• ripal

    MAte stimto cvicenim nejake zkusenosti? chtel bych si ty popruhy poridit na cviceni doma.

    0 0
    • FL  

      Zkušenosti s trx mám, je to taková malá posilovna v pytlíku. Používám to v práci, na služebkách v zahraničí,na dovolené. Nečekej,že na tom získáš nějaké šílené objemy, ale na zpevnění celé postavy a zlepšení celkové kondice je to super. Používám TRX Military FORCE, zatím cvičení bez závad, pouze kolegovi co má asi kolem 105kg,se začal po 2 letech intenzivního cvičení párat na jednom popruhu,nechal to přešít a od té doby v pohodě.

      0 0
      • ripal  

        prave ze ja nechci zadny objem(kdo by se stim na kole tahal) spis mi jde o zpevneni brisnich a zadovych svalu.

        0 0
        • FL  

          Tak v tom případě je to pro tebe ideální, výhoda zavěšení téměř kdekoli,třeba dveře,strom atd. Pokud taky nemáš rád, natřískaný posilovny, ale raději cvičíš v klidu doma tak do toho jdi.

          0 0
    • marco  

      Zkoušel jsem a to jsem netušil jak je to náročné cvičit jen se svojí váhou. Doma nemám, ale dost se to využívalo když nebyl čas jít do posilovny na Marsu.

      0 0
    • Medunka  

      Mám za sebou nějaký hodiny ve fitku a slušný masakr :-) Hlavně ta cvičitelka je pekelná :-)

      Člověk zjistí, že sou svaly i tam, kde si myslel, že nejsou. Za mne super věc na zpevnění břišních a zádových svalů

      0 0
      • Breakpain  

        Tak on ten systém není na objemy, ale na stabilizační svalstvo a taky vnitřní svalstvo (které člověk necvičí skoro nikdy). Takže za mě můžu vřele doporučit, zlepší se držení těla a vyřeší to mnoho dyibalancí ;-). Jediná nevýhoda – bez trenéra to člověk většinou cvičí blbě, protože se neuhlídá – zorvna tohle není tak lehký. A rozhodně necvičit něco, u čeho se člověk kroutí, že časem se to zelpší – prd, získá blbé návyky a posílí něco jiného než má a bude na tom ve výsledku hůře než byl. Konec OT, názor trenéra z fitka.

        To nemluvím do duše Medunko Tobě, ale nechtělo se mi odpovídat na vícekrát ;o) …

        0 0
      • Spící kníže :-)  

        Dobrá věc to je. Osobně vyzkoušeno :-) Ale po delší době už to tak ukrutný zas není. Bych chtěl vidět Medunku při masakru nebo po něm :-)

        0 0
    • petrun  

      Mám TRX ale od jiné firmy. Je to Merco multitrainer system za třetinu ceny originálu. Na originálu jsem absolvoval několik tréningů pod dohledem trenéra a Merco je naprosto shodné s originálem jen tam chybí nášivky TRX. Viz:

      http://www.abcsport.cz/…1-skup96.php

      Nyní tím rozcvičuju rameno po opereci kdy mi frézovali kost a čistili burzu. Procvičí to hluboko uložené stabilizační svaly které mají téměř všichni oslabené, každý cvičí jen velké povrchové svaly a tím nastává svalová disbalance. Podle mého ortopeda pak tito borci plní čekárny ordinací.

      Dá se u toho perfektně nastavit zátěž. Je legrační jak ten kdo udělá 50 kliků na pevné zemi najednou zjistí, že když ruce zapře do nestabilních závěsů 5cm nad zem, neudělá ani jeden. To je právě tím že necvičí hluboké stabilizační svaly. Tímto cvičením dojde k nastolení svalové rovnováhy a prevenci různých bolestí. Mimo to se s tím dá cvičit hodně intenzivně.

      0 0
      • jonys  

        No…tak asi takto:

        Žádně hluboko uložené svaly neexistují.

        http://www.kulturistika.net/…26_svaly.jpg

        I pojem „hluboký stabilizační systém“ je tak trochu mýtus. Pravda ale je, že při cvičení tohoto typu (taky jsem ho párkrát zkoušel) se zapojují při každým cviku svaly, které stabilitu normálně zajišťují (to tzv. core-břicho, bedra) a pak jsou silnější, člověk nezíská megabicny, ale pružnost a obratnost. Podle maníka, kterej mě ale učil SM-system na moje na kole „Achilovy“ cervikalgie je právě tohle zase trochu nevhodný, protože právě svaly mezilopatkový+tra­pézy tam dostávají zabrat taky skoro furt, jako na kole, a pak je problém dosáhnout jejich uvolnění tak, aby se páteř mohla „natáhnout“ jak patří…

        0 0
        • RomanH  

          Od pondelka me opet ceka cca mesicni rehabilitacni kura, tak to chci z fyzioterapeutkou probrat. Porad mi tvrdila, ze svalstva mam dost a ze to chce prodychavat, ale uvolnovacky mi proste nijak zasadne nepomohly (ale je pravda, ze ty gumicuky SM jsem nekupoval a cvicil jen bez naradi), tak jsem zkusil to posilovani a pres stejnou diagnozu Cervikalgie se to paradne zlepsilo. Ale jestli mi to SM doporuci (ted uz vim opet vice), tak to prubnu. Akorat premyslim, k cemu ty gumicuky doma uvazu.

          Co u Tebe, pomohlo Ti to nejak ? Citis se vyrazne lepe ?

          0 0
          • jonys  

            Jako cítím, ale na kole jsem seděl naposled na Silvera, takže nevím :-)

            Uvážeš to k trubce od topení.

            0 0
            • RomanH  

              Ty trubky od topeni prave doma nemam :-) Ale jo, nekam by to snad slo, v nejhorsim bych navrtal uchyt.

              0 0
        • petrun  

          Ty svaly pod velkými povrchovými svaly není mítus. Zdroj není nějaký metrosexuální panflet (sorry ale Kulturistika a Blesk jsou pro mně stejná kategorie bulváru, navíc brutálně komerční) ale zkušené rehabilitační sestry a doktor kterým prošlo rukama tisíce lidí. Měl jsem problém s příliš silným trapézem který přebíral všechnu práci při zátěži horní poloviny těla i tu kdy zabírat neměl. Díky tomu byl tuhý a způsoboval svalovou nerovnováhu celé horní poloviny těla. Učil jsem se pod dohledem různé cviky abych byl schopen trapéz vyřadit při pohybech kde není nutné aby zabíral plnou silou. K tomu jsem dostal celou sadu cviků na tyto podpovrchové svaly.

          0 0
          • jonys  

            Nemohl bys mi k tomu, jaks řešil ten trapéz poslat víc info do mailu? Taky bych na tom potřeboval zapracovat…Dík.

            0 0
        • Biker jak Pes  

          Jak píše petrun, ten obrázek co jsi sem hodil je pouze ukázka ZÁKLADNÍCH svalů, které jsou na těle. Ve skutečnosti je jich mnohem, mnohem víc.

          Hluboké svaly není žádný mýtus, ale prostě tam jsou. By ses divil, kolik vrstev je nejen na břiše, ale hlavně na zádech a mezi jednotlivými obratli.

          Zkus si otevřít atlas a pak mudruj. ;-)

          0 0
          • jonys  

            No, borci, musím uznat chybu. Já myslel, že se jedná furt o zy samý svaly-třeba velký zádový při cvičení s oporou ve fitku procvičíš jinak než na TRX lanech a tak. Ale máte pravdu, tam jsou eště úplně jiný svalíky :-)

            0 0
    • Atilla  

      Zkoušel to někdo vyrobit doma? Typy, návrhy?

      0 0
      • RomanH  

        Jo, pouzivam domaci punkovou verzi uz asi 3 mesice. Mel jsem problemy s krcni pateri + mezilopatkove svaly a za ty tri mesice pouzivani se citim nejlepe za poslednich cca 10 let, tuk, tuk.

        „Vyrobil“ jsem to narychlo z popruhu, na kterych jsem ucil deti lyzovat – odmeril jsem jsi delku na sklon, ktery mi vyhovuje, udelal na popruhu oka, kterymi velikostne protahnu nohy, a druhej konej jsem privazal ke gumovemu krouzku, ktery se pouziva na posilovani zapesti / prstu (nic vhodnejsiho, co by neodrelo futra / dvere jsem doma nenasel).

        0 0
        • jonys  

          Já ti říkal, že tam je problém v posílení. Supr, to su rád, že je ti OK!

          0 0
    • Dezert  

      K domácí výrobě – nebude to nic náročného, na netu je spousta videií. Akorát bych viděl dva problémy TRX má takové „přezky“ na rychlé nastavení. TAk to asi bude problém sehnat, aby to tak pěkně fungovalo. A pak prošít ten popruh. Rukou to neušiješ(a nebo se z toho pose***). Takže ideálně mít na to nějaký stroj.

      Na aukru mají originály kolem 2–3tis(což když si na tom 100× zacvičíš máš 30kč na trénink, což je mín než ve fitku:D). Nevím kde to berou, ale balení je origo a obsahuje i materiály jako dvd, plány apod. Což u těch kopií, myslím, nedostaneš.

      Nemyslím si, že je k tomu potřeba trenér. Origo tréninkové materiály se dají stáhnout na netu z nějakých warez stránek. Spousta videií je na youtube. Jsou k tomu články i na ronnie.cz A pokud člověk není uplný retard, a nad tím cvičením trochu přemýšlí a něco o tom ví, tak se na to dá přijít „samocvičením“:)

      Jinak kromě posilování se na tom dá dělat i strečink, ale to už je případ, že už by člověk neveděl co na tom dělat dál.

      0 0
      • tomxxx  

        já koupil kopii za 1250 i s DVD a návodem.

        Jinak při výrobě se ty přesky daj normálně sehnat, neni to nic speciálního. To sešití je větší problém.

        0 0
      • garretx  

        Mám z aukra a můžu jenom doporučit. Je to podle mě originál, zpracování výborný (zkoumal jsem fotky z trxtraining.com a vypadá to naprosto stejně), knížka přiložená + CD s ukázkama, plánky cviků atd. Jen ten originální kód každýho výrobku se mi nedaří registrovat, což nechápu proč… jestli to není nějaká čórka rovnou z fabriky.

        Jinak je to fakt dobrá věc, hrozně mě to na TRX baví… jediná věc: uchycení do dveří je dobrý jen na pár cviků, na některé druhy cviků je potřeba mít pod bodem uchycení volný prostor, což u zavřených dveří nejde – je potřeba to uchytit do úchytu ve stropě (prodávají na to spešl úchyt – na aukru za cca 800 :) Takže pro nějaký domácí cvičení ve stísněných podmínkách to moc není.

        0 0
        • Dezert  

          Ale dá se to s těma dveřma..není to tak hrozný, ale je pravda, že na některý cviky se to hodí lip. Jinak ten jejich uchyt za ty prachy je docela uchylarna..Ja jsem to udělal tak, že jsem provrtal panel v panelaku nade dverma,hodil do toho zavitovou tyc, na jeden konec takové šroubovací oko do toho větší oko, do kterého chytam trx :)..chci na to časem zavěsit hrazdu a mám jistotu, že to ze stropu nevyrvu..

          0 0
          • jonys  

            Ty, a netrpí ty dveře?? A myslíš, že by to šlo zavřít i do plastovýho vokna?

            0 0
            • Excel  

              to bych nedělal, abys nezkřivil rám a nepoškodil těsnění

              0 0
              • pepek  

                Chápeš to? A jiným káže o bezpečnosti. . . . .

                0 0
              • jonys  

                No to mě taky napadlo, proto se ptám. Přeci panty musej u dveří dostat taky zabrat…

                0 0
                • RomanH  

                  davam to za dvere, ktere dolehaji na prirubu, ne do dveri, co se otviraji ve smeru, kde cvicim – tam nema co trpet.

                  0 0
      • petrun  

        Otázka je jestli se domácí výroba vůbeec vyplatí když nová, přesná kopie se zárukou a brožurou se základními cviky stojí litr.

        0 0
        • Atilla  

          tak brožuru nepotřebuju a když to udělám za 100kč na zkoušku do práce. Klidně jen zjednodušené, tak to bude stačit.

          0 0
          • Smazaný účet  

            njn..typicky ceske, neco obslehnout a ojebat…pak nema byt vsude tak draho…

            0 0
            • raceman  

              nebo koupit kopii z ciny za litr :D

              0 0
              • petrun  

                Originál není šitý v Číně? Jak jseš naivní:-)))

                0 0
                • raceman  

                  nejsem vubec naivni, ale ty si asi nepochopil, co sem tim prispevkem myslel ;)

                  0 0
                • jonys  

                  Určitě je v Číně šitý, ale vždycky ten, kdo něco vyvíjí a vymýšlí musí pak prodávat dráž než ten, kdo jen něco obšlehne…

                  0 0
                  • petrun  

                    Sorry ale prodávat kus hadru a 2 přezky za 4 litry je hulvátství!

                    0 0
                    • RomanH  

                      tak ja bych to za to taky nedal, nicmene nejde o matros, ale o napad.

                      0 0
                      • petrun  

                        To máš sice pravdu ale takovou lichvu podporovat nebudu. Nikdy!

                        To samé úchyt (opět za prasáckou cenu): http://www.fitham.cz/…uc_popup.php?…

                        Zámečník mi to samé podle obrázku vyrobil za pětikilo a to byl jeden kus, ruční výroba. Žádná levná sériovka v číně kde to možná lakujou děti aby si amíci díky větší marži narvali do svých prasečích hlav o jeden hamburger navíc.

                        0 0
                        • RomanH  

                          Obecne, pokud to neni chraneno patentem, neni problem. Pokud ano a nekdo si to udela / necha udelat pro svoji potrebu, tak opet pro moje svedomi v pohode. Jinak bych do padelku vedome nesel.

                          0 0
                          • petrun  

                            To bys nesměl koupit ani mobil od Samsungu když tak sebevědomně tvrdí Apple že to od nich okopírovali.

                            Já koupil Merco. Nakoupil jsem legálně v legálním českém obchodě, se zárukou a paragonem. Že je funkčně stejný jako TRX to není můj problém ale problém těch dvou firem. Pokud to TRX vadí ať se s Mercem soudí, mně je to šumák. Pokud ovšem od nich nekoupili patent.

                            0 0
                            • RomanH  

                              jasne v poho, ja spise narazel na padelky obecne. A Samsung x Apple je kapitola sama pro sebe – plati si navzajem dle toho, jak dopadne konkretni soud. A az do vcerejska bych Ti mohl rici, ze mobil od Samsungu doma nemame, ale ted jsem ho koupil synovi k narozeninam – chtel ho on, ja bych radeji Sony Xperia, ale ono je to prast jak uhod :-)

                              0 0
                              • petrun  

                                V mobilech se situace mění tak rychle, že je jedno co za značku koupíš. Dnes můžu koupit nejlepší mobil na světě, zítra je z něj dvojka, za rok dvacítka :-)

                                0 0
                        • Josse  

                          Na aukru je ten závěs za 650,– …takže to se blíží tvé pětistovce u zámečníka. Samolepku to má taky. Kamenný obchody jsou u nás strašně předražený, ale není se čemu divit při našich daních, nájmech, cenách elektřiny apod. A ještě to musí živit majitele a zaměstnance a odvody státu.

                          http://aukro.cz/…6630383.html

                          odkaz asi nebude funkční stále.

                          0 0
                          • mr.antik  

                            no za takovou hovadinu dávat tolik peněz… ale dobře to vypadá (mluvím o tom závěsu)

                            0 0
                    • jonys  

                      …a zvyšuje to poptávku po padělcích, souhlasím. Stejně jako v debatě o brýlích Oakley aj…

                      Ale je to jejich boj a padělky to neomlouvá.

                      0 0
                  • Nikovlas  

                    To uznávám u Apple vs. Samsung. Tam jde jednoznačně o velký kus vývoje. Tady jde o nápad – ten má taky hodnotu, ale když tě něco napadne, zpravidla to nevyžaduje moc investic, zatímco když něco vyvíjíš, tak do toho musíš něco vložit. Za nápad už se nakapsovali slušně, takže bych ani neměl odpor koupit „kopii“ od jiné firmy.

                    0 0
            • Atilla  

              hele bender fender jsem si koupil:) tohle na zkoušku abych věděl jestli to není ********* a nevystačím si s půl koulí

              0 0
            • nitraq  

              To samý jak s Bender Fender. Když to byla horká novinka a každej to musel mít, tak jsem to taky opajcnul. Ale když si vezmu, kolik času jsem s tím strávil, tak bych udělal líp, kdybych to rovnou objednal z Anglie. A navíc to je prostě dobrej nápad a za pár kaček, prostě nemá smysl se snažit všude všechno ojebat.

              0 0
      • A.Z  

        Ahoj. Vyrobil jsem po novém roku. Materiál jsem kupoval v shopu: http://eshop.romak.cz/…aci-pasy/182 -opravdu kvalitní pevné popruhy ke kterým si ty z benzinky ani nečichnou a za stejnou cenu. Doporučuju 3 popruhy, kovový 6mm kroužek a 2ks 14cm trubka na ručky PPR 25mm PN20 (u každého instalatéra zdarma :) ) Toť vše. Spoje jsem přešil na běžném šicím stroji.

        Cenová náročnost bez poštovného je 200kč…

        0 0
    • stambyCZ  

      Ahoj,

      je to spuer věc, jak píší ostatní, tak především na stabilizaci celého těla. Chodím 1× týdně a je to znát.

      Určitě bych ale doporučil začít pod vedením trenéra, protože cviky je opravdu důležitý dělat tak jak se dělat mají a hlavně u nich správně dýchat.

      0 0
      • petrun  

        Cvičím každý 2. den. Ta stabilizace je u tohoto cvičení doslova hmatatelná. Tam kde se každý poprvé klepe jak ratlík je po pár měsících pevný jak šutr. Přitom ale nenosí kila zbytečnýho masa navíc. Ideální pro buřty na pořádné vyrýsování.

        0 0
    • Marskatin  

      Mi se líbí War Machine, stejný princip jen daleko více možností…

      Pár videí:

      video 1

      video 2

      a další videa uživatele

      0 0
    • petrun  

      http://www.youtube.com/watch…

      Doporučuju shlédnout celé.

      0 0
    • mates555  

      Jak to tak pročítám tak se mně to čím dál víc líbí … až do bodu kde se často doporučuje návštěva trenéra . Jak moc špatnej nápad je koupit si to domů a zkusit to bez vedení ? Já nerad chodím do fitka .. proto se mně toto ze začátku moc líbilo … :-)

      0 0
      • ELx  

        Tak bez trenéra se to asi taky dá. Já to mám doma, ale radši chodím 1× týdně na lekci do fitka. U nás na to mají speciální místnost a doma bych se nedonutil makat v kuse 1 hod. Navíc nám trenér vyšel vstříc tím, že pokud se domluvíme aspoň 3 lidi, tak nám udělá speciální lekce kdy budeme chtít. Potom už ví co zvládáme a dává nám pěknej kouř :-)

        0 0
        • mates555  

          Dík za odpověď . Mně jde hlavně o to co psal RomanH nahoře … bolavý záda atd. … tak abych tomu ještě „nepomoh“…

          0 0
      • jeanxixao  

        Samozřejmě je vhodnější volbou, když si konzultaci s trénérem sjednáš, ale hlavně v situaci, kdy chceš TRX využít jako součást velkého celku cvičení. Pokud chceš udržet kondici, doplnit síly, řádně prokrvit svalstvo a zlepšit dýchání, je TRX i bez trenéra dobrá volba.

        Mrkni sem http://www.novefitness.cz/…unkcni-zona/ je tady docela zajímavé info o funkčním tréninku jako takovém, nejen s TRX systémy zavěšení. Je spousta věcí, co se dá pro kondičku udělat.

        0 0
      • Medunka  

        Chodím jednou za týden na hodinu do fitka, zbytek doma.

        Ve fitku se víc kousnu a přiučím se nové cviky

        Jinak používám http://www.youtube.com/…/TRXtraining

        0 0
    • Biker jak Pes  

      Takže jsem čerstvě po lekci TRX. Jediné, co mě napadá, že větší ********** to už snad ani nemůže být. To je prostě taková kravina, že to ani nejde popsat.

      Na to, jak jsem byl natěšený, tak teda nevím no. Možná to je jenom instruktorem.

      0 0
      • black.horse  

        Tak asi instruktor a nebo přehnané očekávání. Pořád je to jen alternativa na cvičení s využitím vlastní váhy, nic víc, nic míň… obyčejnou poctivou železárnu nenahradíš:-)

        0 0
        • Atilla  

          Když TRX spojíš s železem, tak se dostáváš k ideálu:) Ono spousta činkařů má velké problémy dělat na TRX složitější věci a to si myslí, že břicho mají jako šutr:)

          0 0
          • black.horse  

            To máš recht, rozvoj by měl být komplexní. Já mám rozvinutej a komplexně vykrmenej pupek:-)

            0 0
            • Spící kníže :-)  

              To se nějk neslučuje s tou žiletkou co máš ve fotech strojů. Takoví ten pupek pokud hodně jezděj za chvilku nemaj. :-)

              0 0
              • black.horse  

                Já právě měl poslední 3roky v intenzivnějším ježdění pauzu, takže 30kg nahoře jako nic:-)

                0 0
    • Mr.Duck  

      Ja chodim kuli ramenu a jeho 12 dislokacim na fyzio, kde maj o neco sofistikovanejsi system, nicmene taky na spagatech:

      http://www.redcordcanada.ca/Portal.aspx…

      Po mesici si pripadam o dost jistejsi a silnejsi v tom rameni. Uz sem vyrazil i na sjezdaka, na relativne solidni traily a citim krome velky casti svy puvodni stability i lepsi polohu ramenou, z ktery plyne lepsi postoj celyho tela na kole a vetsi prostor ke zrychleni (zatim porad mensi jistota v poloze vic vepredu, ale to prijde :))

      Nicmene i tak mi zrovna vcera rameno zas vypadlo ve spanku..bylo znat, ze jak sem se probral, tak ho svaly zkousely udrzet co to slo, ale pozde :(

      Kazdopadne zacit tohle delat o par vyhozeni driv, sem si jistej ze sem davno v puvodni forme, jak pisou ostatni, namaha to svaly ktery sem myslel ze ani nemam (a skoro by se dalo rict, ze sem nemel!), a vidim tam ohromnej prostor pro zlepseni :)

      Neni to sice TRX, ale rek bych, ze se s TRX da dost z toho vymyslet taky, sam si to chci poridit domu. Kazdopadne diky temhle cvicenim sem zjistil, ktery svaly sou slaby a potrebujou peci, a pak se da vymyslet spousta veci i s obycejnym gymnastickym micem, ktery zapracujou na stabilite (treba ho napul vypustit, a delat na nem kliky je na torzo slusny cviceni :))

      0 0
      • Atilla  

        JJ, ideál je TRX a balanční podložka. Nohy dáš do trx a ruce máš na balanční podložce/míči. Střídáš klik s přítahem nohou bod břicho. 20 opakování po pár sériích je to dost znát. Nejraději to mám v posilovně kde odcvičím cvik s těžkou činkou a jdu se dorazit na TRX.

        0 0
    • blaza84  

      Ahoj, pořídil jsem si neoriginální TRX, a to konkrétně Insportline Multitrainer. Zpracování je velmi dobré, ale jedna věc se mi na tom trochu nezdá. U některých cviků je třeba, aby se madlo otáčelo. Ono se otáčí v pohodě, ale tře se při tom o popruh v místě, kde je kolem něj popruh zalomený. Na obrázku jsem v těchto místech pro lepší představu dokreslil šipky. Mám strach, že se takto popruh brzy prodře. Už po prvním cvičení byly na popruhu patrné stopy, i když to se od madla zatím spíš jen pogumoval. Máte s tím někdo zkušenosti? A je to u systémů jiných výrobců, nebo u originálního TRX, řešené jinak? S originálním TRX jsem ve fitku už taky cvičil, ale těchto technických detailů jsem si nevšímal. Děkuji

      0 0
    • petrun  

      Když už to to někdo znovu otevřel, od té doby jsem vyrobil doma na koleně pro své známé a kamarády cca. 20 podobných posilovacích systémů. Princip je stejný jako u TRX a náklady cca. 200,– Kč. Budete potřebovat 8 metrů horolezeckého lana, jednu ocelovou karabinu, jeden pár pěnových gripů a 25 centimetrů platové vodovodní trubky z Bauhausu (4metry/50,– Kč). Délka se reguluje tím, že na začátku udělám cca. 5 uzlů po určité délce jaké přesně potřebuji, lana otočím kolem místa uchycení a karabinu zaháknu za který uzel právě potřebuji. Nebo délku upravím přímo na míru jak na první fotce. Originál není o moc lepší než toto na dvě kila.

      0 0
    • petrun  

      Tady jsou další kousky tentokrát z dynamického lana. Výrobu něčeho tak jednoduchého musí zvládnout úplně každý ;-)

      Jinak War-systém jsem si vyrobil taky. stačí koupit rozumnou kladku v dobrém železářství a vrazit jí do první třetiny délky lan.

      Jediný problém je cena lan, mám zdroj na odřezky z velkovýroby. Jinak totiž značková horolezecká lana stojí docela dost a opravdu je potřeba celých 8 metrů (z 8 metrů lana vyjde konečná délka díky ztrátám v uzlech na max. 2,8 metru Ty rysky fixem na ručkách jsou 125 cm lana!

      0 0
      • danis7  

        Nemáte nějaký tip, jak TRX upevnit do stěny/stropu? V minulém bytě jsem používal zastrčení za dveře, ale teď to nejde.

        0 0
        • black.horse  

          přivrtat nějaký hák na chemickou kotvu?

          0 0
        • petrun  

          Do panelového stropu je ideální lešenářské oko na ukotvení lešení k fasádě. Jen je třeba počítat s tím, že je na něj 14mm hmoždinka. Do jiných materiálů je to různé, záleží na okolnostech.

          0 0
      • zuzajda1  

        Ahoj, muzu se zeptat za kolik bys vyrobene prodal?

        Diky, Zuzka

        0 0
      • zuzajda1  

        Ahoj, muzu se zeptat za kolik bys vyrobene prodal?

        Diky, Zuzka

        0 0
      • zuzajda1  

        Ahoj, muzu se zeptat za kolik bys vyrobene prodal?

        Diky, Zuzka

        0 0
    • jonti  

      Souhlas, na nějaké nepevné uchycení bych nespoléhal.

      0 0
    • kali222  

      Petrun: nemas nejaky tip na gumy pro homemade bezpecnej expander? :) diky.

      0 0
    • Yura  

      Tyhle gumy jsou top

      http://www.sonux.cz/…ve_gumy.html

      Cervena a cerna se pouziva nejčastěji a to na cviceni ruznych lehcich cviku na ramena, ruce, protahovani apod.. Fialovou uz pouzivam na dopomoc u shybu nebo k pritahum na zada a třeba ta oranzova uz se pouziva třeba u legpresu, kdy to používáš jako progresivni zatez místo kotoucu(normalne rukama to neroztahnes..)

      0 0
      • gollum  

        Když už to tady někdo vytáhnul (vím, že odpovídám na více než rok starý příspěvek), tak gumy za slušnou cenu se dají sehnat na aliexpresu např.: https://www.aliexpress.com/…2494030.html určitě se tam dají najít i za lepší cenu, já jsem kupoval na jaře odsud.

        0 0
        • Yura  

          Me ted ta fialova praskla. Asi jsem nejak odrel ty kraje a tim to nacal a ak to prasklo no.. :( Da se pouzivat i tak, ale nasere to no..

          0 0
    • maronet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.