotník a ne nad kotník :D

        0 0
      • Adar77  

        Koupil jsem si tyto a spokojenost.

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
        0 0
    • nox159  

      Zdravím, vykopávám mrtvolu :)

      Rozhodl jsem se, že bych začal neco i dělat, trochu chodit… trasy 1–5h max, přemýšlím nad lehcíma botama. nechci extra vysoké a byl bych rád kdyby byly měkčí. Stylem se mi líbily treba Salamony XAcka v GTX ale bota mi nesedi ani jsem si na ne nezvykl… sedi mi aktualne adidasy a asixy… Chci v nich chodit tedka v zime ale aby byly pouzitelne i v lete…

      Jde mi spíš o nejaké tipy na značky po kterých se dívat + nejaky typ na botu, cenu uplně neřeším ale abych to zase vyuzil – 5k do bot u kterých nevim zda mi budou sedet dávat nechci…

      Případne doporuceni prodejen kde mi poradi, ale dobře, pripadne nohu zmeri nebo dalsi kravinky kolem… v okoli ostravy, olomouce…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Chtělo by trochu upřesnit to chození ;-) např. terén, jestli stačí normální bota nebo i s climbink zonou. U Salomonu, který popisuješ, je to vždycky něco za něco ;-) goretex bota je obvykle vždy tvrdší než normální XA.

        0 0
        • nox159  

          To co planuju chodit bych odšlapal nejak i v teniskách od vietnamcu za 100,–

          jiste staci normálni bota nic v tom lozit nebudu, budu chodit tady u nas po beskydech pokud bych nosil tezky batoh tak jen kvuli treninku neplanuju nic dlouheho zadne expedice…

          upřímne sám nevim jestli to mám řesit sportovníma spíš bežeckýma botama nebo jit do pohorek…

          s trekingovýma kotníkovýma botama zkusenosti vlastne ani nemám, ale nevim co by mi prinesly navic protiu bezeckým…

          0 0
          • Yura  

            Tak lidi co toho hodne načmajdají mají ty pevnejsi kotnikove boty z nejakeho duvodu ze.. Chodit celej den po nejake kamenite ceste v keckach od vietnamcu bys odnesl puchyrema a vyvrtnutej kotnik taky nebude nic moc.. Nebo si pak muzes poridit prstaky od vibramu, ale to pak musíš našlapovat jako ninja. :D

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Tak to je Tvá teorie.

              Spousta lidí, co toho hodně nachodí, tak mimo kamennou suť a kluzké povrchy, a to i na několikatýdenních expedicích (takže s relativně těžkým batohem), právě proto, že toho hodně nachodí a mají kotníky, o jakých se Ti nezdá, chodí v létě v sandálech.

              0 0
              • scret  

                nezapominej, ze Yura vi vsechno nejlip:))

                0 0
              • doubleingram  

                Why? Vlacet tezky boty je namahavy? Poceni?

                0 0
                • black.horse  

                  Protože v „těžkých a bytelných“ botách nefungují nohy fyziologicky ideálně, ale pohyb se přizpůsobuje (ne)poddajnosti boty. Takže pokud ten bezpečnostní support zrovna nepotřebuješ, je to lepší bez něj, pokud víš co děláš…

                  0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  Kotníkovky s sebou na horší úseky, ale sandály jednak pocení a jednak sušení – v sandálech proběhneš ráno rosou a nic se neděje, za půl hodiny jsou suché, bez impregnace, membrány a návleků proti zatečení shora. I když mají kotníkovky v sobě sebelepší membránu, pokud není tepelný a vlhkostní spád, tak jaksi nefunguje.

                  0 0
                  • scret  

                    btw. sandaly taky i treba na vecer, kdy si v nich nohy odpocinou, po celodennim tapkani v tezkejch trekovkach…

                    0 0
          • Smazaný účet  

            Tak když to máš takhle tak je to vcelku jednoduchý ;-) obejdi sportovní krámy, vyzkoušej goretexový boty a uvidíš který ti nejlíp sednou a v kterých se budeš nejlíp cítit ;-)

            Osobně si myslím, že je to dost individuální a to včetně toho jestli kotnikový nebo né. Já osobně je preferuju pouze v zimě na sněžnice. Jinak na všechno ostatní, včetně všech výstupů v horách, mám jen nízký, ale jak píšu každýmu vyhovuje něco jinýho.

            0 0
          • scota  

            Hhhhhttp://ww­w.jpalicka.cz/al­taj-s-membranou-gore-text

            0 0
          • scota  

            Hhhhhttp://ww­w.jpalicka.cz/al­taj-s-membranou-gore-text

            0 0
      • biker90  

        Mrkni se na Prabos Condoriri. V jednom článku někdo psal, že to jsou boty, kterými nic nezkazíš, přesně pro takové případy jako ty, kteří chtějí boty jen tak na ven.

        Sám je mám jako pracovní a jsem spokojený. A to vysoké boty moc nemusím. Jsou docela měkké, pohodlné a v zimě určitě oceníš, že jsou vyšší a hned si do nich nenabereš sníh :) Pokud ti sednou, nebál bych se jich. A vzhledem k tomu, jak se k nim chovám, bych se při procházkách nebál ani výdrže.

        0 0
    • stumpík  

      Zkus značku Karrimor, jsou to kvalitní boty za rozumnou cenu http://cs.sportsdirect.com/…boots-182003?…

      0 0
      • rb  

        Za ty prachy se v akci dají koupit Garmonty nebo Keeny.

        Ale nechci Karrimor hanit,třeba sou faň.

        0 0
      • scret  

        bohuzel uz na nekolika diskuzich jsem cetl, ze tahle znacka je tak na pul roku:( a to i presto, ze to jsou kopie ruznych modelu renomovanych znacek…

        0 0
        • stumpík  

          Mám nějakou levnou botu od Karrimor jako náhradní k Asolům a nemůžu si stěžovat. Nešijou náhodou ty „renomované značky“ v Číně??

          0 0
          • scret  

            a?

            0 0
          • Smazaný účet  

            a kdo tam nešiije? :-D :-D

            0 0
            • MI.KU  

              Třeba kvalitní značky – La Sportiva, Lowa, Maindl, Raichle…

              0 0
              • MI.KU  

                Made in Italy

                0 0
              • MI.KU  

                Keen, Karrimor, Salomon, Nord Blanc, Apline Pro, Adidas… to jsou takové ty low end značky co jsou na 3 měsíce použití.

                Třeba Alpine Pro a Salomon vydrželi přesně jeden kopec v Alpách ;) podrážky šli komplet od svršku :D

                0 0
                • doubleingram  

                  Salomony jsem mel jedny, ty byly opravdu na 3 mesice.

                  Druhy kozeny Salomony pohory za necely 3k mam uz asi 8 let, a krome popraskani kuze z duvodu zanedbani pece, jsou porad bez kazu. Chodim v nich zime casto, hory, vyslapy, porad drzi. Takze se daji najit modely, resp. asi daly najit :)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Zrovna o Salomonu je otázka co kupujete ;-) Dělají se dva druhy bot, který jsou od sebe k nerozenání :-) Pouze cena a kvalita. Ty levný, u nás se jim říká pracovní se vyrábí více či méně pro firmy. U nás jsou to v podstatě všechny Správy přírodních parku a ostatní firmy které pracují v horách. Ta kvalita je opravdu o ničem. Při každodenním nošení vydrží max 4 měsíce, ale tomu odpovídá ta cena do šedesáti Eur. Jsou to všechny ty boty co najdete na netu do 90,– Eur, po slevě za 70,– :-D Fasuju každej rok jedna na sezonu, což je právě ty čtyři měsíce. Víc opravdu nevydrží. je to zkrátka spotřebák. Normální bota od Salomonu mi běžně vydrží rok, jenže cena je od 130–150,– po slevě od 109,– a výše. Používám je v horách dennodenně a ten rok vydrží. Pravda je, že na jakoukoliv tůru do hor dneska už Salomony nepoužívám, podle mě už k tomu nejsou delší dobu vhodný. Nemají k tomu vhodnej střih, climbing zonu atd. Jsou zkrátka posledních x let pořád stejný.

                    0 0
                    • MI.KU  

                      PS – v ČR jsou hory…? Kde…? ;)

                      Je obrovský rozdíl zda se v bote chodí po lesních pesinach v ČR po zaoblených kopcích či po ostré suti třeba v Alpách po příkrých srázech.

                      Na ČR opravdu stačí kvalitnější pracovní boty, ale po zkušenostech s levnými botami kolem 3000 bych si na výlet do Alp bral leda dvoje – jedny na cestu na vrchol a druhé dolu případně jako záložní.

                      Kvalitní boty do hor začínají kolem 5–6 tisíc.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Nežiju v ČR ale v Jižním Tyrolsku. Bydlím za Brixen zhruba ve 1.400 m je to údolí. Čtyři měsíce v létě ve dvoutisících a tam ty boty na běžný nošení stačí.

                        0 0
                      • RomanH  

                        Mrkni na jeho nick…

                        0 0
                      • scret  

                        tady dolomiti pise:

                        „Pravda je, že na jakoukoliv tůru do hor dneska už Salomony nepoužívám, podle mě už k tomu nejsou delší dobu vhodný. Nemají k tomu vhodnej střih, climbing zonu atd. Jsou zkrátka posledních x let pořád stejný.“

                        0 0
              • Smazaný účet  

                Řekl bych, že je to spíš o nastavení systému kvality než o tom jestli Čína nebo Calabrie :-D

                0 0
    • sobor  

      Mam kožené Garmondy GTX už deset let.Starám se o ně, jak o vlastní.Pořád mažu a čistím.Mají za sebou přechod Pirinu, Ukrajinských Polonin, Prokletje v Albánii a tůr v Tatrách nepočítaně.Vše na těžko.Nikdy mne nenechali ve štychu a taky nepromokli.A kromě trouchu okopaných špic a sešlaplé podrážky jako nové.Vřele doporučuji.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Kdyby to někoho zajímalo, tak tohle jsou docela dobrý testovači ze Schweizu ;-)

      https://ich-liebe-berge.ch/…el-lite-gtx/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.