Trvanlivý a funkční převodník pro sram EAGLE

23 nepřečtených
  • ZdeNECK1

    Na kliky cannondale SI/SISL nepasuje origo SRAM eagle převodník, zatim vyzkoušeny převodníky- origo cannondale spider a převodník garbaruk, oba fungují, řetěz nepadá, akorát se cca po 1000 km převodníky vymačkají (řetěz eagle bude asi z tvrdšího matroše), začnou být hlučné a pak začnou ‚lepit‘ řetěz, rozteče zubů jsou stejné, ale na první pohled origo SRAM EAGLE převodník má na zubech v namáhaných místech více materiálu...... vyměnit kliky a jezdit origo sram eagle převodník, nebo existuje alternativa jiná?? Vaše zkušenosti a doporučení prosím.

    doporučení SRAMu je jediné, jezdit jejich origo 12speed převodník..

    0 0
    • jonti  

      Vymacka se tak kazdy prevodnik, tim ze ma min zubu a je jen jeden, vydrzi asi 4× min nez bezna trojpila. Dobrou zkusenost mam jeste s Absolute Black.

      0 0
    • krabica  

      Nerezové od WolfTooth by mohly vydržet, ale DM mají pouze pro Sram.

      0 0
    • mrazik62  

      Ahoj, syn má na kole převodník Sram XX1 – 76mm na karbonových klikách. Je to 11-tka. Bude fo fungovat i na eaglu? Nové kliky bych nerad kupoval a převodník eagle na 76mm jsem nikde nenašel. A v případě že bude fungovat tak jaká bude životnost?

      0 0
      • JFtryall  

        Muzes sundat pavouk a dat Direct Mount prevodnik, usetris i nejake gramy a vypada to lepe. S Eaglem je 11sp prevodnik kompatibilni. Zivotnost by mela byt srovnatelna.

        0 0
      • jecnak  

        Ano, bude to fungovat.

        0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • tomxxx  

      Nepasoval by na tvoje kliky nejakej previdnik od superstaru? Moc se v cannondale systemech nevyznam, ale nejaky DM tam maj a vydrzi byly docela slusny, nove raptory ale odzkousene nemame vubec.

      Edit: sorry datum, od srpna uz to asi vyresil.

      0 0
      • ZdeNECK1  

        vyřešeno, dle mého názoru jen převodník sram eagle x-sync 2 je vhodný pro eagle řetěz, a dobrou funkčnost celého eagle systému a tichý chod, životnost uvidíme, ale očekavam hrubě nad 1000 km

        0 0
    • mrazik62  

      Mám ještě jeden dotaz:

      U svého stumpjumpera 2×10 chci přejít na jednoplacku. Když dám teď kliky GX Eagle včetně převodníku, bude na tom fungovat dobře i 1×10, případně 1×11 a nebude se ničit ten převodník širším řetězem, nebo nebude to padat?

      Chci přejít postupně, nechci kupovat všechno najednou a nevím, jestli pak dám 1×11 nebo 1×12, proto uvažuju o klikách na eagla.

      0 0
      • JFtryall  

        Tak prinejhorsim jeste vezmi nejaky levnejsi bezny narrow wide prevodnik. Ale 11–10sp retez by snad mel na Eagle prevodniku fungovat, ale nejezdil jsem to. Navic by i ten bezny prevodnik mel pak fungovat na Eaglu a budes mit nahradni placku idealne s jinym poctem zubu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.